Calorifere, caldura si alte chestii fierbinti.
Raspunsuri - Pagina 17
iulia_b spune:
Parca-s intr-un film american, pardon, australian. Happy end.
Ma intrebai bird acum cateva pagini de ce in vestul Europei e altfel decat la noi. Raspunsul era tot acolo: ca nu sunt diferente asa mari de temperatura, de 65 de grade, temp este mai constanta.
Ramonika spune:
sa va mai spun una tare, aseara am aflat.
bloc mai mult de pensionari, vreo 20 apartamente pe scara. majoritatea au repartitoare si doar 4 apart. au centrala.
iarna trecuta pensionarii fara centrala au platit in jur de 150 -200 lei pe luna pe caldura (facand economie, bineinteles), iar cei cu centrala au platit la termoficare 400 lei !!!!!!!!! pe luna, pentru nimic (tevile care trec prin casa, subsol etc), asta pe langa gazul platit pentru incalzirea proprie cu centrala.
nu credeam ca se poate asa ceva in zilele noastre, e jaf pe fatza...
ellinia spune:
Citat: |
sa va mai spun una tare, aseara am aflat. bloc mai mult de pensionari, vreo 20 apartamente pe scara. majoritatea au repartitoare si doar 4 apart. au centrala. iarna trecuta pensionarii fara centrala au platit in jur de 150 -200 lei pe luna pe caldura (facand economie, bineinteles), iar cei cu centrala au platit la termoficare 400 lei !!!!!!!!! pe luna, pentru nimic (tevile care trec prin casa, subsol etc), asta pe langa gazul platit pentru incalzirea proprie cu centrala. nu credeam ca se poate asa ceva in zilele noastre, e jaf pe fatza... |
Cred ca tine si de administrator... Si eu am platit acum vreo 5 ani consumul la caldura pentru toata scara si, chiar si acum, consider ca principalul vinovat a fost administratorul.
Ramonika spune:
probabil. oricum nu conteaza atat de mult de cine depind aceste costuri, atata timp cat nimeni nu-si asuma chestia asta si nu poti scoate pe nimeni vinovat.
XIO spune:
Ah, am vrut ieri sa scriu dar am uitat:: sa nu se inteleaga ca eu sustin ca e la fel de usor sa te stabilesti in Australia cum e sa o faci in Germania, Italia, Spania etc.
Doar ca asta cus trugurii acri era valabila acum 20 si ceva de ani, in nici un caz in zilele noastre.
Ab, e adevarat, am inventat tot.
bird70 spune:
Nu avead gand sa iti raspund la subiectul asta, dar vad ca nu mai scrie nimeni despre calorifere.
Nu confunda 'stabilirea' intr-o tara cu emigrarea, asa cum ai confundat scoala canadiana cu cea romaneasca . Una este sa emigrezi, sa pleci intr-o tara cu rezidenta permanenta, cu drepturi depline si unde primesti cetatenie dupa o anumita perioada si alta e sa te muti in Europa intr-o situatie care e la limita legalitatii.
Cand iei o astfel de decizie (de-a pleca din Ro) gandeste-te mai mult de urmatorii 2 ani. Ce sanse ai sa primesti cetatenia in tara in care te duci, ce statut vor avea copiii tai, etc. Nu te lasa vrajita doar de cateva mii de euro salar. In vremuri grele (ca cele de acum) tarile aleg sa isi protejeze cetatenii si cetatenii gasesc tap ispasitor pe cei 'mutati' pe teritoriul lor. Si asa voteaza pe unul care zice: acasa cu tiganii!! Si tu vei intra in categoria aia pentru ca ai pasaport romanesc . Sau, ca sa protejeze piata de munca locala nu vor mai da drept de munca la anumiti cetateni, si va trebui sa te intorci in Romania dupa ce ai trait acolo multi ani si ti-ai facut o viata acolo. Eu nu as risca o mutare de genul asta.
In cazul emigrarii, cand ai drepturi si vei primi cetatenie, ai un avantaj enorm fata de cei 'mutati' pe teritoriul unei tari. Sa iti spun ce s-a intamplat aici. Australia si NZ erau cam ca 2 state europene nu ai nevoie de viza, te poti muta dintr-o tara in alta si ai toate drepturile in afara de vot. Foarte multi neo-zeelandezi s-au mutat aici si au trait aici 10-20 de ani si se considerau australieni. Pana a venit criza si statul a inceput sa se uite de unde sa taie ca sa nu inceapa tara sa alunece in jos. Si au taiat toate drepturile banesti ale celor care nu erau cetateni. Acum cei din NZ (chiar daca au trait aici 20 de ani) nu mai primesc ajutoare sociale, o gramada de facilitati, iar copiii lor trebuie sa platesca daca vor sa mearga la facultate. Daca vor rezidenta permanenta australiana li se aplica aceleasi reguli ca si celor din alte tari. Multi au fost nevoiti sa se intoarca in NZ pentru ca nu si-au mai permis sa traiasca aici. Tinerii care au vrut la facultate si nu si-au permis sa platesca au trebuit sa plece in NZ sa faca studiile acolo desi toata familia este aici.
Sa nu iti imaginezi ca daca ajunge cutitul la os, nu se vor lua masuri care vor proteja cetatenii tarii respective. Sfatul meu pentru tine este sa te orientezi catre o tara in care vei face parte din cetateni si nu din cei aratati cu degetul ca vin si iau joburile localnicilor. Evident ca e mult mai dificil sa obtii o astfel de pozitie, dar pe termen lung MERITA.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
eumada spune:
Sa revenim la subiect...eu am dat drumul la centrala de o saptamana si jumatate...seara, ca ziua nu stam acasa....
Bird e bine ca ati izbutit sa realizati asta...sa aveti drepturi de cetateni .Bravo voua,dar sa stii ca se poate trai bine si in Romania.Desi,fiindca veni vorba apropo de subiect,la noi o sa fie jale in iarna asta..
XIO spune:
Bird, nu am nici cea mai mica idee despre ce vorbesti cand spui de scoala canadiana si cea romaneasca. :))nici macar una!
Referitor la restul mesajului, prin stabilire ma refer evident la a ramane acolo definitiv, asa cum ai facut si tu.
Referitor la cetatenie, in Germania spre exemplu ar trebui sa renunt la cea din ro pt cea de aici.
Daca nu este o tara, este alta care te primeste, asa ca nu e bai.
cristina30 spune:
buna dimineata,
Xio, trebuie sa te contrazic, nu trebuie sa renunti la cetatenia romaneasca ca sa o iei pe cea germana; exista o intelegere odata cu intrarea Romaniei in EU care accepta existenta cetateniei duale.
O zi buna
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)