Facebook fara acordul parintilor
Raspunsuri - Pagina 12
viviana spune:
Cruis, exact asta i-am spus ieri: viata e frumoasa, insa va fi vesnic demoralizata daca isi va organiza gandurile sau simturile dupa ce spune un dobitoc sau altul.
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui viviana Cruis, exact asta i-am spus ieri: viata e frumoasa, insa va fi vesnic demoralizata daca isi va organiza gandurile sau simturile dupa ce spune un dobitoc sau altul. |
Viviana, de acord cu ce spui, e foarte important ca fiica ta sa simta ca-i esti aproape si e minunat ca se intampla.
In ce priveste abordarea pe care ati ales-o, da-mi voie sa fiu sceptica, in opinia mea e posibil sa-l starneasca si mai mult pe agresor si sa aiba efectul contrar celui scontat de voi. Imi doresc sa nu am dreptate. Eu as da un milion de like-uri unui astfel de manifest insa ma indoiesc ca cei care se ocupa cu agresiuni de felul asta vor fi induiosati si vor simti brusc remuscari si dorinta de a se indrepta.
Cred ca in situatii din astea sunt indicate masuri drastice, de tipul celor facute de Rufus. Daca mama copilului nu e de inteles cred ca reclamatia la politie este cea mai potrivita. In plus semnalarea comportamentului la FB care ii poate inchide contul, implicarea conducerii liceului.
viviana spune:
Fb se lauda ca are buton de raporteza la Fb, insa nu am gasit decat butonul raporteaza la un prieten.
mianna spune:
citat din mesajul lui viviana Fb se lauda ca are buton de raporteza la Fb, insa nu am gasit decat butonul raporteaza la un prieten. |
eu vad in pagina principala (home), in dreptul fiecarui post, o bifa in dreapta. daca apesi pe ea, apar optiunile "follow post", "hide" sau "report story or spam". acu' recunosc ca nu stiu la cine raporteaza, ca n-am chef sa raportez pe nimeni doar ca test, dar sper ca la FB. "raporteaza la un prieten" eu n-am vazut.
Rufus spune:
Viviana, cred ca va veti clarifica multe din optiuni dupa intalnirea cu "politistul".
La liceul cu pricina pot sa-ti spun unde sa mergi, pentru o discutie informativa sau pentru atac la baioneta.
Eu personal nu stiu ce sa alegi: diplomatia sau artileria grea. Eu am actionat impulsiv, s-a dovedit o alegere buna. Dar nu pot garanta ca merge si in alte cazuri.
Rufus, Tora si iadele
Zala spune:
http://www.facebook.com/report
Daca dai "report story or spam" raporteaza la FB. Poti sa dai 'undo' dupa aia, in acelasi mod in care ai raportat, daca vrei sa incerci cu un post sa vezi cum functioneaza.
cruis spune:
citat din mesajul lui viviana Nu va fi o simpla schimbare de status ci va fi un soi de pamflet la adresa celor 2 (sau vedem noi ce idei se ivesc pe parcurs). |
In prima faza am crezut ca e doar una din campaniile inofensive de like si da mai departe. Insa e directa.
Imi pare rau, dar eu nu sunt de acord cu asa ceva. Stiu ca nu conteaza, dar am si eu o voce. :)
Point-blank: si ceea ce vreti sa faceti se apropie de hartuire (daca nu chiar este). Este un minor care a gresit, dar nu trebuie scos in piata publica fara a fi judecat mai intai. Poate un nebun sa-i dea un "taste of its own medicine" mai mult decat ai fi dorit dupa ce-l publici? Da. Ai control asupra a cat de nebun e un nebun? Eu nu as risca sa am pe constiinta asa ceva, imi pare rau.
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cruis
In prima faza am crezut ca e doar una din campaniile inofensive de like si da mai departe. Insa e directa. Imi pare rau, dar eu nu sunt de acord cu asa ceva. Stiu ca nu conteaza, dar am si eu o voce. :) Point-blank: si ceea ce vreti sa faceti se apropie de hartuire (daca nu chiar este). Este un minor care a gresit, dar nu trebuie scos in piata publica fara a fi judecat mai intai. Poate un nebun sa-i dea un "taste of its own medicine" mai mult decat ai fi dorit dupa ce-l publici? Da. Ai control asupra a cat de nebun e un nebun? Eu nu as risca sa am pe constiinta asa ceva, imi pare rau. Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw |
Si eu am crezut ca e un manifest general, de-aia am si spus ca daca l-as primi as da like.
Daca e un pamflet la adresa hartuitorilor, imi pare rau insa mi se pare ca raspundeti la hartuire cu hartuire. Un alt fel de agresiune dar cu nimic mai justificata. Pana la urma imi pare ca dorinta de razbunare e mai puternica decat cea de a face dreptate atat cat e posibil.
Viviana, nu te supara dar nu cred ca e o idee buna sa-i alimentezi dorinta de razbunare fiicei tale. Cea de dreptate da insa nu mi se pare ca prin "pamfletul" la adresa agresorilor s-ar face in vreun fel dreptate.
viviana spune:
Nu e vorba de ceea ce ganditi voi. Nici pe departe! Doamne fereste cum sa ma apuc sa hartui adolescentii pe FB?
Imi pare rau dar, nu am cum sa explic sa fiu mai clara.
Nu Rufus, nu baioneta ci diplomatia. Intotdeauna pentru mine a guvernat diplomatia si numai diplomatia si dorinta de a nu intoarce raul cu rau.