Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (37)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Matzule ce poveste....
"Diamantul este o bucata de carbune care a avut de suportat o presiune extraordinara"
Asa poti spune si despre oameni...

Anca
imi poti da si mie nr Lady-ei? multumesc !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

matza draga mea..cum sa te arate lumea cu degetul??
si eu sunt divortata, recasatorita cu un barbat care a mai fost si el casatorit si are un baiat cu 6 ani mai mare ca rares...si seamana povestea noastra...si la ei tot parintii ei si-au bagat coada si i-au gasit pe cineva cand baietelul lor avea 6 luni...eu l-am unoscut pe cristi cand baiatul lui avea 3 ani jumate si tot asa...nu vorbea ...acum avem alte probleme, mult mai grave, alta data o sa va detaliez dar cum sa crezi asa ceva? ca o sa ne gandim la tine altfel dupa povestea voastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Matzule, absolut nimic de comentat si condamnat.E o poveste...grea! Sa aveti grija de micut, repet, el nu are nicio vina... Singura mea mirare e faptul ca multora se intampla, multe divorturi, copii la mijloc probabil suferinte pe termen lung...si spun "mirare" pentru ca eu am avut norocul ca viata mea sa fie liniara, curata...Chiar ne spunea cineva recent, ca suntem de admirat ca am rezistat impreuna 14 ani fara sa fie un copil la mijloc. E noroc, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

bine v-am (re)gasit, mamici de Bulgarasi!

se facu aproape 1 an jumate de cand n-am mai scris, am inceput odiseea impreuna si m-am "pierdut" pe drum... v-am urmarit insa din umbra, va stiu povestile si Bulgarasii, am avut insa o jena sa mai scriu. si m-a nimerit inspiratia taman acu', in mijlocul unor povesti de viata uimitoare...si extrem de frumoase!

asadar, Bulgarasha mea este Elina Maria, s-a nascut pe 1 februarie, cu 2.800 gr si 49 cm (asta pt listuta, daca se poate ). maine face 9 luni si are 10.530 gr si 76 cm, foarte bine s-ar putea spune. DAR ne "laudam" cu intoleranta la lactoza, alergie la cazeina si anumite medicamente, astm, colon iritabil...greu de tot! sper sa treaca o data cu varsta, dar pana atunci...
de mancat, doar lapte (special, Alfare) si cereale. 5 mese/zi, fix la 3 ore.
in rest, e dezvoltata normal, nu merge de-a busilea, da sa se ridice dar nu-i iese, nu spune mama, insa zice tata cu adresa de pe la 7 luni, zice si face "pa" si "bravo" de vreo sapt, si e lesinata dupa sora'sa. are 2 dinti jos, iesiti la 6 luni. adoarme numai cu biberon (lapte sau ceai), ca tot vorbeati, si doarme in pat cu ma'sa de cand am venit din maternitate. in general, doarme bine noaptea de pe la 2 luni, fara nicio trezire, dar se foieste cand si cand (asta cand nu avea dureri de burtica!). peste zi, are 3 somnuri, la 2 ore, care variaza intre 30 min si 2,5 ore (rar), media fiind cam de 1,5 ore.
cea mare a dormit cu ma'sa pana-n noaptea in care am plecat s-o nasc pe sora'sa. :))
e vesela si sociabila, ii place compania copiilor, mai ales a celor care vb aceeasi limba cu ea. nu-i place in carut, rezista max. 1 ora, nu a dormit decat de vreo 5 ori afara in cele 9 luni. in general, nu doarme decat in "patu' ei", pe la sindrofii niciodata mai mult de juma' de ora/somn, in deplasari doarme doar in brate peste zi.

cam asta e, in mare, istoria noastra.
imi sunteti dragi cu toatele si mi-a fost taaare dor de voi!!

PS: multa sanatate, Lady, printeselor tale, precum si celorlalti muciosi!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

In legatura cu aspiratul nasucului, vreau sa va spun ceva. cand a fost Eva mucoasa, am aspirat-o si noi de cateva ori. Dadea din toate cele, o tineam amanoi, plangea de ni se rupea sufletul.

Intr-o dimineata eram singura si eram nevoita sa o aspir ca fornaia ingrozitor. Am pornit aspiratorul si a inceput sa urle ca din gura de sharpe. N-am avut ce face si m-am urcat pe ea, astfel incat i-am imobilizat si mainile si picioarele si cu o mana am tinut-o de cap ... Asa mila mi-a fost de ea dar am aspiraat-o iute si am luat-o in brate si s-a linistit la fel de iute.
Dupa asta, numai eu am aspirat-o singura si nu mai plangea asa tare, mai mult maraia.
La noi asa a mers.

Da Ileana , ai simtzit bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

Matzo, am mai spus si ma repet, tot respectul pentru atitudinea ta fatza de acel copilash. Nu stiu cate dintre noi ar avea putere sa reactioneze in felul in care o faci tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

Olgutza - Bun venit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Revenit si eu in ceas de noapte!

Felicitari bulgarasilor sarbatoriti:Robert, Gruia, Tudor, Eva, Elina, Vlad!

Gata, oficial Sven se deplaseaza, este patrulater #61514; . In sfarsit am si eu 15 -30 de minute fara s-al ridic in bratze. E ocupat sa exploreze! El nu a mers taras pe burta, statea in fund si cum ateriza pe burta direct urlete si numai in bratze vroia.
Multumesc fetelor de aprecieri! Cel mai mult ma bucura ca este sanatos!

