Lucruri necesare bebelusului dupa nastere....

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui zmotocel
la acest moment societatile de pediatrie recomanda ca patutul sa fie cat mai gol, pernele pt pozitionarea copilului in somn (daca nu sunt utilizate pt o boala anume) nu se recomanda. copilul ar trebui sa doarma pe spate, pe o suprafata relativ ferma, cerceaful de pat sa fie foarte bine intins si fixat de saltea, fara perna, fara aparatori textile, fara patura (eventual daca se vrea o patura ar trebui folosita una care sa permita respiratia fara nici o problema).

Perfect de acord cu tine! Si eu eram stresata cand il inveleam cu paturica/cearceaf (asta pana mi s-au trezit neuronii si i-am luat sac de dormit ) si le luam foarte mari ca sa le pot indesa sub saltea sa nu se miste de-acolo.
Iar pernita de care pomeneam noua ne-a fost foarte utila pentru ca nu mi se parea chiar ok sa-l stiu ca poate vomita cand e culcat pe spate. Putin intr-o parte a fost foarte 'stress-free'. Am gasit cum se numeste: side sleeping www.sears.com/shc/s/p_10153_12605_SPM7488569911P" target="_blank">pillow (a noastra era mult mai finuta si mai mica, dar ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc). A dormit asa pana pe la 2 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Citat:
citat din mesajul lui AdinaCiup

Multumesc tuturor pentru idei si ptr sfaturi! mi-am facut deja o idee si o listuta si cum imi place sa fac cumparaturi o sa fie o placere sa iau tot ce trebuie si probabil si in plus :)) .Apropo voi in ce luna v-ati facut bagajelul ptr maternitate?

haha, n-ai vrea sa stii cand mi-am facut bagajul pt spita;l la a doua nastere: chiar in dimineata aia, cand a venit momentul! Nici nu mai tin minte rapid de tot cum mi-am varat in geanta (aia era pregatita, la usa) sa bag toate cele: CI, o camasa de noapte, epidurala (pe care n-am mai folosit-o), si cam atat cred. Restul, ce am mai avut nevoie dupa nastere, mi-au mai adus ai mei pe parcurs...
Iar la prima nastere, cu cateva zile inainte, deci oarecum mai din timp, am fost mai harnica!

Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)

www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua

Povestea sarcinii si a nasterii Andreei

Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

La intrebarea asta, vei primi tot atatea liste cate mamici iti vor raspunde Fiecare a avut propria lista si unele au folosit intensiv ceea ce altele n-au folosit deloc.

Despre cosmetice, eu am luat doar un gel de dus / sampon, adica un singur produs. Vei vedea pe parcurs daca iti va mai trebui ceva, in functie de reactia copilului (de ex. crema pt fundulet, pt dermatita etc.).
Cel mai bine este sa fii INFORMATA despre sterilizator, cosmetice, pompa de san, lapte praf etc., dar sa nu le cumperi decat DACA vei avea nevoie de ele, altfel risti sa dai banii degeaba. Multe lucruri dragute gasesti la second, pe Okazii sau pe la mamici, la jumatate de pret !

