Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Ziua buna trupa!
Anitta cat timp ii faceai masaj la ochi Iuliei? Ca m-am speriat rau cand am auzit de anestezie generala. Pediatra mi-a spus ca ea nu recomanda.
Virgi tu ii mai dai Vigantol lui Chuck Norris?
Eva dansa nu ma deranjeaza deloc, dar mi-e frica sa o inspectez ca cine stie ce mai descopar.
Despre E, cu toate antitermicele, tot a facut asta noapte febra 39,1. Azi nu a urcat peste 37,9 si nu i-am mai dat nimic. Sper ca de data asta nu il tine iar 5 zile febra. Acum el doarme pe picioarele mele si mie imi cad ochii in gura de nesomn.
Despre legatura dintre limba scoasa si tiroida nu am de gand sa caut pe net, sunt satula de panica fara ceva palpabil. La 6 luni mergem iar la control si , daca e cazul, ii Facem analizele recomandate.
Pup bulanasele de bebelusi ca tare imi sunt dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


So...am fost la vaccin. A plans ff putin, 2-3 secunde, vad ca e linistit. Acum l-am culcat.
Nici de data asta nu i-am pus antitermic preventiv, il monitorizez si-i pun doar dc face peste 38,5 sau in functie de starea lui.

Pe cantarul doctorei a iesit un 7,6 kg. Pana la urma a luat luna asta vreo 200-300g. Consider ca e bine totusi, fiind si prima luna de diversificare.
Dr de fam a zis sa-i dau fier, pt pofta de mancare cik. Dar vreau sa trecem intai pe la pediatru si vedem apoi. Am o recomandare pt o pediatra buna. O sa mergem la ea, zilele astea ii fac programare.

Va pupi dulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

ELENA,da,de pe la inceputul lui octombrie,i-am dat din nou Vigantolul,musculosului mic.Azi i-a fost tare bine.S-au diminuat secretiile,a disparut aproape de tot raguseala,a recuperat somnul ,noi l-am recuperat as noapte,doar nervishorii i-au mai ramas(cei provocati de eruptia dintzilor superiori,care deja bombeaza sub gingie...).Indraznesc sa sper ca vom dormi si la noapte
Eu maine de dimi sunt la servici,iar dupaamiaza sper sa ma vad cu Tigrutza,asa ca va urez de acum weekend placut si LA MULTI ANI,celor care maine aniverseaza ziua numelui(Sf.Dumitru)!Si evident La Multe Lunitze,Vladutz de Cuchi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Seara buna, mamici cu pitici!

Despre autodiversificare: dupa ce am citit comentariile voastre, m-am uitat pe rezumatul pus pe facebook si am si eu cateva comentarii. In carte nu zice ca sunt interzise semintele si nucile, ci semintele si nucile INTREGI, cu care copilul se poate ineca. Ele trebuie introduse cu grija in alimentatia bebelusilor fiindca au si potential alergen (la fel ca si laptele de vaca, graul, fructele cu seminte mici, ouale etc.), dar pot fi puse macinate, spre exemplu, in prajituri sau salate. Se insista foarte mult pe limitarea pana la excluderea totala a sarii si a zaharului din alimentatie. Acum, fiecare dupa posibilitati. Noi suntem amandoi obisnuiti sa mancam destul de putin sarat iar de vreo saptamana am inceput sa pun si mai putina sare in mancare, astfel incat sa ne obisnuim fara sare. Pentru ca mancarea sa aiba totusi gust, se pot adauga alte condimente, important e sa nu gatiti prea iute si sa aveti grija la alergii.
Despre cereale cu lapte, nu am inteles exact la ce se refera Anitta, dar daca este vorba despre alimente interzise pana la un an, atunci laptele (de vaca etc.) se afl#259; printre ele. Tot aici se gaseste si mierea - poate da botulism (cu specificatia ca unii medici recomanda sa asteptam chiar pana la 18 luni cu mierea).
Nu stiu nici eu cum sa traduc verbul "to gag" (spre diferenta de "to choke"), dar "a gagui" mi se pare nepotrivit. Este vorba despre acel reflex de a da mancarea afara din gura, atunci cand ajunge prea in spate si riscam sa ne inecam. La bebelusi cica ar fi situat mai in fata decat la adulti si ii ajuta sa evite inecarea.
Mie mi-a placut abordarea asta fiindca nu face din mancat o sarcina. Eu nici astazi nu reusesc sa las mancare in farfurie, oricat de mare ar fi portia. Pur si simplu am ramas din copilarie cu reflexul asta de a manca tot, indiferent daca-mi place, daca e sanatos sau nu, daca imi explodeaza deja stomacul. Stiti si voi ca portiile de restaurant nu sunt chiar mici. In plus, tin minte ca era ingrozitor in copilarie cand mergeam in vizita si eram servita cu mancare. Ca terminam constiincios ce era in farfurie, iar gazda se vedea obligata sa-mi mai dea.
Se mai practica mult grabitul copilului: sa manance cat mai repede. Eventual, daca sunt mai multi copii, se face concurs intre ei. Presupun ca stiti si voi cat de important este mestecatul pentru o digestie sanatoasa, ori graba asta ii invata sa inghita pe nemestecate (o alta problema de-a mea). Deh, piticii pe creier ai parintilor se rasfrang asupra (auto)diversificarii copiilor .
In concluzie: eu din BLW vreau sa iau mai ales abordarea mancarii, relatia cu mancarea si cu mancatul. Cu alimentele mai vedem. Parca nu le-as da totusi porc la 7 luni. Dar aici ne putem inspira din alte scheme de diversificare, care prescriu tipuri de alimente potrivite pentru diversele varste.
Ah, era sa uit (si parca nu era in rezumatul cela): in BLW, foarte important e ca nimeni sa nu-i bage mancare in gura bebelusului, asa ca atentie la fratiorii mai mari care uneori pot fi prea generosi!
Cartea de retete am luat-o de pe amazon (uk). Daca n-o gasesti, ti-o pot imprumuta sa-ti faci o copie. De scanat mi-e cam greu ca am un scanner foarte prost.

Despre noi: maine mergem la vaccin si evaluare. Am un pic emotii, fiindca ultimele doua dati ne-a zis ca au fontanelele cam mari si ne tot ameninta cu injectii cu calciu.
Nu cred ca v-am spus, dar la controlul de 3 luni a auzit un suflu la inimioara lui T. Am fost cu ele la superspecialistul de cardiologie pediatrica si cica e suflu normal, in schimb i-a gasit alta defectiune (fara legatura cu suflul): nu s-a inchis un vas care face legatura intre cele doua circuite (cel mare si cel pulmonar). Cica "suspiciune de canal arterial permeabil". Asa ma enerveaza suspiciunile astea, ca toata sarcina au tot fost suspecte de cate ceva . Trebuie sa mergem din nou peste 6 luni la reevaluare, dar doar cu T, ca A e ok, nu o suspectam de nimic.
Altfel sunt bine: cresc, se amuza, si-au descoperit mainile (pe cele proprii si pe ale fostei colege de garsoniera), se intorc pe burta, rontaie tot ce prind: jucarii, bretele de manduca, orice mana le pica in raza vizuala... Apropo: voi cu ce spalati jucariile de rontait?
Si mi se pare ca incearca sa comunice. De exemplu, T desface larg bratele cand vrea sa o iau in brate, cere biberonul daca o hranesc pe A... sau poate e doar imaginatia mea de mama nebuna.

Sa aveti o noapte linistita, doamnele mele


Alma, mama floricelelor de cires

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Neata! Unde umblati fetelor? Sunteti la disco sau v-ati mutat toate pe FB?

Alma, sunt de acord cu abordarea asupra relatiei cu mancarea si mai ales cu ceea ce ai spus despre reflexul de a manca tot. Si eu am citit despre asta si intr-adevar, marea majoritate a parintilor insista ca odrasla sa pape tot din farfurie, ba mai mult..ii si conditioneaza- daca nu mananci tot nu iesi afara, nu te uiti la desene etc..
Ce inseamna fontanela mare? De fapt..ce dimensiuni? La noi tot 2/2 a ramas..
Cred ca sunt niste scumpe gagicile voastre si s-ar putea sa nu fie in imaginatia ta ce povestesti. Cu biberonul si la noi e o relatie speciala :)) cand il vede incepe sa rada sau sa maraie la el, ba chiar a inceput sa se si intinda dupa el daca i-l pun la vedere.
Sa-mi spui daca te-ai gandit cum pot sa iau cartea de la tine.

Elena, i-a scazut temperatura lui Eric?



mami implinita de Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Neata!
Pupicei pt toata lumea!

