imunitate...
Fetita mea are 5 ani si este prima data cand merge la gardinita.
Este sensibila si raceste destul de repede,u f grav ,stranuta,i curge nasul,f rar febra sau tuse,insa acum ca a intrat in colectivitate ma tem ca episoadele de raceala vor fi mai dese.
Am fost la medicul de familie si i am cerut ceva pentru imunitate deoarece eu nu i am dat nimic pana acum si m am gandit sa nu i dau ceva ''dupa ureche''.Mi a recomanadat Minimartieni si am citit pe net ca nu sunt atat de ok.
Rugamintea mea este sa mi spuneti ce anume folositi pentru copilasii vostrii.fetita mea are 5 ani si 14 kg.Mi a recomandat o prietena ceva d ela plafar ar fii o idee buna?Multumesc.
Raspunsuri
ina.click spune:
folosesc sirop de catina, vitamina C si propolis.
nu ma ajuta la nimic.
...da eu folosesc. mai stii, poate ajuta si nu-mi dau seama.
sunt autoironica, scuze. al meu a inceput cresa de pe 17 sept si de pe 19 pana in ziua de azi e cu mucii in brau si cu tuse. insa am reusit sa nu facem complicatii, temperatura si am fentat si un inceput de otita. Cu medicamente totusi, cand am dat in otite si alte alea.
multa sanatate.
De cate ori deschid fereastra...
anca81 spune:
Noi folosim cu succes Oscilococcinum (1 tub/saptamana preventiv in sezonul rece) si cate 1 tub dat rapid in caz de debut de boala.
Anul trecut (cand am fost primul an la gradi) am folosit Septilin. A racit de 2 ori de-a lungul intregului an :)
Sanatate multa.
P.S. Editat pentru modificarea semnaturii , nu am mai scris de 1 an pe forum...
VIOIKA76 spune:
Noua ni s-a recomandat bronhovaxon dar n-am apucat sa-l administram tocmai pentru ca nu am avut pana acum o perioada in care sa nu tuseasca.Am inteles ca se da numai in perioada in care este sanatos ,ori noi de cand am inceput gradinita numai cu tusea am tinut-o ,mai tare sau mai putin.Din ce m-am informat am inteles ca e eficient.
Multa sanatate !
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum10+
irinabobe spune:
le-am cam incercat pe toate. nu vreau sa te dezamagesc dar de racit tot va raci pana capata imunitate...ce mi s-a parut mai bunicel septilin, oscilo 1 tub pe sapt, si cum incep primele semne de raceala zilnic 1 tub...si in rest multe fructe si legume cica...oricum nu te astepta la mari minuni din partea medicamentelor de imunitate.
CorinaDani spune:
ce inaltime/constitutie are fetita ta ? pentru varsta de 5 ani, 14 kg mi se pare cam putin, este undeva la limita inferioara a graficelor de crestere.
fetitei mele i-a mers bine cu imunogrip junior, imunogrip rezistan cand era racita, altadata am folosit un sirop cu echinaceea, vit C si propolis, se numeste alvytil defense, am incercat si varianta sirop de catina amestecat cu miere (o parte catina, doua parti miere).
chiar pe forum, undeva in stanga, era ieri un articol/reclama la mierea de manuka, am inteles ca ar fi buna si aceasta pentru cresterea imunitatii.
oanap85 spune:
eu i-am dat muuulte de imunitate :)asa ca iti zic doar ce mi s-a parut ca a mers bine la ai mei..
broncho vaxom o luna de zile continuu,api cate 10 zile pe luna (primele 10 zile) in toate ;lunile acestea reci..
lantigen b +multisanosvit+imunogrip junior(acestea i le-am dat in acelasi timp dupa o schema)
acum eu le dau septilin ...dar trebuie dat o perioada mai lunga ca sa se vada rezultate
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
blue_flower spune:
Eu tocmai ce am fost la pediatru si am primit o schema de imunizare oarecum axata pe aparatul respirator. Si copilul meu raceste usor in gat si tuseste cate 2 sapt.
Schema pt copil e asa:
First Defense 1 luna, apoi Baraka (cred ca sunt pastile/drajeuri)1 luna sau Imunoprotect daca nu poate inghiti Baraka si apoi Esberitox inca 1 luna.
Acum suntem la a doua sticla de First Defense. Nu cred ca ii dau mai mult de doua sticle, desi nu ii ajung pentru 1 luna. Se dau cate 5ml de 3 ori pe zi, iar sticla are 118ml.
Si anul trecut i-am dat tot doua sticle de First Defense si a trecut cu bine iarna, cativa muci, febra doar cate 1 zi, fara complicatii. Tusea persista, dar trece pana la urma. Nu am ajuns la bronhovaxom sau altele, cred, mai tari.
Lorikay spune:
Citat: |
citat din mesajul lui VIOIKA76 Noua ni s-a recomandat bronhovaxon dar n-am apucat sa-l administram tocmai pentru ca nu am avut pana acum o perioada in care sa nu tuseasca.Am inteles ca se da numai in perioada in care este sanatos ,ori noi de cand am inceput gradinita numai cu tusea am tinut-o ,mai tare sau mai putin.Din ce m-am informat am inteles ca e eficient. Multa sanatate ! Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008) si acum10+ |
Bronchovaxomul se poate da chiar daca copilul este bolnav, se poate da chiar daca ia antibiotic. Noi suntem deja la penultima serie de 3 luni. Anul trecut Erica nu a avut nici o problema toata iarna (a racit in schimb in iulie).
Oricum, asa cum am mai spus la un alt subiect, nu stiu daca Bronchovaxomul a avut efect sau pur si simplu imunitatea a crescut odata cu varsta dar, vorba inei.clik: o sa ii dau in continuare pana termin cele 6 serii.
x_ggg spune:
Si noi am inceput gradinita. Cu succes, prima raceala dupa 1 luna
Duminica a facut febra puternica, 39.9, care a tinut pana luni pe la pranz. Ceda la antitermice, dar in 2-3 ore crestea la loc. De ieri nu a mai facut febra, nu are muci, diaree, doar o congestie nazala.
Am fost la 3 doctori si asta am capatat:
- 3 doze de oscilo / zi/2 zile la debut de boala, apoi 1 tub pe saptamana
- Imunice, siropel pe baza de plante pentru imunitate, 2.5 ml, de 3 ori pe zi, pana la primavara
- vitamina C(10 pic/zi) si vitamina D3(5 pic/zi).
Puteti crede ca am scapat fara nicio reteta pentru antibiotic??
Noi avem 3 ani si cam 16.5-17 kg, 101 cm.