Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol
Raspunsuri - Pagina 11
alina_ii spune:
Buna seara,
citez din regulamentul prezentului concurs:
<<11. DISPOZITII FINALE
Pentru a participa la acest concurs, participantii trebuie sa fie siguri ca sunt detinatorii drepturilor de autor ale respectivelor fotografii, respectand legile de proprietate intelectuala ale Uniunii Europene. Trimitinad poze pentru a intra in concurs, participantii la acest concurs, sunt implicit de acord cu prevederile prezentului Regulament.>>
Reteta aceasta imi apartine si am publicat-o aici:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/alba_ca_zapada-4490/
in ianuarie 2009.
Va rog sa retrageti prezenta reteta (http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175122&whichpage=5) din concurs.
Cu respect,
naskwik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii retele originale vor avea prioritate la alegerea premiilor :) |
Imi cer scuze, cum vine asta ca nu prea inteleg in ce sens sunt retetele originale in opinia dumneavoastra ? :)
grofailaalex spune:
Supa-creama de conopida
Ingrediente
-o conopida de marime medie
-2 linguri unt
-2-3 linguri smantana
-1 lingura faina de grau
-patrunjel verde
Mod de preparare
Se pune conopida la fiert adaugand faina dizolvata cu putina apa.Cand da in clocot se adauga untul si se mai fierbe,la foc potrivit,pentru aproximativ 45 de minute.
Cand conopida este fiarta se scoate si se paseaza prin sita,adaugandu-se apoi la apa in care a fiert.
grofailaalex spune:
"Pancake faces"
Ingrediente
-1 cescuta lapte
-1/4 cescuta lapte praf
-2 linguri suc de mere
-1 lingura unt topit
-1 ou
-1 lingurita ulei Unisol
-2 albusuri
-3/4 cescute faina griu
-1/3 cescuta germeni de griu(optional)
-1/2 lingurita praf de copt
-stafide taiate
-caise uscate feliate
Mod de preparare
Se amesteca (cu blender sau mixer)ingredientele(inafara de stafide si caise) bine si se lasa sa stea 15';se pune o tigaita mica(de teflon-sa nu se prinda)unsa foarte putin cu ulei Unisol, si se infierbinta bine,se reduce focul la mediu si se pune in tigaie aluat(ca la clatita dar in strat gros de cca 1 cm);in timp ce se coace decoreaza clatita cu stafide si caise imitand o figura(nas, ochi, gura).Cand suprafata incepe sa faca bule si s-a rumenit putin se intoarce si se lasa sa se coaca pe partea cealalta.
Mod de servire
Se serveste calda.
Optional puteti continua decorarea cu felii de fructe,frisca sau inghetata (pentru par si urechi).
Anda08 spune:
alina_ii - multumim ca ne-ai informat de acest lucru, vom tine cont
Am mai precizat acest lucru intr-un mesaj anterior - retetele copiate nu se vor sterge, insa se va avea mai grija sa nu fie printre cele castigatoare
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
alina_ii spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anda08 alina_ii - multumim ca ne-ai informat de acest lucru, vom tine cont Am mai precizat acest lucru intr-un mesaj anterior - retetele copiate nu se vor sterge, insa se va avea mai grija sa nu fie printre cele castigatoare O zi frumoasa tuturor! Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates |
... Multumesc pentru nimic!
Deci stimabila "doamna" ramane in continuare autoarea acestei retete.
Buuun!
In cazul acesta, vreau sa ma inscriu si eu in concurs cu "Alba ca zapada"! Cum procedez?
roxanaz spune:
in Regulament este vorba de proprietatea asupra fotografiilor. nu a specificat nimeni nicaieri ca trebuie sa se introduca in concurs o reteta inventata special.
Roxana
liola56 spune:
Buna ziua!
V-am trimis saptamana trecuta trei retete cu fotografii la ele.
intrebare:cand vor fi postate?
multumesc frumos, anticipat, pentru raspuns!
O zi cat mai buna, tuturor!
Anda08 spune:
Reteta primita pe mail de la iedere25:
CHEC IN DUNGI BICOLORE(TIGRAT)
un chec deosebit.....o reteta de exceptie:economica,arome diferite rafinate
,gust excelent!!!
INGREDIENTE:
2 oua
1 cana cu zahar
1/2 cana cu ulei
1/2 cana cu lapte
2 cani faina
1 pliczahar vanilat
1 plic praf de copt
2 linguri cu cacao
stafide, nuci, rahat
coaja de lamaie, un strop de sare
Preparare:
1. Intr-un vas, pe baie de abur(se topeste zaharul mai repede si se mai incalzeste si compozitia putin!)se bat ouale cu zaharul pana ce se albeste compozitia si creste in volum.
2. Incepem sa adaugam uleiul , in fir subtire si apoi laptele
3. Adaugam restul ingedientelor,faina amestecata cu praful de copt
4.Impartim compozitia in 2 parti:in prima punem 2 linguri cu cacao si amestecam bine cu furculita.
In cealalta, sa aiba aceeasi consistenta punem 2 linguri cu faina
5.Captusim cele 2 tavi cu hartie de copt , unsa cu ulei si incepem montarea,punand , cu lingura, numai in centrul tavii cate o lingura din fiecare compozitie una pste alta(alternand culorile!)
6. Deasupra, eu am mai adaugat cateva stafide, nuci tocate si bucatele de rahat
7. Dam la cuptor(, incalzit din timp ) aprox. 45 minute
8. Lasam sa se raceasca putin in tava apoi scoatem si pudram cu zahar vanilat
9.E delicios, spornic si aspectuos datorita dungilor formate!!!
www.desprecopii.com/Images/Upload/chec1.jpg" border="0">
www.desprecopii.com/Images/Upload/chec2.jpg" border="0">
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
Reteta primita pe mail de la iedere25:
DULCELE COPILARIEI MELE:
FAGURE CU CREMA DE LAMAIE
Ingrediente:
3 oua
6 linguri zahar pudra
6 linguri ulei
12linguri de faina de patiserie
1 lingurita rom
1 lingurita amoniac
si pentru crema
500 g rahat(de culoare galbena)
1 lamaie
1 pachet margarina(eu folosesc Unirea)
1 plic zahar vanilat si
1 plic pentru pudrat
Preparare:
1.Frecam ouale cu zaharul pudra pana avem o crema albicioasa;adaugam cate putin din ulei,apoi punem faina , amoniacul , romul.Trebuie sa rezulte o compozitie cremoasa, care curge.
2.Lasam 10 minute in repaus(se umfla faina si devin pufoase!) si punem cate 1/2 lingurita pe forma incinsa
3.Dam rahatul la masina impreuna cu o lamaie si margarina;formam o crema legata;cautam sa avem rahat de culoare galbena ci cateva bucati portocalii (ca si mierea)
4.Ungem jumatate din bucatile de fagure cu aceasta crema si le lipim cu celelalte.
5.Dupa dorinta, le pudram cu putin zahar vanilat
6.Sunt delicioase, rezista 5-6 zile acoperite cu folie alimentara si tinute la rece!
www.desprecopii.com/Images/Upload/iedere1.jpg" border="0">
www.desprecopii.com/Images/Upload/iedere2.jpg" border="0">
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates