Veste buna! Sau nu?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

ab...nici macar in Romania nu-tzi ia statul copii asa repede!

Asistentza sociala a fost sesizata si s-a autosesizat cu sigurantza in acest caz!Cu sigurantza i s-a spus ce urmeaza si eu chiar cred ca i s-au adus la cunostintza si metode de contraceptie!Insa...daca nu te intereseaza nimic in afara de tine si sa te simtzi tu bine...pe-o ureche intra is pe alta iese!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Mik,cu sigurantza asistentza sociala a intrat in joc,nu DOAR in momentul in care i-a luat copii!

Nu se iau chiar asa usor copii,ca dovada ca abia dupa 4 intimplari...au facut-o!

Dana

Dana, eu nu spuneam ca luatul copiilor e solutia, ci ca ar fi trebuit ajutata deja la primul copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Imi place ca se discuta aprins despre dreptul tinerei in cauza de a naste copii, despre "barbaria" care s/a comis prin sterilizarea ei despre doar obligatia statului fata de ea.

E dreptul ei de a da nastere la copii s-s spus.Ok, de acord. In aceeasi masura insa este dreptul copiilor nascuti de ea (care nu au cerut sa se nasca) de a NU fi abandonati prin spitale, de aNU fi chinuiti, de a NU duce o viata mizera. Se discuta despre faptul ca nu va mai naste copii care ar fi avut tot dreptul sa se nasca. Dar cu drepturile copiilor deja nascuti ce facem?

Nu a facut statul nimic in privinta ei. Dar ea ce a facut? Sau ce a facut pentru stat, de ex? Inteleg ca nu lucreaza, nu plateste impozite, nu nimic, dar pana una alta umple maternitatile cu copii. Abandonati. Copii care vor creste poate cu ideea dureroasa ca cineva nu i-a vrut, ca au fost lepadati.
Oare mai inaintea statului, nu avea ea obligatia de a se ocupa de copii pe care i-a adus pe lume?
S-a mai spus ca in acest caz autoritatile au procedat cu ea cum procedeaza cu cainii si pisicilie (ii sterilizeaza). Si ea cum a procedat cu copii? Nu tot cum procedeaza multi care arunca pe unde apuca pisoi si catei proaspat fatati?

Poate ca daca si-ar fi luat copii acasa si ar fi incercat sa faca ceva pentru ei, pentru a-i creste pentru a le asigura traiul, ar fi fost de compatimit in situatia actuala, dar asa....?

Vedem barbaria autoritatilor care au convins o tanara de 22 de ani sa se sterilizeze. Dar cu barbaria de a abandona pe patul maternitatii 4 copii cum ramane? Ce vina au acesti copii? Niciuna.

Chiar presupunand ca vor avea noroc si vor fi adoptati si crescuti cum se cade, ramane dincolo de toate astea ideea ca la un moment dat in viata lor cineva s-a lepadat de ei ca de niste catei sau pisoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Mik,cu sigurantza asistentza sociala a intrat in joc,nu DOAR in momentul in care i-a luat copii!

Nu se iau chiar asa usor copii,ca dovada ca abia dupa 4 intimplari...au facut-o!

Dana

Dana, eu nu spuneam ca luatul copiilor e solutia, ci ca ar fi trebuit ajutata deja la primul copil.

Mik.

Uite mik,iar nu sunt de acord cu tine!

Sunt atitea mamici singure,cu un copil si...staul nu le ajuta cu nimic!(in afara de alocatzie,de care si ea a beneficiat)Trebuie sa se descurce si nu-si abandoneaza copii!

de ce tocmai pe ea?Sau de ce sa-i gasim atitea scuze si sa acuzam pe altzii,inclusiv statul si asistentza sociala?(asa e mai corect cred spus)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Daca s-ar afla ca exista pe undeva o mamica care nu stie carte si ajunge sa nasca la un spital in Fr, poti sa fii sigura ca serviciile sociale ar fi sesizate, ar veni si s-ar ocupa sa incearce sa gaseasca o solutie.

