Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 19
joana2672001 spune:
Fetelor am si eu o intrebare la voi care sper sa nu ridice "critici" sau conflicte.
Eu stiti ca am inceput diversificarea lui Cristian la 4 luni si 3 saptamni. Acum la 6 luni are doar doar mese de lapte pe zi- doar dimineata si seara. El in rest nu mai vrea. Am incercat sai dau mai putin sa pape sau chiar papa el mai putin insa lapte fe san fie biberon nu vrea. Bea ceai, insa lapte nu. Oare este norrmal?
Programul lui este urmatorul
dimineata prima masa laptic san, spre dimineata chiar de mai multe ori ca na nu prea e, el mai adorme.
10- piure de fructe cu 2 lingurite cereala altrnativ cu brannzica calcica sau nu.
14- piure de legume cu carne
17-18 iaurt
ultima masa seara LM si completare cu lapte praf.
mai nou si noapte de cateva ori chiar vrea laptic, dar daca apuca sa se trez bine tre sa i dau cu bineronul daca motaie ia sanul.
Pediatra a spus ca este foarte bine asa, ca asa este normal, si mai ales daca asa a vrut el inseamna ca si a format singurel gusturile.
Insa eu tot citesc ca laptele e principal pana la 1 an nu masa solida si sunt asa un pic in dubiu. A luat intr o luna de diversificare 500 g deci e in grafic, faca caca asa bine, si pare multumit din pct asta de vedere..insa ..na tot imi pun intrebari
mirela77a spune:
iti multumesc pentru sfaturi aever si sper sa reusesc sam ai ajung in parc cat sunt prin bucuresti, desi fff scurt, ca la vs nu exista asa ceva - biciclete de inchiriat, nici rolele nu mi le car ca s-a uita vasluienii ca la urs la mine. asta imi place mie la bucuresti - anonimatul, faci ce vrei cand vrei cum vrei - in limitele bunului simt, si nu intereseaza pe nimeni
mirela77a spune:
miercuri am fost in roman,dar nu am reusit sa ma vad cu virgi, din pacate... poate tura urmatoare. dar voiam sa te intreb unde este libraria aceea petrodava, ca locatia unde am avut intalnire cu sotul si familia ce ne-a invitat e pe republicii si adresa pe lyo... a librariei e tot republicii. insa nu a fost chip sa o gasesc. as fi vrut sa bag cardul si sa primesc discount, la cumparaturi de vreo 100 de lei, insa nu mi-a iesit pasenta. in schimb am fost la farmacia din bacau in weekendul trecut si mi-am procurat de acolo reteta si am lasat si acolo vreo 100 de lei. cred ca ai vazut concursul cu cheite si marti cica e tragerea, am vreo 4 pana acum. tu ai mai facut cumparaturi in sistem in luna curenta? stii de joc?
s-ar putea sa vina si mihai pe la inceputul lunii noiembrie. acum este pe la oradea, baia mare, satu mare - tot weekend-ul. de acolo ar tb sa coboare spre moldova si sa stea vreo cateva zile sa faca toata zona - piatra, bicaz, roman, bacau, moinesti, iasi, vs, barlad, focsani
mirela77a spune:
aaa
voiam sa ma mai laud ca in seara aceasta am mancat la muraturi asortate de am sa beau apa toata noaptea. sper sa nu am si alte reactii adverse :D ce-i drept, nu mai mancasem de ceva ani muraturi - gogonea, morcov, conopida - murate, doar gogosari si castraveciori. insa acum, cred ca pana plec la vs sau poate o fuga scurta la eforie, o sa dau gata bidonasul. era super daca eram si gravi, ca cica se spune in babe ca daca ai pofte de muraturi ins ca e baiat :D dar de unde, ca la mine e pauza lunga din cauza tratamentului ala prelungit pentru dsa. azi maine vine si cm-ul, asa ca sper sa iasa ceva, o ultima incercare pe anul asta, dupa ce se termina cm.
si inca o chestie, fetele din bucuresti, maine are loc festivalul de muzica pentru copii, la care vine si deni cu bianca. locatia este colegiul sincai. ma gandeam ca poate ar fi o ocazie sa ne cunoastem si noi cu voi, dar asta numai daca v-ati putea vorbi intre voi, eventual pe fb, si sa luam legatura intr-un fel sau altul. eu am tel pe fb, in doc comun, poate il are si deni. daca ar fi si vremea frumoasa, ne-am vedea in tineretului, ca e colea.
si bianca e la grupa pici si v-a canta de dimineata. fest incepe la 10 juma, asa ca dupa 11 cred ca sunt si ele libere
pupici si seara frumoasa!
pupicei si va doresc un weekend linistit
ClaraJ spune:
Buna si de la noi fetele,
JOANNA - nu vreau sa te supar, insa clar lapetele matern sau formula ramin sursa primordiala din care isi ia un bebe nutrientii pina la virsta de 1 an. Sistemul lor digestiv nu e inca suficient de matur ca sa digere mincarurile solide iar din ceaiuri chiar nu ai ce sa iei.
