Felicitari Ela 04!!! Minuni de Nov-Dec 2012 (35)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Buun, fetelor sunteti enciclopedii ambulante . In seara asta incerc si ceapa in camera (o sa-mi ucid jumatatoiul, asta daca nu se duce cumva la fotbal sa tin si sosetele lui in camera ). Si n-am gasit eucalipt inca. Are sarcina domnul sa caute, daca nu si nu, menta.

Uff, termometre inca nu am luat nici noi. Deci cu varf flexibil. Am eu unul digital prin casa, dar tre sa aiba mandra zestrea proprie.

Am mai spalat si eu un rand de hainute (pana acum am spalat si calcat lenjeriile de patut de fapt). Ce m-am mai crucit la ele cand sa le intins; am suport de rufe si clesti n-am folosit niciodata la el; acum cred ca trebuie sa-mi cumpar. Boneticile sunt tare sugubete, nu stau neam pe sarme.....De calcat ziceti sa calc pe dos hainele? Vreo logica anume?

Maine si eu la control. Sper sa-mi spuna ca data trecuta: "e sigilata bine". Oricum de o saptamana mi-am pus finet impermeabilizat in dormitor (si husa pt saltea e tot impermeabila) si pe canapea, pe coltul unde face eu gaura de cand tot sed, la fel. In caz ca mi se rupe apa fara sa simt nimic in prealabil, sa nu stric tot prin casa

Alina a mea are doua tipuri de miscari: valuri valurele (dragut, frumos, ne amuzam, ne mangaiem) si stilul smuls cand isi scoate cate un picior (banuiesc ca picioarele sunt acolo) prin pielea mea, eventual cand ma astept mai putin, si da suflete, nu se incurca (de vreo 2 ori mi-am speriat si printul consort ca am vocalizat nitel cand s-a infipt demoazela).

Bubule, eu de la weleda voi lua asa: sampon si gel de dus, crema pt zona scutecului, ulei pentru burta (cica ar fi anticolici; oricum ne spusese la curs sa masam circular burtica in caz de colici si chiar si preventiv) si crema de corp.
Si nu te ingrasi tu, se ingrasa maimutica. Eu inca sunt fericita, a mea e tot de-a latul, nu se agata de nici un oscior. Numai ca are o pasiune pentru partea mea dreapta care uneori ma doare de zici ca e carnea batucita (e aceeasi senzatie ca in zonele cu vanatai).
Deci relaxare, doamna draga, monitorizare tensiune si ganduri zen.

Mena, nu mai plange, ia lucrurile asa cum sunt, pastilele ca pe bomboane, fa haz de necaz si tine-ti moralul sus. Si glumeste si cu mister fish pe tema asta. Iertare nu ai de ce sa ceri nimanui. Ranjetul de Jerry, repede!

Popeasco impartaseste cu noi semnele prevestitoare (am citit si eu despre ele, dar tot degeaba, intra pe o ureche, ies pe cealalta). Eu astept sa "mi se rupa apa", c-asa am vazut eu ca se intampla in filme .

Azi m-a vizitat o amica ce sta mai mult prin tari straine si ne-a cadorisit cu o salopeta de fas, alba, alba si cu urechi de ursulet la gluga . E minuscula si arata de nu se poate. Cand ma uit la ea tot astept sa sara o papusica din interior .

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Bubu in sfarsit dr. tau a vazut ca nu e normal ce se intampla si a luat atitudine.Stai cumintica in pat pana joi si sa de-a Domnul sa fie totul bine.

32+ cu Stefan Lucian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

popica, nue regula sa se rupa membranele inainte de declansarea travaliului...ba chiar in general nu se intampla asa...si din pacate multor femei li se rup in spital(nu natural ci de doctor ca sa speed up the process---si e gresiiiit pt ac e mai dureros travaliul asa si mai lung si mai greu pt bb -pierde o protectie )
sa va spun eu cum a fost la mine cu misso|: cu ceva zsile inainte eram f f somnoroasa...dar si cand eram treaza imi venea sa spal si peretii ...aveam contractii dar nu dureroase..am fost la un control si surprise dilatatie 3 cm..cica nasc in ziua aia sau a doua zi..bull sh** am stat cu dilatatie 3 si am nascut peste 1 saptmana...eram la dus si am simtit clar cum a coborat bb pe pozitia de lansare ..am inceput sa am contractii dureroase...np..mi-am continuat dusul, geanta era gata in masina deja de vreo 2 saptamani...eram prin casa ma gandeam cu ce ma imbrac si pac" se rupe apa"..sa nu va ganditi ca faceti lac pe jos, asta numai in filme vedeti..am simtit ceva cald pe picior ..dar nu atat cat sa curga pe jos ..m-am imbracat repede si am plecart la spital..travaliul a durat vreo 5-6 ore dintre care cea mai usoara si eliberatoare mi s-a parurt expulzia...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Bubu multa sanatate! Sa primesti doar vesti bune!

Mena sa treaca cat mai repede durerea de masea !

Popi iti recomand samponul si dusul de gel 2 in 1 de la weleda, crema de fundulet mie nu prea mi-a placut, dar e ok iar cea de fata mi se parea a se intinde prea greu. Crema de corp nu cred ca ai nevoie, e mai bine sa folosesti ulei de corp, hidrateaza mai bine. Ulei pentru burtica nu am avut.
Oricum bebe fiind asa mic se consuma putin, cred ca se merita investitia.
O solutie mai ieftina ar fi Alverde gama pentru bebelusi de la dm care cam copie produsele weleda dar nu stiu cum e cu calitatea ingredientelor...eu am incercat gelul & sampon Alverde ( kleine Elfe) si mi-a placut mai mult decat Bübchen de exemplu.

Si pentru noi e bine sa nu folosim dupa nastere geluri de dus puternic parfumate, pentru ca bebe sa ne simta mirosul. Eu la V. mi-am luat un gel de dus fara miros de la dm, gama lor, balea. Cred ca si de data asta o sa-mi iau la fel.

Eu cred ca sunt singura care nu m-m apucat de cumparaturi sau bagaj. Tot aman...si nu sunt superstitioasa, la V. aveam deja aproape totul cumparat pe vremea asta.
Maine intru si eu in saptamana 32...

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 31+

Mergi la inceput

bubu, dar cred ac in situatia ta trebuie sa faci miscare usoarta..mers pe jos nu efort...cred ac e contraindicat sa stai in pat sau inactiva....sau gresesc???tie ce ti-a spus??

<hr noshade size="1" />
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Ce dragutze sunteti cu ruptul apei :)) Nu cred ca se poate rupe asa, dintr-o data, fara niciun semn prevestitor care sa va trimita la spital: contractii, pierderea dopului etc. Si nu cred ca se pierde tot lichidul deodata decat in timpul contractiilor puternice - iar atunci veti fi deja la spital. E si periculos pentru copil sa ramana fara lichid dintr-o data.
In orice caz pot sa va spun ca nu e ca-n filme. Exact asta mi-a trecut mie prin cap cand am nascut, si m-a facut sa zambesc. Sunt aproape 2 litri care la mine au "explodat" efectiv in timp ce eram in travaliu. Am simtit ca o pocnitura si apoi.....dezastru ! Nu mi-as fi imaginat ca poate fi atat de mult lichid! Mie mi-era jena, le tot ceream la asistente sa imi aduca ceva sa sterg...da de unde! Asa e acolo - pe sus, pe jos - mi-au spus sa nu-mi fac probleme

Eu stiu ca unul din semnele prevestitoare nasterii e ca te apuca trebaluitul prin casa, sa-ti pregatesti, sa faci curat, sa nu-ti lasi sotul fara mancare in frigider etc. Mie mi se pare asa de frumos momentul asta, sa astepti sa se hotarasca bebele sa vina pe lume...!

Mie mi-e putin teama ca daca va intarzia o saptamana asta mic - ma va prinde Craciunul prin spital!Nu imi doresc deloc acest lucru, vor fi de garda doar rezidentii prin spital, plus ca mi-as dori sa fim cu totii acasa de sarbatori. La mine DPN-ul dat de doctor e 18 decembrie, iar calculatorul de pe site mi-a dat data de 15...Toti mi-au spus ca baietii vin mai tarziu. Ar exista varianta sa apelez la perfuzia cu oxitocina - dar iar nu-mi doresc asta. Cand vrea el sa vina pe luma, atunci sa vina.

AC - eu iau o pastila intreaga la Maltofer...m-ai pus pe ganduri, poate iau prea mult. V-am spus ca mie mi-a prescris Tardyferon, numai ca farmacista mi-a dat Maltofer.Tu de ce iei fier, ti-a iesit ca ai anemie sau iei doar preventiv?

Va pup

mamica de Mara - 3 ani si 31+

Mergi la inceput

am folosit si eu alverde in romania si mi s-au parut f ok...daca compari ingredientele cu cele de la bubchen o sa vezi ca sunt mult mult mai ok...eu mi-am luat si pt mine un sampon de la ei pt par sensibil cu extract de castan si salvie parca...f f f bun si fin(eu ma spal in fiecare zi si pe par..nu port sa fac dus fara )
mi-am luat si ceva "machiaje" de la ei..f ok ca pret si bune ...fara parfum si nu mi-au facut rau..eu am pielea f sensibila..mi-am luat un blush si un ruj si o pudra..

<hr noshade size="1" />
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannnah spune:

Angi - nici eu nu am cumparat absolut nimic, stai linistita! Si eu la primul copil aveam bagajul la usa din luna a 7-a:)Ba da, mi-am luat niste chiloti de babe si doua perechi de sosete albe. In rest - nimic. Am un sac de haine primite dar mi-e groaza sa ma apuc de el...spalat, calcat, aranjat.

Ma si apuca groaza si nelinistea cateodata, daca ar trebui sa merg la spital in seara asta eu nu am nimic pregatit! Camasi de noapte va trebui sa-mi cumpar, slapi (trebuie albi???), kestii pentru bebe.
Voua oricum cred ca nu va trebuie nimic la spital, nu?

mamica de Mara - 3 ani si 31+

Mergi la inceput

mai eftelor voua v-a iesit anemie asa severa incat sa aveti nevoie neaparat de fier???eu de ex eram la limita inferioara si mi-a zis sa nu-mi fac probleme si ac nu e nevoie de supliment ...am avut grija sa manac ceva mai multe alimente bogate in fier ..si suntem f ok si bb si eu..tocmnai azi am citi ca si michel odent spunea ca fierul nu se ia chiar asa si mai ales nu preventiv...sa va arat si voua ce am citit eu azi poate intereseaaz pe cineva : http://www.waysofthewisewoman.com/dr-michel-odent-notes-obgyn-studies.html

<hr noshade size="1" />
si 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

dannah eu am auzit ca la a2a nastere nu prea se depaseste termenul...si eu sper sa nu ma apuce ajunul craciunului prin spital...eu am termin pe 13 decembrie, e calculat dupa masuratorile de ecograf pentru ca ciclul meu nu era chiar regulat.
La V am depasit terminul 10 zile si ma lasau pana la 14 zile daca nu beam cockteilul ala pt declansarea travaliului. Sper sa nu se repete...as vrea sa se intample pe 12.12.2012 dar sa vedem cum vrea bebelina....

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 31+

Mergi la inceput