Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Cicineata, lasa-l sa manance si in somn, eu tind sa cred ca nu ia asa bine in greutate din cauza ca mananca lapte putin. Aceeasi problema o aveam si noi ca nu ii mai dadeam lapte dupa mancarea solida si foarte prost lua in greutate, acum ii mai dau si lapte dupa masa si mi se pare ca e mai bine.

Bulinuta, multa sanatate si sa va faceti bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor!
La multe lunite, Alara, Tudor si Iris Vanessa!
Noi suntem bine, nu avem noutati, Johanna s-a obisnuit cu buni si se inteleg foarte bine, se pare ca s-a linistit si cu dintisorii caci e vesela in general, asa ca sunt si eu linistita. Sper s-o tina. Doar masina n-o mai suporta deloc dar eu continui sa dau vina pe scoica. Abia astept sa primesc scaunul cel nou.

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Salutare si de la noi,

Multumim de urari si le dorim si noi bulgarasilor sa fie sanatosi si voiosi. Insanatosire grabnica bulgarasilor bolnaviori.

N-am mai scris demult si imi pare rau dar efectiv nu-mi ajunge timpul! Sunt zile intregi cand nu apuc nici sa va citesc, iar cand o fac, chiar daca as fi avut ceva de spus la un subiect, acel subiect e deja incheiat. Sven este bine in principiu, doar cu mucii si somnul de noapte avem probleme. Facem aerosili zilnic de m-am staurat, de mai bine de o luna, dar tot haraie in piept. Am tot schimbat si tratamentele si acum suntem doar pe ser fiziologic. Probil asa o sa o tinem pana la vara ca asa era si la Eric. Din octombrie pana in martie avea muci continuu, doar ca nu-l deranjau. Curgea nasul si atat. La Sven e altfel, se trezeste noaptea din ora in ora aproape, se ridica in fund si plange, nu stiu cand a dormit ultima oara 4 ore legate. Si uite asa ne facem mari !:)

Are acum 8300g , luna trecuta 8200 si acum 2 luni 7900, dar este pe curba de crestere. Aici se iau dupa urmatoarele curbe:
-baieti:
http://www.vub.ac.be/groeicurven/files/4-20050604-NP0-1M.pdf
-fete:
http://www.vub.ac.be/groeicurven/files/4-20050604-NP0-1F.pdf
Sven este pe prima curba P3. Am pus curbele orientativ pentru fetele care isi fac problem din cauza greutatii. Sper sa va ajute. Politica astora este ca daca copilul a ramas pe curba lui, atunci nu e nici o problema.
De vaccinuri, schema aici este urmatoarea:
2 luni: infanrix, prevenar, rotateq;
3 luni: infanrix, rotateq
4 luni: infanrix, prevenar, rotateq;
12 luni: prevenar si cel pt rujeola, rubeola, oreion;
15 luni: infanrix, prevenar, neisvac-c (meningita).
Urmatoarele rapeluri le fac la5- 7 ani, de fapt la scoala in clasa 1. Eric nu a facut rotateq-ul ca nu era in schema pe atunci, iar Sven a mai facut unul in plus, Synagis, care se face doar la prematuri.

Acum suntem in stadiul de tranzitie de la mers taras la 4 labe, se ridica pe ce apuca si trage de sertare. Tot la stadiul de 2 dinti suntem, mananca bine. Mancarea preferata: conopida sau broccoli cu cartof, galbenus de ou si un graunte de usturoi (i-l scos la blenbuit), dovleac copt cu un pic de lapte (cat sa i-l fluidizez un pic), iuartul cu cereale si nu prea ii place spanacul. Pe 12 noiembrie mergem la controlul mare si sper sa fie totul bine. In sfarsit am facut si noi botezul si ne pregatim de taierea motului. Nici nu stiu cum a trecut timpul! Daca mai apuc si nu se trezeste pun cateva poze azi.

O zi minunata,

Edit: aici sunt cateva poze!
Am uitat sa zic ca pe acele curve sunt si pt inaltime si diametru capului.
Daca stiti ceva metode chiar si babesti de cum sa scapam de haraitul din piept, le astept cu placere. Merci!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Beatrix ce ma bucur sa aud vesti bune despre Sven, imediat ii sarbatoriti primul anisor! Am incercat sa ma uit pe curba aia dar nu prea am reusit.

Lali, a iesit soarele in Paris de nu mai zici nimic?

La noi lucrurile incep sa fie din ce in ce mai grele, Vladut nu vrea numai in picioare, se ridica tinandu-se de orice, patruleaza prin toata casa, azi m-am dus sa pun borsul in ciorba si pe cand m-am intors copilul meu nicaieri, el era in baie la masina de spalat. In patut daca il las sta foarte putin si atunci sta in picioare si trage maimutoii lipiti pe perete sau merge de-alungul patutului. Acum ne chinuim cu incisivii superiori, de fac zile grele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Suzieq, al meu se chinuie sa se ridice, inca nu reuseste, presupun insa ca mai am si eu putin. oricum personal mie acum mi se pare varsta cea mai frumoasa.

beatrix, ce usurare ca Sven e bine. Pupa amandoi baietii.

