Fondul gradinitei / scolii
Raspunsuri - Pagina 16
Morgano spune:
Androix, eu cred ca nu ai vazut bine, spuneam ca am achitat INTEGRAL optionalele, adica dansul si engleza si inca intre primii 3.
Androix spune:
Da, am citit, dar tot tu ai zis ca vei achita optionalele pe "semestrul I si atat", ma rog probabil voi dati toti banii o data pentru optionale si din ce povestesti chiar retroactiv. La noi se achita in avans pe o luna. De-aici confuzia, acum cred ca am priceput.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Morgano spune:
Optionalele se achita de 2 ori pe an, nu lunar.
Pe sem. 1 pana in 15 dec, pe sem. 2 pana in 15 mai sau asa ceva.
Nu exista decat regula asta, practic nescrisa
anya spune:
La noi se achitau optionalele la inceputul lunii pentru luna anterioara si tineau seama de prezenta copilului. Daca nu venea - nu platea (chestie care mie nu mi se intampla pt ca ai mei nu lipseau ).
Morgano spune:
La noi este 60/trimestru .. ca participa sau nu copilul, nu mi-am pus vreodata problema de absenta, si evident, s-a intamplat la ambele de nspe ori in 3 ani.
anya spune:
La sedinta cu parintii intreaba cum sunt contractele. Cand ati semnat pentru optionale trebuia sa intrebati de modalitatea de plata si sa o negociati. E plina piata de firme sau pfa-uri care asigura optionalele. La noi s-au schimbat si in timpul anului firma/profesorul. Incercati renegociere sau daca nu cautati altii. Nu pot sa sugerez decat implicare.
Morgano spune:
Anya ... care contracte? Care chitante? Care negocieri?
Oricum, suma e ok, si plata ca termen rezonabila... chiar aia 1, 2 lei/ora sau cat o fi cand a lipsit nu ma deranjeaza daca se pierd.
Profa de engleza, de ex, e educatoarea de la alta gradinita cu modul pedagogic facut
anya spune:
Nu au voie sa predea in gradinite daca nu au pfa macar. Daca vor bani, trebuie sa prezinte chitante. Inteleg ca nu vor da chitante/copil dat chitanta/ grupa sau gradinita trebuie sa existe. Uite un alt punct nevralgic pe care poti conta intr-o discutie cu directoarea, daca se ia de tine.
catrinik spune:
Morgano - dar daca tot esti in ultimul an la gradi de ce nu dai un pic cu directoarea aia de pamint?
De mutat nu-ti muta copilul, asta e clar.
Dar ia-te un pic de ea.
Morgano spune:
Daca nu se ia de mine iarasi, atunci prefer sa ma abtin pentru cateva luni inca, nu crap.
Cum ea nu se va abtine, cu tupeul meu de a refuza sa achit ceva ilegal, dupa ce am tacut 3 ani x2 copii, atunci evident ca deschid gura.