Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol
Raspunsuri - Pagina 14
kamkrys75 spune:
Reteta este a Violetei Postolache.Daca va uitati la finalulu articolului dupa ele. o sa vedeti "Somon pe grill cu sos de iaurt de la caietulcuretete
Credit foto: caietulcuretete " Acel blog apartine Violetei cea care a postat si aici pe forum....Eu cred ca ar trebui sa verificati mai bine inainte sa lansati acuzatii de acest gen...O zi buna!
hyp1981 spune:
Una dulce, iar apoi una sarata.
Obisnuita dar neobisnuit de buna placinta cu iaurt si portocale.
Cantitatile pe care le folosesc eu pentru un vas iena:
8 foi de placinta
900 gr iaurt sau lapte batut
7 oua intregi
o portocala
zahar aprox. 100-150 gr pt compozitie (nu-l cantaresc niciodata) plus ceva pentru pudrat foile.
un praf de sare
50 ml ulei
50 gr unt
Simplu si pe scurt: foile se dezgheata la temperatura camerei, se tapeteaza vasul de iena cu putin unt. se iau primele 4 foi de placinta, se unge fiecare cu putin ulei, se presara zahar si se asaza in vas una cate una, inclusiv pe laturile vasului.
Compozitia: iaurtul se amesteca cu zaharul, sarea, ouale, coaja de portocala taiata cubulete si se toarna compozitia peste foi.
Urmatoarele 4 foi de placinta, aceeasi operatiune cu ulei si zahar si se asaza una cate una peste compozitie, avand grija sa se captuseasca bine compozitia pt a sta inauntru.
Deasupra punem bucatele de unt, si merge la cuptor cam 30 de minute. Dupa ce observam compozitia legata (nu mai tremura) si foile rumenite, scoatem placinta si o stropim cu zeama de la portocala. Este demential de gustoasa si aromata.
hyp1981 spune:
Cea sarata:
Paste cu dovlecei, sos de iaurt si usturoi.
2 pumni de paste fusili se pun la fiert pt 10 minute sau mai mult in apa fierbinte cu sare (copiii prefera pastele mai moi si nu al dente).
un dovlecel de dimensiuni medii se feliaza subtire, se pune la inabusit intr-o tigaie cu capac, cu o lingura de ulei, sare, piper, busuioc, pana se inmoaie bine.
o ceasca de iaurt gras (chiar 10%) se amesteca cu un catel de usturoi tocat sau zdrobit, un praf de sare si putin piper.
Dupa ce s-au fiert pastele, le adaugam peste dovlecei si mai amestecam 2 minute. Apoi turnem pe farfurie, si deasupra sosul de iaurt. Delicios!!!
elenanalbaru spune:
Musaca cu carnita de vitel
100 g de carne de vitel
3 cartofi potriviti
unt
Se pune carnita de vitel la fiert. Cartofii se pun si ei la fiert, separat de carnita. Dupa ce au fiert din cartofi se [repara un piure cu unt (mixat la blender) si carnita se taie cubulete mici sau daca e bebe mic si nu are multi dintisori se poate da prin blender.
Apoi intr-un vas de yena care se unde cu unt, se aseaza un strat de piure, apoi unul de carnita si la finat inca un strat de piure si deasupra cateva feliute de unt.
Se da la cuptor pentru 10 minute.
Printesei mele de 1 anisor ii place foarte mult si papa tot de fiecare data :D
Anda08 spune:
Reteta primita pe mail de la dinydidii:
Reteta de placinta de pui cu ciuperci
Piticul meu numai placinta cu pui m#259;nānc#259;..
Ingrediente:
Piept de pui 2 bucati
2 buc de ceapa mare
400 g Smantana 200g pentru aluat si restul pentru umplutura
200 g unt
2 pahare faina
Sare
Piper
Ulei
Untul moale cu faina, o lingurita de sare, smantana se framanta. Aluatul se pune la frigider pana e gata umplutura.
