Felicitari Ela 04!!! Minuni de Nov-Dec 2012 (35)
Raspunsuri - Pagina 17
douradoudou spune:
fetelor plssssssssssss explicati-mi si mie ce inseamna chiloti de baba:))....eu nu mi-am luat nimic de baba la nici o nastere..nu am purtat string asta e sigur ..
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu
dannnah spune:
Multumesc Doura pentru link, e foarte interesant! O sa citesc tot ce e pe acolo. Eu am anemie de anul trecut, nu e prima data ca iau fier. Am valori scazute la hematii, hemoglobina, hematocrit...nu stiu din ce cauza. E adevarat ca nu am facut multe investigatii. In afara de suplimente de fier nu am luat nimic. Mama zice ca de mica am avut anemie. O sa am mai multa grija de mine dupa ce nasc, macar sa descopar cauza anemiei.
mamica de Mara - 3 ani si 31+
A.C spune:
Dannah ,mie dr.de familie mi-a prescris maltofer.Deci preventiv...Si nu mai tin minte cat mi-a zis sa iau,jumatate sau o pastiluta intreaga.Da' nici nu l-am mai intrebat.Adevarul e ca mi s-a cam acrit de maltoferul asta...Mai am 3 pastilute si termin folia.Si ma si opresc.
Apropo de nume,cumnata mi-a dat o idee :IRINA -DEMETRA dar nici fii-mea ,nici sotul meu n-au fost incantati deloc.Si nici eu,de ce sa mint?Asa ca...suntem inca in cautari.
Alina 35+ mami de Delia ( 6 ani)
A.C spune:
Chiar,intrebare pt.fetele care sunt la al 3-lea copil : a doua sarcina a ti dus-o pana la termen ,cum zicea angiuta ,nu prea se depaseste termenul?Adica la cate sapt ati nascut bebe 2?
Alina 35+ mami de Delia ( 6 ani)
angelique_19 spune:
Dannah eu iau o pastiluta pe zi de maltofer deja de 2 saptamani.Mai am si eu vreo 5 si le termin de-abia astept ca nu imi plac deloc,de ci nu te speria ca nu e prea mult.
32+ cu Stefan Lucian
Bubulina42 spune:
Buna si de la noi, din nou.
O sa fie bine, nu are cum sa nu, pai numai cand il vad pe musiu Nicholas ca se catzara pana sub tzatze si apoi face o investigatie completa pe sub coaste, -nu am cum sa ma ingrijorez si nici nu vreau! plus ca daca e multumit de ce gaseste vrea sa imi spuna ca e ok si pac! trage una de ii spun imediat ca il parasc lui taica-sau!Acum sughite, asa ca e ocupat, poti sa scriu
Deci:dr a zis sa nu cumva sa ma plimb prin magazine, sa nu fac deloc efort, sa ma odihnesc cat pot de mult, bleah! ma odihnesc, adica atunci cand am chef, pun fundul jos si stau un pic.Eu NU pot sa stau, nu pot, ma ales ca iubesc ziua, -cand vine noaptea si stiu ca cine stie pe unde aterizez, in functie de cum vrea bubuliciul sa se aseze boiereste pentru dormit- prefer sa aiba ziua 48 de ore.Ok, nu mai fac toate nebuniile mele obisnuite- ca eu si daca nu am ce face,tot imi fac de lucru- insa le iau pe toate in ritm asa, mai lent, plus ca fac pauze de citit, profit si eu sa imi termin teancurile de carti, ca toate sunt pline de semne, care pe unde am ramas-si cer atentie.
Doura, deci samponul si gelul de dus de la Weleda,ok, de luat! - cred ca pentru fundulet o sa pastrez crema de galbenele clasica- i-am si spus unei amice sa imi aduca din aia mare,nemteasca, Melkfeltt, habar nu am daca asa ii zicea, sorry, dar imi e lene sa ma uit acum exact.Inca nu stiu sigur, dar stiu ca salivez cand imi spui ce produse super ok poti lua din Ro si eu nu am cum sa fiu acolo sa scotocesc dupa ele-pe alea bune seara le-as avea, deja, in dulap!:)
Acum fac si eu ceva studii de compozitii pentru gama Earth Mama Angel Baby, toate organice, se gasesc aici in Ca si vreau sa vad ce contin-si am mai gasit ceva, dar e totul in studiu.Si-gur am sa iau sampon si gel de dus de la Weleda, 2 in 1 (sunt cu calendula, da?)Eu iubesc galbenelele, sunt mi-nu-na-te!
Popi, sfatul cu ceapa este foarte foarte bun -pune-o pe o farfuriuta sau intr-un borcan, taiata pe jumate-si apoi la capul patului.
Ai sa fii uimita sa constati ca dimineata e aproape neagra, dupa ce "colecteaza" microbaraia, dar nu uita ca tre aruncata imediat.
