Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 74 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

buna seara
Flory, cand am facut fiv nu stiam de mutatii, le-am facut dupa ce am pierdut sarcina.
De obicei dr de acolo nu prea e de acord cu tratam anticoagulant, sau te trimite la hemato..
Dr mea gine a zis ca in afara de aspenter, am nevoie si de clexane, dar imi trebuie trimitere de la specialist hemato..

Ileana, cata dreptate ai cu replicile alea ufff e usor sa zici,,,las k faci altul, las ca esti tanara blablabla mi-e sila de vorbe din astea
Eu nu am apelat la psiholog,,,ce-i drept inca "sunt pe campii"... Vindecarea m-i se pare ff greaa

pupici si somnic usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana.M spune:

M-am gandit foarte serios sa apelez la un psiholog. Imi este foarte greu sa trec peste si m-am saturat sa le spun la toti ca sunt bine numai ca sa scap de formulari imbecile, care fac mai mult rau decat bine. Am norocul sa am un sot care imi este foarte aproape, dar mi se pare nedrept sa il incarc pe el cu tristetile mele, cu atat mai mult cu cat nu i-a fost si nu ii este nici lui usor. Cu capul pe umeri a fost mama-singura care m-a sfatuit sa merg la un psiholog ca imi va fi mai usor. (pedagogul din ea a dat ce a avut mai bun)Mi s-a spus si mie ca am fitze si mofturi, sau "ce dumnezeu: fii mai tare, treci peste odata!" sau "off saraca, lasa ca trece". Ce sa treaca? Nu este o buba! Nu am nevoie nici de cainare, nici de o mana forte cum vor unii sa fie. Simt ca am nevoie sa ma asculte cineva; pur si simplu atat. Sa pot sa ma descarc fara sa aud saraca de tine. Stiu ca toate ati trecut prin asta si de aceea am intrebat cum ati reusit sa treceti peste, daca ati apelat la psiholog sau v-ati descurcat fiecare cum a putut.

Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Jaguar, eu am avut o sarcina oprita in evolutie in vara asta, la 9s. Saptamana de dupa a fost crancena, dar treptat-treptat mi-a revenit optimismul. Inca mai am momente cand ma intristez, e normal. Cred ca ajuta mult sa ai cu cine sa vorbesti, sa nu te inchizi in tine. Daca simti nevoia, mergi la psiholog

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

hellou
Didi, parca noi eram la aceeasi odisee in vara,, nu am stiut ca si tu ai pierdut sarcina, imi pare tare rauu
Ai descoperit cauza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

jaguar, asa e, eram la aceiasi odisee
Am descoperit. Mult mai multe decat ma-as fi asteptat sa descopar:

PAI-1 heterozigot, factor XIII heterozigot, MTHFR 677 heterozigot

tiroidita autoimuna, dar fara a fi afectata functia tiroidei, nu pare sa fi avut legatura cu pierderea sarcinii

si in cele din urma am descoperit ca am endometrioza . Descoperisem in timpul sarcinii un chist mare pe ovarul drept, a trebuit operat si am ramas si fara ovar. Inca nu am rezultatul de la histopatologic dar aproape sigur e vorba de endometrioza.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Didi uff cate belele
Mai intai, cu trombo ce ai rezolvat?ai primit tratam ptr mutatii?
Apoi, stiu ca endometrioza e tare pacatoasa pffui,,imi pare rau ca ai ramas fara un ovar.
daca chistul era endometriozic, aproape sigur ca histopato o sa aiba si diagnosticul de endometrioza.. Iti doresc putere sa mergi mai departe si sa reusesti!
Vad ca mai ai o fetita, ai dus sarcina cu tratam?

Apropo, mie imi intarzie iar cm, dupa chiuretaj s-a decalat la peste 35zile,,,nu e bine Voi ati avut probleme din astea?

pupi la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Pt mutatii a ramas ca atunci cand voi mai ramane insarcinata voi primi tratament. Am fost la dr Simona Avram, a zis ca nu sunt grave mutatiile (restul analizelor de coagulare au iesit ok) si ca vom monitoriza.

Prima sarcina a decurs bine, fara nici un fel de tratament de sustinere, DAR a intervenit in ultimul trimestru un mic retard de crestere. De ramas insarcinata am ramas si atunci si in vara asta f repede, in ciuda endometriozei care sigur o am de multa vreme avand in vedere cat de mare era chistul... macar atata

Ah, ciclul mi-a venit pana acum o singura data de la chiuretaj, la fix 5 sapt dupa chiuretaj. Ar trebui sa imi vina in weekendul asta iar, sa vedem daca m-am dereglat in vre-un fel de la operatia la ovar.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Didi se pare ca si la prima sarcina "a scos" putin capul trombo,,dar bine ca s-a terminat totul cu happy end
Eu una nu ma opresc la raspunsul dr A,,, mie mi-a zis sa nu le bag in seama si ca nu am nevoie de tratam,,, poftim?? m-i se pare putin cam...adica eu care nu raman natural never, care nu sunt nici vre-o tinerete, am pierdut sarcina cu aspenter,,,nu e corect asa ceva..
sar putea sa ai mici dereglari de la operatie luna asta, sau poate nu e doar parerea mea.
Si mie tot la 5 sapt (dupa chiuretaj) mi-a venit primul cm.. acum isi face de cap,ma intarzie cu 1 sapt(pana acum)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

saluti
nu am mai trecut de mult pe aici, dar am intrat special pt ileana O pierdere de sarcina e, indiferent de ce zic cei din jur, o pierdere si ai tot dreptul (si e si recomandat) sa treci prin toate stadiile de doliu. Eu am avut "bafta" ca am gasit pe forum un topic despre durerea pierderii de sarcina si mi-am varsat oful acolo. Am, din pacate sau din fericire, neuronul antrenat cu doliul si reusesc sa ies singura din stare.
Ca psiholog, stiu ca dr Cristiana Haica s-a specializat pe probleme de cuplu/infertilitate.
jaguar dupa chiuretaj se mai deregleaza lucrurile, mai pot aparea sinechii. e bine totusi sa investighezi daca vezi ca nu revii la normal.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

hey fetele saluti
Ileana sunt de acord cu mersul la psiholog. Si eu ma gandisem f serios la asta,dar imi spun ca voi reusi in timp sa depasesc toate astea..
Qiao fata puternica si plina de zen!
mdaa dereglarea continua la mine daca mai intarzie si sapt asta merg la un control, da parca vad ca imi spune "nu ai nik"
Am o rugaminte ptr cine face cap noi, daca se poate sa puneti pe prima pagina si capitolele anterioare, cum erau acum 3-4 cap in urma..e mai usor de citit info si de cautat in urma mercic
Didi

Mergi la inceput