Bulgarasi de ianuarie/februarie2013, capitolul 26
Raspunsuri - Pagina 7
Mys spune:
Maggie - ma bucur ca bebe este binisor in burtik, sa dea Domnul sa fie totul bine! Multa sanatate lui bebe si mamei tale !
Aurora - de ce nu-l lasati pe cel mic sa aleaga el al doilea nume?? sunt sigura ca s-ar bucura pt onoare
Aschiutza - eu parca stiam o chestie ca prin vest nu prea se consuma sare iodata si de fapt Iodul este in cantitati f mici la femeile gravide (se vede in analizele pt tiroida pare-mi-se)
lui Matei (15.12.2010) si 27+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
aschiutza spune:
Majia, nu stiu cum se numesc, ca aici nu primesc analizele in mina, dar sunt cele obisnuite de stabilire a hormonilor tiroidieni. Numai ca valorile de la care se medicatie in sarcina sunt altele decit in cazuri de nesarcina... se da mai repede medicatie tocmai ca bebe sa nu ramina fara iod, care cica ajuta la dezvoltarea neurologica.
Mys, in Germania e pe dos, arareori gasesti sare neiodata, sunt obligati sa puna iod aici fiind zona foarte saraca in iod natural. Din cauza asta strainii, mai ales cei obisnuiti sa manince peste proaspat in mari cantittai, au probleme. Eu stiu f multe persoane care iau medicatie pt tiroida. Or fii nemtii mai prevazatori cu asta? Nu stiu....
Maggie, multa putere sa treci peste asa incercari. Eu cred ca bebele tau e un luptator! Multa sanatate mamei tale .
mena1906 spune:
Maggie. Esti puternica si puiuul tau la fel! Ma rog pt voi.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 29+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
mami_papatot spune:
Hello burtici!
Pe ultima suta de metri si eu cu evenimentele, mai am cateva si scap .. satamana viitoare vine greul, asa ca ma pregatesc temeinic ... satamana aceasta mai usurel ... abia astept sa intru la "plaumioara"...
Mi-a venit azi (IN SFARSIT ) si faina, asa ca de luni, terecem la regim ... a se citi, incercam sa
maggie, multa sanatate bebelului si mamicii tale!
Honey tuseste de numa;, am fost azi si cu ea la medic sa-i dea doftorii, nu ne-am bagat la antibiotic dar incercam sa tinem sub control mai pe naturel ... vedem ...
In alta ordine de idei, nu stiu daca pe baza de munca sau pe baza de cicatrice de la prima cezariana, dar am dureri de burtica, motiv pentru care maine dimi ma duc la control ... si mai bagam si un eco mic, sa vedem ce face placintzica si ca nu s-au descusut atele pe acolo ... am si eu o chestie, vorba lui Dinescu ...
Va foarte pupacesc si merg la nanic ...
Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey (17.04.2008) si 22+ cu Placintzica
ella28 spune:
Maggie, eu ma rog sa fie bine, bebele tau e un luptator si ma rog sa reziste in burtica cat mai multe sapt. Mie medicul mi-a zis ca dupa 33-34s , bebe are plamanii ok. Tin pumnii! Sa ma intrii pe aici sau pe fb, ne e drag de tine, stii asta!
Eu am fost ieri la morfo T3 , bebe e ok, grasunel, 1.6kg, nu e intors. Nu stiu daca va mai putea sa se intoarca. Oricum eram orientata pe cezariana, asa ca mare pb nu este. Rezistentele sunt ok, bebe a crescut bine, deci la mine Clexanul si-a facut treaba. Eco am facut-o cu Adela Dinu, imi place de ea. Eco a fost 2.5mil. Fata de eco la Pop care a costat 6mil mi s-a parut un chilipir. Nu e chestia de bani dar sincer am incredere in ea. Pop e tatal lor dar si pretul e pe masura :-)))
+30s Doamne ajuta!
