probleme cu mindra de 15 ani

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lavi, in astfel de situatie, in niciun caz nu as merge la consiliera/psihologul scolii ... cat de ok e persoana sau cat de gratis e consilierea. Cred ca asta ar fi pt Teo o umilinta similara cu parul taiat....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

E bine Rufus, macar sa ii dea de gandit ca au preluat parintii problema, ca nu e fata singura pe lume sau parintii nu stiu ce se intampla...vorba ta, poate il mai pune la locul lui.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Probabil ca e prost rau individul.Ar trebui sa se gandeasca ca e minora si ca poate avea belele daca se afla.Daca nu-l duce capul la atata ,apai sigur oi se distreaza cu golanii pe seama ei,ori are alte ganduri,nu tocmai ortodoxe.Eu as ruga pe cineva sa-i urmareasca.I-as da telefonul inapoi fetei si as astepta trei zile,timp in care sa o supraveghez fara sa stie ea.De dimineata cand pleaca pana seara cand vine.Inclusiv i-as da voie in oras ca sa vad cum face si ce face,daca se intalneste cu individul sau nu,as incerca sa vad ce hram poarta nemernicul,si as salva mesajele in format care sa poata fi tiparit.Cu astea l-as infunda.Vremurile grele cer masuri grele asa ca ,in calitate de parinte,exista dreptul de a apara copilul cu orice mijloace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Lavi, Morgano, Rufus a scris la un moment dat ca ea singura s-a dus o data la psihologul scolii, bine era atunci alta scola si alt eveniment in viata ei. Eveniment care dupa mine e cam pe aceeasi schema cu acesta, dus acum si mai departe.
Eu o vad ca si cum si-ar refuza repetat copilaria, ar impinge fortat lucrurile inainte intr-un mod cat mai scandalos cu putinta, se grabeste sa ajunga un om mare si liber sa faca orice, dar la ea acest orice e de fapt de vitrina, e un mesaj pentru cineva... Oare-i spune inconstient tatalui natural, uite unde risc sa ajung fiindca tu nu esti langa mine? Practic facand de-astea nefacute, se poarta ca si cum n-ar mai vrea sa fie copil, dar consecintele faptelor ei duc automat si previzibil la o grija mai mare din partea Torei si a lui Rufus si o supraveghere mai atenta... ori e ca si cum ar provoca prin ce face, aceasta grija suplimentara pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Eu nu-l vad deloc prost pe individ...deocamdata e cel mai "castigat" ca sa zic asa...a sucit mintea unei copile, a intors o familie pe dos, se distreaza pe seama ei...ce risca? doar o intalnire face to face cu unul din parinti la care poate sa auda sau nu cate ceva...pt ca la fel de bine poate intoarce spatele si sa-si vada de treaba, nu e obligat sa asculte. Atata timp cat e la limita legii nu are pt ce sa-si faca griji.
De ce spun asta?? Pt ca trebuie luate in calcul toate, pt ca daca problema nu se rezolva direct cu fata, ea va ramane undeva deschisa si se va redeschide in aceeasi forma sau sub alta forma....mai usoara sau mai grava.
De aceea sustin in continuare, mergeti la un terapeut care va poate ajuta. In situatii de criza, justificarile astea, Rufus (financiare), nu-si au logica...risti sa lasi un copil sa decada doar pt ca unul sa se ridice.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Ba e prost ca nu realizeaza ce poate pati.Cred ca,din cauza faptului ca fetita a avut liberate de miscare,considera ca este si nesupravegheata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tora97

iata ne din nou in impas... si eu si jumatatea mea ne straduim din rasputeri sa gasim rezolvari pt pregatirile de zbor ale adolescentelor noastre, dar iata ne ca am intrat intr unnou impas.. de data asta tot cum fiica noastra de 15 ani

anul asta park a fost "anul ei".. ne a tinut din socuri in alte socuri, si sincer, ne simtim oleak depasiti... si ne temem de ce ar mai putea urma..

