Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Tigruta, hai ca oricat as fi eu de Zen cand iti citesc mesajele despre copii ma regasesc total. Si I mea e o nazdravana, face niste crize greu de imaginat, are o personalitate foarte..salbatica si nu pare deloc sa aiba doar 22 luni!!! Norocul meu mare e cu mama, ma ajuta enorm si imi dau seama de asta cand raman singura cu amandoua si vad cat e de greu! Si eu am momente cand simt ca gata! nu mai pot, nu mai am rabdare, strig la I si apoi regret, si pe tema asta am fff muuulte discutii cu al meu care se implica..fugitiv, sa zic asa. Ma gandesc insa cu speranta la gradinita, I va incepe in curand si sper ca voi fi mai usurata din punctul asta de vedere. Ma bucur insa ca e asa de sociabila si de fapt socializarea e primul motiv pt care o duc la gradi ( ar mai putea sta acasa ceva vreme cu mine sau cu mama), si daca mai pot sa trag si eu un avantaj din asta..foarte bine. Mare dreptate avea cine zicea ca si parintii tre' sa fie fericiti, relaxati, etc. Pe principiul asta mi-am permis si eu sa-mi iau o ora libera ( din 24) si sa merg la gym..fara sa ma simt vinovata ca imi las copiii acasa. Ma simt alt om, eram la marginea depresiei si am pus piciorul in prag. Ora aia e literalmente singura ora pe zi cand sunt doar eu cu mine. Ziua gatesc, spal, ma joc, noaptea ma invart intre Maya ( care tre' sa simta tzatza macar la o ora-doua, chiar daca nu papa) si Ilinca ( care ma cauta in pat sa ma ia in brate sau s-o iau eu pe ea), si mai dorm printre reprize. Imi ador copiii, sunt viata mea, dar am nevoie de putin timp si pt mine, fie macar o ora.

Acum stiu ca sotul tau e tot plecat, eu zic sa gasesti pe cineva cu care sa-i lasi pe copii macar putin in fiecare zi ( mama, sora, matusa, ceva) si sa te relaxezi cumva, cum vrei tu..AFARA DIN CASA! Nu mai stiu daca Matei merge la gradi sau inca nu, daca nu..poate iei in considerare si varianta asta, chiar daca doar part-time.

Te pup cu drag si..spor la gasit solutii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata fete cucuiete! Multumim de urarile pentru Mihai!Are si mititelul meu 4 luni.

Noi am lipsit total de pe internet in weekend.La noi se apropie botezul si se cam precipita treburile. A fost super actiune weekendul asta. Sambata am fost la Ikea sa mai luam o canapea si o pilota(sa avem unde sa culcam lumea), apoi am fost la Giurgiu sa luam un alun pe care l-am plantat apoi. Mai tarziu am iesit la plimbare sa profitam de ultimele zile de soare. Eu am iesit cu trotineta si sotul facea jogging cu caruciorul. Ieri tot cu treburi casnice, curatenie, ordine(inca avem lucruri in cutii), apoi aprovizionare si plimbare cu rolele. M-am simtit minunat sa fac miscare! In plus trebuie sa recunosc ca mai mult sotul a facut treaba. Tot weekendul a muncit si in plus a facut si mancare. Mai am de aranjat si organizat prin casa, sa mai umblu prin niste cutii, sa mai gasesc lucruri de iarna si...sa merg sa-mi iau ceva de imbracat.Vor veni ai mei saptamana asta mai devreme si ma mai ajuta ei. Botezul e sambata asta!
Mi-a parut rau ca asa s-a intamplat ca fix de ziua lui n-am apucat sa-i fac poze lui Mihai. Am incercat sa recuperez duminica.
Azi mergem la vaccin.

Mmamita super program ai! Te cred ca te simti minunat facand miscare. Felicitari pentru noul statut de studenta! Se simte pana aici tonusul si bucuria ta!

Virgi bine ca LC are iar voce. Din cum spuneai tu parea ca e viral. Si mare dreptate ai ca e tare greu sa iei decizii pentru copilul tau, chiar daca ai cunostintele necesare. Intotdeauna intervine un "dar daca?" si o indoiala ca poate totusi trebuia sa faci altfel. Stii ca si Mihai a avut ceva, tot viral, un fel de laringita insa la el era cu subfebrilitate, diaree usoara si un pic raguseala dar fara tuse si fara muci. I-a trecut desi caca inca mi se pare ca arata un pic suspect.