Iarta-ma ce te intreb: dar tu cum poti compara Franta cu Romania din accest punct de vedere?

Aici fetele "zburdalnice" si care nu mai au chef sa merga la scoala fac copii la 16 ani si stau bine mersi pe ajutoare toata viata.
Nu iti imaginezi ce scandaluri sint pe tema asta, si nu vine asistenta sociala sa ii ia.
Bine ca exista unii fraieri care se trezesc sa mearga la munca ca sa ii sustina pe cei care toarna copii pentru beneficii - pe aici cam asa se gindeste.

Aparuse aici o femeie in ziar care sa "lauda" ca are 8 copii si nici ea si nici partenerii cu care traise nu lucrasera o zi in viata lor...... si se vaita ca (,)casa care a primit-o de la primarie are "numai " 4 dormitoare si ea vrea una mai mare.....si sa trimita oameni primaria sa faca curat in curtea din spate , ca doar nu e casa ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Mie mi-a placut directia in care Portocalia a incercat sa duca discutia ... si anume, o privire globala a natalitatii si resurselor necesare pentru a o sustine.

Sunt convinsa ca stiti despre China, populatie cu 1.3 miliarde de locuitori, unde exista o politica foarte stricta a natalitatii. Cuplurile, neaparat casatorite, trebuie sa aiba aprobare de la stat ca sa faca 1 copil. Mai mult de 1 copil nu este voie ... numai cei care au ghinionul de a avea un copil cu probleme, pot primi aprobare sa mai faca unul. Cei care se inmultesc fara aprobare au tot felul de piedici financiare si sociale - incepand de la lipsa asigurarii medicale pana la probleme la serviciu.

Masurile acestea au fost luate, pentru ca populatia Chinei a crescut intr-un mod alarmant, in conditiile in care resursele disponibile la momentul respectiv deveneau din ce in ce mai limitate. Cand spun resurse ma refer la cele de hrana, locuinta, educatie, locuri de munca ...etc. Familiile preponderent sarace, aveau multi copiii, pe care efectiv nu ii puteau creste si ii lasau in baza statului, care la randul lui avea limitari. Prin urmare, statul (adica populatia contribuabila) si-a protejat resursele si a introdus masuri de control al natalitatii, la inceput mult mai restrictive ... am inteles ca acum, de cand China este singura tara din lume care are crestere economica pe fondul unei crize mondiale, masurile sunt putin mai flexibile dar deloc disparute. Nici vorba de abuz de nici un fel ... mai mult, politica aparent abuziv-invaziva a Chinei s-a dovedit una extrem de efcienta ... procentul populatiei educate a crescut considerabil, statul s-a putut concentra pe educatie sexuala si promovarea masurilor de contraceptie si impreuna cu alte conditii atractive (investitiile in China, mana de lucru ieftina), China a atins cel mai sus echilibru social-economic din ultimul timp.

Concluzia: dreptul de reproducere nu reprezinta decat o norma sociala inventata de oameni. In anumite conditii, aceasta norma sociala devine deficitara la nivel global ... drept urmare, tot oamenii au gasit metode sa o particularizeze, metode care s-au dovedit un succes.

Intorcandu-ma la Romania ... statul roman nu este pregatit (financiar, profesional, social) sa faca fata situatiilor de genul celui discutat. Se ocupa de astfel de cazuri, oferind conditii minime de trai si personal indoielnic din punct de vedere profesional. Acestea sunt resursele de care beneficiaza si care desigur ca ar putea fi imbunatatite daca nu ar fi alte sute de domenii prioritare. In conditiile acestea, nu inteleg de ce vi se pare un abuz, sugestia de sterilizare a cazurilor care au dovedit in mod repetat (de 4 ori) ca nu isi pot asuma responsabilitatea unor copiii ? Mesaje din astea cu "sa le educam", "sa le explicam", "sa le ducem de mana la ginecolog", "sa le dam o sansa" sunt pur demagogice ... exista in Romania un minim de educatie sexuala in scoli, exista centre de planificare familiala, exista prezervative oferite gratuit ...etc. Sa se duca "cineva" (cine ?) sa le caute pe femeile care nu se duc la scoala, nu stiu sa citeasca dar in schimb stiu in schimb sa se f... (pardon my French) si sa abandoneze copiii, doar ca sa li se ofere sanse sa nu dsitruga vieti nevinovate, mi se pare o utopie.

