Piersicute de iulie august (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Salutare, fetelor.
Abia acum am reusit sa intru si sa citesc tot. Laptopul meu a fost la curatat si mi-a lipsit foarte mult!

Noi, dupa vaccinul de vineri nu am facut febra, nu ne-a pierit pofta de mancare ba din contra. In schimb am fost putin mai maraiti.

Avem oarecum un program. Noaptea doar o trezire la 4 sau la 6 dupa caz. Daca e mai agitata ziua se trezeste la 6 daca are o zi linistita la 4.
Ca sa stea in carucior trebuie sa fie in miscare, in rest in brate. Doarme numai pe burta, daca o pun pe spate sau intr-o parte atat se foieste incat se trezeste. Seara adoarme numai in brate, in rest mai adorme si singura.

Cand o las la maica-mea, doarme domnisoara singura de nu are treaba in schimb eu trebuie sa o pazesc si sa nu o las mai mult de 5-10 min singura ca are senzor si o gasesc cu ochii mari sau si mai rau plangand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Am depus de indemnizatie la terminarea postnatalului, sau cu o zi inainte nu mai stiu. Era initial vorba ca stau 126 zile dupa nastere, dar am facut un 'pact' cu angajatorul sa depun mai repede si in schimb am mai primit niste bani. Acum nu sunt sigura cat voi sta in CIC, parca pana implineste copilul 11 luni, ca tre sa stea si tatal o luna? asa era? In decizie imi zice ca am dreptul la mareata indemnizatie de la 4 sept, probabil data la care s-a terminat post natalul, si ca o sa primesc banii intre 8-27 ale lunii. Inca n-am primit nimic, dar ar trebui in curand, cred ca imi baga direct 2 luni, asa ar fi normal.
Stie cineva de cand se aplica 85% si daca trebuie sa facem vreun demers de recalculare sau se face automat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ned spune:

Salutare fetelor!
Am avut si noi botezul sambata, a fost super,, ne-am distrat.Tudor a fost foarte cuminte, a stat in brate la toata lumea si a zambit non stop. A doua zi insa a fost cam agitat.
De ieri i-am schimbat laptele, am trecut pe TOPFER Lactana Pre, sper sa-i mai regleze digestia plus ca nu are taurina si zaharuri. Sa vedem cum ii merge saptamana asta cu el.
Dupa vaccin si bebe meu a fost agitat si a avut o eruptie pe piele a doua zi dupa vaccin dar i-a trecut rpd.
Ref la decalotare, o desfac acolo cat permite si il curat cu Rivanol si apoi ii dau cu putina crema de galbenele, asa mi-a zis dr chirurg, ca am ajuns si la asa ceva dupa ce ne-a speriat pediatra.

Tudor papa un timp si apoi se enerveaza, mananca in reprize, ba rade , ba plange, de nici nu intelegi ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Ana,mama locuieste in alta localitate,la 130 km.
Aruba,adica indemnizatia se primeste doar de la data in care depunem actele?Nu se da de la nasterea copilului?Eu stiam ca primim retroactiv,chiar daca actele le depunem dupa ce se termina concediul.Off!
Eu impachetez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vera_l spune:

saluatare tuturor,
am fost si noi un pic la plimbare,ne-am intors urland de foame,acum bebe doarme din nou la mine in poala
abia azi mi-am amintit ce mai aveam de spus ieri
eu l-am imbracat in body cu manecuta lunga(subtirel) dar fara ciorapel,cu pantalon tip training,ciorapel scurt si pantof si am luat la noi si o bluzita cu gluga,just in case.
ah,si oricum avem in gentuta carutului,o paturica si un fes..
Acum:

Muraturica,noi am hotarat sa nu facem rotarixul si de altfel,nici alte vaccinuri in afara celor pe care le-am inceput.n-o sa putem sa-l ferim de toate bolile asadar preferam sa nu-i zapacim sistemul imunitar(sper sa nu regret ..)

Aruba,si Mattia face la fel,ma topeste cu zambetul lui smecher,cu tzizi in colt de guraunde mai pui ca daca are si o durere de burtica in momentul ala e jale ca ii da drumul de 10 ori si trage de ea ca de elastic.vorba lui Fleurdelise,cred ca m-am obisnuit cu durerea.apropo de business m-am gandit de mii de ori insa cred ca sunt mai degraba genul care s-ar ocupa de productie..asa ca as avea nevoie de un lider,haha

Kimmy,si mie imi curge laptele la gre..,mai ales peste noapte dimineata ma trezesc ba eu uda,ba copilul..dorm pe mine si imi pierd absorbantele Si Mattia are senzor pentru cand plec de langa el

Ada,inca nu am primit pm-ul de la tine,probabil ca dureaza mai mult pt ca sunt noua pe aici.poate,daca ai timp,mi-l mai trimiti din nou

michelle,eu m-am apucat de crosetat,ii fac un pulover lui bebe sau cel putin incerc

Ned,felicitari pt botez!sa fie sanatos micul crestin si sa va lumineze viata!

tot respectul,si din partea mea,fetelor care merg si la munca!!nu stiu daca m-as fi descurcat
sigur am mai uitat ceva dar revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Fetelor, m-am tampit. Eu nu mai stiu sa trimit mesaj privat. Cred ca ti-am trimis gresit Vera.Nu siu ce sa scriu la nume. Tu ai activat PM?Of, ce zi aiurea am avut si inca nu s-a terminat. Zici, ca au innebunit cu totii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Gata , mi-am revenit subit. Mi-am amintit. Vera, fi pe faza ca-ti trimit PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vera_l spune:

Ada,a ajuns,sar'na!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Intrebare intrebatoare:dorm si ai vostri mai mult in perioada asta? dupa ce n-au mai luat in greutate o saptamana.

Am mai pus si eu pozici noi,ca poate va era dor sa ne vedeti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Am venit si eu de la munca. Piticul era in criza, ii era dor de mami. L-am pus la san, a tras de cateva ori si acum a adormit cu ea in gura, dar nu-mi vine sa-l demufez.

Fetelor ma simt alt om. Chiar e misto la munca. Stau max 4 ore, deocamdata e lejer, socializez, ma distrez, sunt si eu machiata si imbracata frumos, ma simt din nou femeie, nu numai mama. Psihic e minunat.

Am plecat dupa ce a papat piticania si am venit la 3 si ceva. Aseara a adormit la 12 si ceva, la 3 m-am trezit sa bag pompa, la 7.30 s-a trezit el sa pape, si apoi la 10. Pe la 11 a iesit mama cu el afara cu bona. A fost imbracat doar in body cu maneca lunga si ciorapei.

Indemnizatia de cic se calc de la terminarea concediului de maternitate, nu de la nastere. Din cate stiu, inca nu s-a publicat in MO ( tre sa verif), dar intelegerea mea este ca se va recalcula la 85% pt toate mamicile indif cand au depus dosarul.

Atentie, la sect 6 trebuie trecut bb in livretul de familie, nu stiu la alte sectoare.

Bona e cam speriata. Nu stiu de ce se streseaza. Cum plange un pic, cum se panicheaza, iar el o simte si mai rau se porneste. In rest e ok, a inteles ce are de facut, se spala si pe maini , are grija de el, sper sa se relaxeze.

fetele

Mergi la inceput