dankutza spune:
Blue si eu stiu ca dr din strainatate au o optica diferita de dr nostrii. Si eu am pierdut o sarcina si a trebuit sa insist tare sa-mi dea niste investigatii. Acel DE CE ma omora cu zile. Era pirma sarcina obtinuta dupa 5 ani si jumatate de tratamente si s-a dus pe pa sambetei. Imi era frica ca aia fusese singura mea sansa. Pana la urma mi-a dat 3 analize de sange, ceva cu anticorpi bla bla. (nu-i mai stiu acum)
Cand m-am dus si eu la 8 saptamani la dr sa confirme pipi-testele mele si BHCG-urile, imi spune dr ca sarcina arata de 5 saptamani. DEci avea un retard de 3 saptamani. In plus incepusem sa sangerez ffff usor. I-am zis sa-mi dea ujn medicament ceva, un progesteron. Stii care a fost raspunsul ei? Ca numai dr din Romania, trag de fiecare sarcina cu tot felul de medicmante si ca in alte tari nu se da medicatie de sustinere pana la 12 saptamani. Daca produsl de conceptie nu e bun, asta e, altul la rand. Ce conceptii!!!
Ea o inlocuia pe dr mea, ca altfel nu ma duceam eu la ea. Multe pacinete fugeau de ea, pt felul ei de a vorbi. O mare tampita sa-mi spuna asta cand stia si ea cat ma chinuisem sa raman gravida.
Culmea e ca dr mea cand a plecat din clinica, nici nu a mai lucrat cu ea. I-am spus Cezarei ca nu vreau sa ma duc la ea sub nici o forma ca e f negativa si la fricile mele, una ca ea imi trebuia. ...Si acum, culmea culmilor, baiatul mi l-a facut ea. Cezara mi-a facut toate tratamentele, dar a trebuit s aplece la o conferinta si am facut inseminarea cu ea. Numai cand am vazut-o cu caterul in mana si cum iar imi turna venin in urechi (vreti copil, sa-si ia sotul concediu, sa faci FIV cu ICSI, si alte cacanarii), eram sigura ca iar o dau in bara.
Kasha multumesc frumos de PM. Nu stiu daca voi ajunge acolo sau nu, dar e bine sa ma un backup.
Ardna uite ce am gasit pe prospectul de la Clexane dupa net.
La oameni nu s-a observat traversarea de catre enoxaparina, a barierei placentare, in cursul trimestrului al II-lea de sarcina. Nu exista informatii cu privire la primul sau al III-lea trimestru de sarcina.
Deoarece datele cu privire la femeile insarcinate sunt insuficiente, ca masura de precautie, enoxaparina trebuie utilizata in timpul sarcinii numai in cazul unor indicatii foarte clare.
Ce riscam? Nu stiu. Sincer, parca nici nu vreau sa mai citesc. Am citit aici pe forum despre muuuulte mamici care au dus sracina la termen si au nascut un copil sanatos datorita tratamentelor cu Clexane diferite doze.
Intrebarea mea este alta. O sa nasc sigur cu cezariana. Oare o sa sangerez mult??? Asta ma framanta pe mine.... sa nu crap, naibii, dupa operatie. Cred ca trebuie sa mai forez. Am citit ca trebuie oprit cu cateva ore inainte de operatie si reluat dupa. Oricum, imi aduc aminte ca dupa cezariana, mi-au facut timp de 5 zile Clexane dar nu stiu ce doza.
DEnisa cat sunt "rezistentele" tale acum?
Aschiuta mersi de raspuns. Ce ma bucur ca ne mai scrii. Hai mai des pe la noi.
Ai mare dreptate cu No-spa. Exact cu 2 maini se da. Mie mi-a fost dat in caz de contractii. Am luat pt asta dar nu prea multe. In schimb l-am luat din cauza bilei asteia puturoase care ma mai chinuie din cand in cand. Vad ca acum s-a mai potolit nitel. O dadusem rau peste cap. Cu ce crezi? Cu niste castrevete crud. Imi place rau. dar uite ca ma omoar cu zile, asa ca acum doar ma uit. Nici nu mai cumpar sa fie in casa. Sa nu manance nimeni daca eu nu pot. Sunt rea, stiu, dar tare imi plac castravetii aia lungi de sera, mancat asa crud si fara sare, ca la tara.
Deci, la voi se da Magneziu in caz de contractii. Fain. Sa-mi iau si eu in casa in caz de nevoie sa nu mai apelez la No-spa. Si cand ma gandesc ca USchi, mi-a dat 120mg pe zi de No-spa. Of! Bine ca nu l-ma luat.
Progesteronul sa da, in general in primul trimestru si numai in cazuri speciale se prelungeste, in fct de pacienta.
Ac folic se da primele saptamani. Tot asa primul trim, pana se formeaza coloana lui bebe. EU nu-mi fac griji de asta. Femibionul (vitamine) pe care le iau, contin si ac folic. In afara de asta, daca ai vazut ca bebelusa are coloana intreaga, atunci sigur e ok si nu mai ai nevoie de ac folic.
Aurora daca imi permiti, eu i-as pune numele pe care i l-a dat Robert.
Maggie ma bucur ca ne-ai mai scris. Bebe al tau e un luptator, si o sa vezi ca Dumnezeu face minuni multe si va face si cu baietelul tau. Multa sanatate mamei.
Ella felicitari pt eco. Ce ma bucur ca bebe e bine. Si eu sunt fanul nr 1 al Adelei Dinu. Unde ai facut eco la ea? La Dacia? Eu nu o sa mai mai duc la Columna, pt ca in primul rand, am renunat la Cezara Bucur si acum ma fatai dupa Haiduc. Nu vreau sa ma vada pe acolo si s ama intrebe de ce nu vin la ea. In plus, nu se poate face CD la Columna. AM vazut ca la Regina Maria costa tot 250 lei eco la Adela si iti face si CD. Cica au si ei CD, dar mai bine, iti aduci sa fii sigura. AM poze cu bebe, dar nu am CD. Nici unul cu el.
Urmeaza sa mergem la un botez. Aveti idee cat mai merge masa? Nu prea stim cat sa dam.
cu 25+ ... si am intrat in luna VI
aschiutza spune:
Dankutza, filozofia cu "alege natura" o au si doctorii nemti. Cind am ajuns in saptamina 11 de urgenta la spital, m-au pus doar in pat si mi-au zis ca de la saptamina 24 are bebe sanse de supravietuire (subtext: pina atunci nu ne agitam). Si in rest mi-au urat sa gindesc pozitiv in timp ce eu ma jeleam dupa bebe. Mi-au facut eco grafie la inceputul spitalizarii si dupa o saptamina, lasindu-ma in ceata daca bebe mai traieste. I-am urit rau de tot pt asta, crede-ma...
Cunosc pe cineva care a pierdut doua sarcini pina in saptamina a opta si o lua la fel lejer iar soacra-mea nu putea intelege de ce sunt terminata psihic. Dar cum puteam sa fiu altfel cind ii vazusem batind inimioara la eco ?
Utrogestan mi-a dat doctorul meu dupa cele doua opriri in spital pt ca ma plingeam de dureri de burta.
Merita sa ai Mg in casa si daca nu te stii cu probleme la capitolul Ca-Mg poti sa iei, ajuta si sa nu mai ai circei. Insa putere ca No-spa nu cred sa aiba sa iti ia toate contractiile / durerile. Ajuta la relaxare cind problemele nu sunt mari (asta din ce am observat la mine). Am citit un articol scris de unul dintre doctorii care a aobservat efectul benefic al Mg. Efectul l-a observat la sotia lui, aflata la a treia sarcina, primele doua avind contractii foarte devreme si stat in spital si nascut devreme. Asa ca sotia lui tinea jurnal cind si cum. A luat intr-o zi impotriva circeilor si i-au disparut contractiile. Asa ca la unele femei pare intr-adevar sa fie cauza.
Nu stiu daca mai exista vreo tara unde sa se lupte doctorii asa de mult sa pastreze sarcina ca in Romania. Banuiesc ca vestul e mai pragmatic...
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aschiutza Nu stiu daca mai exista vreo tara unde sa se lupte doctorii asa de mult sa pastreze sarcina ca in Romania. Banuiesc ca vestul e mai pragmatic... ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
Credeam ca sunt singura care mai crede asta... Sincer am auzit despre pragmatismul din vest chestii care m-au lasat masca...
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 29+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
ralu_15 spune:
si in Olanda e cam la fel... nu se dau pastile, o sarcina pierduta in primele saptamani - e "normal" sa se mai intample si tot asa..
Ralu 27+ cu
simina_kin spune:
Danku mergi cu noi la happy visit Regina Maria
Eu am primit invitatie desi nu m-am inscris nicaieri.....sau m-am inscris si nu-mi aduc aminte
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009) si 21+
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!