Virgi ce bine ca s-a linistit LC! Pfoeyy...deja treceti la dintisorii de sus?
Lui M cred ca zilele/saptamanile astea ii ies jos! Isi musca in disperare buza de jos si roade tot ce prinde. Pe langa agitatie si miorlaiala la greu.
Azi-noapte, dupa masa de la ora 3, nu mai voia sa se culce. A adormit pe la 4 si ceva.

Alma asta cu suspiciunile ma enerveaza si pe mine. Sper sa scapati de astfel de etichete si printesele sa fie sanatoase tun!
Ms pentru oferta de carte, da, o vreau si eu. Intai rezolva cu Albinutza si discutam apoi cum facem.

Mai, de Mirina mai stiti ceva?

Anitta voi cum mai sunteti?
M a inceput iar sa verse, parca mai rau. Eu nu pricep, e diversificat, are 6 luni...in loc sa i se amelioreze refluxul mai rau e.
Aseara a dat afara de 2 ori in jet, una dupa alta, de ne-a spoit si pe mine si pe taica'sau. Nu stiu ce sa-i mai fac, vad ca laptele AR nu are niciun efect!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza mamici de pui mici!
Eric ieri dupa amiaza dupa ce i-am pus un supozitor de nurofen a inceput sa faca kk intr-o disperare. A ajuns sa faca apos, verzuliu dar cu grunji. I-am dat vreo 4 lingurite de apa ramasa dupa orez la fiert si nu a mai facut. Azi vad ca e bine pana acum, nu face febra si nici kk. Sper sa isi revina complet.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Neata fetelor! Va salut din fundul butoiului... sau cel putin asa se aude vocea mea din cauza racelii!
Elena, bravo, buna atitudine! Lasa stressurile ca n-are rost sa te consumi! Uneori si dr exagereaza!Ti-o spun din proprie experienta: soacra mea e dr si i-a pus o groaza de diagnostice lu' fi-miu! Ei... defect profesional! O fi gandit cu voce tare. Sunt convinsa ca bb nu are nimic!
Elly, of refluxul asta! Chir nu stiu ce sa zic... Decat sa ai rabdare ca si pana acum! Noi mai avem un pic pana incepem diversificarea si nu prea-mi surade ideea, insa nu o sa-l tin toata viata pe lapte? Trebuie sa-l trec si pe chestii mai tari: o vodka... ceva...
Virgi, iti tin pumnii sa dormiti bine la noapte!
Mie nici acum nu mi-a trecut raceala. Of of, mai mai...
Chiar mi se pare ca ar fi si bb racit, insa nu-s sigura. Nu are febra, e vesel, doarme, insa e un pic fornait si mai stranuta si tuseste uneori... I-am dat nurofen incepand de ieri de la pranz... Tare ma intristeaza chestia asta. Am incercat sa ma uit in gatul lui fol o coada de lungurita, insa nu am reusit!
Pupalai de la distanta ptr fete, ca sa nu va virusez!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Stefulici eu i-am dat lui Eric Oscillococcinum cand a luat un pic de raceala de la tati, jumatate de doza dim si jum seara, si in 3 zile a fost ca nou.
Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna, fetelor!
ALMA, nu ma refeream la varsta potrivita pentru lapte de vaca, ci la principiile combinarii alimentelor. Recunosc ca pana acum vreo jumatate de an nici eu n-am stiut ca laptele nu se combina cu cerealele. In ceea ce priveste diversificarea motzatei, o sa fiu atenta la cum combin alimentele. E bine de aplicat in viata noastra de familie, cam alunecasem in ultima vreme pe o alimentatie mai putin sanatoasa.
http://ligiapop.com/2010/06/06/combinarea-corecta-a-mancarurilor/
Si eu imi propusesem sa las la libera alegere a baiatului cat, ce si cand mananca. Dar sa stiti ca nu prea mi-a iesit. Eram foarte entuziasmata si hotarata si inceputul a fost foarte frumos, promitator. Insa uite, acum, la 8 ani, inca nu mananca cu placere, are maxim 10 mancaruri preferate, din care ar lua doar cateva guri, si astea fara chef.
ELENA, eu ii faceam masaj de cateva ori pe zi, in timp ce o alaptam, ca sa nu se enerveze. Cand am inteles exact cum sa fac, deja a doua zi i se desfunda canalul. Am inteles ca pe masura ce trece timpul si copilul creste, e mai greu cu desfundatul.
ELLY, Iulia e ok, multumim de intrebare. Daca ma intrebi de reflux, e la fel ca pana acum.

Mergi la inceput