Belissima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Neatza dragelor!!! va invit la cafea:)
Am revenit si noi aseara din wekendul plimbaret..a fost super fain..o vreme superbaaaa Tudor a dormit binisor..ieri a plans groaznic in masina ca na..ne-am mai oprit pe la manastirile de la tg Neamnt pe la voronet pe la cetatea neamtului si cand a dormea si el noi opream...spre iasi a plans de nu semai putea oprea de oboseala...a recuperat azi noapte s-a trezit la 9 fara un sfert si el si masa:))).
Va pup ca ma duc pana la magazin ca azi fac o ciorbita de pui de tzara!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Neatza fetele..buna cafeaua Onutza! asadar a fost concert pe drum, tare imi doresc sa ajung si eu pe la manastirile din zona moldovei.

Belisima da ma intereseaza si acel rezumat, incerc sa ma mai documentez pana luna viitoare cand voi incepe..oricum cred ca pofdteste deja cand ne vede ca mancam..astept sa stea bine in fundulet in scaunul de masa si apoi ii pun morcovul in mana La Luca am mers combinat, n-am fost exclusiv pe autodiv..dar a fost bine si asa..adica am de gand si acum sa ii dau supe, ciorbe cum i le dau? tu cum vrei sa faci?
Uite ca au revenit fetele

Virgi ai pm.pupici

Mammita multumesc draga..am primit Zenul tau tare mi-ar prinde bine si mie putina miscare..trebuie sa ma organizez cumva..azi ajunge si sotul acasa

Andreea si eu tre sa fac curatenie, sa sterg geamurile ca sunt varza dar nu stiu cand

Si eu am cautat mult sa gasesc un pediatru pe masura asteptarilor si inca nu pot sa zic ca l-am, gasit dar deocamdata e bine..cand nu-mi convine ceva il schimb si gata..

Fug sa pregatesc ceva de mancare ca iar bate vantul..
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Buna dimineata!
Am lipsit motivat Am facut si eu ordine intr-un final si am inlocuit hainele de vara, am profitat de vremea buna si am stat cat mai mult afara cu piticul.

Gyan, cu cat bebe creste se mai mareste si perioada de activitate, la un multiplu de 90. Adica in loc sa-l culc la o ora si jumatate, il culc la 3 ore. Momentan al meu are o singura perioada de 3 ore de activitate intr-o zi.

Se poate sa fie bebe la puseu de crestere iar? Intreb asta pt ca mananca la 3 ore. Abia isi distantase mesele la 4 ore ziua si noaptea aveam o fereastra de somn de 5 ore. De cateva zile mananca iar la 3 ore si un biberon intreg de 160 ml. Am incercat sa-i dau 180 insa e prea mult, pt ca il papa tot si apoi varsa surplusul.

Eva . Cum sa nu ne intereseze? Asta e casuta noastra si eu abia astept dimineata sa ajung la birou si sa citesc noutati despre minunile noastre.

Elly, sa stii ca Humana AR este destul de gros. Am o prietena care asta ii da, insa acum refuza iar bibe din cauza asta. Eu ii dau Humana 1 combinat cu Humana Anticolic. Asa am mers din luna a doua si mai ales la mesele de noapte. Adica ii pun de ex la un bibe de 150 ml 4 masuri de Humana 1 si 1 masura de Anticolic. M-am consultat cu pediatrul si am ales solutia asta pt ca dupa mesele de noaptea se culca si nu mai ragaia. Dupa o ora si ceva se trezea ca ii venea laptele inapoi sau avea gaze. De cand ii dau asa am rezolvat pb asta. Ma gandesc ca, daca nu tolereaza doar AR sa-l combini cu Humana 2 care se foloseste de la 6 luni.

Mamitule, la ce facultate te-ai inscris? oricum, felicitari! Esti o mamica tare curajoasa si imi place ca faci ceva si pt tine!
Eu dupa master am zis ca nu mai fac nimic...si asa a fost! Nu cred ca as mai fi in stare - si din lipsa timpului- sa mai invat pt examene..

Tigruta eu chiar va admir ca puteti face fata cu doi bebei.
Nu are cine sa te mai ajute cand esti fara sot?

Virgi, Anitta pupici pt motzocosi!

mami implinita de Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Asa, sa va mai povestesc una-alta din viata cu piticul. Stiti leaganele alea electrice. Noi avem unul de la Primii pasi. Il mai punem in el cand stam la masa ca sa stea si micutul cu noi. Nu e mare fan leganat asa ca nu-i dam drumul sa mearga ci il folosim ca pe un scaun. Ii dam jucarii si ii place sa stea acolo. Zilele trecute se tot tragea sa se ridice in fund si tot incerca sa ajunga la picioare. Era cat pe ce sa cada in fata, l-am prins cam in ultimul moment. N-ar fi patit nimic si daca ar fi cazut ca doar era foarte aproape de sol, dar nu mi-ar fi fost bine sa-l vad pe jos in cap. Deci s-a cam terminat si distractia cu leaganul. Am incercat sa-l mai pun legat cu centurile dar evident ca nu-i place, mai ales ca din pozitia aia preocuparea lui e sa se ridice si centurile nu-l lasa. Asta e, de-acum cele mai sigure locuri sunt salteluta de activitati care e pusa pe covor(deci n-are unde sa mai cada), patutul lui si landoul. Dar sa te tii cand o merge de-a busilea ca n-o sa mai fie in siguranta decat in patut si acolo va trebui sa i-l pun o treapta mai jos. Dar ce va zic voua astea ca doar aveti copii mai mari si deja stiti cum e cu mersul de-a busilea si cu statul in fund. A, si va mai ziceam ca nu vrea sa se rasuceasca de pe burta pe spate. Aseara a facut treaba asta de vreo 3 ori si era tare surprins de ce ma bucur eu asa tare. Bineinteles ca azi n-a mai vrut si a preferat sa se smiorcaie. Eu sper sa invete sa se descurce singur si sa-si puna si el ambitia sa ajunga pe cont propriu la jucarii(cum face draga de Sophie).
Acum l-am pus la nani la el in patut, tare greu a mai adormit. Poate mai aranjez si eu prin lucruri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

Aever,poti sa imi spui mie cum e cu mersul de-a busilea:)),ca Darius e cel mai mic fluturas,asa ca nu avem decat de invatat!

Mergi la inceput

Addya pai crezi ca al meu merge de-a busilea? Nici nu se taraste. Doar nu-i mai mare ca al tau decat cu vreo saptamana. Si ti-am zis, mie nu prea imi pare ambitios. Deja daca nu ajunge la o jucarie sau nu sta jucaria cum vrea el incepe sa se smiorcaie. Trebuie sa am mare grija sa nu-l invat ca i se da tot mura-n gura, dar nici sa-l las sa planga. Complicat tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Neataaaa, neataaaa!
Sunt cu ochii in gura, dar ce mai conteaza?!
Am venit pe la 1.00 de la botez si bubu al meu m-a luat de buna, sa ne jucam. Asa ca pe la 3 ne culcaram, la 5 ne treziram de papa si ne mai giugiuliram nitzel, si la 8 ne treziram de tot.

Albinutzo...mintile luminate gandesc la fel! :)))))))
Exact asa am de gand sa fac. Deocamdata ii fac trecerea de la Nan la Humana. Iar apoi ii voi da Humana AR cu Humana 2, primul in cantitate mai mica, atat doar cat sa ingroase un pic laptele.

Ma bucur ca ai reusit sa reorganizez dressingul. Am facut si eu operatiunea asta cand am venit de la Severin.

Virgi mare dreptate ai. E foarte frustrant sa pun mereu la indoiala ce-mi spune medicul, si mai ales cand mai mereu ajung la concluzia ca am avut dreptate. Bineinteles ca nu voi inceta sa caut un pediatru bun(desi asta la care suntem acum, e cotat ca cel mai bun din oras :( ), dar pana atunci, uite, sunt situatii cand sunt nevoita sa iau decizii singura.
Pupicei pt vuvuuuuzela Lucas! :)))))

Tigruta multi pupicei si pt tine ca sa mai rezisti pe baricade pana vine sotul. Cred ca e taaare greu!
Humana AR, este o formula antireflux.

Eva si noi vom merge pe ceva combinat autodiv. cu diversificare. Astept doar sa stea singurel in fundic, ca sa pot sa-i dau bucatele fierte de legume.

Uite ca a aparut si Mammitzu a noastra.
Imi pare tare rau ca Mayutza e cu febra. De la ce oare?
Ilinca e un copil delicios....si ff inteligent! Luna chiar seamana cu o banana:)))))))))))
Felicitari pt inscrierea la facultate! Ador oamenii ca tine, care nu stau sa se planga de viata lor, ci fac mereu ceva ca sa si-o imbunatateasca!
Cu lectiile de chitara cum mai stai?

Andreea foarte fain va petreceti voi timpul liber impreuna!
La cat mai multe lunite puiului Mihaita! Ai rabdare cu el, lasa-l in ritmul lui.
Mihnea e mult mai mare decat el si tot nu merge inca de-a busile, se invarte mai mult in cerc si de pe o parte pe alta.
Eii, dar lasa, are tot timpul din lume sa mearga, de ce sa ne grabim?
Unde mai pui ca mie imi convine un pic situatia, ca de abia ma mai tin la el. Apai cand va merge cred ca nici la baie n-o sa mai pot sta linistita :)))))))))))))

Onutzulee bine ai revenit!!! Ma bucur ca sunteti plini de energie! Cum a fost cu Mei tai-ul?
Eu si in masina il adorm in Mei Tai, sau in pozitia de Mei tai. Adoarme instant, dc ma misc usor in fata si in spate.

Addya, tu tot singurica esti cu puiul? Cum va mai descurcati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Virgi, intri pe mailul comun de yahoo accesand mail.yahoo.com. Bagi id-ul si parola si gata!

Mergi la inceput