M-am hotarat.............adoptie(83)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Buna dimineata!
Carmen, ai scris asa frumos si stiu ca ai scris din suflet, pentru ca asta simtiti voi acum pentru fetita voastra. Imi doresc si eu sa ajung sa spun asta, sa spun ca sunt fericita, ca am copilul meu si eu sunt mama lui.Acum inca mai caut vinovati si vina in ceea ce s-a intamplat, cand credeam ca totul este bine.
Dar sotul...aseara am stat de vorba cu el...ii e teama sa luam un copil ca nu cumva sa fie bolnav, sau sa se imbolnaveasca, sa mosteneasca gene rele.Nu-i e teama de etnie sau altceva, doar de probleme de sanatate. Ii e teama ca nu se poate astasa, k nu-l va iubi cum trebuie.
A zis ca poate ar trebui sa luam la inceput in plasament, sa vada daca se obisnuieste.Pai daca luam in plasament si ne atasam si apoi vine fa,ilia si ni-l ia?
Imi e teama de ce reactie va avea, nu stiu ce e in mintea lui.Isi ocupa timpul cu multa treaba si nu zice nimic de dosarul pt atestat.
Nu vreau sa-l fortez, dar nici sa astept o vesnicie...
In plus, daca depunem dosarul si primim atestatul, nu inseamna ca ziua urmatoare si primim un copilas.Si nici nu inseamna ca suntem obligati sa luam pe primul copil pe care ni-l arata.
Nu v-am povestit ca a fost cineva pe la noi, cu 2 copii. Fetita de 3 ani era o dulcica si i-a placut sotului, dar baiatul, mai marisor, l-a enervat la maxim.Ii venea sa plece de acasa, k il stresa cu intrebari, cu calculatorul, varbea mult, tare si facea galagie...
Aseara mi-a zis k nu ar vrea un copil asa enervant.
E drept k era enervant si te obosea, dar conteaza cum il cresti, cum il educi.
Mie nu-mi e teama de asta, k eu cu copiii lucrez si eu zic ca ma descurc destul de bine.
Nu stiu ce sa zic si ce va fi, dar sper sa ma linistesc si eu si sotul si sa ne punem increderea in Dzeu ca asa a fost voia lui si asa va fi mai bine pentru noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Sa stii ca temerile voastre sunt normale, fiecare din noi le-a avut si poate inca le are. Este fireasca teama de necunoscut. Am mai scris si o sa mai scriu, asa cum pentru copilul tau natural nu iti poate garanta nimeni ca va fi perfect, perfect sanatos, perfect iubitor, in doza perfecta, nici sa nu asedieze, nici sa nu fie rece, perfect inteligent, perfect muncitor, tot asa nimeni nu iti poate garanta nimic pentru copilul adoptat.
Nimeni nu iti garanteaza nimic in viata asta, nimeni nu iti garanteaza ziua de maine.
Nu putem decat sa respiram adanc si sa mergem mai departe, cu speranta ca va fi bine.
Eu i-as sugera sotului sa citeasca pe aici. Sa ne citeasca pe noi cu bune si cu rele. Sa citeasca crampeiele noastre de viata reala.
El acum sufera si ii e frica sa mai fie cumva ranit. Dar ranile astea se inchid si trec in timp. Ramane golul acela pe care numai un copil il poate umple.
As vrea sa fie asa o musculita daca se poate si sa il vada pe sotul meu transformat, transfigurat de fiica noastra. Si lui i-a fost frica. I-a fost frica de multe. Mi-a si spus ca nici in momentul in care am luat-o nu a realizat. S-au cunoscut amandoi acasa, ea mica, mica si fragila si atat de trista si cu atatea suferinte ca nu puteai sa nu i le alini si sa faci orice, orice depinde de tine si ce nu depinde de tine sa ii fie un pic mai bine. La el pe umar se linistea cand avea colici. Lui ii dadeau lacrimile mai tare ca ei cand o oblojeam ca era oparita rau, el strangea din dinti si ii zambea cand faceam kinetoterapie.
Acum, pentru dosarul numarul doi, la un moment dat una din tipele de la directie ne-a intrebat daca acceptam si cu probleme de sanatate minore. Nu am avut timp sa deschid gura, ca a intrebat el: adica ce inseamna minore? Adica daca poarta ochelari, daca are strabism, daca are polidactilie, daca are vreun schiopatat usor, in sensul asta, oricum. Raspunsul lui a fost imediat si categoric: da, o sa o reparam cum am reparat-o si pe prima si daca nu se poate repara, asta e, tot fetita noastra o sa fie si nu o sa fie mai putin iubita doar pentru ca e bolnavioara.
Inutil sa zic ca am ramas cu gura cascata si daca ar mai fi fost loc in iubirea mea l-as fi iubit mai mult in momentul ala pentru ce a spus, si pentru cum simte.
Nu era asa inainte, avea frici si temeri mai mari ca ale mele, dar acum... in balanta fiind pusa fericirea unui copil... restul nu mai conteaza.
Da, copiii pot fi obraznici, rasfatati, te scot din minti uneori... poti spune ca nu il suporti si ca ai vrea sa pleci sau sa plece cand e vorba de copilul altcuiva, si, poate, cand nu i-ai avut inca pe ai tai. Cand e copilul tau... cand e micul tau miracol... lasi tot pentru el. Poate enerva trei sferturi din populatia planetei, e al tau si e minunat si e perfect asa cum e.


Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina30 spune:

Carmen, asa mult ma linisteste cand citesc aici, cand vad ca nu sunt singura care a suferit si sufera, dar trag speranta ca va fi bine si la mine,ca asa a fost voia Domnului si imi va da si mie fericire...
E destul de greu sa-l conving pe sot sa citeasca pe forum.Eu eram obsedata si inainte, citeam despre tratamente, imi urmaream temperatura, ovulatia,invatasem multe lucruri, dar ...s-a sfarsit totul.Inca astept sa vina menstr, inca ma uit pe chilot, inca sper ca ma pot apuca iar de tratamente...as incerca iar si iar, pana as muri, dar nu se mai poate,nu mai am ce-mi trebuie.E cumplit!
Sper sa-l conving pe sot sa mearga cu mine la psiholog, sa incercam sa trecem peste necazul acesta si sa gasim n alt tel si o alta bucurie.
Eu simt ca asa trebuie sa fac ca sa fiu linistita: pentru sufletul copilului meu si pentru alinarea mea, trebuie sa am alaturi un copilas care nu a avut parte de familia naturala, cum nu am avut eu parte de copilul natural.
Doamne,ajuta-ne sa gasim un sufletel care sa ne aduca bucurie si noi sa-i oferim iubire si fericire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentina30
Dar sotul...aseara am stat de vorba cu el...ii e teama sa luam un copil ca nu cumva sa fie bolnav, sau sa se imbolnaveasca, sa mosteneasca gene rele.Nu-i e teama de etnie sau altceva, doar de probleme de sanatate. Ii e teama ca nu se poate astasa, k nu-l va iubi cum trebuie.

Valentina, sa stii ca si copilul tau ar putea sa se imbolnaveasca, poate tipa, poate va dori la 5 ani sa umble la calculator, va face crize, etc.
Legat de atasament, sa stii ca atunci cind il vezi/o vezi si il/o tii in brate, dispar toate temerile si veti simti ca e copilul vostru.
Bafta multa sa reusiti sa luati copilul pe care il doriti si, mai ales REPEDE, indiferent ca e in plasament, inccredintare, incuviintare.
E adevarat ca in plasament e un risc insa DD vegheaza asupra tuturor viitoarelor mamici si, daca e sa fie al tau, atunci pot sa vina si rudele pina la gradul 6 si nu il mai pot lua. Depinde de bafta fiecareia.
Bafta inca o data sa reusiti.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Valentina, am citit tot ce ai scris. AM suferit la fiecare cuvant la tau. Eu cred ca momentan nu sunteti pregatiti pentru acest pas, trebuie sa lasi putin sa treaca timpul. Pe langa suferinta voastra, care este foarte mare, o sa aiba de suferit si copilul pe care doriti sa-l adoptati. Mie una nu mi se pare normal felul in care gandeste sotul tau, cu toate ca il inteleg pe o parte.
Bun presupun ca vreti sa luati un copil in plasament , dar daca nu va place ce faceti? Il duceti inapoi? Este gresit daca porniti pe acest drum plecand de la aceasta solutie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanuta spune:

