Veste buna! Sau nu?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Mai, sa mai vad odata stirea, ca eu nu retin ca ar fi pus-o cineva la zid. Doar au scapat-o, pasnic si de bunavoie, de o grija. Nu discutam moravurile ei acum, ci daca autoritatile au facut un abuz cand au sfatuit-o parinteste sa-si lege trompele. Si ea a fost de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

mie mi se pare o veste buna! numai ca pe forumul despre copii nu avea cum sa fie vazuta sterilizarea femeii decat ca pe o incalcare a drepturilor acesteia de a fi mama si a copiilor ce inca nici nu s-au gandit sa existe.

parerea mea este ca nu toate femeile doresc sa devine mame, nu toate femeile traiesc pe lumea asta avand rolul fundamental de a fi mame . din pacate accidente se mai intampla si destul de des dovada si orfelinatele pline sau atat de mult adulti care se simt captivi in copilaria lor.

in cazul de fata tanara cred ca are nevoie de o bucata de paine sau o sticla de apa , lucruri pe care le obtine in schimbul posibilitatii de a ramane gravida . nasterea a 4 copii pana la varsta de 22 de ani , indiferent de conditii sau studii, nu are nici o legatura cu dorinta de procreere, necesitati fiziologice sau dorinta de mangaiere. nu stiu a cui e vina, a statului, a parintilor ei , a ei, dar concret la subiect sterilizarea a fost o ideea cu care tanara a fost de acord ( sunt convinsa ca nici nu stia ca se poate si asa ).

si imi e tare greu sa inteleg cum de fiecare data cand apare un subiect de genul asta incepem sa ne intoarcem la razboaie, sa ne aducem aminte de hitler si sa realizam a s-mia oara de cat de iresponsabili sunt barbatii astia si cum e pusa femeia la zid asa de dragul societatii. apoi eu cred ca nu toti barbatii sunt asa "rai" cum nici toate femeile sunt ingeri pe pamant, toti avem si bune si rele, hai sa nu mai idolarizam "femeia" atata ca zau ca picam in desuet!

vorbesc in general , ma refer la femei si la barbati in general, nu la femeile si barbatii despre acest topic !!!

parerea mea, ca intotdeauna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mik,da' tu d eunde stii ca nu i s-a spus in maternitate ca nu e ok ce face?

Nu e o greseala,sunt greseli multiple aici,de asta pentru mine e ceva premeditat aproape!

Pai eu platesc draga mea parte din salariul meu statului la o adica,iar comparatzia e mere cu pere din punctul meu de vedere!

E mai usor sa te distrezi si sa arunci rodul distractziei ,decit sa-tzi asumi cresterea lui!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik
se pare ca "statul" e complet deficitar : e vorba de o tinara analfabeta de 22 de ani, deci nascuta si crescuta intr-o tara civilizata. Nu i s-a oferit nici o sansa si vizibil traieste mai greu decit parintii ei.

Dar "statul " chiar trebuie sa le tina luminarea?
La maternitate sint sigura ca nu au intrebat-o cite clase are si ce venit.
Romania este o tara saraca, orfelinatele sint pline din cauza "mamelor" astea.
Banii nu exist pentru spitale, orfelinate etc.
Eu banuiesc ca nu a muncit o zi - dar a nascut "gratis" de 4 ori si i s-a oferit spitalizare...si citi ca ea nu sint.
Eu am o matusa care nu a plecat din satul natal, are 11 copii ....a stiut ca poate sa ii creasca si chiar au avut o copliarie frumoasa.....nu a primit nici un ajutor, pe vremea aia nu era nici alocatie.
Mai este o mamica pe forum care are parca 7 copii - din nou stia ca poate sa aiba grija de ei sisa le ofere conditii decente.
Dar in momentul cind tu nu ai nici macar un venit minim si faci 4 copii - este de condamnat.
Mai erau mame aici pe forum cu 2 - 3 copii, mai vroiau unul ...dar au realizat ca poate nu pot acum sa-i ofere totul.
Eu cred ca in Romania lumea ar prea multe pretentii din partea statului.

Eu nu am mai auzit ca PRIMARUL sa faca educatie sexuala in sat la bodega cum sugera cineva......incerc sa-mi imaginez scena ....banuiesc ca ii convige sa vina daca le da tuica si mici.

