Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (37)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalitzuza spune:

Matza-jos cu palaria in fata ta!!! Ptr o asa atitudine nu pot decat sa te felicit.Sa va dea DD multa fericire si iubire.
Uite ca mai sunt si oameni cu suflet bun.
Mady-pana la Craciun mai e...timpul le va rezolva pe toate ;cat despre d-ul dr.am mai spus mai devreme nu il educati voi la varsta asta...ca de ma pornesc si eu ca Georgia umplem cateva capitole.
Bulinutz-sanatate multa sa treaca repede
Buna intrebarea despre sfecala rosie.Maine cred ca fac si eu o ciorbica sper sa gasesc aici.... .voi dati smantana la copii?daca da de care , daca nu , de cand?
Hai va pup si o noapte linistita tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

Of Mady - nashpa tare socrul tau... intzeleg ca v-ar putea ajuta si nu o face...urat. Nu fii trista, ai o fetita minunata si ea e cea mai importanta. Pana la urma, tot voua va va ramane agoniseala d-lui stomatolog.

Lady - Am scris si pe FB, va pup si va doresc sa va reveniti repede si sa va intoarceti acasa.

Eu am dat sfecla rosie, amestecata cu alte legume si a papat bine. Fetele care nu ati dat inca, sa nu va speriati la KK, va fi rosu rosu

Despre adormit copii ..... hm, mai nou si Eva se trage de la tzitzi (seara, dupa ce in prealabil a papat LP) si se cere in pat unde se foieste, se ridica, rade la mine, dar dupa o vreme se plictiseste si maraie si tre sa o iau si sa o pun iar la tzitzi ca sa adoarma ... Dar asta dureaza putin, nu am de ce sa ma plang, la noi trezirile dese is problema...
Acuma sper si io sa rasara dintii de jos ca se vad tare bine, amandoi.
Poate vor veni si la noi nopti mai bune...

Ileana - Grijulie soacra ai !

Pe de alta parte, Eva e din ce in ce mai activa motric Acuma pe langa ca se ridica de orice, sta cateva secunde singurica Asa amuzanta e. Si cand se lasa jos se lasa sau in fatza, in flotare sau in cur, dar lin asha
ma urmareste peste tot in 4 labe si da, ii place si ei sa guste de pe jos, sa bata unul de altul obiecte care suna, ii place sa roada lingurita cu care ii dau sa pape si sa se joace cu bolurile (de plastic primeste doar)
Pasi face tot mai bine, ma prinde de maini sa mergem, eu stau doar de siguranta, ca nu se sustine in mainile mele. Peste vreo 2 sapt, cand estimez eu ca va avea echilibru mai bun, cred ca ii iau ham.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

suntem chiauni toata noaptea a plans, frichinit ridicat in picioare...mi-e o mila de el...ii trag mucii si degeaba...e speriat rau de tot de aspirator

am vrut ieri sa ii iau de la graco aspiratorul nazal electric si mi-a explicat vanzatoarea ca nu trage nici jumate din aspirator...are cineva? asa e?

lali multumim!

anca am vazut-o pe Eva e durere

ileana...nu te mai supara

revin ca plange iar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Buna dimineata!

Lali, maica-mea a incercat ea sa imi spuna ca nu e bine sa tunzi copilul pana la un an, etc... dar ce sa fi facut, ii intra parul in ochi, daca era fetita mergea un motz, dar la baietel?
Nu stiu frate de ce se agita noaptea, uneori adoarme doar mangaiat pe spate, azi noapte intre 3 si 5 s-a tot foit si a suspinat. Nici partz nu mai face, dinti nu ies, habar nu am

Ileana, prima data am crezut ca soacra ta il "plange" pe sotul tau ca nu mananca destul de bio , acum dupa ce ai explicat am vazut ca e vorba de Tudor. Nu pot sa ma dezlantui aici, la noi persoana e mult mai subtila si greu de gestionat orice colaborare, daca intelegi ce vreau sa spun. Bineinteles una din marile "teme" e tot mancarea, dar nu in ceea ce il priveste pe Cristi Cred ca asta e o boala a generatiei trecute unde femeia daca nu era bucatareasa si menajera sotului nu facea doi bani.