Realitatea este ca exista un minim, nu exista mai multe resurse (cine sa faca toate astea ?) si nu exista prioritate pentru mai mult (pentru ca exista alte prioritati) ... iar procesul de abandon al copiilor se poate micsora/controla prin metode de contraceptie sugerate mamelor in cauza, care insa sa nu implice alte resurse din partea statului. Atentie, am spus "sugerate" si pe moment "sugerate" este si solutia adoptata de statul romanesc ... sper sa nu ajungem la solutiile Chinei, care inca o data, s-au dovedit a fi un succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Si eu cred ca in Romania si nu numai ar trebui sa li se faca educatie pe tema "Puneti mina si munciti, ca nu e o rusine - din contra va scoate din mizerie!"

Am vazut niste poze de la inundatii din Romania - soldatii si ajutoarele le faceau curat prin curti ...iar satenii in cizme de cauciuc la circiuma....cu paharul in mina.

Asa si cu "Eu pot sa fac copii, lasa sa ii cresca cine vrea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

S-a spus ca femeia si-a dat consimtamantul, dar a fost de fapt constransa. In ce sens? (intrebarea e pur si simplu atat, o intrebare, poate nu am urmarit eu cu atentie ce s-a scris/spus despre povestea asta).
Adica i s-a zis "femeie, ori te sterilizezi ori nu mai primesti ajutoare/casa/te dam afara etc" - ceea ce e abuz. Sau i s-a zis "femeie, te sterilizezi si atunci iti dam casa/masa/bani etc" si atunci e santaj, deci tot nu e in regula.

Sau poate a fost pur si simplu o discutie de genu': "mai femeie, iar ai nascut, ce faci, ca uite ai patru deja etc" "pai dom' primar, ce sa fac, eu nu vreau, dar uite ca raman gravida" "pai sunt atatea solutii sa nu mai ramai gravida, te ajut eu, numa' mergi la medic ca uite in ce situatie esti" etc....

Noi nu avem de unde sa stim exact ce a fost, cu cine a vorbit, ce sfaturi si/sau explicatii i s-au dat, nu am vazut sa se dea detalii exacte. Putem sa presupunem ce vrem noi. In orice caz, legarea trompelor nu e o operatie de cateva minute, cat ar dura punerea unui implant sau a unui sterilet. Este o procedura chirurgicala, care se efectueaza sub anestezie, implica stat in spital, niste analize, deci femeia asta a fost vazuta de un obsetrician, s-a discutat cu ea... ma indoiesc ca a venit primarul sau altcineva si a bagat-o intr-o sala si a zis "legati-i trompele" Si tot din cate stiu eu, peste tot, inclusiv in Romania, orice operatie ii este explicata pacientului, care trebuie sa semneze ca a inteles despre ce e vorba si sa isi dea consimtamantul - ma indoiesc ca ginecologul/obstetricianul a operat-o desi stia ca femeia e iresponsabila si nu stie ce i se intampla.

Repet, oare chiar nu e posibil sa fie pur si simplu un caz al unei femei care, desi are doar 22 de ani, dupa ce a nascut 4 copii, pur si simplu nu mai vrea sa faca altii si a ales sa mearga la spital sa i se lege trompele?

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Daca este adevarat ce scrie Lbertatea tanara are si casa si pamant date de la primarie si a fost ajutata si de asistenta din sat.

www.libertatea.ro/detalii/articol/femeie-sterilizata-iasi-milita-simovici-418868-1.html" target="_blank">http://www.libertatea.ro/detalii/articol/femeie-sterilizata-iasi-milita-simovici-418868-1.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

niciunde nu am intalnit atata moralitate ca pe internet

Mergi la inceput