Anangel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

vai ce rau imi pare ca nu apuc sa intru mai des.... pe Fb e mai simplu ca pastrez legatura cu toata lumea. dar mi-e dor de voi.
Lady, imi facusi pofta cu reteta ta mai ales ca eu ador orice contine ficat.... ma intorc acum sa te votez si poate pot sa fac si eu asta in week-end. In rest aveti ceva idei de mancarica? Imi vine si feciorul vitreg si am ramas in pana de idei. Nu mananca nimic verde si parca nu i-as da eternul piure cu pui. Si de ostropel cred ca e satul. As fi vrut mazare dar cred ca mi-o pune in cap.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Beatrix!!! Nu pot sa cred cat e de dragalas si pulpanos!!! Dumnezeu e mare iar medicina...jos palaria!N-ai zice ca acest copil a patimit asa cum a patimit... Sunt atat de fericita pentru voi...
Matzule, fiu vitreg zici? E prima data cand te aud...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

hello girls
greu cu timpul ,din ce in ce mai greu ,desi am ajutor pe mama care vine in fiecare zi la mine , la ora 10-11 e la mine (sta peste strada)
mrg,cel mai bine e ca nu te-ai suparat , chiar daca se raspunde greu pana la urma tot se raspunde
bulinut , sincer nu stiu cum mai poti;ai incercat sa asociezi cu ceva plansul asta al lui felipe?..caci nu-i prima data cand spui ca plange asa ...poate n=ar strica sa notezi o perioada de timp ,tot ce face ,de la alimentatie la somn ,si sa-ti dai seama ce ii cauzeaza supararea
in alta ordine de idei,la ce homeopat mergeai(mergi) ,stiu ca la un moment dat ti-am recomandat si eu pe cineva,e aceeasi persoana?
si acum chiar off topic,te-am visat ca-l certai pe varciu(un mic manelist),ca umbla cu multe femei..erai cumva in vacanta la balcon si ii "bateai " obrazul "vedetei"

lexi,tu mereu esti atenta ,imi pare rau ca nu te-am pupacit pt felicitarile de sf parascheva,pt mine inseamna fff mult numele asta pe care eu l-am impus (nu ca sotul nu ar fi vrut fiind legat de sufletul lui)
si desi nu urez de fel,la multi anisori micutei ioana ,sa creasca mare sanatoasa ;
despre greutate ,ce sa-ti spun,si noi suntem sub 8kg , mai exact cca 7800 gr, la 9 luni si 5 zile,dar sincer nu ma mai agit (mi-a luat intr-o luna jumate 500 gr)
fara exceptie toti medicii mi-au zis ca arata f bine copilul , ca probabil are si oasele mai usoare (eu de exemplu am 36 la picior la aproape 1.70 ,iar sosulica e un delicat , acum fara misto chiar e f subtire);plus ca atata vreme cat este sanatoasa si in parametrii o las in ritmul ei ;

ileana , ca tot discutam de kg, am citit in capraru,ca la bebeii grasuti se evita fainoasele, untul,dulciurile,sarea(nu e cazul),iar gustarile vor fi constituite din fructe (daca te intereseaza pagina unde am citit imi zici si ma uit -cred insa ca la dezvoltarea de la 8-9 luni)


beatrix,daca cumva uit ,desi anastasia este dovata vie a minunilor de la DD,de fiecare data cand ma uit la pozele puiului tau cel mic , imi amintesc ca exista minuni .. cum a pornit el de la 1kg si ce bulanele are acum
din pacate troaca mea (a se citi pc) are un virus care nu ma lasa sa deschid pdf-urile ,dar tare m-ar fi interesat sa vad ce e prin lumea civilizata

asee..despre noi , crestem si suntem fff zambareata , rade in hohotoace de ma face praf , rade la toata lumea , danseaza pe tot ce seamana a muzica , fie ea manea sau simfonica..iar noaptea trecuta a dormit toata noaptea fara sa suga ,iar io am bagat ,pana m=am trezit ca nu-mi aminteam daca a papacit sau nu
iar io , ori hormonela e de vina , ori m-am dus complet cu pluta ,dar m-as duce intr-un club sa beau o bere si sa fumez o tigare ( nu mai fumez de ani de zile ) si sa stau la o barfa .. cred ca de la atatia pampersi mi s-a stricat cutiuta ... sau o fi de la primul cm care tocmai m-a lovit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Matza fa-i niste paste....cu somon sau cu ciuperci sau cu pui, vita....cred ca le adora toti copii...gasesti si fundite stelute integrale...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Aerlilian, pai nici nu am vorbit de el pentru ca am avut mari probleme legate de el ( nu de el ca si copil, el ca si situatie cu custodia) in ultimii doi ani si nu mi-a venit sa impartasesc prin ce trecem.
Din fericire insa lucrurile intra pe fagasul normal ceea ce inseamna ca o sa fie iar la noi aproape in fiecare week-end si in vacante.

Mar_ysa_28, nu mananca paste si nici peste.O sa incerc sa-i dau cu niste carne si sos de rosii si o sa tin piure-ul ca plan B.

Mergi la inceput