operatie polipi budimex/dr rizescu
Raspunsuri - Pagina 4
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina tocmai am subliniat ca sunt incantata de profesionalismul anaestezistilor de la stat. andacos stii versurile alea a lui paunescu Nimeni nu e singur pe pamant, Cineva in grija lui il are....... uite asa e de bine sa ai sentimentul asta.multam fain ca ma ajuti. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Eu cred ca e irelevant cit de incintata esti TU de profesionalismul lor!Repet,mesajul ala nu-si are rostul si locul aoclo,astazi1
irina,o s afie bine ,nu te mai gindi!
Noi am discutata cu medicul si am fost informatzi inainte de operatzie(de asta spun histamina ca mesjaul tau nu-si are rostul astazi),despre anestezie,despre operatzie,am pus intrebari,am primit raspunsuri!
Sa stii ca eu "am trait"o operatzie facuta cu anestezie locala(cosmarul vietzii mele d emama,un copil si o mama speriatzi...horro nu alta)si una cu anestezie generala!Nu exista comparatzie,crede-ma!
Capul sus,va fi bine!E in defintiv o opertazie simpla .
Dana
irinabobe spune:
andacos realitatea este ca nu de operatie imi este frica ci de anestezie. insa la fel de adevarat este ca nu i-as face nici batuta cu anestezie locala. asa ca ce sa zic cu Dzeu inainte.
Legat de formular etc. stiu cum e ca am mai semnat un formular din ala pt pici, insa atunci am avut noroc si chiar inainte sa-l bage in sala de operatie cand i-au facut o ultima radiografie s-a dovedit ca nu mai e cazul de operatie...si atunci am intrebat medicul care sunt riscurile si tin minte ca mi-a zis ceva de genul "este o operatie relativ simpla dar orice operatie in sine implica un risc..." si sincer atunci chiar mi-as fi dorit o incurajare din partea dr chiar dc era cazul sa ma minta nitel.
Leditia spune:
irina am spus,ii da un sirop care-l ameteste si apoi il ia in sala de operatie,ii pune masca cu gaz.
Cu siguranta vei merge in biroul dnei dr anestezist,o sa vada copilul si te va lamurii ce si cum.
Crede-ma,noi am ajuns acolo si am aflat ca dintr-o eroare de comunicare si de ''auz'' a unei asistente copilul meu era programat sa-i scoata si amigdalele,ba mai mult nu li se spusesera ca are fibroza chistica,cei de aici sustin k au comunicat acest lucru,care este fff important..Ei,auzind de fc,oamenii s-au cam crispat,ca e nevoie de un mediu mai special,mare grija la anestezie,ca fii-miu nu are aceeasi capacitate respiratorie ca un alt copil fara fc..Insa l-au vazut,s-au minunat de el ca arata f bine si au decis sa-i faca si totul a fost f bine.Crede-ma mama mai crizata ca mine,sa nu ia ceva din spital,sa fie ok cu anestezia n-ai vazut.Plus ca el fiind penultimul din salon,i-am vazut pe restul si m-am cam panicat,crezand ca la fii-miu va fi mai rau..ei bine,a fost mai bine,asa ca stai calma,totul va fi bine.
mirela.d spune:
Irina, nu am mai intrat ca sa apuc sa iti urez bafta inainte de operatie dar va tin pumnii. Sunt convinsa ca totul va fi bine.
In ceea ce priveste discutiile legate de privat sau stat cred ca nu are rost sa ne contrazicem pentru ca fiecare vorbeste din experienta proprie (care este logic alta in functie de persoana) dar realitatea este ca "fiecare padure isi are uscaturile ei". Nu cred in perfectiunea niciunui sistem. Dar nici in parerea conform careia este un dezastru total intr-un sistem sau in altul. Depinde de multi factori.
irinabobe spune:
am iesit din op a urlat vreo ora acum doarme.sper ca ce a fost mai greu a trecut.multumesc pt ajutor fetelor
histamina spune:
a trecut ce a fost mai rau.nu uita sa nu intre in contac cu nimeni vreo 5 zile si 2 sapt nu intra in colectivitate,ca sa nu raceasca.nu primiti vizite,ca sa excludeti si posibilitate virusarii pe aceasta cale.
sanatate multa!
irinabobe spune:
am ajuns acasa si acum doarme. il pandesc sa nu faca febra.mi s-a spus ca daca va face peste 38 va trebui sa-i dau antibiotic dar am fost asa happy ca e viu ca am uitat sa intreb ce antibiotic...na acu sper sa nu fie nevoie.
de desfasurat totul s-a desfasurat cum ati zis voi-internare, recoltare sange, cantarire, cazare, siropelu pleostitor si a plecat cu el asistenta...
cand s-a intors era foarte agitat, plangea se tragea de branula, agitatia a durat cam 40 de min dupa care a adormit. l-am trezit eu pe la 12.30 sa plecam acasa. acum a adormit iar. se tot plange ca il doare gura, i-am dat nurofen da tot maraie. deabia a baut un biberon cu lapte si niste apa cu seringa, sa zic ca in total vreo 350 ml de lichide...cam putin dar nu am reusit mai mult...
ce ma bucura este ca azi nu a tusit deloc. trageam de tuse de o luna jumate, l-am indopat cu flixotide pt tuse...si se pare ca tusea era din cauza polipilor ca altfel nu imi explic cum de azi nu a tusit decat de 2 ori din cauza secretiilor.
acum frica mea e sa nu faca febra insa oricum banuiesc ca ceva foarte grav nu se mai poate intampla.
Leditia spune:
irina,laptele favorizeaza febra.Noi nu i-am dat vreo 2 zile..Si 2-3 zile i-am dat nurofen pt dureri.Da,o sa-l doara gatul,ca pe gurita ii baga toate alea.Trebuie sa manance chestii moi,trebuie sa fii atenta sa nu faca hemoragie(sa-i curga sange din nas sau gura).Daca e sange maro e ok,daca e rosu nu.
Nu trebuie sa-l scoti afara,sa nu ia contact cu pers racite,sa nu faca efort(alergat mult,ridicat,trantit,lovit in zona nasului).
Noua nu ni s-a spus de antibiotic,dar am vazut ca la cei operati de dr Rizescu se recomanda.Fiecare medic are recomandarile lui.
Rezultatele se vor vedea mai incolo.Noua ni s-a spus sa-l aspiram,dupa 2 zile,dar putin asa,nu insistat,dar fara ser,fara nimic,doar sa-i punem pompita sa-i curatam secretiile alea.Azi a facut o sapt si eu il aspir seara,au iesit mult mai putine secretii decat la inceput..
Mancarea sa nu fie fierbinte,ci la temp.camerei,baia cu apa calduta,nu fierbinte,dar nici rece direct din frigider sau de ex inghetata.