Fondul gradinitei / scolii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

morgano, eu as cere in scris directoarei sa-mi spuna cat sa platesc si pt ce, iar daca nu platesc ce se va intimpla.
cu hartia asta m-as duce la inspectorat.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

si aici se face o lista cu donatii la inceput de an cu ce-i treb pt clasa:servetzele, carioci , creioane.fiecare aduce ce poate...cand se completeza lista ne spune ca nu mai are nevoie. in general nu costa mai mult de $5/copil/an scolar.
cadouri la doamna facem de :craciun, paste, zi de nastere. $10-20/an

e interzis sa se ceara bani obligatoriu, nici macar pt excursii. copii care nu dau bani sa mearga in excursie, scoala treb sa plateasca pt ei.

mancarea e subventionata de stat in functie de venitul familiei. familiile cu venituri mici e subventionata 100% mancarea in scoala, pt cei cu venituri mici-mediu e 70%

michelle

Si aici cu mincarea la cantina este aproximativ la fel.
Dar de ce se da cadou de ziua profesorului? Aici elevii nici macar nu stiu cind e ziua ta...si de Craciun primesti o felicitare, daca ii placi elevului .....mama ce scandal ar mai fi sa se faca cadouri.
Si aici in scoli singurul lucru gratis sint caietele pe care scriu....in rest rechizite le cumpara parintii.....daca nu au cu ce scrie pot sa cumpere de la receptia scolii .....
Si daca tot vine elevul fara necesarul de rechizite (primesc o lista la inceputul anului) primesc "detentie" (10 - 15 minute) .....asa se invata sa isi controleze geanta de scoala .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Ideea este simpla, daca mai "comentez" am sa aud ceva de genul, uite la divortata aia cu 2 copii, se face ca nu are bani si uite cum e imbracata si uite cum au fetele ei de toate si nici nu plateste la timp.

Daca ajung la inspectorat, iarasi nu e ok, am tacut 3 ani, pentru inca 8 luni simt ca nu am nervii sa fac scandal. Si nu sunt genul.

Daca tac ... mananc in continuare cacao cu lapte si permit ca acest santaj sa continue in 1 sem jumate, plus Craciun, 8 martie, Pasti, serabrea de vara etc.....

Oricum de platit toate fondurile lor este EXCLUS. Daca incepe iar cu "diverse" cum ca e obligatoriu, sau daca nu platesc si nu ma conformez sa imi mut copilul, atunci da, merg la inspectorat, cu dovezi pozele din telefon cu listele negre afisate.

Azi mi-a mai spus o mamica fte ok - fara sa deschid eu discutia, ca e suparata ca fiind baietii musulmani e acuzata mereu ca face mutre cand pune pb referitor la chestiile de religie sau cu mancarea cu carne de porc .... Am tacut, inca tac ... dar stiu ca persoane nemultumite mai sunt.

Eu NU sunt nemultumita de educatoare, ingrijitoare, mancare, programa educationala .... ci de ATITUDINE FATA DE MINE CA PARINTE SI FURT DIN BUZUNARUL MEU!

Mergi la inceput

Morgano, sfatul meu este sa faci tu ceva.
Sint multi parinti (oameni poate simpli )care le este inca frica de "duamna" ....multi nu isi permit sau fac sacrifici banesti dar scot din buzunar numai sa nu fie pe 'lista neagra'.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Sint multi parinti (oameni poate simpli )care le este inca frica de "duamna" ....multi nu isi permit sau fac sacrifici banesti dar scot din buzunar numai sa nu fie pe 'lista neagra'.

exact asa si este
sunt parinti saraci de tot, someri ... copiii sunt cu hainutele ponosite rau de tot, dar sunt oameni cu bun simt si le e rusine si i-am auzit la serbare, stateau in fata mea grupati, ca au imprumutat bani sa plateasca pt sonorizare, costume si cadoul doamnelor ...

Imi place ca la scoala parintii sunt destul de echilibrati ca grup, ca suntem din toate categoriile, omogeni per total pentru ca la chestiile banesti gandim cam la fel. Iar banii dati sunt absolut de bun simt, justificati.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Morgano

Citat:

exact asa si este
sunt parinti saraci de tot, someri ... copiii sunt cu hainutele ponosite rau de tot, dar sunt oameni cu bun simt si le e rusine si i-am auzit la serbare, stateau in fata mea grupati, ca au imprumutat bani sa plateasca pt sonorizare, costume si cadoul doamnelor ...

Atunci Doamna pune mina si fa ceva

Chiar daca nu reusesti nimic anul asta .....poate de la anul se schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Morgano, de ce nu faceti voi, parintii, altceva si anume sa nu mai lasati banii pe mana conducerii!

Sa vi se comunice de dinainte orice necesar pt gradinita. Voi parintii sa cautati cea ma buna/ieftina oferta si daca sunteti de-acord cu necesitatea acelei achizitii strangeti banii si stiti exact pe ce s-a cheltuit. Procedati asa pt fiecare achizitie in parte. Macar parintele numai simte ca-si lasa jumatate din salariu la gradinita.

Nu am idee cu cadourile la gradinita. Probabil ca va fi o actiune si pt asa ceva, insa nu cred sa se sara calul (60 ron/copil este imens). Bine, dar noi suntem la gradinita de stat, de cartier, unii parinti abia platesc taxa de mancare. In fine, probabil ca daca mergeam si noi la o gradinita elitista, centrala, cu pile altfel ar fi stat situatia.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Ceva de genul asta s-a facut la noi, la initiativa directoarei, care e si educatoare la grupa astora mici, impreuna cu inca o doamna.
Functionand pe principiul step by step, ni s-a spus ca nu e nevoie de 30 de acuarele (de exemplu), ajung 6-8 cutii, ca atatia copii lucreaza deodata cu ele.
Ni s-a spus care e necesarul de consumabile/luna. Hartie igienica, servetele de hartie, sapun lichid, de-astea. Sa ne organizam noi parintii prin rotatie sa cumparam, nu le intereseaza de unde si pe cati bani - in sensul ca nu vor ele sa aiba de-a face cu banii.
Ne-au pus la dispozitie un catalog al unei firme de jucarii si rechizite nemtesti (ma rog, distribuitorul e in ro) pecare au marcat ce cred ele ca ar fi necesar la grupa si util pt copii. Au spus sa ne uitam cu totii, sa discutam pe ce suntem dispusi sa dam bani si pe ce nu, sa strangem noi banii si sa comandam ce credem ca e ok. Obiectele marcate au fost de maxim bun simt; preturile nu erau cele mai mici, dar nu depaseau pretul unui produs de calitate din orice alt magazin si ne-au spus ca prefera firma respectiva pt ca au mai cumparat de acolo si lucrurile sunt rezistente si bune.
Calculul final a dus la 100 de lei/copil/rechizite si probabil in jur de 50 de lei/copil/an pt consumabile. 150 lei/an nu mi se pare mult pana la urma, MAI ALES avand in vedere ca clasa arata bine, jucariile la fel, arata mult mai bine decat cele de la privat unde am fost inainte, unde erau puse in "saci" de-aia de plasa, frumosi si colorati, dar desperecheate, amestecate....nici nu te puteai juca cu ele, cum sa construiesti ceva daca din set mai gaseai 5 cuburi si alea in 3 locuri diferite....
In plus, deocamdata platim un optional de danso-gimnastica, o ora pe saptamana, 7,5 lei/copil. Mi se pare mai mult decat ok, mai ales ca fie-mii ii place teribil.
Se mai plateste cam o data pe luna 4-5 lei pt teatru de papusi/ceva spectacol in gradinita.

Mancarea am fost rugati sa o achitam cat mai la inceputul lunii. Ni s-a explicat ca fac aprovizionarea pe luna respectiva si e mai ieftin daca iau en-gros, tot odata. Am inteles si mi se pare corect. Daca sunt datornici, nu stiu cine si cum discuta cu ei, dar sigur nu se afiseaza liste pe nicaieri. Mancarea era 10 lei/zi, acum e 11. Din nr de zile pe luna in curs se scade nr de zile absentate din luna anterioara.

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

La noi este ultimul an de gradi si jur ca sunt in extaz ca scap de povestea asta .... m-am saturat de serbari fara cap si coada, absolut interminabile in care copiii de la jumate incolo se plictisesc si parintii si mai si ....

Acum 2 ani la serbarea de Craciun imi venea sa imi iau copila de pe scena, a fost absolut o chestie pur religioasa, complexa iar copiii repetau texte biblice pe roluri din care nu intelegeau nimic

De "palaria de carton" in care se strang cu biletel atasat banii de cadouri, de listele negre, de mersul la biserica, de vesnicele comentarii pe care le auzi, inerent ... de fotograful/filmatorul de servici (neam cu directoarea) care are niste preturi nesimtite dar care in continuare ne livreaza cd-uri pe bani grei, ca deh, vrei filmarea aia ca e copilul tau in ea .... de cd-uri, carti si alte chestii care sunt de la pila cuiva
De "gustarea" de dupa-masa care e un cosmar alimentar si o bomba calorica de care 90% din parinti au comentat si totusi vine de ani de zile de la aceassi firma sub forma de corn cu vanilie, nuca, creme colorate etc.... desi noi am cerut iaurt simplu si fruct. ...

Si totusi, motivul esential pentru care am tacut este ca fetelor le-a fost/le este bine si sunt iubite de personal, mancarea este extraordinar de buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

si aici se face o lista cu donatii la inceput de an cu ce-i treb pt clasa:servetzele, carioci , creioane.fiecare aduce ce poate...cand se completeza lista ne spune ca nu mai are nevoie. in general nu costa mai mult de $5/copil/an scolar.
cadouri la doamna facem de :craciun, paste, zi de nastere. $10-20/an

e interzis sa se ceara bani obligatoriu, nici macar pt excursii. copii care nu dau bani sa mearga in excursie, scoala treb sa plateasca pt ei.

mancarea e subventionata de stat in functie de venitul familiei. familiile cu venituri mici e subventionata 100% mancarea in scoala, pt cei cu venituri mici-mediu e 70%

michelle

Si aici cu mincarea la cantina este aproximativ la fel.
Dar de ce se da cadou de ziua profesorului? Aici elevii nici macar nu stiu cind e ziua ta...si de Craciun primesti o felicitare, daca ii placi elevului .....mama ce scandal ar mai fi sa se faca cadouri.
Si aici in scoli singurul lucru gratis sint caietele pe care scriu....in rest rechizite le cumpara parintii.....daca nu au cu ce scrie pot sa cumpere de la receptia scolii .....
Si daca tot vine elevul fara necesarul de rechizite (primesc o lista la inceputul anului) primesc "detentie" (10 - 15 minute) .....asa se invata sa isi controleze geanta de scoala .

cadoul de ziua doamnei consta in tr-un buchet de flori si o felicitare.
de craciun ...si am uitat de sfirsit de an ii dam cate un card cadou la un magazin sau cabinet de cosmetica

nu platim nici manuale, nici caiete (dfe fapt nici nu cred ca au caiete in clasa) scriu pe foi.

michelle

Mergi la inceput

Michelle, la noi cadoul consta intr-un buchet de flori, si intr-un plic o felicitare cu numele parintilor contribuabili si suma :))))

Mergi la inceput