tuseste

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ok, dar medicul ce zice ? De ce nu trece tusea ? E reziduala, i-a prescris din ce a amintit Roxanaz ? Vezi vreo ameliorare ?

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
tu cum prepari ridichea neagra ?as dori sa-mi spui te rog;
tuseste si noaptea si ziua ,destul de des...din ce cauza persista aceasta tuse?ai putea sa-mi explici?
aerosoli doar 3 zile i-am facut cu fluimucil ,apoi doar cu ser simplu inca vreo 4 zile,azi cred ca incep iarasi sa-i fac
cu acc..
pe mine ma ingrijoreaza de ce tuseste inca !!

[a luat ptr raceala sumetrolim si bromexin,apoi eurespal ..a luat acest tratament o saptamana ,mai tusea inca si i-am facut aerosoli, o saptamana in total ,acum de o saptamana si ii dau eurespal si sinupret (vreau sa intrerup ca mi se pare extrem de mult )]

deci astept sfaturi babesti
patlagina se gaseste sub forma de frunze la magazinul naturist?as vrea sa-i prepar eu siropelul ..
o sa incerc si cu ceai de ceapa ,nu mai tin minte cum se prepara dar cred ca gasesc pe google..

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

1. ridiche neagra: se spala, se taie capacel, se scobeste cu o lingurita, se umple cu zahar. in 6-7 ore incepe sa se adune lichid. se da din chestia aia vascoasa si scarboasa (ha ha, asa e ) de 3 ori pe zi cate 2 lingurite. se completeaza cu zahar pe masura ce se goleste. o ridiche tine vreo saptamana. in general dupa vreo 4-5 zile de dat constiincios se vad efecte.

2. acc-ul doar trei zile e putin de tot. minim 5, ca sa nu zic o saptamana. nu are timp sa mobilizeze toate depozitele de mucus. mai ales la niste mucozitati de gradinita, serioase adica
de ce tuseste in continuare? doua variante:
- ori fluidizantele (bromhexin si acc) nu au avut timp sa actioneze si mai trebuie continuate
- ori e tuse reziduala, desi ea ar trebui totusi sa fie mai rara decat descrii tu. incearca eventual maine sa imi spui cate episoade de tuse a avut. asa, mai importante.

imi e tare greu sa pun un diagnostic mai detaliat, nu aud copilul cum tuseste si nici nu-l vad

3. bromhexin-ul si acc-ul au actiune concurenta, merg impreuna. se poate continua cu acc200 (fluimucil, ce vrei) inca 5 zile. si un sirop simplu, ajutator, un plantusin de exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

mai eu din cate stiu tusea reziduala nu se manifesta si noaptea in somn. gresesc cumva?

Mergi la inceput

nu e o regula. orice tuse apare in somn din cauza modului alternativ de functionare al centrilor nervosi ai somnului si tusei (activare/dezactivare alternativa)
tusea asta sub-acuta de dupa o infectie a cailor respiratorii superioare poate dura, teoretic, intre 3 si 8 saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

roxanaz multumesc mult
o sa-i fac aerosoli in continuare si incerc leacuri de astea naturiste,din cate vad eu nu are rost sa continui cu tratamentele astealalte ca nu vad nici un efect ..
eventual ii voi face o ecografie la plamani ..din cate am citit eu tot o tuse reziduala as spune ca e ,numai ca Paul e f sensibil ,raceste doar cand se molipseste ,dar se reface mai greu..

irina de ce sa-i faca mai rau leacurile astea?cu ce ii face rau ridichea si ceaiul de ceapa?
si cum ai descoperit pneumonia daca nu se asculta?

Mergi la inceput

pneumonia am descoperit-o la radiografie cand am insistat ca tuseste foarte tare. nu stiu ce fac leacurile babesti, dar mie dr mi-a zis sa ii facem radiografie pentru a vedea ce fel de sirop ii mai dam ca sa nu mai dam siropuri pe ghicite si sa ii innecam plamanii cu secretii...acu zic si eu ce mi s-a spus mie...

Mergi la inceput

ecografie la plamani nu
o afectare pulmonara se detecteaza in majoritatea cazurilor la auscultare.

Mergi la inceput

roxana ce este ciudat la mine de ex l-au ascultat zilnic la plamani timp de vreo 5 zile, diversi medici si nu au auzit nimic...iar dupa radiografie diagnosticul a fost de pneumonie interstitiala atipica...acum deja eu sunt disperata la orice tuse, pt ca inainte stiam ca daca il asculta si nu se aude nimic e ok, dar uite ca nu a fost tocmai asa...

Mergi la inceput

corect, cazuri de exceptie se intalnesc, si nu rar. de aia mai zic inca o data aia cu "medicina nu e matematica si 1+1 nu fac niciodata 2"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

ecografie la plamani nu
o afectare pulmonara se detecteaza in majoritatea cazurilor la auscultare.

ok
dar cum se numeste?nu le-am facut niciodata asa ca nu stiu cum ii zice ,dar e ceva gen ecograf...nu mai vreau sa-i fac radiografie ..
si sincer nici nu stiu unde se face la noi in oras"ecografia"asta ..stiu doar ca ar costa vreo 60-70 de lei

Mergi la inceput