Mesele cu mincaruri solide nu ar trebui sa inlocuiasca ci sa completeze mesele de lapte, in sensul ca bebe nu trebuie sa fie flamind atunci cind i se ofera alte alimente.
Acum, fiecare mamica face cum vrea si crede de cuviinta, da' e pacat de stomacelul micutilor, atita tot.
Si noi mai avem putin si incepem, am experimentat un pic cu bebe Kaeden si pare curios si mincacios.:) O sa facem videouri.
Pina atunci, daca sunteti curioase de BLW, va las cu fratiorul Bryce cind era de vreo 6-7 luni, asa:
http://mylifewithbryce.blogspot.com/2010/03/blw-week-3.html
Va pup si weekend frumos,
Clara
onutza83 spune:
Ioana ,
In aproape 6 luni de zile am invatat va teoria nu e nici pe departe ca practica...degeaba scrie in carti de cresterea copilului ce si cum ca in practica e cu totul diferit.Nu degeaba se spune sa te lasi ghidata de copil,sa te adaptezi nevoilor lui.Daca el asa vrea asa sa faci..sa ai grija sa aiba o dieta diversificata sa isi ia vitaminele si din mancare si e totul ok.
Pupam
elena_gd spune:
Neatza trupa!
E weekend si toata lumea e la plimbare sau treburi casnice preuspun.
Eva am patit-o mai rau ca tine, de 2 zile tot misuna pe peretii din bucatarie niste viermisori mici albi, ca niste rame. Initial am zis ca o fi de la fructele din cos, dar cand am gasit deja 3 si cosul era luna am trecut la actiune. Ieri cum a venit sotul l-am pus sa scoata tot din dulapuri, n-am gasit cauza. Seara am vrut sa fac mamaliguta, punga de malai, care era sigilata, era plina de viermi, mama ce m-a luat cu calduri si mancarimi de piele, pana nu am stat in dus o ora nu mi-am revenit. Am aruncat tot din dulap, da tot. Malaiul expira in ianuarie la anu si era plin de viermi, malaiul meu bio de o caruta de bani.
Ioana nu iti mai fa atatea procese de constiinta, daca bb Cristian e fericit cu papica lui e perfect, cum zice Onutza, ai grija doar sa aiba dieta variata. Nepotelul meu cel mare a refuzat orice laptic in afara de tzatza, a papat mancarica si tzatza cat si cand era.
Eric dupa ce i-am dat mucilagiu de orez cred ca s-a constipat, urla de burtica cat il tin plamanii si il taie toate transpiratiile. Cu greu reusesc sa-l adorm ziua.
Sunt suparata ca mi l-a dereglat de tot vaccinul, nu vrea sa mai suga decat o tzatza maxim cateva guri din a doua si a scazut in greutate 100-150 gr. A, si tot varsa, ma mir ce ii mai ramane in stomac.
Va doresc un weekend linistit si calduros! La noi aproape ca a venit iarna, zilele astea a nins si evit sa ies din acasa deocamdata, ca Eric nu e complet refacut si tati a venit si racit de la polul nord:(
stefulici spune:
Neata gagici!
Elena, bb mi se pare mai bine. I-am dat nurofen si parca nu mai are nici o problema...
Felicity, nu am mai vb cu Ylary,ea nu mai intra la noi, nici pe la aspirante n-am prea vazut-o(uneori mai citesc noutatile aspirantelor).
Ioana, linisteste-te ! Din moment ce bb a luat bine in greutate inseamna ca organismul lui asimileaza f bine alimientele... Sa nu exageram nici cu laptele... Nu uita ca intotdeauna adevarul e undeva la mijloc...
Dar nu-i un pic ciudatel sa dam alimennte bblusilor cand sunt deja satui? Mie personal nu-mi mai place nici mancarea preferata dc sunt satula...
Mirela, ce mi-ai facut cu muraturile tale... am balit toata tastatura...