Eu de exemplu nu am avut perna de alaptat si nici n-am simtit nevoia, batista bebelusului am luat-o pe la 2 luni, la prima raceala. Paturica nu am folosit pana pe la 2-3 luni, dar aparatori da (nu vad cum s-ar putea sufoca daca sunt prinse de pat cu sireturi).
Hainute sa nu iei foarte multe, in primele 3 luni cresc foarte mult si iti vor ramane nefolosite. LA fel Pampersi, iei pachete medii la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Ce am folosit eu:
- patut - maxim pana la 3 luni a dormit, si asta ocazional. L-am folosit pana pe la 1 an pe post de loc de depozitare jucarii dupa care l-am, strans de tot (noi dormim impreuna si ne e tare bine, patutul a fost din acela pliabil de la Bertoni);
- hainute: bodyuri cu capse, pantalonasi cu botosi, dar ii dadeam oricum sosete, ca toate hainele ii erau mari si nu statea botoseii pe picioare, salopete de bumbac cu totul, o salopeta tip cosmonaut ca oricum nasti iarna. Vei primi hainute, dar mai mult seturi de iesit afara decat hainute folositoare de casa, cel putin asa a fost la mine;
- pampersi am folosit eu(acum sunt si scutecele textile, o investitie costisitoare la inceput, dar care se va amortiza in timp); oricum, pentru primele luni, cred ca pampersii de unica folosinta sunt mai la indemana(Pampers Premium Care, Hughies, etc) + aleze absorbante de pus sub fundulet la schimbat - foarte des mi s-a intamplat sa faca pipi fix cand il schimbam;
- servetele umede - am folosit dupa 2-3 luni, eu il spalam cu ceai de galbenele la popou, nu mai stiu exact de ce;
- cadita cu suport de bebe(din burete), 1 prosop mare;
- cosmetice: eu l-am spalat cu Bubchen gel de dus si pe cap, ca nu prea avea par; cu crema / ulei nu l-am dat cred pana dupa 6 luni pentru ca plangea rau de tot dupa baitza;
- medicamente: bepanthen am folosit, dar as alege simpla crema de galbenele daca ar fi sa o iau de la capat. Il dadeam preventiv seara, nu a avut iritatie de scutec niciodata, sab simplex pt colici(dar nu cred ca a avut mare efect, poate ma linistea pe mine ca ii dadeam ceva), vigantolul..., ser fiziologic in nasuc, dar eu i-am pus si lapte matern. Nu a racit pana pe la 4 luni si ceva si atunci am cumparat Batista bebelusului, pentru mine cea mai tare inventie ever;
- comprese sterile pentru buricut, eu il curatam cu ceai de galbenele si cu betisoare cosmetice acolo, dar in maternitate i-au pus baneocin pudra ca sa se usuce mai repede;
- am alaptat mult si bine , am incercat sa ii dau si suzeta(pe putin 10 tipuri), nu a vrut, dar nu le-am cumparat dinainte. Pompa de san am avut electrica de la Primii Pasi, m-am descurcat foarte bine cu ea, ba am mai dat-o altor mamici dupa si le-a folosit si lor;
- pentru sanii tai, daca vei alapta: garmastan(stiu ca au fost ceva controverse si legat de asta, dar pe mine m-a ajutat), tampoane de sani, sutien de alaptat.
- carucior eu nu am cumparat inainte, oricum, avand in vedere ca nasti iarna, cel mai probabil il vei scoate la plimbari ocazionale,pe care le poti face si cu bebe in brate(si iti va placea la nebunie). Asta in ideea ca pana la vara, nu va mai avea nevoie de landou si poti cumpara un carucior sport. Si eu recomand carucioare usoare, eu am avut un mutant.

Am avut si cantar, il cantaream saptamanal pana la 1 an, si culmea, daca nu lua in greutate, nu ma incapatanam sa ii dau mancare solida sau lapte praf, ci san(cat de des si mult se putea). Dovada ca la 1 an avea 11 kg, la 2 ani- 15 kg(un mofturos fara pereche, care a supt 2 ani si 10 luni).

Ce nu am avut si imi pare rau: wrap, sling, pentru purtat bebelusul in brate.

In rest, fa-ti bagajul treptat, bucura-te de aceste clipe.. ce emotii am avut cand i-am cumparat/ spalat / calcat hainutele lui bebe pentru maternitate.....si ma minunam de cat de mici pot fi..si cand colo, a fost si mai mic, toate hainutele ii erau mari

Nastere usoara, si ai incredere in instinctul tau de mama. Nu plange ca sa te joace pe degete, plange ca are nevoie de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaDia spune:

Buna! Vreau sa insist asupra unor produse care imi par foarte utile:
1. Pieptarasele: universal numite body. Ar fi de preferat ca cele pentru primele luni sa fie deschise in fata, adica sa aiba un sistem de inchidere laterala sau frontala cu jurubite de preferat.
In primele luni e mai greu sa imbraci copilul ridicandu-l in sezut asa ca acest gen de imbracaminte este de folos, bebe se rostogoleste de pe dreapta pe stanga.
2. Ceiaul vrac de chimen si de anason. Insist asupra ambalarii vrac deoarece in pliculete se regaseste produsul sub o alta calitate decat cea din pungutele de 100 - 200 g. Ceaiurile de chimen si anason baute de mama (in cantitati rezonabile, eu beam 2 litri pe zi, dar era alegerea mea) ajuta atat la stimularea lactatiei cat si la calmarea eventualelor colici ale bebelusului.
3. Sapunul: dupa ce multe luni am folosit sapunul lichid pentru spalat pielea bebelusului la baita zilnica, am ajuns si la sapunul solid. Am fost foarte multumita de beneficiile lui si de maniera in care curata pielea. Doua inconvenienete: e neaparat nevoie sa ungi pielea cu o crema/lapte de corp dupa baie ca sa eviti uscarea si, ai mai multe produse in conditiile in care alegi sa folosesti un gel de spalare din capa pana in picioare ( sunt mai multe firme care ofera asa ceva). La baietelul cel mic am aplicat de la inceput sapunul solid si nu am avut nici o problema de piele.
4. Sacul de dormit: E tare practic. In primul rand nu e necesar sa imbraci bebe f gros: eu am tinut copii in saci, cu picioarele goale, doar in sosete. Apoi, e mai usor de folosit decat o paturica, mai sigur caci stii ca nu-l trage peste fata / nu aluneca sub el, stii sigur ca e invelit si ca, desi poate da din picioare, nu se dezveleste. Sunt saculeti pe diverse dimensiuni si texturi pentru diferitele vraste ale copilului.

Bebe sanatos!

Maria cu Stefan (06.09.2007) si Toma (31.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

eu una as cumpara putine acum si mai multe dupa nastere :)
parerea mea e ca ai nevoie de cateva hainute,care sa=l scoti din maternitate si cateva schimburi,cadita,termometru ptr ai verifica temepratura corporala ..si iti recomand termometru digital cu varful flexibil care s e baga in fundulet ,scutece,servetele umede si crema ptr iritatii(majoritatea am obs ca se irita la inceput din cauza scaunelor acide)pompa ptr san si o crema ceva ptr sani (e posibil sa ai nevoie) si un sapunel special ptr bebelusi (de la bioderama,chico etc)ptr inceput e suficient zic eu numai sapunelul..detergent ptr copii eventual,prosopel si patut
apoi cand vezi cum reactioneaza copilul ii vei lua mai multe,in functie de nevoile lui

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Vroiam sa intervin apropo de folosirea aparatorilor de pat si a paturilor. Trebuie avuta maaare grija cu aparatorile de pat! Cand era bebe mic mic, fetita mai mare reusea la fiecare somn sa si le traga pe fata, desi erau legate de pat! Era un spatiu intre sfori unde reusea sa-si bage capul si dormea cu capul intre gratii si aparatoare, nu stiu cum sa explic...cam cum e cearceaful ala la operatie, ca sa nu vezi in jos..., oricum, de multe ori am surprins-o cu aparatoarea pe fata. Le-am desfiintat, iar la mezina nu i-am pus si nici nu se loveste de pat (avem de lemn).
Cu paturicile am avut probleme cu aia mica...mereu si le tragea pe fata si urla ca nu le putea da jos. Cand o vedeam muream si inviam in 2 secunde, asa ca am renuntat la ele, si am folosit cu mare succes sacul de dormit.
Sincer, intentia mea nu e de a te speria (imi para rau daca asta am facut), ci de a fi cu bagare de seama, sa evitati niste probleme/incidente.

Dia, mami de bebeloi Miruna (15.07.2008) si bebe doi Sofia (21.11.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Si eu prefer sapunul solid ( bineinteles din cel special pentru bebelusi) , mi se pare ca produsele tip gel de dus nu se clatesc ca lumea de pe pielicica lor in apa din cadita.

Apararorile de pat mi se par inutile si daunatoare. Nu se loveste copilul de gratiile patului si daca se loveste nu e o problem pentru ca sunt din lemn moale. In plus aparatorile il impiedica sa vada, sa studieze camera printre gratii. Le va veadea doar pe ele si tavantul. Apoi impiedica si circulatia normala a aerului la patut.

Servetelele umede e bine sa le folosesti doar in deplasare, acasa e sfanta spalarea in chiuveta cu apa si sapun de bebe dupa fiecare kk.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

bebe a dormit in cosulet primele 4 luni. patutul era mult prea mare pt el. acum doarme cu noi in pat. sacul de dormit este o inventie super. primele 3 luni eu mi/am spalat copiii doar cu apa si apoi cu gel de dus aderma. am folosit ser fiziologic pentru nas si foarte folositoar e batista bebelusului.

Mergi la inceput