Se caleste ceapa in ulei, si se scoate pe o farfurie. in aceea#537;i tigaie se caleste puiul t#259;iat marunt pana se albeste. Se scoate puiul, apoi se calesc ciupercile in acela#537;i ulei.
Pieptul calit se amesteca cu ciupercile, ceapa, 200 g de smantana, sare si piper.
2 treimi din aluat se intinde si se pune intr-o tava de cuptor, si se tapeteaza pe margini. Se toarna umplutura si restul de aluat se aseaza pe deasupra si se unge cu un galbenus de ou.
Se pune la cuptor in jur de o ora, pana se rumeneste bine.
Se serveste calda!
Pofta Buna!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
Reteta primita pe mail de la liola56:
PLACINTA RULATA CU DOVLEAC
Iti trebuie:
500 g faina
250 ml apa calduta
2 linguri zahar
jumatate lingurita sare
jumatate cub de drojdie(cel de 25 g)
2-3 linguri ulei UNISOL
si
jumatate dovleac de placinta
1 cana cu zahar
esenta de rom(sau scortisoara)
3 linguri ulei UNISOL
2 linguri miere
Pregatesti asa:
Cerni faina,apoi faci un culcus unde amesteci drojdia cu zaharul. Adaugi apoi restul ingredientelor framantand un aluat elastic nu foarte legat. Lasi la crescut. Intre timp calesti pe foc domol, dovleacul amestecat cu zahar si ulei. La sfarsit adaugi si aromele.
Impartim aluatul in 4 bucati din care vom intinde 4 foi.Ne ajutam daca aluatul e prea moale de putina faina Punem pe fiecare foaie, dovleac, rulam si apoi le asezam in tava, la crescut.
Ungem foile cu miere diluata cu putina apa calduta si apoi le coacem la foc potrivit.
Cand e gata placinta, se scoate si se mai unge odata cu siropul format.
Se taie dupa ce s-a mai racit.
Se pudreaza cu zahar vanilat !
Sfat :secretul acestei placinte consta in foile fragede,atorita uleiului UNISOL
Pentru a pastra aceasta culoare frumoasa, portocalie, se recomanda sa pudram scortisoara pe foi , apoi cu lingura asezam dovleacul calit !!!Aceasta in cazul in care dorim sa aromam foile cu scortisoara !
www.desprecopii.com/Images/Upload/dovleac11.jpg" border="0">
www.desprecopii.com/Images/Upload/dovleac21.jpg" border="0">
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
Reteta primita pe mail de la liola56:
Paine in forma de dovleac
Ingrediente:
500g faina
20 g drojdie
1 galbenus
1 lingurita rasa cu sare
1 lingurita zahar tos
2 linguri unt
1 felie de dovleac cat mai portocaliu
1 cana cu lapte(sau apa)
si
1 galbenus de ou pentru uns
Preparare:
Se coace dovleacul la cuptor sau se fierbe in apa , se scurge si se paseaza.Acesta sa va amesteca cu restul ingredientelor din paine.
Facem o maia din drojdie cu lapte (sau apa de la fierberea dovleacului)amestecam cu celelalte ingrediente;lasam la crescut.
Tava de la aragaz o tapetam cu hartie de copt;fixam mijlocul tavii si suprapunem 4 bucati de sfoara in forma de stea
luam bucata de aluat o mai framantam odata(cautam sa avem un aluat ferm , legat,) ii dam forma rotunda si-o legam, lejer, cu sfoara rezultand 8 bucati, 8 felii de aluat.Lasam iar la crescut, dam cu galbenus de ou si coacem
Cand e gata coapta o mai ungem odata si cand s-a racit taiem sfoara.
Painea va lua forma de dovleac,va fi , aspectuoasa si gustoasa!
www.desprecopii.com/Images/Upload/paine11.jpg" border="0">
www.desprecopii.com/Images/Upload/paine21.jpg" border="0">
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
Nu uitati sa votati cea mai buna reteta, preferata voastra, cu like-uri la mesaje
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates