Fondul gradinitei / scolii
Raspunsuri - Pagina 11
eumada spune:
Teoretic si practic eu n-as duce-o pe Eva bolnavioara.Numa ca a mea nu stie ce e aia.N-are nic`.Mananca ce-i place, insa foarte lacom,si cum ficatelul ei e afectat de la cat au bagat tramadol in ea ca sa o sedeze sa nu urle de durere.Iar din ce stiu eu,tusea uscata,recurenta,tine mult....cateva saptamani si nu cred ca toti isi permit sa tina copiii acasa asa mult.Da,stiu persoane care din sase saptamani au tinut copiii acasa patru-cinci.Grupa Evei are 22 permanent vin cam 10,restul nu-i stiu,nu stiu cum arata copilasii.
DarkBendis spune:
La noi e OK sa duci copilul la gradi daca e doar racit - adica nas care curge, tuse, dar copilul altfel se simte bine, e alert, vioi, se joaca, vrea sa participe la activitati. Dar febra mare, copil apatic, mai ales care varsa si/sau are diaree... trebuie tinut acasa. Daca copilul vomita la gradinita, te suna sa vii sa-l iei si 2 zile curfew, adica cel putin 2 zile de stat acasa pana poate fi adus inapoi. Fara suparare, dar una e o raceala - (iar cu vremea ploioasa si umeda din Scotia, aici cam toti copiii sunt fornaiti cateva luni pe an si nu au nici o treaba) si alta e un "stomach flu". Medicamente nu da nimeni la gradinita, e treaba parintilor, dar drept e ca gradinita la care mergem noi e cu program scurt, de la 9 la 12.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
eumada spune:
Pai daca i-au dat branza cu smantana si mamaliguta si chifetele cu sos....de cand e la gradinita Eva vomita cam odata pe saptamana acolo....nu-i prieste mancarea,eu ii mai duc cate ceva in rucsac,dar ea e foarte sensibila...cum mananca ceva ce nu-i prieste cum pac...nu ca ar avea ceva infectios...ca topaie sare,canta danseaza.....oar ca eu am dus-o linistita,a mancat chiftele cu sos..(doamne cum pot sa dea asa ceva la copii?)si imediat a vomat.O sa discut cu administratia sa vedem ce e cu meniul asta platit degeaba...ca a mea cel putin nu mananca nimic acolo,iar cat mananca..varsa.Sa vezi meniu...supa cu legume,varza cu carne.Supa cu taieti,fasole cu carne.Or fi de toate varstele,dar....la sensibilitatea pe care o are ea,daca mai mananca si asa ceva....e nasol.Nici nu stiu cum sa fac cu mancarea.Probleme cu Eva am de cate ori mananca altfel decat e ea obisnuita.Nu mai zic ce am patit cu ea in concediu....
Dianami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Iar singurele de care imi este mila,sunt necajite sunt ingrijitoarele.....la alea le mai facem eu sau mama cate un cadou,un banut(20-50 ron)...este una la care trag copiii si pe care o iubeste Eva la nebunie...sarmana,are un sot care o bate,i-a murit un copil si baiatul de 20 de ni are cancer. Si s-a purtat frumos cu Eva si toti copiii fara sa astepte ceva.Eram odata in K si am vazut-o la casa,cum numara niste banuti de 1 leu sa-i ajunga sa plateasca niste chestii ieftine de mancare,avea un obraz un pic mai umflat.....Eva fugit la ea si i s-a catarat in brate,iar eu ,pana s-a dezmeticit ea,i-am achitat cumparaturile..pur si simplu mi se rupe inima de ea,cat de iubitoare este si cat de batuta de soarta. Madalina Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Mada, imi cer scuze pt "dezaprob", am vrut sa sar peste o reclama si sa citesc mai jos si de fapt dadusem click pe butonul de evaluare, nu a fost cu intentie.
alyx spune:
citat din mesajul lui ingridnen din pacate cred ca nu-i gradinita in Romania (de la cele de stat pana la cele private, pe bani grei) care sa refuze copiii bolnavi. Peste tot vin cu siropuri de febra, de tuse... ba la unele gradi se fac si aerosoli cu "combinatia" lasata de parinti dimineata Ingrid si Cristi 9 ani |
Atunci cand a avut copilul meu o forma usoara de bronsita, dupa saptamana in care l-am tinut acasa, mi-au cerut la gradinita sa duc aviz de la medic cum ca e ok sa frecventeze colectivitatea.
