Igiena dentara pt copii 1-3 ani
Am periuta silicon tip degetar. Am si perie pt copii 2-3 ani, micuta, cu peri moi, colorata.
Am si pasta de dinti Nanodent sau cum ii zice.
Si mai am si un pici de 1 an si 7 luni care le refuza sau le foloseste in orice alt scop.
Cu periuta cu maner se scarpina, se piaptana sau incearca sa spele WCul
Cu periuta-degetar imi trage niste muscaturi de era sa raman fara falange. Si se distreaza.
Sau o rontaie.
Vreau sa incepem musai sa ne spalam pe dinti pentru ca am observat deja depuneri de tartru pe incisivii de jos. In plus, am auzit deja mamici cu copii de o varsta cu al meu care se plang de carii. Noi nu folosim suzeta sau biberon - care influenteaza aparitia cariilor din cate spun pediatrii, insa nu reusim deloc sa ne spalam pe dinti si cred ca vor aparea si la noi, daca se culca asa. Ultima masa e laptele. Eu din cate stiu trebuie sa te culci cu dintii curati si fara resturi pe ei.
Idei?
Am incercat sa exemplific eu, rezultatul e ca ma spala el pe MINE pe dinti. Minunat.
De cate ori deschid fereastra...
Raspunsuri
irinabobe spune:
la gradi fac operatiunea asta? la noi acolo s-a obisnuit.adica dupa ce a vazut cardul de copii care se spalau a acceptat si al nostru...
ina.click spune:
Nu :(
E cresa, nu e gradi. Nu am vazut nici o periuta pe la baie.
De cate ori deschid fereastra...
mirela.d spune:
Eu l-as spala cu periuta normala nu cu cea degetar (aceea este mai mult pentru bebelusi or tu ai baiat mare acum) dar nu i-as da-o lui ci l-as spala eu. La 1 an si 7 luni nu poti avea pretentia sa stie sa se spele singur pe dinti. Dupa ce va accepta sa il speli si dupa ce va trece o perioada buna pana i se va inradacina acest obicei, abia atunci ii vei putea pune periuta in mana cu incredere ca se va spala pe dintisori si nu va freca WC-ul cu ea.
Deci, cred ca doar trebuie sa insisti si sa ai rabdare!
Leditia spune:
O idee este sa te speli tu cu el,sa-i dai periuta in mana si sa te speli si tu si sa-i arati cum sa faca.Poate o sa-i placa si apoi ii spui ca-l speli tu un pic,il lasi si pe el.
Foloseste periuta normala,nu cea de pus pe deget si da-i laptele inainte si apoi il speli si-l pui la nani :)
ch_dana spune:
Dentista mi-a facut capul mare sa o tin in brate la oglinda, sa-i dau periuta si sa ma spal eu. Sa vad si eu care tine cu o mana un copil de 10 kg (care nu sta locului) si cu mana ailalta se spala...
Teoria e buna, practica ne omoara. Am noroc ca a mea se frichineste ceva cu periuta, dar sa nu ii pui pasta pe ea ca e jale. Cand era mai mica accepta Nenedent, acu se razvrateste la orice marca.
eumada spune:
Pai..ar trebui sa te vada pe tine ....olutia?Ia periuta cu pasta pusa pe ea....si fa-l sa rada gadilandu-l...timp in care cum deschide gura mai freci rapid niste masele....apoi ii spui..fa asa stii ca ranjetul pisicii din Alice in ...si repede ii dai o periuta peste dinti..ma rog,pricepi tu.
laurenta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ch_dana Dentista mi-a facut capul mare sa o tin in brate la oglinda, sa-i dau periuta si sa ma spal eu. Sa vad si eu care tine cu o mana un copil de 10 kg (care nu sta locului) si cu mana ailalta se spala... Teoria e buna, practica ne omoara. Am noroc ca a mea se frichineste ceva cu periuta, dar sa nu ii pui pasta pe ea ca e jale. Cand era mai mica accepta Nenedent, acu se razvrateste la orice marca. Dana & Amelia (21.06.2011) |
asa am inceput noi.......si merge si azi ,dar bineinteles ca insist eu....bibinu meu se joaca mai mult dar oricum stie ce are de facut
Picky_toto spune:
Operatiunea periuta trebuie inceputa de la primul dintisor iesit. Noi asa am inceput.. de la 0-2 ani se spala dintisori 1 data pe zi, de la 2+ de 2 ori pe zi.
Noi avem periuta pe care o folosim de la primul dintisor, nu e ceva de negasit, sau sofisticat, ci doar o periuta moale si mica (nu din silicon).
Eu ma spalam cu cea mare in oglinda, iar cand nu avea chef o periam eu, nici cu cea mica( tot 1 an si 7 luni) nu am avut probleme, ca a vazut-o pe sora cea mare si o copie, insa nu vrea sa o spele cineva si se periaza singura la cei 4 dintisori si 2 maselute. Avem si periute electrice, ptr copii insa le-a fascinat pe moment, apoi nu mai vor.. De ex periutele noastre au ceva desene pe ele, poate daca-i cumperi ceva de genul si ii spui spre ex "hai sa ne spalam cu soricelul" (ale noastre au soricei si is colorate) poate il atrage mai mult...sau sa incerci sa-i explici ca dintisori trebuie curatati.
Ina sau sa incerci sa-l pui sa se intinda pe spate, cu capul spre tine si tu sa-l periezi (cam cum se sta la dentist), nu o sa-i placa, o sa protesteze dar macar reusesti sa freci de cateva ori dintisori.
Ch-dana fata mea cea mare (3 ani) accepta doar o singura pasta de dinti cu un singur gust, e de la prodent ptr 0-5 ani, in rest sa nu-i dai altceva ca nu se mai spala, asa ca incearca sa gasesti ptr ea o pasta care sa-i placa.
Succes.
Baby1320 spune:
De acord cu Piki. Noi am inceput spalatul pe dinti de la 6 luni :). Nu avea pe atunci nici un dintisor, dar s-a obisnuit cu "calvarul". Nu mi-a comentat niciodata la spalatul dintilor. O ia ca pe o chestie care trebuie si atat.
La 1 an si 7 luni, renunta la periuta de silicon ca oricum nu mai face nicio treaba. Incearca direct cu cea normala. Noi ne-am inteles cel mai bine cu Aqua-Fresh. Buna e si cea de la Oral B. Incearca sa il pacalesti cu desenele de pe ea, ca vin si il spala pe dintisori si bla-bla. Eu ii dau 1 minut periuta pe mana, dupa ce il spal si el sta si asteapta cu gura deschisa sa termin eu sa il spal sa o primeasca.
Parerea mea este ca oricum nu are ce cauta cu ea inafara programului de spalat pe dinti. Si atunci devine mai interesat de ea :). Nu stiu, greu de dat sfaturi :(. In orice caz, este absolut necesar spalatul pe dinti zilnic (minim o data) mai ales ca la 1 an si 7 luni, mananca exact ca noi asa ca ... usor de imaginat ce inseamna o zi fara spalat pe dinti :(