Veste buna! Sau nu?
Raspunsuri - Pagina 14
monabella spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Buli,eu zic ca mai bine sterilizam totzi barbatzii,ca doar ar putea intra oricind in contact cu EA! Mie mi s epare responsabilitatea ei,iar ea a dat dovada ca este iresponsabila! Ma rog,in cupluri normal mi emi s epare ca mai mult femeia trebuie sa aiba mai multa grija,dar e doar parerea mea! Dana |
Dana, uite eu am aici o cunostinta care e medic. Fata e indianca. Ne-a povestit cum, pe vremea cind profesa in India ea si colegii ei, au fost trimisi de spital sa puna un cort si sa castreze barbati. Primeau o suma de bani pentru asta gen 100usd. Si s-au castrat. Chiar foarte multi. Se stie doar ca India are populatia foarte mare incit o astfel de masura a fost luata la nivel de guvern.
Acum fata de cazul prezentat am citeva aspecte de comentat:
- in primul rind nu vad de ce va luati de Rufus. Nu e el tatal nici unui din copii. El doar a semnalat un caz. Un caz in care parerile sunt impartite; de unde si titlul topicului.
- nu vad ce ilegalitate s-a comis aici de o plingeti pe biata femeie care chipurile e neimplinita. Femeia are patru copii. Pina la urma a mers de bunavoie si a consimtit. Nu a fost luata cu forta, nu cu pistolul la timpla. Am citit ca au fost cazuri in sua in care lucratori sociali au pacalit femei ale strazii, care din pct lor de vedere nu aveau nici un viitor si le-au sterilizat. Dar aici ea a consimtit. Sa ne spuna Marius daca e ceva ilegal. Eu nu vad nimic.
- problema suprapopularii planetei si a ampretei ecologice e reala.
- faptul ca statul roman nu are resurse sa se ocupe de atitia copii e si asta reala.
- faptul ca ar tb facuta mai multa educatie sexuala in scoli si ca ar tb ca protectia copilului ar tb sa faca mai mult e si asta adevarat. In definitv mama acestor copii este o victima ea insasi prin faptul ca nu a mers la scoala.
-comparatiile cu ciinii sau nazistii mi se par exagerari.
lavi02 spune:
Nu au fost castrati barbatii indieni, ci sterilizati. Castrare inseamna eliminarea organelor genitale si de aici probleme hormonale si adio viata sexuala, sterilizare inseamna vasectomie, adica imposibilitatea procreerii, in rest hormonal si sexual functioneaza in continuare.
XIO spune:
citat din mesajul lui bird70 La noi li se face educatie sexuala si li se propun implanturi anticonceptionale la femeile care vin sa faca avort. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
si la noi, dar trebuie sa fie si o femeie care sa fie intereata de ce ii spui.
ana_25 spune:
Si eu m-am gandit mult pana sa raspund....
Analizand toata situatia,nu vad de ce face atata drama...saraca,saraca femeie...are 22 de ani....bun! are 22 de ani si? Eu sunt ferm convinsa ca oricata educatie sexuala i-ai face tot degeaba!! si da,are relevanta ca a facut 4 copii cu barbati diferiti. E mai bine sa continue sa faca copii (cati da Domnul) si sa-i abandoneze? Nu are nici o intentie sa-i creasca. Si daca ii va veni mintea la cap peste cativa ani si va dori o familie poate sa-si ia copii sa-i creasca. Asemenea femei care nu au scoala,provin din mediul rural,sunt ....cum sa zic sa nu-mi iau rosii in cap...? sunt f greu de educat sau chiar imposibil.....fetei ii plac baietii,ii place viata si oricat i-ai spune ca e periculos,ca poate sa se imbolnaveasca,ca ramane gravida.... crezi ca o convingi? Cum zicea cineva intr-un post anterior cred ca si ea e usurata si fericita ca a rezolvat problema contraceptiei. Am mai vazut cazuri...e f trist ..la noi la sat o fata (femeie) a facut o droaie de copii cu nu se stie cine (tot satul) au crescut vai si amar,ai nimanui,nespalati,si care au ajuns intr-un final sa faca sex intre ei ca animalele.....unde duce lipsa de educatie (sincer nu cred ca i-ar fi putut educa cineva) ignoranta totala! si acum ma intreb...nu era mai bine s-o fi sterilizat?
Ana si Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia -www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">Articol
Bazar umanitar
ari spune:
Politica copilului unic in China si efectele ei colaterale:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1265068/China-The-worlds-new-superpower-beginning-century-supremacy-alarming-surplus-males.html
Imi pare rau ca sunt oarecum in afara subiectului, dar mi se pare crud sa consideram tocmai China un exemplu de gestiune corecta a suprapopularii. Chiar asa, cu orice pret???...
La subiect: mi se pare ca a fost gasita solutia cea mai buna in ce o priveste pe acea tanara. Mai ales daca i s-a explicat in ce consta, pe intelesul ei si daca ea si-a dat acordul. Oricum, cum spuneau si alte fete, a nascut deja 4 copii. Am cunoscut oameni saraci, la tara, care si-au crescut copiii, cu greu, asa cum au putut ei, din munca pamantului. Nu i-au abandonat. Dar trebuie sa ai o mare doza de responsabilitate sa faci doar atatia copii cati iti poti permite sa intretii. Si o mare dorinta de a munci.
Morgano spune:
se compara mere cu pere
maternitatea dorita cu maternitatea intamplatoare
se compara optiunea de a face copii pentru ca ii doresti, sau a-ti fi frica de avort nici tu nu stii de ce
e modul simplist, al unei femei lipsite de educatie elementara
ca e betiva, ca se vinde pt tigari, vodca la coltul strazii e una, ca nu stie cu cine a facut 4 copii sau ce se intampla cu ei - since4r cred ca nu ii pasa absolut deloc
ca o "castrezi" animalic - acordul ei e doar - cred eu - unul insuflat de comodicate - este alta
pana la urma e un prim caz mediatizat
as dori peste cativa ani sa se adune si sa regrete ce a facut si acceptat
din pacate, nu am iluzia ca se va intampla asta
insa tot animalic vad "tratamentul" cel putin pt ca nu pare a fi in constiinta de cauza si in deplinatatea facultatilor de orice fel
buflea spune:
citat din mesajul lui ari Politica copilului unic in China si efectele ei colaterale: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1265068/China-The-worlds-new-superpower-beginning-century-supremacy-alarming-surplus-males.html Imi pare rau ca sunt oarecum in afara subiectului, dar mi se pare crud sa consideram tocmai China un exemplu de gestiune corecta a suprapopularii. Chiar asa, cu orice pret???... |
Stai ca nu am inteles ce legatura are articolul asta cu politica oficiala de natalitate in China. Articolul se refera la diferentele dintre barbati si femei ... noi discutam despre niste reguli aplicate in China din 1979, care au dat rezultate pozitive legate strict de natalitate ... decat sa aiba populatie majoritara, saraca si needucata, au preferat sa limiteze prin lege natalitatea ca sa imbunatateasca calitatea si sa investeasca in cei pe care ii aveau deja.
Sigur ca aceasta politica a venit si cu dezavantaje, drame personale, drame culturale si religioase ...dar astea fac obiectul unui alte discutii. La nivel global, populatia Chinei este mai educata si mai echilibrata din punct de vedere numar-resurse ca inainte de 1979.
ari spune:
Asa e buflea. Dar nu as fi atat de sigura ca datorita acestei politici este China bine situata economic astazi. Motivele sunt multe si diverse.Dar cum spui, asta e o alta discutie. Intrebarea mea este: tu consideri ca, tinand seama de cultura, traditie, etc., aceasta politica a fost chiar binevenita? Sau crezi ca e bine sa legiferezi, ca guvern, fara sa tii seama de profilul populatiei?
Eu una sunt de acord cu toate grupurile sociale care se manifesta impotriva acestei legi aberante, care a dus la drame incredibile, tocmai pentru ca politicienii n-au tinut cont de *bagajul* cultural al populatiei pe care, desigur, il cunosteau.
buflea spune:
citat din mesajul lui ari Asa e buflea. Dar nu as fi atat de sigura ca datorita acestei politici este China bine situata economic astazi. Motivele sunt multe si diverse.Dar cum spui, asta e o alta discutie. Intrebarea mea este: tu consideri ca, tinand seama de cultura, traditie, etc., aceasta politica a fost chiar binevenita? Sau crezi ca e bine sa legiferezi, ca guvern, fara sa tii seama de profilul populatiei? Eu una sunt de acord cu toate grupurile sociale care se manifesta impotriva acestei legi aberante, care a dus la drame incredibile, tocmai pentru ca politicienii n-au tinut cont de *bagajul* cultural al populatiei pe care, desigur, il cunosteau. |
DA, eu sunt de acord cu acesta politica ... cum am mai spus "dreptul de a te reproduce" este o conventie inventata de oameni. Motivele pe care tu le insiri - culturale, religioase, educationale ...etc - au facut posibil aparitia fenomenului de suprapopulatie. Pe un teritoriu limitat in suprafata si resurse, chinezii au devenit mult prea multi ... asta a dus la imposibilitatea la nivel de familie, de a se intretine si mai departe, la imposibilitatea institutiilor de stat de a-i educa si a avea grija de ei ... ceva trebuia facut.
Mereu vor exista voci impotriva acestei politici, si e clar ca a avut si implicatii negative, dar la nivel global, a fost un succes.
Chinezii reprezinta un procent important al populatiei globului si daca la acest procent, nu a aparut un curent semnificativ de protestatari care sa se focuseze pe "abuz", e clar ca toata lumea a considerat ca aceste masuri au fost necesare.
XIO spune:
citat din mesajul lui monabella - in primul rind nu vad de ce va luati de Rufus. Nu e el tatal nici unui din copii. El doar a semnalat un caz. Un caz in care parerile sunt impartite; de unde si titlul topicului. |
ASta nu avem de unde sa stim Doarse spune barbatilor ca trebuie sa iubeasca fiecare copil ca si cum ar fi al lor, ca nu au nici o certitudine ca nu ar fi
Nu inteleg de ce ii plangem de mila fetei. E clar ca nu o intereseaza de nici un fel contraceptia, e f relevant ca la 22 de ani are 4 copii cu 4 barbati diferiti, asta intareste ce am spus mai sus.
In astfel de cazuri ca ginecologi intrebam tot timpul de contraceptie, ii spuneam pacientei unde sa mearga, ii spuneam de optiuni, dar cand omul nu e intersat de asa ceva vorbesti degeaba.Deci da, decat sa mai faca inca 10 pe care sa ii uite prin orfelinate mai bine isi leaga trompele, macar salveaza niste vieti astfel. Ciudat suna, nu?