Calorifere, caldura si alte chestii fierbinti.

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

boticelina, ms pentru pontul cu auchan ! la noi in ploiesti nu exista acest magazin, dar o pot ruga pe cumnata mea sa-mi cumpere din bucuresti sau pot cumpara eu, in rarele dati cand ajung "la capitala".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Amintiri? Am si eu, ma primiti?
Imi amintesc cand dormeam in cojoc si cu plapuma peste.
Imi amintesc de ideea lui taica-meu care a sugerat sa umplem niste sticle cu apa fierbinte, incalzita pe aragaz. Sticla infofolita in carpe mi-a fost un companion de nadejde destule nopti.

Asta era inainte de 89. Insa daca ma gandesc bine, parca ar merge vreo 2 peturi cu apa fierbinte si acuma.

Eu ca eu, ca pun paturoiul pe mine, mai nasol e de asta micu. E racit si urla si se zbate daca incerc sa il acopar cu orice. Simte i in cel mai adanc somn, se trezeste si arunca scarbit patura / plapuma / puful / petala de trandafir cu care incerc sa il acopar. Iar mie mi se strange inima cand intind mana si dau de un ghemotoc rece sloi.

ma rog, de vreo 2 zile s-a incalzit in bucuresti asa ca e ok'ish. Iar juniorul, daca nu vrea invelit asta e, doarme in flausate.

-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...

incearca cu sac de dormit, la mine a functionat modelul tip maieu
nici a mea nu sta invelita cu nimic

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Si daca tot e cu off topic la off topic
Am citit de trei ori in topic, de la trei persoane diferite "strugurii acrII". Nu stiu de unde tendinta asta, dar e acri, strugurii acri

Touche' . N-am scuza, ai dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Cat e de cald/frig in camera de nu stau inveliti ?
Si eu aveam ideea asta pana intr-o zi cand m-am luminat si mi-am dat seama ca baiatul meu are instinct de conservare si se inveleste singur cand ii e frig. Am constatat apoi ca e adevarat, insa nu are aceleasi necesitati termice, ca sa zic asa, ca ale mele. Temperatura lui de confort e pur si simplu mai joasa. Am inceput sa-i pun si pilote mai subtiri. Acum se inveleste, se dezveleste dupa capul lui si sunt absolut sigura ca nu a racit si nu va raci niciodata intr-un dormitor in care sunt peste 20 de grade.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

uite termometrul e in camera cealalta (de ce, nu stiu) dar am sa il mut. eu zic ca e cam frig, eu dardai ceva timp pana sa ma incalzesc sub patura. Iar el are manutele reci. Sau poate asa e normal sa fie manutele reci?
Oi fi eu mai infofolita si sacai degeaba copilul. Tot ce-i posibil.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Problema mea e ca saci de dormit cu maneci (tip vestuta, nu maneci lungi) nu se fac decat pana la marimea 120, noi acum iesim din ea, tre sa ma apuc de confectionat un sac de dormit acasa pt ca nu am decat unul singur marimea 140

Descoase-l la picioare si prelungeste-l. Noi asa am facut, am prelungit sacii cu o bucata de plapumioara, erau in doua culori
De ce sa cumperi altul pentru o iarna-doua?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Cat e de cald/frig in camera de nu stau inveliti ?

A mea mi-a cerut saptamana trecuta sa o invelesc noaptea cand in camera erau 17-18 grade, sacul de dormit era uitat la bunici si purta o pijama subtire dar cu maneca lunga, direct pe piele (fara maieu/chiloti). Si eu am invelit-o, dar am adormit si cum mamzel se suceste de-a lungul/de-a latul patului, in 5 minute dardaia si scancea de frig, dar sa se inveleasca sufletu'! Probabil si din cauza ca e obisnuita cu sac (care o urmeaza indiferent de pozitia in spatiu ) nici nu are reflexul de a se acoperi singura.

In plus acum suntem in perioada de "distilare" a microbilor de gradinita si e de 3 saptamani bolnava si cu muci, bonus otita, nu prea-mi vine sa fac experimente, desi as vrea, mi-ar placea sa fie mai rezistenta la frig.

Citesc amintirile vostre de pe vremuri dar nu-mi aduc aminte ca eu sa fi suferit de frig atunci. Da, era mai rece in casa iarna dar zau daca am tremurat vreodata. La fel la scoala, mie nu mi-a fost niciodata frig, sau sa nu pot scrie din cauza de degete congelate.

Deci eu personal sunt "cu frigul" dar din nefericire copilul nu-mi seamana, si chiar daca nu se plange de frig, dupa 12 ore de lasat "la mana elementelor" ii infloresc urechile si mai rau tragem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Problema mea e ca saci de dormit cu maneci (tip vestuta, nu maneci lungi) nu se fac decat pana la marimea 120, noi acum iesim din ea, tre sa ma apuc de confectionat un sac de dormit acasa pt ca nu am decat unul singur marimea 140

Descoase-l la picioare si prelungeste-l. Noi asa am facut, am prelungit sacii cu o bucata de plapumioara, erau in doua culori
De ce sa cumperi altul pentru o iarna-doua?

Pai asta-i planul de rezerva, dupa ce voi mai trage o tura de scormonit prin vreo 2-3 seconduri ca pe acolo am mai gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Eu am cumparat de la Decathon un sac de dormit junior, cel mai subtire. E super ok. La inceput mai iesea din el, ca ma gandeam sa ii cos niste bretele late, dar s-a obisnuit.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

La scoala imi amintesc de sambetele ploioase si friguroase, cand scriam cu manusi pe maini.

Si imi mai amintesc de un crunt -30, cand, vrand sa deschid portiera masinii cu mana in manusa de piele imblanita pe dinauntru, mi s-a lipit degetul de butonul de la portiera.

Si narile ce mi se mai lipeau...

Mergi la inceput