Bulgarasi de ianuarie/februarie2013, capitolul 26
Raspunsuri - Pagina 6
denisamada spune:
Imi crescura si mie "rezistentele", poate ma inscriu si eu in trend!
Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 23+ cu
IULIA va invinge CANCERUL!
aschiutza spune:
Dankutza, aici pt contractii (cu care fusei azi la doctor) se recomanda fix Magneziu si liniste. Atit. Poate daca era colul deschis sau scurtat ma trimitea la spital sa imi puna ceva de oprit contractiile.
Aici in Germania in general se dau f putine medicamente in sarcina si nu pt ca s-ar testa pe romani ci pt ca doctorii nu isi asuma responsabilitatea. Majoritatea medicamentelor nu au fost testate pe gravide (ma intreb si cum ar putea fi?), asa ca sta si sufera! A fost cindva un scandal monstru cu medicamentl Contergan, care a condus la nasterea unor copii cu defecte grave. Asa ca toti sufla in iaurt.
Pt ca intr-adevar firmele farmaceutice sa testeze ceva ar trebui date izolat si controlat, ca sa poata intr-adevar sa stie daca are efecte negative au ba. Pe cind eu vad ca in Romania No-spa se da cu ambele miini, impreuna cu altele, asa ca greu sa adune cineva informatia ce face rau si ce face bine. No-spa pare tratamentul universal la anumite dureri, eu l-am primit in tara pt rinichi, daca imi aduc bine aminte...
Eu mai primesc doar homeopatice si numai cind e musai musai iti dau medicamente (de ex la colestaza de sarcina). In rest Fier si Magneziu si ceva pt tiroida (ceea ce vad ca in Romania nu se prea controleaza sau nu sunt valorile de la care se da tratament asa de scazute ca aici, unde valorile pt gravide sunt mai scazute decit cele pt restul). Am mai primit si Utrogestan , dar numai 2 saptamini.
Clexane am primit numai in spital cind nu am avut voie sa ma dau jos din pat.
Eu nu am stiut ca se ia acid folic si peste luna a treia si l-am oprit demult. O fi grav?
Aurorra spune:
buna fetele,
Mama dar ce controvesat subiec si ce spirite aprinse gasesc pe aici.
Sa ma bag si eu in seama, zic!
Nici eu nu sunt pentru medicatie in sarcina doar asa preventiv, daca e musai nevoie si se dovedeste prin analize sau istoricul pacientei, e ok, altfel ca asa sunt unii medici invatati, ca masura preventiva...nu mi se pare ok.
Eu de ex, nu ma asteptam sa raman insarcinata asa repede drept pentru care am luat vitamine, Femibion 1, abia dupa ce am fost la dr si mi s-a confirmat sarcina si nici atunci nu mi s-a mai recomandat altceva. Apoi mi-a mai dat voie sa iau Mg pentru ca la analize mi-a iesit lipsa de Ca si Mg, in rest nimic, a si am mai luat eu No Spa pentru ca la inceput aveam dureri asa cam ca la menstruatie, nu permanent dar destul de des si cu ele m-am confruntat si la primul copil si tot No Spa mi s-a recomandat si atunci. Nu stiu ce sa zic despre el dar la Robert nu am avut nico problema, a fost si este un copil sanatos si sa dea Domnul sa fie asa mereu si acum la morfologie, in afara de faptul ca bebe e mai grasut si cam cu o saptamana in avans, nu mi-a zis de nimic altceva, totul era in limite normale si corect pozitionate si dezvoltate si sper din suflet ca asa e pentru ca m-am cam panicat.
Asa ca draga aschiutza, daca la eco ti s-a zis ca bebe e bine si are toate alea dezvoltate bine si la locul lor, nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme.
In ceea ce priveste numele, e o problema si pentru noi, nu prea suntem pe aceeasi lungime de unda si nu reusim sa gasim niste nume care sa fie total pe placul amandurora. Pana acum am cazut totusi de acord asupra unui nume si anume Codrin, dar nu reusim sa mai gasim si un al doilea care sa se potriveasca si sa ne convina, asa ca tot caut surse de inspiratii. Pentru ca la primul copil avem 2 nume nu vreau sa creezi niciun fel de discutii si vreau 2 nume si pentru bebe mic. Eu m-am gandit la Codrin Andrei, Codrin Mihai, Codrin Alexandru, dat niciunul nu e pe placul sotului.Robert cand ma pupa pe burta, mai mereu zice: "te pup Filip Stefan", sincer nu stiu de unde a scos-o! Asa mie imi mai plac si Calin, Razvan, Eduard, Cristian. mare dilema.
Hai ca m-am intins cam mult, a mai e ceva la care nu ma pot hotara, unde sa nasc!
O zi buna va doresc si pupici la burtici si copiluti.
ioana_55 spune:
Ardna, stiu ca in prospect la clexane sunt trecute mai multe efecte, unele nu neaparat periculoase, cu exceptia riscului de osteoporoza, pt utilizarea medicamentului pe termen lung. Oricum, ma gandesc ca dupa sarcina sa fac niste analize si eventual o cura cu osteocare, daca se dovedeste ca am nevoie.
21+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
maggie_33 spune:
Salutare la toate fetele...pupici pentru bebei. N-am mai scris de multa vreme, stiu, si imi cer iertare...dar please ...nu ma scoateti inca de pe lista. Va mai citesc si pe aici si pe dincolo, uneori ma amuz si imi face bine la moral.
Pentru cele care ma mai tineti minte, de aproape 2 luni la baietelul nostru (oare v-am spus ca este baietel?!a bia acum am modificat si la semnatura) i s-au descoperit probleme grave si nu ni s-au dat sanse de supravietuire ...intre timp problemele nu au disparut, dar faptul ca am reusit sa rezistam pana acum ne da sperante ca vom mai reusi macar o luna...
De parca n-ar fi fost suficient, am aflat de curand ca mama mea are un nodul mare la san si s-a internat la Cluj, iar azi trebuie sa fie operata. Ne rugam sa fie bine.
Si eu am pofta de dulciuri intr-una...banuiesc ca in incercarea de a-mi induce o stare mai vesela ..ma bucur ca nu m-am ingrasat excesiv...inca, doar vreo 7 kg.
Ah, si eu am program de 6 ore... nu e rau, dar parca tot mi-e somn si obosesc.
PS. intre timp am aflat ca mama a fost operata si e la terapie intensiva. Tata e acolo si asteapta sa se trezeasca.
carmen_76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maggie_33 Salutare la toate fetele...pupici pentru bebei. N-am mai scris de multa vreme, stiu, si imi cer iertare...dar please ...nu ma scoateti inca de pe lista. Va mai citesc si pe aici si pe dincolo, uneori ma amuz si imi face bine la moral. Pentru cele care ma mai tineti minte, de aproape 2 luni la baietelul nostru (oare v-am spus ca este baietel?!a bia acum am modificat si la semnatura) i s-au descoperit probleme grave si nu ni s-au dat sanse de supravietuire ...intre timp problemele nu au disparut, dar faptul ca am reusit sa rezistam pana acum ne da sperante ca vom mai reusi macar o luna... De parca n-ar fi fost suficient, am aflat de curand ca mama mea are un nodul mare la san si s-a internat la Cluj, iar azi trebuie sa fie operata. Ne rugam sa fie bine. Si eu am pofta de dulciuri intr-una...banuiesc ca in incercarea de a-mi induce o stare mai vesela ..ma bucur ca nu m-am ingrasat excesiv...inca, doar vreo 7 kg. Ah, si eu am program de 6 ore... nu e rau, dar parca tot mi-e somn si obosesc. PS. intre timp am aflat ca mama a fost operata si e la terapie intensiva. Tata e acolo si asteapta sa se trezeasca. Magda 27+ blogul meu http://www.flickr.com/photos/25182350@N03/page5/ “I may not be totally perfect, but parts of me are excellent” Ashleigh Brilliant |
Maggie, imi pare rau sa aud aceste vesti dar sper sa fie bine. Multa sanatate mamei tale si insanatosire grabnica. Bebelusul cred eu, are destula vointa sa traiasca daca inca rezista, si asta ar trebui sa fie un semn de la Doamne Doamne. Incearca sa gandesti pozitiv si sa ai speranta ca o sa fie bine si in contunuare.
25s cu
ardna11111 spune:
Ioana ce inseamna sa folosesti timp indelungat in asa fel incat sa riscam osteoporoza? de ex eu o sa-l iau cca 3 luni jumate..
majia spune:
Maggie, imi pare rau pentru mama ta ... dar imi pare bine sa aud ca baietelul e un luptator! Curaj pentru urmatoarea luna!
Aschiutza, m-ai facut curioasa cu analizele cu tiroida. Ce fel de analize se dau?
ioana_55 spune:
Maggie, iti tin pumnii si pt mama ta si pt bebe, sa fie bine si sanatosi amandoi si sa aiba putere sa lupte.
Ardna, nici ei nu precizeaza pe prospect ce inseamna timp indelungat.....Pe unele forumuri de la noi lumea zicea de 5-6 luni, dar erau mai mult pareri. Nu am gasit (inca) studii pe tema asta, pe site-urile din afara vorbesc mai mult in termeni de risc pe care il poti minimaliza prin cresterea consumului de lactate. E drept ca nici n-am cautat f. mult, pt mine injectiile sunt o decizie asumata dupa o sarcina obtinuta f. greu si poate singura.
Revin: vad ca pe afara se zice ca riscul ar exista la heparina nefractionata, iar la enoxaparina, care este substanta din clexane, nu a fost dovedit dar nu poate fi exclus. Oricum, in prospectul in romana de la clexane riscul apare.
21+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
Katy82 spune:
Maggie ma bucur mult ca ne-ai scris si ca bebe e un luptator. Sa dea Dumnezeu sa reziste la mami in burtica cat mai mult si sa fie sanatos. Pup mamica curajoasa. Sanatate multa mamei tale!
21+ cu
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png