Eva, rabdare, poate-i trece , altceva nu stiu sa-ti zic...
Virgi, multumim ptr zen, dar nu prea pot deschide borcanul... cred c-a facu vid! Sun cam ciufuta in ultima vreme.. n-am nici materie prima sa ma mai ingrijesc... poate mi se mai ridica si mie nivelul. Parul mi se ingrasa muult mai rau ca inainte, am facut si o carie, sunt in continuare racita... burta imi atarna imediat dupa ce mananc ceva... ridurile-s tot mai adanci...oooooooooooooofffffff!
BelissimaEva spune:
Buna dragele mele,
Revin astazi mult mai entuziasta pentru ca bebe Dorian doarme de aproape 3 ore si nici nu da semne sa s-ar trezi curand
Probabil ca din cauza oboselii din ultimele 2 zile si 2 nopti nedormite dar este pentru prima oara in 5 luni cand doarme asa de mult .. uff ca tare-i bine si sunt ferm convinsa ca o sa se trezeasca bine dispus , zambaret si cu chef de joaca
Clara, vreau sa iti multumesc ca ai postat link cu blog-ul tau pentru ca toata dimineata l-am savurat .. am vazut toate filmuletele, toate pozele , am citit toate informatiile si pentru ca l-am salvat la favorites, voi folosi f multe informatii in BLW-ul lui Dorian
Bebe Bryce si Kaeden sunt Deeeeliciosiiiiii
Elena , mama lor de ganganii ca le urasc din toata inima mea ... macar tu poti cumpara borcane ermetice si pastra faina,malai,gris in ele dar eu pe unde sa caut gauricile cat un fir de par sa opresc gandacii sa vina in casa ?
Am cumparat Regesc din ala ,l-am pus si acu' ne rugam sa de-a ortu' spurcaciunile
Joanna, imi pare rau ca si tu treci prin momente nasoale si sper sa se calmeze apele si la voi, curand. Am vrut sa te intreb daca bebe Cristian a fost mereu asa plangacios sau numai de la un anumit moment? Poate il deranjeaza ceva si tu nu iti dai seama ( ma gandesc acum la Bianca de Ionelu..)
In rest , in faza cu lapticul nu prea stiu ce sa te sfatuiesc dar poate reusesti sa ii mai dai o perioada macar dimineata si seara ? Vad ca ai reusit sa ii dai tziztzi.. a inceput sa o accepte din nou? Te pup dulce
Eu am spart cardul zilele astea .. am cumparat bicicleta eliptica,minge pentru abdomene,saltea pt abdomene si un steamer pentru gatitul cu aburi si gata , de luni ma pun cu burta pe treaba, sunt pusa pe fapte mari . Cel mai important lucru este ca si al meu sot o sa faca exact acelasi lucru deci o sa am sustinere si nu o sa mai fie tentatii . yuuhuu de abia astept
Cuchilici spune:
Hello!
Multumim mult pentru urari! Acum ca Vladut a implinit 5 luni se vad modificari in comportamentul lui, semne ale progresului. Singurel cere cam la 2 ore sa il pun la somn (scoate niste chiote :))) si asta e semn clar ca-i e somn si trebuie urgent sa actionez), ba chiar ieri noapte si noaptea dinainte a dormit 12 ore fara pauza de papa In noaptea asta chiar nu cred ca o sa se mai repete miracolul, deja 3 dati consecutive e prea mult :))) E foarte cumintel si vesel, studiaza jucariile, le cauta prin pat si aproape ca nu plange deloc. El nu e sensibil la zgomote, l-am invatat cu muzica si galagie, dar noaptea il deranjeaza destul de rau fluctuatiile de luminozitate de la tv (sta cu noi in camera), chiar daca am aprins o veioza sa le mai atenueze. Asa ca avem 2 solutii, sa plecam noi din camera cand ne uitam la TV sau sa-l mutam pe el. Am ales prima varianta, desi e foarte greu...avem doar un TV, cel din dormitor, si am ajuns (din nou) sa ne uitam la filme la calculator, in sufragerie, care nici ea nu e inca mobilata. Vladut mai are un pic si ne da afara din casa :))))) Nu vreau sa-l mut inca la el in camera, imi place sa ma uit la el un pic inainte sa adorm, sa stiu ca e langa mine si e in siguranta, imi e si mult mai comod sa-i dau sa manance cand se trezeste peste noapte....
Corina, mami de Vlad Alexandru (26.05.2012)