Suzie, pe Cristi l-am tuns cu foarfeca, dar nu e profi, am taiat doar smocurile sa zic asa. El are un vartej in frunte, si oricum l-ai tunde tot stramb e. La spate nu m-am bagat. E o frizerie pt copii la Mall in zona de copii, pe langa lifturi, cu jucarii, caluti pe care stau, etc, dar cred ca totusi nu tund copii sub 2 ani.

Lady sananate multa la fete, e un cosmar cand sunt bolnavi 2 deodata, sper ca sunteti pe maini bune si veniti repede acasa.

Despre adormit, Cristi adoarme aproape numai la san, doar accidental altfel daca sunt eu prezenta. Cu maica-mea adoarme in carucior fara probleme, cu mine nu. Alaltaieri la 4 grade mi-am scos sanul in parc ca urla de somn si nu putea adormi, noroc ca nu prea era nimeni pe afara sa zica ca-s nebuna. Ieri cu maica-mea dupa 20 de metri era adormit in acelasi carucior, in pozitia sezand. De unde naiba stie cine impinge caruciorul cand e semi adormit? E clar ca au niste simturi la varsta asta care mai tarziu dispar.

Bulinutz, imi pare rau ca iar aveti probleme. Insanatosire grabnica.

O zi buna sa avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Bulinutz, habar nu am ce sa-ti zic de aspirator nazal...eu sunt foarte multumita de batista bebelusului dar din pacate nu o mai pot folosi singura. Ori il astept pe tati ca sa aspiram copilul, ori...chem SMURD-ul, pompierii, ca nu sta si urla de ma stie tot cartierul...
Amelia, evident ca stiu ce spui...la teorie sunt foarte bune dar din pacate... zilele trecute a tinut mortis sa ne trimita niste sarmale facute de ea. Stii cum erau? Ca proportie, carnea si cimbrul erau puse in mod egal...cand l-am cunoscut eu pe fii-su, ii facea cate o mare omleta la ora 22...sa continui? Iar in ceea ce te priveste, cand ai de ingrijit doi copii si de hranit corespunzator pe ei, pe copii...numai de numarat nutritientii din mancarea lui tati nu-ti mai arde...
Anca_cls, simt din "tonul" tau (si cred ca nu ma insel pt ca si pe FB aseara am simtit acelasi lucru) ca lucrurile stau un picut mai bine. Sunt convinsa ca atipeala aceea dintre reprizele ei de somn de peste zi ti-a facut tare bine...ai sa vezi tu cum incet, incet lucrurile se vor schimba in bine...
Mady, daca DOMNUL gandeste atat de mizer, n-ar strica sa-i sugerezi ca "machioza", deocamdata creste un copil, dar ca prestatiile ei profesionale pot aduce la fel de multi bani cat scaunul din cabinetul domniei sale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Neata!

Ileana am lasat PM cu nr si explicatii de ce nu m-am mistact mai repede.

Da si fiica-mea e mucioasa de vreo saptamana si nu ii mai trece, la aspirat nu sta si nu o pot tine nici cu sotul mei ca e fortoasa si da din cap si din maini, picioare e jale.
Bine ca nu ii dau nimic decat Coryzalia si astept si o mai si scot zilnic din cauza Sarei cu gradinita.

Masa cu mancare diversificata maxim una pe zi, la pranz dar in rest culege de la noi mar, para, paine. Nu se vede ca sufera are 10500g si toata ziulica merge sprijinita de masa, canapea, pleaca si in 4 labute dar rar cand vede ca nu mai are de ce se tine.

Va pup si asteptam vesti bune de la Lady.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalitzuza spune:

Blinutza-noi batista bebelusului o folosim si sunt tare multumita de ea.De aspirator chiar nu stiu ce sa te sfatuiesc ; ideea este ca trebuie sa faci in asa fel incat mucii sa coboare din conurile nazale ,cu ser fiziologic sau abur cald ...la Andrei asa am facut ca aparat de aerosoli aici nu am...si chiar a mers.
Aerlilian-si la noi se lasa cu scandal pt ca nu o mai folosisem de mult ...dar s- a obisnuit ..mai cu joaca mai cu smecherii s a imprietenit din nou cu ea.Sa dea domnul sa nu mai ai nevoie.
Adc- la ce claie avea Cristi clar nu puteai sa i faci mot.Chiar oare cum.stie cine impinge carutul? Mare smecheras...la mine e simplu ca s doar eusi taica su ..
Suziq- se pare ca esti pe drumul cel bun cu adormit Vladut.Noi inca ne rasfatamcu tzatzica.
Dr.Anca -sanatate si sa scapati de muci
mai fetelor din ce vad eu pana acum mamele numai de baieti(soacre) sunt asa poame acre.Cand ma gandesc ca si eu tot baiat am....ma bate gandul sa fac repede si o fetitza sa nu ajung ca ele .Ce zici Aerlilian te bagi?? Ne mai vedem la o odisee??
De la 7 sunt treaza abia l am tinut in pat pana la 7.30..acum a adormit de asta ma pot destrabala pe forum...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Georgia, metoda mea cu 10 minute in patut si apoi incercat sa-l culc, daca nu vrea inca 10 minute in patut azi a dat roade, la a doua tura de 10 minute a adormit. In patut sta si se joaca sau povesteste, nu-l las sa planga.

Mady, ce atatea fumuri pe capul lui socru-tau, spune-i ca el repara dinti si tu faci femeile frumoase, adica ce atatea mofturi.

Bulinuta ce mult mananc Filip, uauuuu...felicitari pentru mese si sanatate sa va faceti bine.

Ileana, eu am impresia ca soacra-ta vrea sa auda ca-i ti nemancati si pe copil si pe sot, ar trebui sa-i explici ca de aia Tudor e asa slab, ca nu mananca nimic toata ziua.

Anca, si la noi la fel au fost noptile pana a iesit primul dinte de jos, nu vreau sa te speri dar pana a iesit primul de sus a fost un pic mai greu. Macar am avut pauza intre ei si ne-am odihnit.

Amelia, stiu de frizeria de la mall, dar nu vreau sa-l duc acolo. Taica-sau vrea sa-l tunda el cu masina, dar ma tem sa nu-l tunda aiurea.

Mai stie cineva ceva de Lady?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

suzieq, nu are cum sa-l tunda aiurea cu masina pentru ca aia e setata la o anumita treapta si in orice directie o iei totintr-un anumit fel tunde copilul.

Lalitutza nu as zice suflet mare pentru ca nu am ales cu buna stiinta, pur si simplu m-am indragostit de Razvan. Si cred ca oricine de la Bulgarasi s-ar atasa de oric copil daca ar petrece ceva timp cu el.

Mady nu am gasit ce se intampla cu socrul tau dar pot sa-ti spun ca cea mai buna metoda ( aia pe care eu nu reusesc sa o aplic cu soacra-mea) este sa ignori sau daca te simti in stare sa-l pui la punct bine de tot cat sa-i fie teama sa mai deschida gura in fata ta.

Adc m-am distrat copios la faza cu carutul. Cumva vorbesti cand il plimbi? Probabil din cauza asta isi da seama ca esti tu.

Bulinuta sanatate, sper ca e puiul mai bine. Nu am apucat nici sa ma uit la poze dar toata lumea iti lauda feciorasul.

Anca_cls zglobie rau micuta ta. Sa-mi zici si mie daca iei ham unde ai gasit si cum se impaca fata cu el. In rest iti doresc sau va doresc la toate spate puternic ca pana or sa ne mearga odraslele tot aplecate o sa stam.

