Fondul gradinitei / scolii
Raspunsuri - Pagina 17
boticelina spune:
La noi profesorii de optionale sunt angajati cu contract de asociatia de parinti. Se plateste 3 lei/sedinta, 2 sedinte pe saptamana/optional si se calculeaza in functie de prezenta.
anya spune:
La sedinta se platea si la noi.
Eu am fost ceva mai 'obraznica' si am dat cu directoarea de pamant dupa prima luna de gradinita. Au urmat 6 ani de conlucrare (consiliile pe gradinita cu comitetele de parinti, cereri la primarie, constructie si repartitie de corp nou de cladire, paznic platit de asociatia de parinti...)in care nu ne-am iubit dar am fost respectata si tot ce s-a facut a fost legal (cat am stiut ). Nu a existat fondul gradinitei. Chitanta pe optionale (general, pe gradinita, pe luna) era fotocopiata si pusa la dispozitia parintilor. In grupa, la fondul clasei existau chitante pentru marea majoritate a rechizitelor si consumabilelor. Existau cateva chestii luate din Dragon ieftin si la asta nu aveam decat bon de mana, dar era clar de ce ....
Daca nu te-ai batut pana acum, ai dreptate sa nu te mai enervezi...daca nu se iau ei de tine.
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui boticelina La noi profesorii de optionale sunt angajati cu contract de asociatia de parinti. Se plateste 3 lei/sedinta, 2 sedinte pe saptamana/optional si se calculeaza in functie de prezenta. Monica si Nancy, 04.07.2008 "If you are unware of your choices, then you have none" |
Asa si la mine....9 lei pe zi hrana cred,20 ron pe luna materialelesanitare si 3 ron/saptamana optionalele.
Morgano spune:
News, bad news!
Ma miram ca de 1 luna e pace si liniste si nu m-a tras madam directoarea de urechi pt faza cu fondul gradinitei.
Azi de cu zori am fost cheamata la directoare, care de fata cu administratoarea si contabila mi-a tras un perdaf pe cinste, cu evidenta intentie de a ma umili si face sa ma simt prost ca m-am pus contra curentului.
Ca nu sunt obligata sa platesc fondul gradnitei si cel al comitetului de parinti din punct de vedere legal, dar ca din ala se cumpara hartie igienica, sapun si hartie de sters pe mana si ceilalti parinti nu sunt obligati sa intretina igiena copilului meu. Mi-a cazut fata cum a pus problema.
Zic frumos: fondul grupei include si aceste cheltuieli pt igiena copiilor.
Zice nu: din acela se cumpara numai materiale didactice. Ca celalalt fond este pt igiena. Si ca ori imi retrag copila, ori platesc, ori o mut la o gradnita cu program normal ca sa fie totul gratis pt situatia mea. Zic poftim???? Zice da, daca aveti o situatie materiala precara care nu va permite sa achitati costurile acestei gradinite, atunci pentru binele dvs. e sa mutati copilul in alta parte. Zic poftim???? Zice pai in situatia dvs. cu 2 copii si mama singura, este o solutie rezonabila, mai ales ca ati mai avut intarzieri la plata mancarii. Zic: sunt cu absolut tot la zi, ba chiar optionalele platite in avans. Imi sugerati sa imi mut copilul cand mai are 6 luni de gradinita pentru ca nu vreau sa achit un fond ilegal pe care l-am achitat ani de zile pentru 2 copii?
Puteti aduce lunar hartie igienica, sapun si hartie de sters pe mana pentru copilul dvs., insa ceilalti parinti vor comenta.
Toate spuse pe un ton indulcit, cu o privire bovina smechera care sugera clar ca nu am de ales, trebuie sa joc cum imi canta ea ... sau mi-o iau iarasi tot cu public, probabil.
Sunt siderata, de comportament, m-am blocat complet, am plecat plangand pe drum de umilinta si de draci pe mine ca am tacut IAR in fata ei, pentru simplul motiv ca nu-s in stare sa casc gura si sa o pun la punct. Si pt ca a stiut sa intoarca situatia de mama singura in asa fel incat sa ma puna la colt, sa ma faca rau platnica cu fondul jelii ilegal, si sa ma ameninte sa imi mut copilul daca nu ma conformez. Totul pe un ton "ireprosabil"
szivarvany spune:
minunate doamnele alea.
Imi pare rau ca te au facut sa te simti rau :( sper sa nu aiba repercursiuni asupra micutei. Insa tot m as interesa la inspectorat care i faza cu amenintarile ...
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
Impreuna pentru 60 de copii
Prietenii lui Mos Craciun
Morgano spune:
In mod clar de copii se ocupa educatoarele, ingrijitoarele, bucataresele .... in ele am incredere, sunt femei bune, nu ar face asa ceva niciodata! Ele iubesc copiii, si nu au niciun motiv sa faca discriminari.
Androix spune:
Mai da a dracului mai e femeia asta! Eu in situatia asta mi-as aduna toate fortele si tot tupeul de care dispun si m-as duce peste ea cu un aparat de filmat, telefon ceva si as pune-o sa repete cum trebuie eu sa platesc fondul scolii sau sa-mi mut copilul!
Sau as ingrosa obrazul, aici trebuie in primul rand se lucrezi cu tine sa nu te mai simti atat de mizerabil cand iti face circ cu spectatori, sa nu mai pui la inima, si as merge asa pana la vara. Nu are oricum ce sa-ti faca, de-aia iti si face atata scandal ca sa te preseze fie sa dai banii fie sa te muti de buna voie. Daca iti putea da afara copilul ar fi facut-o deja.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Morgano spune:
Cel mai tare ma supara ca am fost moafla!
Ca stau si-i inghit tampeniile de 3 ani, si o las sa imi faca asta.
Refuz cu obstinatie sa dau fondul gradinitei! Punct.
Clar ca si daca o tin asa pana la vara, singurul lucru pe care il dau e o reclamatie la inspectorat .... desi probabil au acelasi sistem piramidal de impartire a banilor ca si nasii de la cfr....
Nu fac o acuza asupra persoanelor corecte, sunt sigura ca exista si asa ceva, insa sistemul asta romanesc ma termina ca mentalitate si abuz!
eumada spune:
POFTIM?
Pai ia spune-i sa repete ce a zis in fata unor ziaristi sau a presei.Ia fa-i plangere de abuz in serviciu.Sa vedem tot asa pune problema?
Morgano spune:
Am dat doua telefoane, sa vad ce masuri legale pot lua impotriva ei.
Nu am nevoie de scandal in presa, desi am amici jurnalisti pt care asta ar fi o buna bomba cu viitor stralucit