Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol
Raspunsuri - Pagina 13
fr3ya2o spune:
Ciorba de pui cu taietei de casa
-1 ceapa
-1 morcov
-1 ardei gras
-2 rosii
-1 ou
-faina
-copanel de pui/piept
Se spala copanelul si se pune la fiert,i se aduna spuma de pe deasupra si apoi se muta in alta oala.Se taie legumele marunt si se pun la fiert alaturi de copanel.
Se pune intr-un castronel putina faina si se face o gaura in mijloc unde se pune oul,se amesteca pana se face un aluat bun de intins.Se intinde o foaie subtire,se lasa la uscat si apoi se ruleaza si se taie subtire.
Cand legumele si copanelul sunt gata se adauga taieteii si se mai lasa la foc mic inca 10 min.
fr3ya2o spune:
Piure de cartofi cu galbenus de ou
- cartofi
-ou
-telina
-unt
Se pun 2-3 cartofi la fiert in coaja (inainte au fost spalati bine) ,alaturi se fierbe un ou.Dupa ce s-au fiert cartofii ii curatam si ii pisam cu putin unt si adaugam si galbenusul de ou.Pentru o aroma mai placuta eu fierb si putina telina alaturi de cartofi si o pisesz in pireu.
Reteta pt copii de 6-7 luni.
fr3ya2o spune:
Pireu de legume
-1 morcov,
-putina telina,
-dovlecel,
-ardei gras,
-cartofi,
-pastarnac.
Se spala si se taie legumele,apoi se pun la fiert.Cand sunt gata se pun in blender cu putin ulei de masline,se face un pireu fin.Puteti adauga si o lingurita de cereale.
kikiritiki spune:
Placinta din flori de salcam
Umplutura: 1 kg flori salcam
100 ml apa
1 ceasca miez nuca macinata
1 albus
Se curata de codite si frunze
In apa fiarta ,se adauga florile si le lasa-m pana vedem ca s-au inmuiat
Amestecam albusul cu nucile
Aluat: 1 jumate kg faina
1 pahar de floriol
sare
1 pahar de apa calda
1 galbenus
Dupa ce am framantat , intindem aluatul la fel ca cel de la placinta de mere
Se umple cu pasta de flori si se ruleaza
Cu o pensula ungem bine aluatul
Se adauga placinta la cuptor , trebuie sa fie bine incins si se lasa pentru 50 de min
Pute-ti sa incercati aceasta reteta la primavera cand infloresc salcamii , reteta mi-o facea bunica mea cand eram mica si era foarte buna
Pofta buna!!!!
ola_angi spune:
Super prajitura cu mar si morcov
INGREDIENTE: 1 cana morcov ras pe razatoarea mica
4 mere potrivite rase pe razatoarea mare
6 linguri zahar
12 linguri ulei
un varf de sare
un pliculet praf de copt
scortisoara
faina cat cuprinde
MOD DE PREPARARE:
Merele cu scortisoara se pun pe foc cu putin ulei si se amesteca usor.
Intre timp se face aluatul amestecand morcovul, zaharul, cele 12 linguri de ulei, sarea, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Peste acest amestec se cerne faina pana se obtine un aluat usor de modelat, nelipicios. Din acest aluat se fac 2 foi pentru o tava rotunda. Intre cele doua foi se aseaza compozitia de mere. Se da la cuptor 20-30 de minute la 170 degrade.
Prajitura este delicioasa, pufoasa si de post :)Noi o servim dimineata cu o cana de lapte.
oanap85 spune:
-Burgeri deliciosi din carne de vita -
[Aceasta reteta este din "marea carte de bucate pentru bebelusi si copii mancaciosi",ai mei adora sandvisurile si le fac fel si fel de preparare de acestea care se pot pune intre felii de paine ,de asemenea este si o idee buna ptr pachetel la sc. sau gradi ..merita sa incercati reteta..]
ptr 8 burgeri
-1/2 ardel gras rosu,curatat in interior de seminte si tocat
-1 ceapa,tocata marunt
-1 lingura de ulei
-450g carne de vita (sau oaie)
-o lingurita de patrunjel proaspat ,tocat
-1 cub supa concentrata de pui,maruntit
-1 mar,curatat de coaja si ras
-1ou,usor batut
-25 g firimituri de paine proaspata
-1 lingurita de sos Worcestershire(puteti sa il preparati acasa)
-sare si piper negru proaspat macinat
-putina faina fara aditivi
-ulei pentru a unge tava(sau prajit)
Mod de preparare:
Se prajesc in putin ulei ardeiul gras si jumatate de ceapa pana se inmoaie.Intr-un bol se amesteca ceapa calita ,ardeiul si ceapa cruda ramasaimpreuna cu toate ingredientele cu exceptia fainii si a uleiului.Cu mainile acoperite de faina se foremeaza burgerii .Se unge tava,gratarul,cu putin ulei si ,cand este incins,se prajesc cate 4 burgeri ~5 minute pe fiecare parte (pana se rumenesc).