Lady esti in rugaciunile mele!
Oicum esti grozava. Ieri fetelor am sunat-o sa vad ce face si majoritatea timpului m-a facut sa vorbesc de mine si problemele mele in loc sa o ajut eu sa se descarce cu ale ei.
Ai toata admiratia si dragostea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Aerlilian, iti scriu acum povestea lui Denis.
Razvan si fosta sotie s-au casatorit foarte tineri, 20 de ani. El a gasit in parintii ei relatia pe care nu a putut sa o aiba cu ai lui.
Au locuit impreuna cu ai ei mereu in doar doua camere si din cauza asta ei ca si cuplu nu au petrecut niciodata timp impreuna. A aparut copilul, ei erau din ce ince mai instrainati si pana la urma a aflat ca-l inseala si a intentat divort. ea a crezut ca el nu va merge pana la capat din cauza copilului. Inainte de pronuntarea divortului m-a reintalnit pe mine si am fost impreuna de atunci fapt care a facut-o pe fosta sa-l acuze ca de fapt el a inselat-o mereu, complet neadevarat.
In fine, in primul an de divort ne-am certat pe la Protectia Copilului cu ea si cu ai ei, a fost greu pentru razvan ca nu-l lasau sa-l vada si tot felul de greutati care acum se apropie de sfarsit pentru ca o sa aiba custodie comuna.
Sa-ti povestesc acum de baiat. Denis e un copil tare frumos si tare afectuos dar cu o usoara intarziere in dezvoltarea intelectuala. Cauzele pot fi multiple, de la nasterea lui care a fost ingrozitoare si traumatizanta si pentru el si pentru mama pana la faptul ca a fost crescut de o bunica care nu a vorbit niciodata cu el, nu a stat niciodata de el si de doi parinti prea ocupati cu serviciul si cu problemele dintre ei. ea avea viata ei iar el trebuia sa intretina pe langa noua familie si pe mama lui si doi frati minori la facultate ( tatal lui a murit intre timp).
Nici ea si nici el neavand experienta s-au luat dupa bunica care nu i-a lasat sa plece nicaieri cu copilul ( Denis a iesit prima oara din Bucuresti cu mine si Razvan la 4 ani) si practic a intervenit mult in cresterea si educatia lui.
Pana sa stranga bani de casa sa se mute singuri au divortat.
Copilul a fost dus pana la urma cu insistentele noastre la logoped, psiholog si a recuperat destul de mult. Vorbeste inteligibil acum desi se exprima foarte greu, vocabular limitat si nu poate povesti ceva, sare repede de la o idee la alta. Intre timp a invatat sa manance singur, sa muste din fructe si sa se imbrace/dezbrace. Cred xa exceptand vorbirea, comunicarea a reusit sa ajunga cu efort la nivelul unui copil normal de 6 ani.
In iarna, dupa ce am nascut am avut o intalnire lunga cu ea pentru ca iar incepeau anumite probleme legate de Denis si atunci am simtit nevoia sa pasesc in fata.
Nu e o femeie rea,isi adora copilul, e doar prinsa intr-o conjunctura proasta si nu stie cum sa procedeze. parintii ei da, il intorc pe baiat impotriva noastra dar nici nu poate interveni prea mult pentru ca locuieste in casa cu ei si nu are unde sa se duca. L-am lua noi pe baiat dar e mult prea atasat de bunici si de mama si nu am face decat sa-l traumatizam si mai mult.
Asa incat acum suntem in proces de custodie comuna, bunicii s-au speriat ca ajungem sa-l luam si ne-au lasat in pace. Mama cu care avem o relatie ok ne lasa sa-l luam din nou cand vrem deci aparent lucrurile sunt din nou pe fagasul normal.

Nici bunicii nu sunt oameni rai, nu va ganditi la ei ca fac totul intentionat. Ei sunt oameni simpli care nu accepta ideea de divort. Isi adora nepotul si in mintea lor faptul ca-l spala si il hranesc inseamna ca fac totul pentru el. Pe mama nu o lasa sa-si vada de viata ei considerand ca daca a fost maritata o data nu mai are nevoie de alt barbat. Deci nu poate sa iasa nici la un film cu prietenele.
Mie imi pare rau de ei, mai ales de ea pentru ca din prostie a facut o greseala care a costat-o casnicia, familia. Sunt convinsa ca e adevarat si ca regreta asta in fiecare zi.
Al meu sot e insa un barbat dintr-o bucata. Da totul, accepta multe dar pentru el linia se trage la inselat. M-a uimit cand l-am cunoscut ca a avut taria sa depuna actele si sa se pregateasca pentru o viata singur.Majoritatea ar fi asteptat sa-si gaseasca pe cineva si dupa ar fi facut pasul dar el nu....
Asta e povestea noastra.
Mi-a fost teama sa va zic mai de mult pentru ca mult timp am fost aratata cu degetul cum ca as fi distrus o casnicie si pe langa asta exista multe preconceptii legate de sotiile numarul doi sau de sotii care divorteaza. Sunt considerati oameni de nimic si m-ar fi durut ca voi, prietenele mele sa va ganditi macar o secunda asa la omul extraordinar care e sotul meu.

Mergi la inceput