operatie polipi budimex/dr rizescu
Raspunsuri - Pagina 5
irinabobe spune:
azi noapte am reusit sa il pacalesc sa bea in somn 2 biberoane cu lapte. din pacate e fan lapte si nu prea am cum sa il elimin. o sa iau din ala de orez cat e bolnavior. de la 1 noaptea maraie plange ca il doare gura. dimineata a scuipat nurofenul si nu a vut nimic. pana la urma i-am pus un supozitor cu nurofen si a mancat 3 lingurite iaurt si vreo 150 ml lapte. febra nu a facut desi manutele si piciorusele erau foarte fierbinti, insa termometrul arata 37.4. vorbeste oarecum nazal. sper ca nu ramane asa ca nu mai inteleg mai deloc ce zice. e ca atunci cand iti face anestezie la dentist si ai limba grea. cam asa vorbeste el acum...ce sa zic sper sa scapam cu bine...
noua ne-a dat niste picaturi de pus in nas, ceva cu r tot asa fara spalat cu ser sau altceva, doar curatat nasul si picaturi. asa ca va rog spuneti-mi daca este normal sa il mai doara gurita asa tare incat sa refuze mancarea si daca si ai vostrii au vorbit funny?
mirela.d spune:
Irina, al meu nu a vorbit funny dar tot nu a respirat bine prima saptamana. Temperatura nu a facut iar de lapte n-am mai auzit sa favorizeze febra. O favoriza, nu contest, dar noi nu am taiat niciun aliment de pe lista.
Pentru nasuc v-a dat Rinonef? Noua parca Vibrocil ne-a dat atunci dar eu sunt foarte multumita de Rinonef in general daca asta este ce v-a dat. Cred ca este normal sa il mai doara. Este totusi o operatie. Mai ai putina rabdare si da-i sa manance mai soft daca asa doreste. Hidrateaza-l in schimb!
Sanatate multa si o zi usoara!
irinabobe spune:
da mirela rinonef ne-a dat. a mancat un barney si inca putin lapte. porcarii da macar mananca ceva ca dupa cum era dimineata de scuipa si apa data cu seringa ma si vedeam inapoi la spital la perfuzii sa il hidratez...
mirela.d spune:
Nu se mai deshidrateaza asa usor la aproape 3 ani. Oricum, tu ai grija sa il hidratezi si sa nu mai fii asa panicoasa (eu sunt ideala la dat sfaturi, mai greu cu aplicarea lor)!
Rinoneful il poti avea in vedere si cand va avea muci in alte dati nu numai acum. Asa cum am spus, eu am fost foarte multumita de el.
Hai ca ce a fost mai greu a trecut! Usor usor va incepe sa manance normal (daca mananca prostii inseamna ca mai este si o doza de rasfat la mijloc care nu vad de ce nu ar fi satisfacuta atat vreme cat nu se transforma in obicei).
Sanatate multa!
irinabobe spune:
este o mare doza de rasfat dar ce sa zic acum avem circumstante atenuante...
este prima data cand folosesc rinonef o sa tin minte.
legat de panica asta e. noroc ca ieri a reusit sa stea si sotul cu mine, ca mie mi s-a facut rau cand l-am vazut. daca nu gaseam un pat gol in care sa ma intind acolo picam...
mirela.d spune:
Asa sunt si eu: mi se face fizic rau. D-aia ziceam ca sunt nemaipomenita la dat sfaturi nu si la urmarea lor.
irinabobe spune:
in continuare este foarte marait. a fost ok cam 3 ore dupa nurofen, apoi s-a blegit,pleoape grele, plange de gat, deabia inghite si saliva. deobicei arata asa rau cand avea febra 4.acum pe termometru nu arata peste 37.5 dar e pleostit rau.nu stiu daca e normal sau sa sun dr.
mirela.d spune:
Irina, mai asteapta o zi! Este normal sa fie asa. Este totusi o interventie chirurgicala. Plus o anestezie totala.
Tine-l sub observatie si daca starea lui se inrautateste atunci suna doctorul! Sau, pentru linistea ta, il poti suna (cred ca o poti suna chiar pe dna. dr. Rizescu daca v-a dat numarul - eu mi-aduc aminte ca ni-l daduse) dar sunt convinsa ca iti va spune acelasi lucru sa ai rabdare. Dar macar te vei linisti tu.
irinabobe spune:
avetii idee in afara de nurofen ce ii pot da? pe fisa scrie algocalimn, da nu stiu cat si cum, parca stiam ca nu e bun la copii mici
mirela.d spune:
O picatura pe kilogram corp. Eu i-am dat baiatului mei celui mic care este aproape de varsta cu al tau. I-am dat la indicatia doctoritei deci se poate da.
Editez: se poate da la 8 ore. ESte foarte eficient atat impotriva durerii cat si impotriva temperaturii (nu ca ar fi cazul ci pur si simplu).