Calorifere, caldura si alte chestii fierbinti.

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

In situatzia ta actuala(venita cu ccontract d emunca) si la legile actuale,dupa 8 ani potzi depune pentru cetatzenie!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

No, api buuhuuu, ca eu ma gandeam ca daca ai cetatenia germana nu mai ai nevoie de viza pt USA&Canada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Ce viza? De vizita sau permanenta? Probabil ca nu vei avea nevoie de viza de vizita cu cetatenie germana.

Pentru cineva care se pregateste sa plece din tara esti foarte dezorganizata si neinformata . Cum am zis, gandeste pe termen lung. Ai de gand sa pleci in Germania si nu stii daca poti obtine cetatenia si in ce conditii . Cauta informatii despre rezidenta permanenta si cand semnezi un contract de munca ai grija sa indeplineasca toate conditiile ca sa poti lua rezidenta. Vezi in ce conditii beneficiezi de asigurare medicala, de acces la studii pentru tine si copiii tai. De exemplu la noi cei care sunt pe viza de munca trebuie sa platesca scoala copiilor, vreo 8-9000/an ca sa faca scoala la stat.

Daca ai de gand sa pleci macar fa-o cu cap. Vezi ce tari iti ofera ce conditii. Din nou: gandeste pe termen lung!!!! Mai bine astepti mai mult in Ro ca sa obtii o situatie mai permanenta intr-o tara decat sa pleci imediat intr-o situatie precara. Sau daca pleci undeva unde nu ai o situatie permanenta, sa ai un plan de bataie pentru viitor.

Stiu ca acum e usor sa fi vrajiita de cei 2-3000 euro, dar cand te lovesti de realitate va fi mai nasol. Cand vor refuza sa-ti inchirieze o masina in tara in care locuiesti pentru ca ai pasaport romanesc, sau vei avea tot felul de probleme, vei intelege importanta unui pasaport care iti deschide toate usile.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Bird, rezidentiatul dureaza 6 ani, iar in acei 6 ani se pot intampla multe, asa ca nu imi bat capul, chiar nu ma intereseaza de cetatenie momentan, ar fi fost buna doar pt obtinerea vizei pt Americi (viza de vizita, evident).Avem rude in Germania, deci nu e problema, nu refuza nimeni sa iti inchirieze nimic.

Mergi la inceput

Xio,ca si cetatzean roman dar cu domiciliul stabil in Germania(itzi precizez asta ca sa stii ce tip de pasaport sa-tzi faci),obtzii mult mai usor viza de turist pentru America si canada,decit din Romania.

Scuzatzi de off topic!!!!

La subiect,la noi sunt 22°C(afara) asa ca am inchis caldura!!!!!

Dana

Mergi la inceput

Mersi, Dana!

Si aici tot peste 20 de gradedar naptea tot merge caldura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Avem rude in Germania, deci nu e problema, nu refuza nimeni sa iti inchirieze nimic.

Nu stiu ce legatura au rudele, dar daca nu stiai, firmele care inchiriaza masini, nu inchiriaza la romani. Noi cand am fost anul trecut prin Europa cu motorhome-ul, l-am inchiriat ca australieni, daca veneam cu pasaport romanesc nu ne dadeau masina. Sunt sigura ca nu e singura problema de care te lovesti in Europa din cauza pasaportului.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

?????

nu am auzit asa ceva. eventual sa fie vreunii mai scarbosi, dar legal nu se stipuleaza nicaieri ca nu se inchiriaza masini la romani, ba dimpotriva, oamenii inchiriaza din greu

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

?????

nu am auzit asa ceva. eventual sa fie vreunii mai scarbosi, dar legal nu se stipuleaza nicaieri ca nu se inchiriaza masini la romani, ba dimpotriva, oamenii inchiriaza din greu

Cum mi-am alaptat copiii

bineintzeles ca legal nu se stipuleaza nicaieri ceva de genul"nu inchiriem maisni romanilor"insa Bird are (din nou )dreptate,sunt firma care nu-tzi inchiriaza daca vad pasaport roamnesc...si n-ai ce sa le faci!

e (si )dreptul lor sa inchirieze cui vor si cui nu vor!

Nu e o chestie generala,insa potzi fi refuzat(indirect bineintzles)pe motiv de pasaport romanesc!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

asa am zis si eu, ca poti avea probleme cu sovinismul unora, nu dpdv oficial.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput