Fondul gradinitei / scolii
Raspunsuri - Pagina 10
Morgano spune:
Si eu la fel cu bucataresele si ingrijitoarele.
Ingrijitoarele sunt mereu pe faza, prezente, foarte cumsecade!!!
Bucataresele, sunt 2, gatesc nemaipomenti de bine, corect, igienic ... si la fel intra in vorba cu persoanele care nu se uita de sus la ele, eu mai intru la bucatarie cand e lapte sa dea celei mici altceva, ca nu are voie ... mai schimbam retete, mai ne dam sfaturi culinare.
Imi face placere relatia buna cu aceste femei care au grija de copiii nostri cu suflet mult! Jos palaria.
blackgirl0 spune:
Mickkyyy, exact la astfel de situatii ma gandeam si eu: ca ati apelat in interes personal la ele, nu altfel. Ca deja imi faceam ganduri ca sunt asa-si-asa, ca sunt snoaba ; as fi intrat de vb si cu ele de ar fi fost prezente mai mult. Iar asistenta medicala mi-a lasat si mie o prima impresie proasta, chiar de alcoolica, impresie proasta intarita si de educatoare/drectoare. Pana acum nu le-a facut copiilor nici macar un control sumar la intrarea in gradinita , nu spun zilnic, dar macar saptamanal, chit ca programul ei acopera 8 ore zilnic. Ce-o face ea acolo in camaruta ei, numai ea stie.
eumada spune:
Am mai scris eu si la alt subiect,eu le zic saru`mana la ingrijitoare.Chit ca au putin peste 50 ani...merita,toate se poarta frumos si au grija de copilasii astia mici,cel putin de Eva...si in general lumea e multumita de ele.Mai ales ca ele fac foarte multe.....Ce sa zic...daca Eva nu le-ar place pe ele,sau nu ar placea-o pe una dintre ele,mi-ar spune.Daca fuge in brate la ele de cate ori le vede,cum le vede,e clar,pentru ca Eva nu accepta pe oricine.Iar asistenta medicala e tanara,dulce si draguta si toata ziua ii cauta pe copii.....cam de doua ori pe zi,suna parintii si-i intreba daca au voie sa dea copilului un pic din vreun medicament,in eventualitatea in care unul tuseste sau se apuca de stranutat,da tratamentele la copilasi..unii iau antibiotic...sau isiropele....le vorbeste,se joaca cu ei...si mi-a zis ca atunci cnd pleaca ,acasa,cum intra pe usa...adoarme.
Momentan e totul ok ,o sa am grija sa ramana asa...sau poate dupa atata chin..meritam si eu si Eva o compensare...
mcoca spune:
Si in Franta se poarta cadourile la educatoare/ingrijitoare. De fapt nu se strang bani, dar de Craciun sau la sf de an fiecare duce (daca vrea) un mic cadou. se duce la fel la ingrijitoare si educatoare, iar mie mi se pare normal. Fie-mea in dimineata cu cadourile de Craciun imi spune ca vrea sa duca si la X, Y, Z (alte ingrijitoare, de la alte grupe cu care interactionase). Giiz, de ce nu mi-ai spus!!! Daca imi spunea, le luam si lor. Mie mi se pare un gest frumos.
Vicky si Printzesone
Letitia1 spune:
Citat: |
eumada: ,suna parintii si-i intreba daca au voie sa dea copilului un pic din vreun medicament,in eventualitatea in care unul tuseste sau se apuca de stranutat,da tratamentele la copilasi..unii iau antibiotic...sau isiropele. |
Ha, aici daca copilul e bolnav il tii acasa neica si ii dai tu antibiotic. Pai cuma adica, pentru ce sa mi se imbolnaveasca si mie copilul de la al tau? Nici poveste ca educatoarele/invatatoarele sa dea antibiotice la copii (las deoparte ca nimeni nu-ti da antibiotic la raceala/gripa), asta-i made in Romania. Nu-i de mirare ca toata iarna copiii intra dintr-o raceala in alta, de o tin lant. Ai copil bolnav, trateaza-l acasa, nu-l trimite in colectivitate sa-i imbolnaveasca pe altii.
eumada spune:
Trei zile....la doua zile copilul nu mai e contagios,daca ia tratament.Eva nu s-a imbolnavit niciodata si vecina ei de pat tuseste si e un pic racita,majoritatea sunt putin atinsi,dar cata vreme iau tratament,nu se imbolnavesc unii de la altii.Probat de mine.Ieri Eva a avut indigestie.Inca de alaltaieri.MMi-a vomat sear la 10...si atat.Nu febra,nu nimic.Dimi i-am spus asistentei ca i-a fost rau...ba bine ca dupa masa de pranz,iar....mult...ei atunci m-au sunat sa ma intrebe daca poate sa ii dea cateva picaturi de meto,ca ea stie ca nu e indicat si mai ales ca Eva nu ia medicamente....a preferat sa ma sune.Pana la urma,i-a dat putin panadol,si s-a linistit copilul,au spalat,au schimbat-o,au linistit-o..ca facea ca trenul,am gasit-o vesela,curata si linistita.Jos palaria.
ingridnen spune:
din pacate cred ca nu-i gradinita in Romania (de la cele de stat pana la cele private, pe bani grei) care sa refuze copiii bolnavi.
Peste tot vin cu siropuri de febra, de tuse... ba la unele gradi se fac si aerosoli cu "combinatia" lasata de parinti dimineata
Ingrid si Cristi 9 ani
Ramonika spune:
teoretic nu ai voie sa aduci copilul bolnav la gradinita. insa cand ii vezi pe unii ca tusesc in fata asistentei si ea nu zice nimic parintilor, ce sa crezi?
anya spune:
Iar se exagereaza. O tuse poate sa tina si o luna. Doar nu tineti copiii acasa o luna? Cu febra nu mi-am trimis copiii la gradi dar un muc, o tuse...sa fim seriosi. Vorba pediatrei: i-a luat de la gradinita? Sa ii duca inapoi!