E doar un exemplu dar.... ma gandesc ca poate or mai fi si alte gradinite la fel.
alyx spune:
citat din mesajul lui eumada Pai daca i-au dat branza cu smantana si mamaliguta si chifetele cu sos....de cand e la gradinita Eva vomita cam odata pe saptamana acolo....nu-i prieste mancarea,eu ii mai duc cate ceva in rucsac,dar ea e foarte sensibila...cum mananca ceva ce nu-i prieste cum pac...nu ca ar avea ceva infectios...ca topaie sare,canta danseaza.....oar ca eu am dus-o linistita,a mancat chiftele cu sos..(doamne cum pot sa dea asa ceva la copii?)si imediat a vomat.O sa discut cu administratia sa vedem ce e cu meniul asta platit degeaba...ca a mea cel putin nu mananca nimic acolo,iar cat mananca..varsa.Sa vezi meniu...supa cu legume,varza cu carne.Supa cu taieti,fasole cu carne.Or fi de toate varstele,dar....la sensibilitatea pe care o are ea,daca mai mananca si asa ceva....e nasol.Nici nu stiu cum sa fac cu mancarea.Probleme cu Eva am de cate ori mananca altfel decat e ea obisnuita.Nu mai zic ce am patit cu ea in concediu.... Mad Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate." |
Poti incerca sa discuti cu persoana responsabila cu mancarea, sa ii faci o lista cu mancarurile lacare prezintafetitaintoleranta sau sensibilitate mai ridicata, ca sa le poata evita. ma gandesc ca nu e mare lucru sa cmande un meniu diferit. lanoi la gradinita sunt astfel de cazuri si se evita pentru acei copii mancarurile care nu le priesc sau la care au intolernta.
Cristina_OR spune:
Morgano,aveti comitetul de parinti al grupei,banuiesc.ai incercat sa te adresezi presedintelui de comitet?(nu mai stiu daca ai scris, scuze )
iti relatez experienta mea,din punctul de vedere al presedintelui de comitet,3 ani in timpul gradinitei si al doilea an la scoala (si nu fac parte dintre cei cu venituri extravagante,dimpotriva,sunt la extrema cealalta ).la inceput nu am acceptat sa fiu presedinta,insa,fiind aleasa o "mamica" din elita orasului(orasel de provincie),pretentiile la nivel de grupa erau exagerate.doamna respectiva nu reprezenta deloc interesul clasei sau al gradinitei,cadourile erau consistente, in nume personal.....etc.
mai de voie, de nevoie, am acceptat rolul de "presedinte de comitet",desi nu sunt genul care sa dea din gura si din coate.incet,cu rabdare, prin discutii cu fiecare parinte in parte, am adus cumva grupa la nivelul real (financiar,social vorbind).intr-adevar, si mie mi s-au parut la gradinita cheltuielile mult mai mari decat la scoala, nu-mi explic de ce.se colecta fondul grupei doar, nu-mi amintesc de fondul gradinitei, decat la o gradinita cu program prelungit, unde copilul meu a stat doar 3 saptamani.suma vehiculata de voi mie mi se pare foarte mare,chiar si pt Bucuresti.o idee ar fi sa convocati o alta sedinta,eventual la comun cu celelalte grupe,si sa se diminueze suma, daca se considera ca nu se poate renunta.si bineinteles,totul pe fata, justificat cu chitante.
eu stiu ca se alcatuieste un proces verbal,semnat de toti parintii prezenti, al fiecarei sedinte in parte.comitetul de parinti este format din cel putin 3 persoane,deci ar trebui sa existe o transparenta a actiunilor.
pot sa iti spun ce am facut eu, in calitate de presedinte de comitet: am reprezentat clasa,peste tot unde este nevoie,in sedintele directoriale,la diverse concursuri, sponsorizari,la autoritatile locale etc.la noi in clasa sunt 16 elevi (clasa constituita special pentru aceasta doamna invatatoare,din motive obiective ).in primul rand am cazut de acord cu invatatoarea ca nivelul social al clasei,per total,este unul mediu spre inferior, cu 2-3 exceptii.asa ca ne-am adaptat pretentiile,iar sprijinul si intelegerea doamnei mi-a fost de mare folos.clasa unde fac cursurile este recent renovata,iar doamna a insistat sa nu fie mutati (mi se pare normal,de altfel).nu mai exista un fond al scolii, ci doar fondul clasei, in valoare de 5 lei (justificat prin achitarea copiilor xeroxate ale fiselor pe care lucreaza uneori).in clasa I,toti copiii au primit din bugetul primariei,ghiozdan si penar complet echipate.am mai dus de acasa hartie colorata, creponata,plastilina,lipici si foarfeca,si au la ei, in zilele cu educatie fizica, echipamentul sportiv.atat.in plus, pentru familiile cu un venit mai mic,s-a facut cerere suplimentara pentru rechizite.acum intervenim pe langa primarie pentru bursele de studiu si bursele de sustinere.impreuna cu invatatoarea, directoarea scolii, primaria si politia locala incercam sa implicam toti copiii in diverse activitati, concursuri,cu premii oferite de sponsori,sa le dam sanse egale.
