Hai Mada81lina !!! Minuni de Nov-Dec 2012 (37)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silviad spune:

[quote]citat din mesajul lui laurika1982

deci Giulestiul arata bine...doar ca au ramas acriturile de lacopii...la alea imi venea sa le dau in cap,era una nene pusa pe dat lapte cu bibe, mai jigneaubietele mamici ....mai aerau tigancuse de pana in 20 de ani carora le zicea: da ce ,mtu nu ai citit :mamasi copilul???inrest,masistentele erau f omenoase.acumo sa vedem, sa speram ca de data asta o sa ne lase sa aratam copii la tatici mai mult .(al meu se crizase ca nu illasa sa-i vada copilul nici macar lamine in brate).ma rog,sper sa fie bine.

Ii lasa sa il vada, cu conditia sa nu fie in timpul alaptatului. Ii pot fotografia, inregistra cateva momente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silviad spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

Am mai reusit sa recuperez, am citit ce a povestit Silvia de Giulesti.Fetelor e f important sa va luptati pt drepturile bebelusilor,notati in fisa ca nu vreti glucoza sau lp.In prima zi stomacul lui bebe e cat o nuca,daca suge colostru nu are nevoie de nimic altceva.Glucoza mi se pare crima,eu nu am putut sa o inghit si am vomitat cand am fost sa fac testul de toleranta la glucoza daramite un nou nascut.Laptele praf are la baza lapte de vaca care e adaptat puiului de vaca,care la nastere are multeee kg.
Ma bucur ca bebelina Silviei papa LM si ca nu e nevoie de altceva avand in vedere ca asistentele i-au dat glucoza.

Nascand cu cezariana era normal sa ii dea ceva ca 24 de ore le-am sta la TI, iar a doua zi nu am avut lapte Abia in urmatoarea zi a venit colostrul. Nu puteau sa-l tina nemancat pana atunci. Erau si cateva f dragute si care insistau ca trebuie sa alaptam si tot cam atatea care ziceau ca important e sa fie bebe bine ca nu se invata cu LP in trei zile.
Gata nu va mai bat la cap,mie mi se pare f important sa alaptezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Looana spune:

Buna seara tirziu am aparut desi azi am fost la Dr.
Deci bebelinu meu are deja 3.400 Gr.e deja coborit perfect jos si intors cu spatele spre exterior adica cu spatele spre burta mea.Deci fatza lui nu sa mai putut vedea la ecograf pe burta mea la ecograf decit gitul si capul ceafa lui.Deci adioa ochisori,guritza,nasuc ite o limbutza scoasa deci dupa nastere Doctorul ma chemat peste 10 zile pt control daca intre timp nu apare iar lunea viitoare(29.10) ma programat la un control in spital pt a fi luata in evidenta la spital pt nastere si sa ma vada alt(i) medici care se ocupa cu nasterile,aici nu nasti cu Dr.care ti-a urmarit toata sarcina.Cu cei din spital voi stabili felul cum voi naste si ce fac cu Clexane pt ca eu fac zilnic seara o doza inainte de culcare.
Dr.Gineo de azi mi-a zis ca colul e inchis arata de 4 deci nu sa scurtat de fel in plus oricind la ori ora se poate declansa nasterea ,ar fi bine zice el pt ca e destul de mare si daca in 2 sapt.nu declanseaza contractile atunci ar fi vorba de o cezariana find atunci de 4 kg.Deci chiar m-as bucura sa fie puternic ,un pic ma sperie Clexane ca daca vine asa dintr-o data nu am timp sa fac pauza de cel putin 24 de ore de la clexane,acuma stie dumnezeu ce si cum,sper sa fie totul bine...ori cum nu am frica si singurile emotii ce le am sunt pt bebe sa stiu ca e bine.
Ma duc sa citesc din urma ca si asa nu am somn .
Somnic dulce

Looana 37Sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Hello, fetele

Pentru ca azi-noapte am dormit mai putin de 4 ore, in seara asta la 7 am cazut lata, am dormit bustean pana la 10.
A aparut si la mine prima vergetura pe burtica
E mica si sub buric, dar...
Acum sunt plina de ulei de migdale dulci, ca in fiecare seara

Onutz 35+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian

Vali

F IMPORTANT - MELANOM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Onutz, foarte bine ca te-ai odihnit.ce-as vrea si eu, dar nu merge, azi parca-s un butoias umblator...
Cat despre liniutza-relax, cu o floare nu se face primavara, asa ca e ok, chiar nici o problema..Lucian cum e?
Nicholas al meu poate concura la capitolul sughitz, dar s-a cam lenevit la imbranceli, doarme mai mult sau chiar a crescut si nu prea mai e loc de joaca..

Looana, bravo pentru vestile super bune, ce voinic ai tu acolo!Se pare ca lunea viitoare va fi o zi de neuitat, plina de surprize frumoase.

Iulia, felicitari pentru inceperea celei de a 8-a luni, mai e un pic!

Alina,iubita, esti o scumpa!- cu cat se scurteaza perioada pana la marea intalnire, cu atat emotiile sunt mai mari, mai puternice, mai explicabile!
Eu spun ca si Mena noastra, o sa plangem de o sa sara camasa de pe noi pentru fiecare dintre voi, de bucurie si emotie, o sa ne aducem si noi puii pe lume, o sa plangem si pentru noi, apoi o sa continuam sa asteptam minunile fetelor care urmeaza si cand suntem toate cu bebelusii scumpi la purtator, ne mutam cu mandrie la primele 365 zile din viata unui nou-nascut:):)
Te pupacesc!

Silvia, mamica de fetita minunata, ce bine cand treci pe la noi, intotdeauna ne bucura si apreciem ca iti faci timp!

Vreausaninga, Mosul incearca sa vina, insa conditiile nu sunt favorabile, ca sa spun asa

35 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Bubulici, Lucian e bine, sughite, inghionteste, se joaca frumos Abia astept sa-l vad
2 probleme am:
Contractiile- ma tintuiesc la pat.
Tensiunea- e mereu mare la spital si la cabinet. Acasa nu ajunge la 11 cu 6-7, la spital era 13 cu 8 parca. Tensiometrele astea digitale pe care le folosim acasa n-or fi bune...?
Maine voi avea tensiometrul meu la mine si imi iau tensiunea la spital, daca si atunci e mica e clar, il sun pe dr.

Onutz 36+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian

Vali

F IMPORTANT - MELANOM

Mergi la inceput

Onutz, sa stii ca m-am gandit si eu la chestia asta..ca poate astea pe care le avem home nu sunt bune..si ce nu imi place e ca la spital, daca e mare-cel putin a sa a fost la mine,-imediat o trece pe seama emotiilor si `mai stai o ora, o ora juma, sa vedem dupa`-si e la fel, deci.. ce sa inteleg?
In orice caz, e si asta o idee, vad maine cat imi zic aia ca am si apoi, cand ies, o iau si cu aparatul meu, sa vad diferenta.
Maine imi zice dr si rez la analizele alea de tensiune, ei zic ca de fapt sunt analize pt ficat.

mai vorbarim, sper sa dormi la ora asta!
Eu cred ca la noapte ma asez din prima pe canapea, ca nici o sansa sa ma intind, am senzatia ca am un arc in interior care trage de mine in toate partile si nu ma pot misca..

35 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Hello fetelor! Azi am incercat sa stau in pat pana acuma, probabil am dormit vreo 3 ore, dar acum m-am lasat pagubasa si m-am sculat. Maine (adica acuma dimineata in vreo 5 ore) trebuie sa merg pe la munca sa ma vad cu colegii. Aseara iar am avut tensiunea mare (144 cu 89, acuma chiar era la limita de care mi-a zis doctorita), asa ca am luat iar o pastila de Dopegyt. Sper sa nu mai creasca. Ah, si azi am inceput sa fac bagajul pt spital. A venit si bunica la mine si mi-a calcat hainele lui bb pe care nu apucasem sa le calc inca. Ma simt vinovata ca munceste in locul meu la varsta ei, dar nu ma pot intelege cu ea, i-am zis ca o sa le fac eu incet-incet, dar vrea sa faca ea pt stranepoata ei.
Angiuta, multumim de instructiunile de constructie pt maimutica. Chiar o sa incerc la un moment dat, mi se par foarte dragute.
Alina, mai ai mai putin de o saptamana! Dar intr-adevar, pana atunci HAI MADALINA .
Looana, succes la control si sa dea Dumnezeu sa treci cat mai repede peste vestea proasta. Noi suntem alaturi de tine .
Mena, imi pare rau ca esti deprimata, incearca sa te calmezi pentru ca Gabriel are nevoie de tine linistita. Poate iti poate schimba tratamentul cu alta forma de progesteron (dar probabil hormoni tot o sa-ti dea, sunt utili pentru mentinerea sarcinii).
Gina, sper sa fi trecut durerea de cap cat mai repede. Sa iti verifici si tensiunea.
vreausaninga, frumos nume. Bine ca acuma bb e mai jucaus si nu va da emotii.
Laura, spor la calcat rufele lui bb.
Dana, hai ca mai e putin si scapi si tu de serviciu. Eu nu am contractii deloc, sau sunt mai nesimtita si nu-mi dau seama, nu stiu.
Dar in ultimele 2 zile s-a agitat foarte tare bb.
Iulia, ai geija de tine, nu exagera cu shmotrul.
Angelique, felicitari, multi ani fericiti impreuna si de acum inainte!
mya, hai ca mai e putin, trec si astea 2 saptamani si o sa stai acasa cu baietelul tau si o sa scapi si de soacra.
Laura, ce nasol ca nu te poti baza nici pe soacra nici pe mama ta. La mine, mama nu mai e si soacra-mea sta in alt oras, asa ca o sa vina din cand in cand, dar nu e oricand la dispozitie. Macar ma inteleg f bine cu ea, cel putin pana acum.
Onutz, super ca a fost bine la monitorizare, succes si la eco. Si spor la facut bagajul.
Lorelay, bine ca te simti mai bine, sanatate si Mayei sa-i treaca si ei cat mai repede.
Mena, eu sper ca bb sa aiba programul exact pe dos dupa ce se naste, ca acuma e mai activa noaptea .
Iulia, felicitari pentru luna a opta .
Popi, super soacra ta, nasol ca ai contractii. Si eu am o voce de magar in mizerie si nici nu stiu cantece, dar tot am de gand sa cant. Mama s-ar fi bucurat atat de mult de o nepoata . Restul lumii s-a bucurat insa de la inceput, mai ales bunica mea, cred ca pentru ea e un nou scop pentru care sa traiasca.
Irilac, ce weekend frumos ai avut!
Bubu, succes la doctor! Sanatate sa scapi de arsuri!
Aschiutza, multumim de sfatul cu cinema-ul!
Alina, stai linistita, va sta bb cuminte pana luni.
Silvia, multumim mult de informatii.
Looana, felicitari pentru bb maricel. O sa fie ok cu Clexane-ul, la 12 ore dupa ultima doza se poate face epidurala.
Onutz, super ca ai putut dormi macar pe seara. Nasol ca a aparut vergetura. Cu aparatele de tensiune de acasa, depinde de aparat. Stiu ca bunica mea a avut unul de ala de incheietura si nu prea dadea valori ca lumea, dar cele de brat pe care le-a avut erau ok (ea le-a verificat mergand cu ele la medic si isi lua si cu cel de acasa tensiunea dupa ce i-o lua medicul si verifica daca-s la fel). Eu mi-am luat aparat de tensiune de brat de la Omron, ca a cautat sotul review-uri pe net si nu m-a lasat sa-mi iau altceva, ca cica astea-s cele mai bune . Acuma nu stiu, nu l-am verificat cu altul care sa stiu ca-i bun, dar sper sa nu indice mai putin, ca atunci ar fi chiar nasol la cat am avut aseara.
Bubu, , somn usor sa poti dormi bine la noapte.
Noapte buna tuturor, ma duc si eu sa mai incerc sa dorm un pic.

Andreea 36+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.6, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 2 Maltofer Fol, Dopegyt la nevoie

Mergi la inceput

Andie, iar nu ai avut somn, sper, ca si la Onutz, ca acum dormiti de rupeti si ca visati frumos! Apropos de visat, pe mine au inceput sa ma sune prietenele ca ma viseaza, care mai de care imi spune cum e bebe, ba ca era la 1 an, ba ca abia se nascuse, numai eu nu apuc sa dorm atat cat sa am un vis, cred ca in sarcina asta daca am visat de 3 ori e bine, iar inainte aveam niste super coloraciuni de vise!!

Andie, sigur o sa te descurci foarte bine cu Ema si sotul o sa iti fie de ajutor si fi convinsa ca pustoaica deja ii da aripi bunicii!!
Si eu am calcat jumate din hainute, cealalta jumatate nu stiu cand a luat-o sotul si a dus-o la mama lui si m-am trezit cu ditamai sacosa de hainute gata calcate, doar sa le asez in dulapior.Paturicile si scutecele sunt aranjate de mult timp si hainutele de spital sunt gata impachetate in pungute (super ideea cu pungutele!), numai costumasul pe care i-l dau pe deasupra e inca pe umeras (daaaa, pe umeras!)

somn usor in continuare, va pup! maine cred ca faceti nani de mult cand ajungem noi acasa de la dr..
Aveti grija de voi!

35 + cu Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Buna dimineata scumpele!

Bubu, Looana, Onutz tinem pumnii sa veniti cu vesti bune de la doctor! Sper ca n-am uitat pe nimeni Bubu sper ca azi doctorul cela va avea sentimente mai bune

Ipopico, mare dreptate ai cu ce zici tu despre mame Cat despre alintul cu balenutele, iti face concurenta Sara Aseara am fost sa o luam de la mama, caci eu am avut zi luuuunga la birou, si cand sa plecam de acolo Sara tot tragea de mine sa alergam si tot vazand ea ca nu reuseste sa ma urneasca se intoarce la mine si cu un ranjet cat toata fata imi zice "hai burta mare, hai!"

Dupa maratonul de ieri, azi "lucrez" de la domiciliu, doar ca aseara a crapat incarcatorul de la laptop si singura alternativa e desktopul, care presupune stat pe scaun, asa ca ... azi va fi zi de hodina.

Cellena eu am dpn pe 15 dec, iar pe Sara am nascut-o pe 30 noiembrie, numai ca atunci cand am iesit din spital a fost foarte cald. Oricum, legat de imbracaminte si pt Sara si acum avem pregatit asa: o salopeta intreaga din bbc (sau bodz cu pantaloni cu botos), o salopeta/ costum din ceva flausat, gen catifea, sa zicem, si un combinezon gros de tipul acestuia http://sibiucity.olx.ro/combinezon-de-iarna-cu-blanita-pt-bebe-de-3-6luni-1luna-transport-gratuit-iid-71780126 Am avut unul la fel si la Sara, dar mai mare, si am fost foarte multumita. E f bun pt zilele geroase. In plus, in landou am invelit-o cu o paturica din polar. Apropos, nu mai stiu daca am reusit sa ascriu la vremea respectiva sa va zic ca eu am o paturica din polar pe o fata si bbc pe cealalta si a fost f ok in termeni de puf.

Andie, ai grija cu tensiunea aia. e ok sa iei tratamentul doar cand o gasesti mare? N-ar trebui sa iei constant tratamentul? Nu stiu sigur, intreb si eu, dar din experienta cardiacilor din jurul meu (juma de familie) stiu ca trebuie tratament de lunga durata de regula, ca substanta activa se isi stabilizeze o anumita concetratie in organism, pt ca la fel de periculoasa ca tensiunea mare sunt si puseele de tensiune sau oscilatiile f mari.

Bubu, Andie si celelalte fete care mai folositi tensiometre, da exista diferente, si uneori chiar mari intre valorile aratate de cele comerciale si cele din spital. Ideal ar fi un tensiomentru pt brat, nu incheietura pumnului, pt ca acelea dau mai putine rateuri. Si daca ar mai fi si manual, ar fi si mai bine - la alea calibrarea se duce mai greu. Realitatea e ca si in spital tot electronice folosesc, deci... Oricum ideea e sa faceti comparatie intre ce iese cu al vostru si cu cel de la spital (luati tensiunea unul dupa altul, la aceeasi mana, altfel si asa pot aparea variatii) si apoi urmariti variatiile.
Sotul meu avea pana nu de mult puls mare si tensiune mica. De cand am schimbat tensiomentrul are puls normal si tensiune mare Iar la cardiologie, la control i-au iesit perfecte amandoua. Totusi cand a repetat operatiunea cu vechiul tensiometru a vazut ca ii arata acelasi lucru: tensiune mare si puls normal. Deci care dintre aparate e bun?!

Gata, ca iar m-am intins cat o placinta!

Va si o zi minunata!

Iulia, mami de Sara Andreea si 31+

Mergi la inceput