Lady, sper ca sunteti mai bine. Insanatosire grabnica fetitelor si sa treceti cu bine si repede peste. Multa putere mamico!

Suzi, referitor la curbe, pe orizontala ai lunile si pe verticala ai kg si cm si se face un punct la intersectia celor doua axe. Pun maine o poza cu curba lui Eric ca e clara fata de a lui Sven care a pornit mult sub curba normala. Cat despre somn si la noi e greu. Seara adoarme mancand din biberon, iar ziua, ba leganat in bratze, ba pe picioare, ba pe masina in scoica… ziua e greu.

Georgia, incerc sa fac maine o poza cu curba pt fetite.

Lexi, am schimbat si noi scoica cu scaunul ca nu mai incapea imbracat cu geaca groasa in ea.
Faith, cum e tigara electronica cu adevarat? Reclama e minunata, dar parca tot nu-mi vine sac red ca chiar poate inlocui tigara adevarata. Chiar sunt curioasa!

Bulinuta, cum e Filip? Insanatosire grabnica!

Ane-maria, stai linistita! nu sunt 6-7 mese solide, doar 3, restul lapte!

Adc, cu motul, eu pe amandoi i-am tuns inainte de un an. Pe Eric pe la 7 luni scurt de tot inca si lui Sven la 9 luni bretonul. Doar nu era sa las copii cu parul in ochi. A ramas si pt mot sufficient. Au comentat bunicii o zi pana s-au obisnuit cred cu noua frezura apoi n-a mai zis nimeni nimic. Cum sunteti? S-a mai linistit cu plansul? Cand am citit, parca l-ai descris pe Sven, fix asa face si el si nu stiu ce sa mai fac !

Mady, incerca sa ignori si sa nu pui la suflet. Usor de zis, greu de facut! Ai grija de tine si de familia ta!

Ileana, tare rau soacra-ta! Nervi de otel iti doresc!

Oare Mihaela si soacra ei ce-or mai face?

Alexa, normal la 1 an ar trebui sa aiba 5 mese si cum ne apropiem de varsta asta, de aici recomandarile pediatrilor cu 5 mese dintre care doar 2 de lapte. Daca privesc in urma, Eric de la 6-7 luni avea 5 mese, ca la carte, Sven in schimb mananca o masa de lapte in plus noaptea. Pediatra lui zice 2 max 3 biberoane de lapte praf pe zi. Eu ii pun o masura de lapte praf mai putin in biberon, cereale ii dau cu iaurt sau cu lapte normal de vaca, dimineatza ii mai inlocuiesc laptele praf cu cel de vaca, depinde cand mananca. Daca mananca la 5, e lapte praf, ca am apa gata incalzita, daca mananca dupa 7 e lapte de vaca! #61514;

Sunt curioasa dupa 1 an ce m-i se recomanda. La Eric am trecut direct pe lapte de vaca, acum cica se merge pe varianta lapte praf pana la 1 an si jumatate. Aici si cred ca si in Ro este asa zisul lapte de crestere pana pe la 3 ani parca, plin de vitamine care mie nu-mi prea surade. O sa vedem!

Lalitutza, eu i-am dat smantana 30 % grasime saptamana trecuta, cam o linguritza rasa pt prima data. I-am pus in spanac + cartof +peste si pt prima oara nu s-a strambat copilul la spanac. I-ar in seara asta i-am pus o lingurita in mamaliga pe langa branza.
Sfecla inca nu i-am dat!

Olgutza, bine ai revenit! Multa sanatate Elinei si ii doresc sa treaca cu bine peste toate!

Mai vroiam sa va zic ca pt muci, eu ii mai pun esenta de eucalypt in apa din cadita. Fac intai eu baie cu apa mai fierbite cat sa fac abur in baie, apoi ii pun lui cadita cu apa la 38 de grade si torn 5-6 picaturi de esenta. Ii desfunda nasul si curg mucii.

O noapte buna si linistita va doresc!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitzuza spune:

Bun venit Olguttza si la multi ani!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Beatrix, ma uimesti!!!! Sa inteleg ca in cele 15-20 min cat stai fara el in brate o sa fii cu noi? Si noi tot de sanatatea lui Sven ne-am bucurat in primul rand, apoi am fost extrem de impresionate de aspect. Ti-ai pus vreodata intrebarea (pt ca acum putem discuta si despre asta...), daca acest copilas s-ar fi nascut in Ro, care erau sansele lui la viata si sanatate? Eu ma intreb mereu...si-i multumesc lui Dumnezeu ca a ales cum a ales pentru acest copil.
Anca_cls, am incercat si eu sa-l incalec pe fii-miu dar nu mi-a iesit...e naravas rau! Oricum, astazi, odata cu ultimele mascute se pare ca nu mai e urma de muci...si iar ma minunez de dr asta a mea, cum a stiut ea...a zis pana joi si iaca-ta...e joi.
Olguta, incep prin a-ti ura multa sanatate pentru micuta ta si sa o aiba sub supraveghere un medic bun. Cat despre absenta ta si jena de a ne mai scrie...habar nu am de ce ai procedat asa... Poate te hotarasti sa ramai, esti bine venita!!!

Mergi la inceput