Fetelor, mie imi e cam teama cu nebunii astia aici, ca am citit ca si dupa ce se rupe apa, daca cumva nu esti deloc dilatata, te lasa pana la 24 de ore sa astepti, pai ce face bebele in timpul asta, fdara lichid? ei zic ca il monitorizeaza, etc, insa cunosc o tipa pe care au lasat-o mai mult de 24 de ore sa se chinuie si baietelul are 3 ani si inca are probleme cu respiratia si acum si sare noaptea in somn..Sper sa nu fie chiar asa, trebuie sa imi pun o mie de intrebari pe hartie si sa i le pun lui nenea dr asta pt care totul e normal..
Poate avem sansa sa avem o nastere ca a lui Ela, sa ne rugam pentru asta!!
Doura, chiloti de baba sunt niste chilotzaroi de bumbac, inaaalti si maaaaari, cu vreo doua numere mai mari decat ce ai nevoie:).Eu am luat si din aia, dar cu model:):), sa nu mor chiar de tot cand(si daca) ii pun pe mine, dar mi-am luat si din aia de unica folosinta, care mi se par mult mai faini, au deja totul atasat si sunt moi, pe burtica, desi inalti si aia pana la gat:)
Popescu,stai cumintica si tu..!Valabil si pentru Angelique.
Onutz a noastra pe unde e?
34 + cu Nicholas
angelique_19 spune:
Bubu de ce nu stai tu cumintica in pat cum a zis nenea dr.?Si mie imi place sa fac cate ceva,niciodata nu stau locului dar acum nu am incotro.O sa ruginesc aici in pat,deja ma dor toate cele,am amortit,nu mai stiu pe ce parte sa stau dar ma conformez.Azi am ales hainele lui bebe pe culori sa le bage sotul la spalat si am taiat etichetele hainutele si ce bine a fost,am simtit si eu ca fac ceva.Eu tot timpul gaseam ceva de facut sotul zice ca vrea ca bebe sa fie vrednicut ca mineEu tot astept sa ma simt bine sa mai pot iesi si eu sa mai cumpar una alta cel putin cate o ora pe zi.In casa e dezastru acum si nu pot decat sa astept ziua de maine sa se apuce sotul de curatenie,cateodata zic ca nu imi mai recunosc casa care tot timpul era pusa la punct.
Mena cum mai esti?Sper ca recuperezi si faci nani
32+ cu Stefan Lucian
onutz83 spune:
Mena, tu vino aici sa povestim, nu tine duerea de masea doar pentru tine
Noi suntem aici sa sporovaim, sa ne sfatuim, nu sa scriem doar despre floricele si norisori (ar fi bine, dar nu sunt numai d-astea )
Aoleu, Bubu... in sfarsit n-a mai fost normal... La cel mai mic semn suna dr, da?
Macar Nicholas e ok
Probabil ca dr a zis sa stai cumintica pentru ca daca (ptiu, ptiu) exista vreun chegulet pe undeva sa nu care cumva sa o ia la vale spre inima, plamanii tai sau si mai rau spre cordonul lui Eu l-as asculta
Popi, trebe un termometru cu timp de raspuns cat de scurt posibil, ca atunci cand face febra eu nu vad cum sta mogaldeata linistita
Eu stiam ca intai se elimina dopul gelatinos- o chestie gelatinoasa cu firisoare de sange, n-ai cum s-o ratezi. Apoi incep neshte crampe si dureri ca la menstruatie care se intind spre spate (mijloc/shale), si abia pe urma (teoretic) se rupe apa- deci cel mai probabil se va intampla la spital
Ce tare esti cu toate alea impermeabile
Doura, chilotii de baba sunt gogosharii pe care ii urasc toti barbatii
Apropo de fier- cum zicea si Doura, nu aveti de ce sa luati daca nu reiese asta din analize. Dr meu mi-a prescris in luna a sasea calciu, magneziu, zinc si fier si a specificat clar sa ma opresc cand intru in luna a saptea. Analizele sunt ok, acum iau numai vitaminele (v-am zis ca ale mele sunt apa de ploaie) si vitamina c.
In luna a saptea dr de familie mi-a prescris fier asa pur si simplu ("preventiv, ca vad ca sunteti cam palida"- pai eram cam palida, ca venisem de la serviciu in cea mai calduroasa zi din vara trecuta cand te sufocai pur si simplu, in picioare si in autobuze fara aer conditionat), desi aveam analizele perfect in regula, dar nu l-am luat. Mi-a zis dr de ce nu trebuie luat in trim 3 daca analizele sunt bune, dar nu imi mai amintesc, stiu doar ca am scris aici atunci.
Onutz 35+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian
Vali
angelique_19 spune:
Onutz mie nu mi-a dat preventiv,eu am anemie,dupa ce termin pastilele imi fac alt set de analize sa vad cum stau.Daca ies bine nu ma mai ating de ele si asa nu imi plac
32+ cu Stefan Lucian