sa incerc totusi sa si spun ceva concret nu?
teda, 15 ani, copil cumite de felul ei, cu razvratirile de rigoare (poate noi le luam prea in serios sau prea in tragic)... poate si dupa episodul cu "drogurile" episod care ne a lasat fara aer la momentul respectiv, care desi s au dovedit ca nu erau droguri praful cu care se lauda ea pe la scoala, pe noi ne a marcat profund

in urma cu o luna a fost la un concert care s a finalizat cu betie, politie si o noapte petrecuta la spital

acum, aflam ca are de citeva luni un prieten de 27 de ani,(barman) cu care poarta discutii despre sex, despre ce si cum i ar place ei sa faca sex si alte asemenea... cinstit, sintem speriati... caci o asemenea relatie/legatura poate duce la multe consecinte neplacute pentru ea. brusc fata mea imi vb despre a face sex foarte dezinvolta, dindu mi kiar sfaturi despre cum ar trebui sa l fericesc eu pe tata sau, pornind de la sex oral si terminind cu cel anal...

ce am facut noi: am reactionat ca un amarit de parinte speriat: in primul rind am fost la politie cu intentia de a i face o reclamatie individului, mergem sa o luam de la scoala seara (individul mergind uneori sa o ia de la scoala), i am interzis sa mai mearga la cursul de kitara, simbata (asta a durut o cel mai tare), si i am lasat iar camera "la liber", adica i am desfiintat usa de la camera (noi nu avem usi la camere... anul acesta, insa ne am gindit ca ar avea si ele dreptul la intimitate si li s au pus usile, daaaarrr de cind are universul ei, sta permanent inkisa, iar comunicarea cu noi, cu restul casei s a redus la strictul absolut necesar.)

i am spus sa inceteze aceasta relatie, insa ma tem ca nu o va face... dar, sincer, bruscul ei interes pentru sex ma nelinisteste, caci nu este doar o curiozitate, ci parca i stirnita

la faza cu bautura, pt ca mi a mai venit mirosind a bere acasa, i am taiat vreo 5 cm din lungimea parului si i am spus ca daca se va mai repeta episodul o voi scapa de grija elasticelor de par. in cazul in care va intrebati de ce anume bea fata noastra, in noaptea cu pricina le a spus politistilor ca bea deoarece are parinti comunisti, ca sora ei mai mare o uraste, ca nu i placea liceul la care a intrat (unde nu am obligat o, dar am sfatuit o sa mearga, tinind cont de aptitudinile ei, si cu care a fost de acord)

poate sint/sintem prea duri cu ea, insa am apelat la asemenea pedepse in conditiile in care si pune sanatatea si kiar viata in pericol

cu noi nu comunica... foarte rar iese din cokilia ei, si de fiecare data a gasit sprijin in amindoi parintii, discutindu se cu ea deskis, respectindu i personalitatea.

eh, apelez la voi, la un sfat, de ce/cum trebuie noi sa ne comportam cel putin in situatia actuala UNDE gresim noi?





TORA,RUFUS si cele 3 minuni ale lor
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez


Tora, e trist ce se intimpla.
Am totusi o intrebare de ce scrii cu K in loc de C?
Si eu fac multe greseli in rormana, dar tu in mesajul de mai sus ai "barbarizat-o"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Iar nu ai treaba.Ia vezi ce zice regulamentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ


Am citit ce ai scris mai sus, Rufus.
Te inteleg foarte bine, insa s-ar putea sa gresesti cu retragerea. Eu cred ca Tea are nevoie sa vada si sa simta sprijin.



--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.


ba eu zic ca face bine,de fapt cam asta e si ceea ce vrea fata sa-i transmita!

Rufus va fi in linia a doua ,insa asa cum a si precizat,daca fata va vrea,imediat va fi acolo unde doreste,pentru ea!

PS.Eu pina a aici am citit!Pina la intreventzia lui Lady!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Rufus eu zic ca ai facut bine,de fapt am de la inceput am scris ca eu cred ca asta e calea!Sa fie cu succes!

Lady,imi amintesc de un mesaj a lui pisigri la un topic,in care constata(pe buna dreptate)cum mamele grijulii,AP ,chiar super -mega AP-iste as spunese transforma in adevarate "domina"()cind copilul ajunge la pubertate-adolescentza!

Eu n-am avut reguli acasa la mama,e drept ca nici nu a fost cazul de reguli,la rindul meu n-am stabilit reguli,insa nici nu a fost cazul!

Regulile sunt pentru anumite tipuri,pentru anumite caractere!La pubertate-adolescentza,regulile sunt adevarate pietre de maora pentru unii!De fapt cred ca in momentul in care intervin regulile(eu ma refer la reguli drastice si extrem de drastice),deja situatzia e super incordata...nu stiu cum sa spun,deja copilul-aflat la pubertate,adolescenta a fost deja privit ca pe un...executant al dorintzelor parintzilor!E doar parerea mea,bineintzeles!

Dana

Mergi la inceput