Igiena dentara pt copii 1-3 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

momentan e ingrozit de obiecte care vin spre gura, de atata scos muci si cautat in gat pe la medici (e racit de 1 luna)
insa am sa revin la periuta aceea mica, cu maner, si a noastra e colorata, are un animalut pe ea, etc, doar ca e mai interesat sa se pieptene cu ea.

curios ca actul pieptanatului l-a prins prin imitatie - desi e tuns nr 2 si nu prea are ce pieptana, insa actul periatului pe dinti nu il amuza deloc cand vine vb de propria persoana.

mai incercam :)

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Ina, insist sa nu ii lasi periuta decat atunci cand va spalati pe dinti. Este foarte important; asa nu ii dai posibilitatea sa o priveasca ca pe o jucarie.

Noi facem asa (poate te ajuta): facem baita, apoi trecem in pat pentru "toaleta" (sters urechi, imbracat, masaj etc). Dupa ce il imbrac de somn, se ridica in fundulet si urmeaza spalatul pe dinti. Pasta de dinti a noastra este cu Tom si Jerry pe ea. Pun pasta, dupa care ii dau in mana pasta de dinti si dezvoltam o mica povestioara cu Tom si Jerry care vin si spala baiatul pe dinti. Nu putem sa ii suparam pe T&J asa ca spalam dintisorii (nu periez mai mult de 1 minut ca se plictiseste). In timpul asta, el nici nu isi prea dadea seama de ce se intampla ca era preocupat de desenele de pe pasta de dinti. Imi amintesc ca pe la 1 anisor, mai aveam o carcasa mica de la periuta de dinti in forma de vacuta si era preocupat sa dewchida si sa inchida cutiuta aia cat il spalam .. Nu stiu .. Incearca si tu sa faci cumva sa nu constientizeze exact ce faci, mai ales daca nu ii place.

Daca e concentrat la ceva, sansele sa stea cu gurita deschisa sunt mai mari :). Mult succes iti doresc pentru ca e foaret importanta operatiunea asta pentru micuti :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

am fost si noi prin faza in care rodea orice cu curiozitate, numai periota de dinti n-o accepta deloc in gurita

pana la urma l-am deblocat cand i-am dat lui periuta mea in mana - el ma spala pe mine, eu pe el in acelasi timp. era atent mai mult la ce face el dect la ce i se intampla, cum spunea si Baby1320 mai sus.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Hm, la mine a functionat in momentul in care i-am lasat ei periuta, daca incercam sa o perii eu, sansele erau 99% sa tina gura stransa.

Cred ca e vorba si de perioade: de la 5 luni la 1 an practic n-am avut nici un fel de probleme cu degetarul si Nenedent, apoi nici cu periuta si Nenedent, dupa care...nu stiu, a urmat un declic si nu mai accepta nimic, nici u, nici fara povesti. A tinut-o cam o luna, acum si-a revenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruta1 spune:

noi abia am trecut de faza in care vroia sa se spele pe dinti tot timpul! de cate ori intra in baia plangea ca vrea sa se spele pe dinti! :-)apoi pleca cu periuta si o rodea prin casa.. acum, la doi ani, si-a revenit! mai uitam cateodata dimineta sa spalam dintisorii, dar seara e musai! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Ina, al meu (1 an) o imita pe soru-sa.

Nu m-am stresat sa-l fac sa se spele efectiv, am vazut ca se uita cu interes la ce face asta mica cand pleaca la scoala, i-am dat o periuta in mana si l-am lasat in pace. O mai baga in gura, o ia cu el prin casa si cam atat, insa sunt sigura ca in cateva luni o sa rezolvam.

Zic sa-l lasi in ale lui, da-i periuta si tine-l dupa tine prin baie cand te speli pe dinti, cred ca pana la urma o sa inteleaga ce se face cu ea. Ma gandesc ca daca-l fortezi ii induci o evrsiune fata de spalatul pe dinti.

(pe de alta parte, soru-sa s-a spalat tarziu pe dinti, pe la 3 ani...)

Mergi la inceput

oana_s, si sunt ok cu dintisorii?
eu vad ca se depune tartru pe dintii sai si ma tem sa nu apara carii, etc. ultima masa e lapte, uneori si cu cereale, ma gandesc cum o fi sa dormi cu resturi de mancare pe / prin dinti etc.

eu am o dantura dezastruoasa (ma refer la masele) si 85% sunt eu de vina, pentru neglijenta. am mers la dentist doar cand "crapa maseaua in gura" si cand era evident prea tarziu. acum regret si platesc, deja am pivoti, coroane, lipsuri, etc, si nu as dori sa pateasca asta si cel mic. Deci sunt hotarata sa il invat pe Alex sa se spele pe dinti bine si constant. Atata doar ca inceputurile sunt cam anevoioase :)

multumesc tutror pentru sfaturi si idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Si noi am inceput sa ne spalam de la 12 luni,Erau zile cand vroia si zile cand nu vroia si nu am insistat prea mult. Ma spalam si eu odata cu el, ii explicam ca sunt niste gandacei mici(cariile) care cauta mancare pe dintisorii lui si-i ciupesc .
La 2 ani jumate a cunoscut la mare un baietel de vreo 4 anisori cu dintii praf. Am profitat de ocazie sa-l intreb daca obisnuieste sa-i spele, evident, raspunsul a fost "nu". Au trecut cateva luni si tot si-l aminteste pe Marian cel cu bubite la dintisori. De atunci cere el singur sa se spele, chiar si in timpul zilei.
Personal cred ca nu trebuie abandonata ideea, dar nici sa-i stresam.

Mergi la inceput

daca a inceput sa ma spele pe MINE pe dinti si sa isi molfaie foarte interesat periuta degetar, se pune?
cu aia junior ( normala) se spala, dar pe limba :|

insist sa cred ca poate suntem pe drumul cel bun, chiar daca e cam lung.

Edit: @Baby, ma tem ca fix ca pe o jucarie o ia :/ dar i-o las doar dimieata si la culcare. nu-i bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Ina, eu le-am cumparat copiilor un scaunel de plastic care sta numai in baie si cand se spala pe dinti se vad si in oglinda. Catalinei ii dau capacul de la periuta sa se joace cu el in jetul robinetului..in timpul asta eu o spal, apoi ii dau si ei periuta si ma apuc si eu sa ma spal. E curiasa sa vada cum ma spal, mai freaca si ea la un dintisor..dar in general suge periuta. Cristi (aproape 4 ani)se spala binisor singur, seara il spal eu apoi il las singur, iar dimineata se spala singur

Mergi la inceput