daca este cazul de montat, reparat ceva.....apelam la vreunul din parinti,daca este posibil.in concluzie,incercam pe cat posibil sa reducem cheltuielile,pentru ca stim cu totii cat de greu e in vremurile astea(iar cei care au mai multi copii,simt cu atat mai acut greutatile).parerea mea e sa incerci sa discuti cumva cu membrii comitetului, sa le explici ca nu e normala aceasta situatie ,si poate incet-incet isi vor schimba toti parintii atitudinea si vor influenta si comportamentul cadrelor didactice.
------------------------------------------
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
Marox spune:
Gradinitele si scolile primare sint in raspunderea primariilor? Ale statului? Mie mi se pare SF sa dau bani ca parinte pentru investitii, gen televizoare sau renovarea clasei.
Aici se ocupa primariile. La noi in comuna, consiliul municipal voteaza o suma/copil in fiecare an, cam 50 € la gradinita si 60 € la scoala primara, in plus de sumele pt cheltuieli importante, pt cumpararea unui PC, de exemplu, se bugeteaza separat. Cu banii astia, directorii cumpara marea majoritate a rechizitelor, cartile de scoala, material didactic, etc.
Parintii sint solicitati la inceputul anului scolar sa contribuie la cooperativa scolara, care finanteaza o parte din excursiile scolare; anul asta am dat 12 €/copil. Pt tabere se plateste separat si e mult mai mult. La sfirsitul anului se face o chermeza, un fel de serbare cimpeneasca, unde se vind diverse, se fac jocuri, iar fondurile recoltate alimenteaza cooperativa.
Mai cumparam si o parte din rechizite, ni se da o lista la inceputul scolii - lipici, carioci, creioane, gume, lucruri de baza si care nu costa mult.
eumada spune:
Si aici scolile apartin de primarie,darprimaria ,ca o institutie bugetara,vireaza greu fondurile,de exemplu,banii pentru curatenie au fost virati anul trecut in noiembrie...
Nivelul,ca am vazut ca se vorbeste de el,al gradinitei,respectiv al grupelor,este mediu spre superior,dar snt cativa copii ai caror parinti au venituri minime si daca unii dintre ei nu au putut contribui,nu a fost o problema.Insa cred ca sunt un caz sau doua p toata gradinita.
Alix,cu mancarea...Eva are o problema mare.Ficatul ei este foarte sensibil si eu acasa ,desi diversificat ii dau numai mancare sanatoasa,sunt paranoica cu mancarea bio,gatesc numai fara ulei,am tigai si oale speciale,iar mancarea de"cazan",adica multa e gustoasa,ea ii vede pe ceilalti copii(la grupa ei nici unul nu mananca mult ca nu le place)si mananca ,dar vomita imediat.Ea nu a vomat niciodata pana a incepe gradinita.Mint,anul trecut in spital dupa anestezie,a vomat ca a mancat micuta.Dar atat.
Nu stiu cum sa procedez,carnea e din comert,predominant pulpa de pui cu hormoni...ea nu se atinge,nu einvatata.
In rest....inca nu am platit optionalele,engleza si dansul,astept sa vad cat costa si alea.
Andries spune:
citat din mesajul lui Morgano Ce ma supara este ca se strang de la o grupa de 28 de copii ambele fonduri lei 7840 lei x 3 grupe (desi sunt cam 100 copii) un total de 23520 lei.... unde sunt banii???? |
Nu se strange niciodata suma ceruta. Doar jumatate din parinti contribuie in general. Eu sunt "casier" la clasa si asa bataie de cap nu-mi doresc si toata lumea evita. Fondul scolii nu se strange ca ..pur si simplu n-a cerut nimeni, iar fondul clasei e absolut modic si il dau doar o parte din parinti.