Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 74 -
Raspunsuri - Pagina 6
Didi81 spune:
Buna dimineata fetelor
Ce liniste e pe aici...
Jaguar . Nu mi-a venit inca menstruatia, lucrul asta ma cam ingrijoreaza, dar ma gandesc ca era de asteptat sa ma dereglez avand in vedere cate s-au intamplat luna asta. Si eram aproape sigura ca imi vine ieri dupa cum ma simteam...
Didi de Aida Maria (03.07.2008)
jaguar spune:
salutare fete
Didi cate zile de intarziere ai?
Asa m-a tot sacait si pe mine o sapt tot felul de simptome de ciclon,,,in sfarsit
si-a facut aparitia la 40zile hmm sper sa se regleze lunile urmatoare, ca de la 29-30zile pana la 40 ,e prea multtt...
restul fetelor ce mai faceti?
Didi81 spune:
5 zile de intarziere, asta e ziua 33 si de regula imi vine la 28.
Pana acum ma gandesc ca e justificata intarzierea, avand in vedere cat de tumultoasa a fost ultima luna. Mi s-a intamplat alte dati sa ma dereglez si de la mai putin.
Cu 2 ani in urma am fost decalata 1 an intreg, in loc sa imi vina ciclul la 28 imi venea la 32-33 de zile, dar pt ca se intampla asta cu regularitate luna de luna doctorul a zis ca e ok. Si-a revenit la fel de brusc cum se dereglase
Didi81 spune:
Defapt mai am o teorie... probabil bat campii: la rezultatul de la histopatologic, pe care l-am primit azi-dimineata, scrie asa (legat de chistul de pe ovarul stang, cel ramas intact si care avea doar 1 chist de 3 cm dar si ala cu aspect endometriozic):
"inglobeaza un mic chist folicular si un corp galben dar si stroma endometroida"
de aici sa inteleg ca era pregatit de ovulatie, ca avea corb galben si pt ca a fost scos, evident nu am mai ovulat luna asta, din cauza asta putand sa se fi dereglat ciclul?
Ileana.M spune:
Didi81 Poate nu am citit atent ce ai scris anterior? Dar de ce ti-au scos ovarul? Nu putea fi salvat?
Sora mea a avut un chist care s-a rupt afectand ovarul si tot nu i l-au scos. Au scos chistul, au reparat ovarul si la 3 luni dupa a ramas insarcinata dupa 5 ani de incercari. Cand a iesit din sala de operatii medicul mi-a zis ca avea doua optiuni: sa ii scoata ovaraul si asta era cea mai simpla solutie sau sa incerce sa il salveze. Si mi-a mai zis o chestie cu foarte multa omenie: "m-am uitat la ea pe masa si mi-am zis ca e prea tanara sa o las fara ovar si m-am apucat sa il repar"
De aceea, mi se pare ca prea usor se recurge la a scoate ovarele fara sa faca nici un efort sa salveze daca se poate. :(
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)
Didi81 spune:
Ileana, initial doctorul mersese pe ideea sa salveze tot ce se poate salva, nu se pusese problema scoaterii ovarului. Insa a zis ca era complet transformat endometriozic, nu mai era nici o bucatita intacta din el. Nu am cum sa il contrazic in privinta asta, doar el stie ce a vazut acolo si e un doctor in care am incredere. Mi-a urmarit si sarcina din 2008 si de atunci pana acum mi-a lasat mereu impreisa ca este un om extraordinar, care face tot posibilul pt binele pacientelor...
Chiar a venit la mine imediat dupa operatie sa imi spuna cat de rau ii pare, dar era mult prea intinsa endometrioza si nu a mai avut ce salva.
Ileana.M spune:
Didi81 Imi pare tare rau ca s-a intamplat asa! Iti urez ca cel care a ramas sa iti aduca bucuria mult visata! Este foarte important ca mergi la un medic in care ai mare incredere. Sorei mele i-au spus dupa operatie, la control, ca ovarul stang era subdezvoltat si din aceasta cauza cel drept a incercat sa ii suplineasca functiile aparand astfel chistul si ca daca ramanea fara cel drept nici nu mai avea sanse sa aiba un bebe. Deci Doamne Doamne a avut grija de ea si i-a dat o minunatie de baietel.
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)
jaguar spune:
hey fete
ce mai faceti? Nu mai face nimeni analize?
Nu a mai fost nimeni pe la dr hemato?
Didi a venit "intarziatu"?
irilac31 spune:
Buna dragelor, scuze ca dau buzna, vroiam sa va intreb daca stie cineva ceva de d-na dr Avram, e plecat in concediu, lucreaza?
Incerc de vineri sa o sun si are tel inchise
O saptamana frumoasa sa aveti
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
35+