Hai Mada81lina !!! Minuni de Nov-Dec 2012 (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vreausaninga spune:

Buna dimi!!!
Va invit la o cafea buna-buna!
Noi raportam o noapte cu somn bun, doar o plimbare la baie, cred ca buburuzul era obosit, la cat de activ a fost la "vizionarea" X-factor!
Fetelor sa veniti cu vesti buuuuune de la dr!
Si noi avem programare joia viitoare.
Despre tensiometre, stiu si eu de la medici ca cele digitale nu sunt de mare incredere.Cele mai bune sunt cele clasice!
SilviAce face minunea ta? Cum va descurcati?
fetele! Sa aveti o zi superba! Cine n-are soare, uite o raza de la noi!

36+
"buburuzul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Buna dimineata!

Fetele cu tensiometru: luati-l cu voi la cabinet si masurati dupa cealalta masuratoare. Cel de incheietura e cel mai nesigur, cel manual e cel mai bun. Mie mi-a luat moasa cu doua aparate separate la brat tensiunea: cel electronic arata peste 13 si cel manual vreo 10 (adica pe unde sunt eu normal). Ne-a mirat 13 si de aia am incercat si cu celalalt. La cel electronic depinde daca prind ebratul sau incheietura bine, la persoanle slabe nu o face.

Culmea e ca la noi la spital cu cel de incheietura ne luau dimineatza tensiune, adeseori imi dadea eroare sau tensiuni de 8 . Cred ca la incheieturi nu mai e presiunea singelui asa de puternica si din cauza asta arata valori mai mici.

Onutz, astea sunt tatuajele noastre de luptatoare. Barbatii cu ranile lor de razboi, noi cu vergeturile. Eu am o gramada din prima sarcina, amu nu se vor face mai putine ... Vestea buna e ca dupa un tip se fac sidefii si nu mai sunt asa de usor de vazut (doar cind mergi la probat au aia o lumina ciudata de te arata ca muma padurii si iti arata toate alea ).

Bubu, asteptam vesti despre doctorul "Zen minune" . Sper ca i-ai dat vreo doi pumni daca iar nu te crede.

Re scosul din maternitate: depinde si cit de rece aveti in masina. Daca incalziti si aveti mult de mers, sa nu imbracati prea gros bebelusul. Daca mergeti numai un sfert de ora si masina nu se dezmorteste eu as pune body+ salopetica si bluza groasa + eventual sosete mai groase + salopeta de iarna + caciulita . Mai exista si sacuri speciale pt scaunul de masina, care ii lasa lui bebe loc de ceva mai multa miscare. Eu il recomand calduros, pt ca daca adoarme in scaun si nu vreti sa il treziti, dar e prea cald, puteti macar sa il deschideti fata de costumul de iarna care e mai pe corp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Buna fetelor,
sunt in ceata total: am fost ieri la eco - 32 de saptamani. In afara de lungimea femurului care corespundea celor 32 de saptamani, toate celelalte masuratori indicau o sarcina cu aproape 3 saptamani mai mare!! Cum se poate asa ceva? Cel mai avansat ca si varsta era diametrul cranian (DBP). Adica are capul prea mare? Si picioarele micute? Sa nu mai spun ca e mare si ca greutate, are 2160 gr, in conditiile in care sigur va mai pune 2 kg pe el pana la nastere....Doctorul a zis ca nu e nimic anormal, doar ca are capul mai mare...adica cum? Sper sa nu aibe ceva, l-am intrebat de 100 de ori daca e totul OK la caputzul lui.
Nu ar trebui ca toate masuratorile sa indice aceeasi varsta gestationala??? Mie de luna trecuta mi-a spus ca bebe e maricel si ca are DBP-ul mai mare cu 1 saptamana decat varsta lui. Acum a iesit mai mare cu 3 saptamani!
Vreau sa va rog pe cele care aveti cam aceeasi data ca si mine (Iulia, Angelique, Angiuta, Cellena, Luminita), sa-mi spuneti ce masuratori v-au iesit voua la ultimul eco: circumferinta toracica, DBP, femurul, circumferinta craniana...
In orice caz nu mai iau vitamine, in afara de fier pentru anemie. Sper sa nu se spulbere dorinta mea de a naste natural :) Sunt si eu absurda, daca imi spunea ca masuratorile au iesit sub limita iarasi nu era bine, era subdezvoltat!
Angiuta - sunt superbe maimuticile!!! Nu inteleg cum ai facut manutzele...
Am vazut ca ati vorbit de cantecele ptr copii. Eu am CD-uri in masina cu selectii de pe Cutiuta Muzicala si Clopotelul Magic, alese de mine. Le stiu pe de rost, Mara la fel. Sunt dragute Soricelul Dominic (Virgul Iantu si Ilie Nastase), Gainusa cea motata (Teo Trandafir), Puisorul cafeniu.
Nu in ultimul rand va multumesc pentru suport si incurajari! Abia astept sa vina Craciunul, sa fiu cu familia mea "intregita" si sa nu imi pese de nimeni si de nimic! E greu sa-i ignor pe ceilalti pentru ca aproape zilnic ma lovesc de ei: soacra mea o ia pe Mara de la gradi, la fel si mama. Cred ca va trebui sa vorbesc si cu sotul, sa ma descarc si sa stie si el ce "ganduri negre" am! Deocamdata imi spune ca sunt insuportabila

Va pup

mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Mark 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

bubu, nu am mai iesit...liftul tot asa merge..v-am spus ca -l mai opresc ei ca sa nu mai care muncitorii cu el...azi noapet misso s-a culcat la 1:30 omgggggggggggggg sunt zombie azi mai ales ca la 7 sarea pe noi sa ne trezim..ea se trezise de vreo 15 minute..

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

a nascut menics??????????

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns logam spune:

Neata!
dannah, eu nu te pot ajuta cu nimic, pentru ca mie nu imi spune dr. nicioadata nimic, doar ca e totul ok. Dupa parerea mea zic sa nu te iei dupa echograf si sa te linistesti. Ai sa vezi ca pana la urma totul va fi bn.

Luminita, de Sorina Dana - 10 noiembrie 2007
poze Sorinutza mica

Alte poze

Povestea nasterii
32+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns logam spune:

Iar la capitolul mame de ajutor, eu am una mai copil ca fata mea. Ieri am mers la ai mei sa facem baita ( nu mai avem apa in fantana ), si la vreo 2 ore dupa baita mama i-a dat fetei mele o inghetata. I-am spus ca nu face bn si a zis: Asa-i Sorina ca o papi incet?. Nu m-am mai pus cu ea, dar i-am zis ca daca se imbolnaveste sa isi ia concediu sa o ingrijeasca. Rezultatul: aseara, la ora de culcare a inceput sa tuseasca pana cand a varsat, apoi mai toata noaptea a tusit. Trebuie sa ii dau siropele de azi si sa ma feresc sa nu iau si eu

Luminita, de Sorina Dana - 10 noiembrie 2007
poze Sorinutza mica

Alte poze

Povestea nasterii
32+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Dannnah, eu azi dupa amiaza merg la morfologie si cel tarziu maine dimi iti trimit masuratorile cu mare drag. Oricum, parerea mea e ca nu ai de ce sa iti faci probleme. Daca singurul care nu se coordoneaza ca masuratori e femurul, iar celelalte date bat toate pe un plus de crestere, e posibil ca masuratoarea sa nu fi fost facuta cum trebuie. De regula, ar trebui sa masoare de 2-3 ori acelasi lucru si sa faca o medie tocmai pt ca masuratoarea se face "manual" si e posibil sa nu fie suficient de acurata de prima data. Mie acum 3 sapt mi-au spus ca are un plus de crestere de 2 sapt in conditiile in care aveam IR mari (deci risc de retard de crestere) si bb a fost constant cu 2 zile mai mic ecografic decat calendaristic. Sapt trecuta mi-au zis ca e doar cu 2 zile mai mare, deci e ok.
Deci stai linistita! La aceasta eco e posibil sa iasa diferente si din pricina faptului ca bb e mare, nu mai are loc si e mult mai greu de masurat!

