Fondul gradinitei / scolii
Raspunsuri - Pagina 5
anuscha2009 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris_09 Prietena mea are baietelul in primul an la gradinita.Ce credeti ca li s-a "propus" la sedinta? Pe langa banii pentru carioci,tempera,coli A4,dosar,lipici,jucarii sapun lichid,detergent de spalat pe jos etc sa se stranga bani pentru un televizor nou,un dulap si suport pt televizor. Mai aveau sa ceara mocheta si innoiau gradinita cu totul. Apropo,am o curiozitate: la gradinitele copiilor vostrii exista televizor? Mie nu mi se pare ok,al meu s-ar uita non stop la desene animate daca l-as lasa.De unde stiu eu ca nu e aprinsnon stop televizorul la gradi? PS: asta de curiozitate,la noi inca nu e cazul de gradi Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010 |
Mie nu mi se pare exagerat sau de neconceput ca eu am platit la de astea de cand ma stiu cu fata prin colectivitati.
Mi se pare mult! si bca nu se tine cont de conditia tuturor parintilor. Am mai carcotit si eu cand nu puteam sa platesc, dar se face asa in general un front de mamici care zic vaiii?? cum?? trebuie sa platimn pentru ca vaceste chestii sunt super ultra folositoare micutilor nostri.
In clasa in care suntem acum este extrema cealalata de parinti si 10 lei li se pare mult.
La noi in scoala s-a strans fondul clasei 10 lei si al scolii o lei.
szivarvany spune:
4 ani de gradi de stat, program scurt: fond clasa 20 lei, fond gradi 20 de lei.
Rechizite din grupa mare, chestii gen servetele, domestos o data pe an de ccs.40 de lei.
Atat. Niciodata nu ni s a cerut nimic in plus, nu au avut copiii tv si au supravieuit :D
Mi se pare strigator la cer sa se faca liste negre , ce ar fi sa faci o poza la lista respectiva si sa mergi la inspectorat sa intrebi care este starea legala a lucrurilor ?
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Morgano spune:
citat din mesajul lui ab5174 Morgano, tu locuiesti in Elvetia? Ca asa apare sub avatarul tau. De ce ai pus toate preturile in lei? |
Nu locuiesc in Elvetia ... ma feresc de spioni, care vad ca sunt inca ocupati sa ma identifice si dea cu paste prin nspe locuri
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Morgano, de asta presupun ca aceste taxe in plus nu au fost discutate in cadrul sedintelor cu parintii. Cine a hotarat? Cine a fost de-acord? Ai incercat sa intri in vb si cu alti parinti? Ei ce cred, tot asa sunt hartuiti si amenintati de catre educatoare? De exemplu, la sedinta de la noi o mamica mai voluntara a propus ca parintii sa contribuie lunar extra la salariul educatoarelor de la grupa. Explicatia: in 3 ani copilul ei a schimbat 9 educatoare, mereu nemultumite de salarizare. Acum sunt 3 educatoare pt grupa de germana. Sotul a fost oripilat de idee, a spus clar NU, ca ce-i asta, lui nimeni nu-i da niciun ban in plus ca sa-si faca treaba. Insa eu as fi fost de-acord, chit ca nici pe mine nu ma dau banii afara din casa, numai ca sa stiu ca Dragos are aceleasi doamne educatoare in cei 3 de gradinita. Pana la urma s-a renuntat la idee, sa cadorisesc educatoarele nu-mi sta in fire, (ca doar nu sta niciuna in gradinita ca duc eu nu-stiu-ce ), speram ca statul sa nu-si bata joc de salariul educatoarelor si sa le avem si la anul in grupa. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
de ce crezi ca e important sa aiba aceeasi doamna pt 3 ani.
aici , in USA au pe fiecare an alta doamna si la gradinitza si la scoala. la fel schimba si colectivul de copii ca sa nu mai pice aceeasi copii din nou in aceeasi clasa.
in primul an am fost un pic contrariata de idee (obisnuita cu mentalitatea din Rom.), dar acum, in clasa a 3-a sincer spun, ca imi place.
michelle
Morgano spune:
citat din mesajul lui michelle-usa Gradinitza de care vb Morgano e de stat sau particulara? michelle |
Este gradinita de stat, michelle
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Morgano
Nu locuiesc in Elvetia ... ma feresc de spioni, care vad ca sunt inca ocupati sa ma identifice si dea cu paste prin nspe locuri |
Am inteles
Eu imi amintesc ca pe vremuri parintii cumparau tot , ma refer la rechizite - de la scoala primeau numai o lista cu ce este necesar.
Si mai era fondul scolii carenu stiu in ce buzunar mergea
michelle-usa spune:
eu nu inteleg un lucru...sau mai multe...ref la asta.
o gradinitza, scoala ca sa aiba aviz de functionare nu treb sa fie dotata cu catedra, banci , jucarii, dulapuri...etc...etc?
cum ar fi sa deschid un magazin si sa-mi pun tot ce vand pe jos si sa spun clientilor, daca vreti sa le cumparati de pe tejghea sau daca vreti sa le luati de pe raft...cumparati-mi unul/una.
michelle
ab5174 spune:
Deci asta este jaf la drumul mare.
Dar nu numai parintii sint jecmaniti.
Am lucrat eu intr-o scoala in Romania unde chiar si profesorii erau jecmaniti, si asta dupa 89.
Scoala avea centrala defecta ( care cica nu se mai putea repara) toti profesorii dadeam bani la salatiu pentru o centrala noua + mai dadeau si elevii.
La mine in clasa iarna erau cam 8 grade (atunci era chiar cald)iar la director in birou si in clasa in care preda el 20 ...de el avea calorifer electric.
Fluturas de salariu nu am primit in cei 2 ani cit am lucrat acolo ....ne ciupeau si la salariu pe astia tineri....am aflat numai dupa ce am plecat de acolo.
michelle-usa spune:
si aici se face o lista cu donatii la inceput de an cu ce-i treb pt clasa:servetzele, carioci , creioane.fiecare aduce ce poate...cand se completeza lista ne spune ca nu mai are nevoie. in general nu costa mai mult de $5/copil/an scolar.
cadouri la doamna facem de :craciun, paste, zi de nastere. $10-20/an
e interzis sa se ceara bani obligatoriu, nici macar pt excursii. copii care nu dau bani sa mearga in excursie, scoala treb sa plateasca pt ei.
mancarea e subventionata de stat in functie de venitul familiei. familiile cu venituri mici e subventionata 100% mancarea in scoala, pt cei cu venituri mici-mediu e 70%
michelle