http://observator.a1.ro/campanii-observator/Campania-Observatorului-Copiii-Romaniei-nu-sunt-de_72273.html
O noua campanie de modificare a legii adoptiilor. Sunt 67 de mii de copii adoptabili si 1700 de familii care doresc sa ii adopte. Si totusi in Prahova, in sect. 4 nu s-a adoptat nici un copil pe legea noua. Ar fi interesant de vazut cati s-au adoptat la nivelul fiecarui judet, al tarii? Ce a adus bun noua lege? Oare aceasta daca va fi adoptata ce va aduce bun? Pana una alta sunt 67 mii de copii pentru care fiecare minut care trece trece in defavoarea lor...fiecare luna in plus nu mai zic an il face mai neadoptabil:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

ivanuta, am vazut aseara reportajul de pe antena1, poate ar fi bine sa ne spunem si noi povestea la antena1, prin cate atestate a trecut fiecare, ce a intampinat fiecare, trebuie sa susttinem aceasta campania, de fapt toate campaniile care se tin in perioada asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Credeti ca dupa alegeri veti mai auzi ceva despre aceasta campanie pe la Antena 1, despre modificari/schimbari/efecte ?Mai mult ca sigur ,si cei de la Antena ne vor raspunde ca si vasnicii luptatori pentru Legea Adoptiei de la Pro TV, ca totul merge ca pe roate si , daca avem alta opinie , sa venim cu probe si dovezi inregistrate , nu cu smiorcaieli de femei disperate( nu s-au exprimat chiar asa , dar eu exact asa am simtit raspunsul lor).Mi-as dori tare mult sa se schimbe ceva pentru acesti copii si pentru noi si am sa sustin orice campanie in acest sens, indiferent cat de meschina s-ar dovedi , insa rezervele mele de optimism si speranta sunt aproape epuizate .Am nevoie de o minune ca sa mai cred cu adevarat ca le pasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanuta spune:

sunt contienta ca nici cei ce au demarat aceasta campanie ca si cei de la protv nu o fac de amorul jurnalismului, sau cu gandul la binele copiilor, dar daca iese ceva pozitiv din asta atunci e bine. Poate se repara macar ce anume a stricat legea actuala, poate atrage atentia legiuitorilor care uita ca se joaca de-a Dumnezeu cu viitorul unor copii in primul rand. Macar e un semnal de alarma, si stim cum stam acum dupa atatea luni de la adoptarea legii noi. Ca in loc de a simplifica procedurile le-au complicat. Senzatia mea personala a fost ca cei de la pro tv blamau f tare pe cei de la Prot copilului, a fost un fel de vanatoare de vrajitoare impotriva aelor oameni care...respecta procedurile stupide stipulate de lege de genul sa ne viziteze la servici, sa anunte rudele de pana la gradul 1000 in conditiile in care rudele nu il vor. Eu nu am vazut simplificari...si cu atat mai putin cred ca au gasit asistentii sociali de la dpc. Daca ar respecta litera legii intocmai cred ca multe din cele 1700 de familii s-ar lasa pagubase.
Daca ar exista macar un jurnalist caruia sa-i pese...macar un legiuitor care sa isi asume responsabilitatea pentru ce face si daca macar din pricina campaniei electorale s-ar imbunaati lucrurile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

loriana, ivanuta, daca antena1 face ca si protv-ul avem fetele de la Asociatia ADOR COPII care au deschis o campanie de acum 30 zile si mai mult, daca vreti mai multe informatii https://www.facebook.com/AdorCopii
care deja au facut demersuri la ministra muncii si protectia copilului, deja au si ele filmari necosmetizate cum apar la tv
Sper din toata inima sa se intample ceva...........

Mergi la inceput