Igiena dentara pt copii 1-3 ani
Raspunsuri - Pagina 3
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Dentista mi-a facut capul mare sa o tin in brate la oglinda, sa-i dau periuta si sa ma spal eu. Sa vad si eu care tine cu o mana un copil de 10 kg (care nu sta locului) si cu mana ailalta se spala... Teoria e buna, practica ne omoara. Am noroc ca a mea se frichineste ceva cu periuta, dar sa nu ii pui pasta pe ea ca e jale. Cand era mai mica accepta Nenedent, acu se razvrateste la orice marca. Dana & Amelia (21.06.2011) |
Dana, daca nu foloseste pasta, e apa de ploaie. Dintii sunt curatati de pasta, nu de perie, ma rog, intelegi tu ce zic.
Ina, sunt periute electrice ptr. copii. Ai incercat cu una din aceea?
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Picky_toto Operatiunea periuta trebuie inceputa de la primul dintisor iesit. |
Operatiunea periuta se incepe dinainte de a aparea dintisorii. Cu degetar din-ala de cauciuc de care spune Ina, se curata frumos gingiile bebelusului. Eu la Victoria am folosit de pe la 3 luni. Fara pasta. Am introdus pasta cand i-au aparut primii dintisori.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui ina.click momentan e ingrozit de obiecte care vin spre gura, de atata scos muci si cautat in gat pe la medici (e racit de 1 luna) insa am sa revin la periuta aceea mica, cu maner, si a noastra e colorata, are un animalut pe ea, etc, doar ca e mai interesat sa se pieptene cu ea. curios ca actul pieptanatului l-a prins prin imitatie - desi e tuns nr 2 si nu prea are ce pieptana, insa actul periatului pe dinti nu il amuza deloc cand vine vb de propria persoana. mai incercam :) ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
Ai pomenit de pieptanat si mi-am amintit ceva: eu am printat de pe net o poza cu o fetita (desene animate) care se piaptana si un desen cu o gura fericita (?!) cu periuta de dinti si le-am lipit pe peretele din baie, deasupra prosopelului ei. De cate ori se spala pe maini, dimineata si seara inainte de culcare, isi aminteste ca trebuie sa se spele si pe dinti.
ch_dana spune:
Nadia, asa e Cred ca pana la urma era problema de pasta, am schimbat-o si acum vad ca accepta, insa cand ma vede pe mine ca ma perii imi trage periuta din maini si o arunca Pas de mai intelege ceva...
Cred ca e chestiune de obisnuinta. Am observat ca si la alte treburi cu care nu era obisnuita (caciula, ghete, acum haine groase) prima reactie e de opozitie energica (plans, urlat, tavalit), apoi de resemnare si in cele din urma de cooperare. Sper sa devina asa si acum.