Burgerii se servesc simpli sau intr-o chifla rumenita cu salata si rosii,(sau ketchup ).
Pofta buna!
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
miha_mihaela spune:
SHAORMA PENTRU COPII
Ingrediente pentru 4 shaorme generoase:
800 grame piept de pui
1 borcanel iaurt
un borcanel smantana
condiment pentru pui
1 lamaie
2-3 linguri de ulei de masline
4 lipii mari
cartofi
varza
morcov
rosii
ketchup (sos de rosii)
Primul pas pentru a face aceasta reteta este pregatirea carnii, aceasta se spala bine si se pune la marinat intr-un amestec format din: un borcanel de iaurt, uleiul de masline, zeama de la jumate de lamaie si condimentul pentru pui . Puiul se lasa la marinat cel putin 4-6 ore. Carnea o sa se fragezeasca si o sa aiba o aroma aparte.
Carnea de pui marinata, o curatam usor de sos si o pregatim pe gratarul bine incins sau la cuptor.
Intre timp cartofii taiati pai se ung cu ulei si sare si se pun la cuptor sa se coaca (vor arata ca cei prajiti).
Taiem legumele si carnea fasii subtiri si asezam ingredientele in lipie peste care se pune ketchup si smantana.
Reteta pare grea dar este usoara atat de pregatit cat si de digerat :)
Anda08 spune:
Reteta rimita pe mail de la razvan.ionescu:
Lasagna cu carne,
-1 pachet foi lasagna
-1 kg carne tocata vitel
-2 cepe
-2 morcovi
-Suc rosii
-Cascaval sau branza tofu
-Marar
-1 ligura ulei
-1 capatana usturoi
-2 oua
SE taie ceapa cubulete, iar morcovii se rad pe razatoarea mare,se toaca mararul marunt,.
Se inabusa ceapa in ulei si putina apa,se pun morcovii rasi ,cand ceapa si morcovii sunt aproape fierte se pune apoi carnea tocata, mararul si usturoiul tocat.Se pune sucul de rosii si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit, Se pun o parte din foile de lasagna inmuiate putin in lapte pe fundul cratitei cat sa o acopere, peste acsetea se pune o parte din carnea preparata. Peste carne se pune cascavalul ras , sau branza tofu ( ce preferati), se pune apoi inca un strat de foi de lasagna , peste care se pune carne si peste cascaval sau barnza tofu. Peste se toarna ouale battue. Se baga la cuptor 35 minute.
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
rabarascu spune:
Nu spun ca aceste retete nu se aseamana dar asta nu inseamna ca nu e originala, uitate te rog la ingredientele folosite si dupa poti trage concluzii.
kamkrys75 spune:
Buna ziua,
Pentru ca am acasa doi pitici mofturosi care sunt certati cu branza am reusit sa i pacalesc cu aceasta reteta.Reteta o puteti gasi pe blogul meu In bucataria Cameliei.(Am mentionat pentru a nu fi acuzata ca am copiat reteta)
Minitarte cu branza de burduf
Ingrediente aluat
300 gr faina
1 lingurita seminte in
4 linguri ulei
1/2 pliculet drojdie
un praf de sare
1/2 cana apa calda
Ingrediente umplutura
300 gr branza burduf
1 legatura ceapa verde
3 oua
sare
piper
1 legatura patrunjel
Mod de preparare aluat
Amestecam ingredientele uscate faina,drojdia,sarea si semintele de in cu cele lichide,apa si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios.Lasam la crescut 15 minute.
Mod de preparare umplutura
Amestecam branza de burduf data pe razatoarea mare cu ceapa taiata rondele,patrunjelul tocat si ouale batute.Condimentam cu sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Cu aceasta compozitie umplem minitartele si le dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de aproximativ 35 minute.
Se pot servi calde sau reci alaturi de un pahar cu iaurt.
Pofta buna!