Doura te inteleg perfect cu culcatul vs. trezitul. Sambata Sara m-a adormit pe mine, iar la 1 ma trezea ca face pipi si era clar ca ea nici macar nu atipise pana atunci. Iar dimineata incepe: mami, trezeste-te ca e dimineata. si mami si fata

Iulia, mami de Sara Andreea si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Aha, m-am lamurit cu imbracatul. Va multumesc. Asa ma gandeam si eu s-o imbrac, dar m-a panicat mama care e cel mai friguros om de pe pamant si insista ca e prea subtire asa. Oricum, pe langa toate astea, eu o s-o tin in landou in masina (nu va speriati, are sistem de prindere de bancheta ca scaunul de masina si centura in 3 puncte in interior) pt ca mi se pare incomod scaunelul pentru o gogosica asa mica si cu o coloana asa flexibila, asa ca si landoul are husa lui, care mai tine si aia cald. Daca pastram masina de o avem acum, n-o sa aiba timp sa se incalzeasca, pentru ca stam la 10 minute de spital. Alta varianta ar fi o masina cu motoras special pt incalzire, sa o programezi si sa te astepte calda . Vrea ta-su neaparat pt fi-sa si pt mine, eu incerc sa-l conving ca nu e cazul.

Dannah, eu o sa am eco de trim III abia martea viitoare, iti zic atunci cat e cetateanca de mare. Doar ca nu stiu cat o sa te ajute, domnisoara a iesit mereu cu cateva zile mai micuta decat varsta de referinta (varsta si aia stabilita tot ecografic, ca dupa um era imposibil de stabilit). Oricum, nu cred ca e cazul sa te panichezi. La noi, de exemplu, femurulna iesit la 3 ecografii din 4 cel mai putin dezvoltat, de ma si panicasem ca o sa fie vreo ciudatica cu picioare foarte scurte. La ultima eco (facuta de alt medic si la 2 saptamani distanta de penultima) i-a iesit femurul cel mai dezvoltat de ne-a si zis medicul "o sa fie inaltuta si cu picioare de fotomodel". In rest comentariile au fost cam asa:
Eco I (dr X): mai micuta cu 2 zile, femur scurtut, capsor normal, grasuta tare
Eco II (dr Y): mai micuta cu 3 zile si greutate normala, femur scurtut, capsor normal
Eco II (dr. mea gine): mai micuta cu 2-3 zile, dar mai grasuta cu o saptamana, capsor mic, femur normal
Eco III (dr Y): mai micuta cu 5 zile si cam slabuta, capsor f mare, femur mic (am plecat panicata grav de la eco)
Eco IV (dr Z - la o distanta de aproape 2 saptamani de eco III): mai micuta cu o zi, femur luuuung, capsor normal, grasuta nevoie mare
Aparatura e aceeasi, in afara de eco IV, toate celelalte au fost facute la medicover in acelasi cabinet. Dr. Y si dr Z sunt printre cei mai buni ecografisti. Sunt curioasa care a avut dreptate pana la urma, daca o sa fie piticuta sau inaltuta.
Macar sexul l-au nimerit toti :))

Ema de 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

dannah nu cred ca sunt motive de ingrijorare. Eu ultima eco am facut-o la 29 de saptamani, atunci femurul avea 58 iar circumferinta capului ( de la o tampla la alta) 96. Restul masuratorilor din carnetul de gravida nu stiu ce inseamna. Greutatea lui bebe era de 1551g.
Manutele maimutei se fac din a2a soseta, partea de sus.

Astazi m-a traznit si pe mine ca au inceput inscrierile pentru clasa 1....uitasem total. Of, ce trece timpul asta. Raspunsul de la scoala catolica inca nu l-am primit si nu vreau in nici un caz sa mearga la scoala de care apartinem din cartier...mai avem o sansa vineri cand avem interviu la o scoala evanghelica. Sper sa rezolvam problema cat mai repede...

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 32+

Mergi la inceput