Mergi la inceput

Si da , stirile de genul asta sint pentru audienta la TV/ trafic pe forumuri.
De ce PROTV (ca parca ei au facut reportajul) in loc sa o arate pe sarmana asta nu fac un program de educatie sexula pe intelesul tuturor?
Stiu multi nu au TV - dar jumatate tot au si faci o campanie publicitara in care incerci sa le explici ca este in folosul lor si al familiei lor.
Publicitati dure , cum sint aici cu ce se poate intimpla cind bei si conduci, despre droguri sau ce se poate intimpla cu un copil abandonat.
Daca din 10 macar unul realizeaza ceva e un pas inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Statul e in sensul larg. La o persoana analfabeta ii poti explica de citeva ori contraceptia, eu nu cred ca functioneaza asa simplu.

Si eu platesc statul (direct din impozitul pe venit si alte impozite si prin TVA-ul pe care il platesc pentru orice cumpar) si-mi trimit copii la scoala, daca nu mi-as putea scolariza copiii mi-as cere dreptul. Daca s-ar afla ca exista pe undeva o mamica care nu stie carte si ajunge sa nasca la un spital in Fr, poti sa fii sigura ca serviciile sociale ar fi sesizate, ar veni si s-ar ocupa sa incearce sa gaseasca o solutie.

Si nu, nu primarul, vine la crisma cu plansa cu explicatii de kamasutra, ci asistenta sociala de la primarie ar fi trebuit sa traga un semnal de alarma ca e lume tinara si analfabeta, de exeplu; faptul ca femeia nu a auzit de contraceptie de aici vine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mik,cu sigurantza asistentza sociala a intrat in joc,nu DOAR in momentul in care i-a luat copii!

Nu se iau chiar asa usor copii,ca dovada ca abia dupa 4 intimplari...au facut-o!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Aici nu discutam de structura statului,cit de deficitara este!

Nu faci copii(indiferent unde esti,in ce tzara)ca sa tzi-i creasca statul!

Pina una alta,statul "are grija"de copii astia,de care "mama lor"i-a lepadat!

Mda ... si cica statul e de vina ca nu ii creste cum trebuie, ca nu le ofera conditii in orfelinate si ca nu ii trateaza bine acolo.

Eu cred ca ordinea responsabilitatilor este mama si apoi statul. Daca exista scuze pentru mama (ca e saraca, ca e analfabeta, ca e needucata), atunci exista scuze si pentru stat (ca nu sunt bani, ca nu sunt conditii, ca personalul angajat este nespecializat si neprofesionist).

Responsabila nr 1. este insa mama, cea care a beneficiat de placerea actului sexual si s-a spalat pe maini de consecinte si asta de 4 ori. Pot accepta o data (n-a stiut), a doua oara (a fost luata prin surprindere), a treia oara (n-am cu ce ii creste) dar de 4 ori aceeasi placere sexuala si aceeasi decizie nefericita ? Pentru mine este inacceptabil ... cum de femeile astea atat de sarmane stiu sa se sexeze cu diversi si apoi nu mai stiu nimic si toate dramele pamantului li se intampla numai lor ?

Mergi la inceput

Citat:
Si nu, nu primarul, vine la crisma cu plansa cu explicatii de kamasutra, ci asistenta sociala de la primarie ar fi trebuit sa traga un semnal de alarma ca e lume tinara si analfabeta, de exeplu; faptul ca femeia nu a auzit de contraceptie de aici vine.

Mik , eu cred ca tu ai scris ce este normal dar nu si posibil
Tu chiar crezi ca orice primarie din orice sat are asistenta sociala?
Asistentii sociali abia fac fata, dapai sa se mai plimbe prin sate sa faca educatie sexuala.
Mi-l imabinez pe Badea Ion invitat la "conferinta" ...cum raspunde " da mai lasa-ma femeie in pace ca eu nu am timp de prostiile dumitale, eu trebuie sa merg la coasa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

Mik , eu cred ca tu ai scris ce este normal dar nu si posibil
Tu chiar crezi ca orice primarie din orice sat are asistenta sociala?
Asistentii sociali abia fac fata, dapai sa se mai plimbe prin sate sa faca educatie sexuala.
Mi-l imabinez pe Badea Ion invitat la "conferinta" ...cum raspunde " da mai lasa-ma femeie in pace ca eu nu am timp de prostiile dumitale, eu trebuie sa merg la coasa"

ai taiat fraza unde nu trebuie.

E clar ca badea Ion n-are (sau nu mai are) nevoie de "educatie sescuala" ca-i insurat din cite spui si nu se mai culca "cu unu o noapte".

Mergi la inceput