Piersicute de iulie august (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Buna seara,

Ada , pt Nectarie vaccinurile se fac corespunzator varstei ajustate? Cred ca ai spus deja, dar n-am retinut, scuze.

Kimmy , mama ta e in alta localitate? Oricum, succes cu renovarile, sper sa iasa cum iti doresti, si sa ii placa si fetitei.

ilenutza , are 3 luni si este primul nostru copil, dar am decis sa facem asa (curatam cat permite, nu fortam nimic) si ne asumam consecintele. La primul semn ca ceva e in neregula, vom face ce ne va recomanda pediatra.

muraturica , condoleante! Voi repeta un sfat pe care l-am primit si eu de curand: indiferent ce se intampla, voi trebuie sa ii zambiti Aurorei. Cu herpesul te inteleg, si noua ne e teama - sotul a facut unul in ziua in care s-a nascut bebe, si a mai avut inca o data de atunci.

ARUBA , eu te felicit pt rabdare si pt eforturile de a continua alaptatul. Grace a inceput cumva sa fie distrasa atunci cand mananca? Si asta poate fi un motiv pentru care nu mai prinde corect sanul. In tot cazul, o sa cam repet si eu ce s-a mai spus, as merge pe mana consilierei in alaptare, mai asteapta o saptamana sa vezi cum merg lucrurile. Eu il cantaresc des, dar o fac cu titlu de curiozitate, nu trag nicio concluzie pana nu mai implineste cate o luna.

maria0408 , desi gustul de anason in general nu il suport, in combinatie cu celelalte il tolerez. M-am obisnuit cu gustul ceaiului simplu, fara lamaie sau miere, asa ca il beau asa. Dar eu nu beau foarte mult / des, ci mai degraba atunci cand "as bea un ceai", fac din asta in loc de ce beam inainte.

dannett , asa e cu vaccinurile, asta ne-a zis si noua. Incepand din august anul asta este pe lista si Infanrix Hexa, dar nu si Penta. Deci cel de la 4 luni trebuie cumparat, daca la 2 s-a facut Infanrix.

michelle1981 , ce ma bucur cand mai aud de un copilas care mananca putin si des . Fiind la primul copil, e greu sa nu fiu tentata sa il compar cu ceilalti. Desigur, sunt constienta ca fiecare copil e diferit, ca e normal si asa si asa, dar uneori ma ajuta sa vad ca nu sunt singura in ce mi/ni se intampla.

Carmen , ma bucur ca a fost bine. Va fi din ce in ce mai bine de acum. Si eu am iesit sa rezolv niste treburi prin oras (culmea, nu legate de CIC), am stat 4 ore fara bebe. Mi-am dat seama ca nu mai mersesem cu metroul de 4 luni de zile. Cand m-am intors, bebe era bine mersi, povestea ceva cu bunica (mama mea).

Porumbita , nu stiu cum reusesti sa si lucrezi . Nu poti macar cate o zi-doua ici-colo sa le iei libere? Succes la vaccin. Sanatate socrului.

fleur , succes cu cautarile, intr-adevar e mai bine sa te ocupi acum. De curiozitate, cum e mai bine sa fie cresa, mai aproape de serviciul tau sau de casa? Aici cred ca-mi poate raspunde orice mamica care are si copilasi mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui clayhanger

Porumbita , nu stiu cum reusesti sa si lucrezi . Nu poti macar cate o zi-doua ici-colo sa le iei libere? Succes la vaccin. Sanatate socrului.

fleur , succes cu cautarile, intr-adevar e mai bine sa te ocupi acum. De curiozitate, cum e mai bine sa fie cresa, mai aproape de serviciul tau sau de casa? Aici cred ca-mi poate raspunde orice mamica care are si copilasi mai mari.

Ana, mama lui Vladimir (9.07.2012)


as vrea eu liber da deocamdata nu se poate

cresa/gradinita mai aproape de serviciu (dc lurecrezi) pt ca dimineata timpul pentrecut in trafic e petrecut cu copilul, povestiti ce veti face in ziua aia , etc
cand il iei are timp sa iti povesteasca ce a a facut etc

dc e langa casa dimineata il lasi prea devreme sa ajungi la munca, de la munca pleci in viteza si gonesti sa ajungi sa il iei sa nu fie ultimul sau mai rau sa fie deja ora de inchidere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Haideti la cafea, cafea, chiar e buna.A plecat Tudor la scoala.De fapt il duce sotul in fiecare dimineaata ca e departe.Eu beau cafeaua facuta de soacra si ma pregatesc ptr. birou. Ana, noi facem acum vaccinurile de 2 luni si nu de 4. Adiac, facem infarix hexa si sinargis.Sinargisul este un vaccin care se face 5 luni de zile in sezonul rece si este impotriva bronsiolitelor interstitiale .Este recomandat bebelusilor care au stat la incubator mult timp.Joi, ne prezentam la vaccin.Am emotii.Trece si asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata si va multumesc la toate.
Va admir pe cele care lucrati. Eu abia apuc sa fac ceva pe acasa desi bebe doarme destul de mult. Nu stiu cum va fi mai incolo cand va dormi si mai putin. Oricum, chiar daca suna ciudat, mi-e dor de serviciu, sa ma trezesc, sa ma aranjez si sa plec la munca.
Aruba, cum e cu alaptatul? Eu nu prea am ce sfat sa iti dau pentru ca nu am reusit sa alaptez foarte mult, dar din ce am mai auzit cred ca mai poti incerca inca cu laptele tau, fara supliment. Oricum tu ai fost un exemplu ca se poate trece peste greutatile alaptatului. Iti doresc mult succes in continuare si te inteleg cat e de greu si cat de nesigura esti.
Fleur, bafta cu cautarile, sa ne ti la curent.
Kimmy, e foarte fain daca iti vine ajutor.
Cu vaccinurile sunt destul de derutata. La 2 luni il vom face pe cel gratuit (din schema de stat). Nu sunt hotarata cu rotarixul, desi inclin sa il fac. Voi l-ati facut? (Porumbita vad ca da). Pe viitor sa mai cercetez despre prevenar sau synflorix, desi asta nu imi inspira prea multa incredere. Vad ca si ROR este destul de controversat. Eu nu prea sunt adepta teoriilor conspiratiei cum ca vaccinurile sunt de fapt nocive si au scopul de a diminua populatia. , insa unele chestii citite pe net chiar ma fac sa imi doresc sa imi iau copilul si sa plec pe o insula pustie. Gandind pe termen mai scurt mi-e cam frica de reactia dupa vaccinul asta de 2 luni. Aurora nu a facut niciodata febra si nici cu lipsa de apetit sau plansete ore in sir nu m-am confruntat.
Oare ce or face fetele care nu au mai intrat de mult? Mi-e dor de ele si sper ca sunt ok.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

http://colaceibebe.webs.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor multumesc pt raspunsuri.
Am pus-o mai des la san, pana sa apuce ea sa ceara, cam la 2 - 2.5 ore. Rezultatul e ca am sanii mai plini, fara alta stimulare.
Ana: e distrasa in sensul ca dupa ce suge 7-8 min constant incepe sa se demufeze ca sa rada la mine sau sa se uite pe pereti; eu o remufez, mai trage de cateva ori si o luam de la inceput. Mare lucru nu mai mananca de cand incepe ciclul asta, dar eu insist. O ridic sa ragaie de 2 - 3 ori la o masa, dar uneori nu are niciun rezultat.

Porumbita: eu nu stiu cum rezisti la programul asta de noapte, sincer. Intri la categoria mama eroina, eu cred ca imi luam campii

Muraturica: mersi pt incurajare. Eu nu ii fac rotarixul

Vera: bine ai venit! ma bucur cand apar fete noi, mai ales ca au disparut cateva din cele vechi

Fleur, Carmen

Roxy: cum a fost la botez?

Fetelor, mi-a venit decizia de indemnizatie CIC... nu ca ar fi un soc, ca stiam ce ma asteapta (eu luam o parte din bani fara a fi pe cartea de munca) dar cand o vezi acolo scrisa, suma e dezamagitoare... 1808 lei. si daca s-o mari la 85% mai iau 240 lei. Ma bate gandul ft serios sa ma apuc de ceva de acasa, chiar vorbeam cu sotul.Eu nici nu am mare tragere de inima sa ma intorc la birou, am stat si am intors-o pe toate partile si nu ma atrage deloc pt ca nu am vreo perspectiva de avansare acolo.. ma rog. Voi v-ati gandit vreodata sa faceti un mic business?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Si noi avem 2-3 treziri pe noapte pt Clara si 1-2 pt Bianca. Dar eu nu lucrez si nu am nevoie de vreo solicitare intelectuala..

Vaccinuri - nu am facut ROR si nici alte vaccinuri optionale. La fel vom face si la Clara.

Aruba - mi-as dori sa am un mic business dar nu am gasit pana acum ce. Am ceva idei dar imi tb un avans serios de care nu dispun.

In schimb mi-am luat masina de cusut, poate invat sa cos ceva, daca tot am atatea fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineata mai pe la amiaza asa
Aruba,si Emma se demufeaza destul de des ca sa imi zica cate ceva.Pe mine nu ma deranjeaza ca e dulce tare,dar e putin naspa ca intre timp imi curge laptele.
Deja ai depus dosarul de indemizatie?In timpul concediului,sau deja ti se terminase?Eu o sa iau vreo 800 de lei...deci

Doamne cum ma simte,fantastic,o sa ziceti ca inventez...cum ma pun sa scriu pe forum,cum se foieste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

M-am linistit cu vaccinul. Dr. a zis ca nu il are. De azi intr-o saptamana mergem la control si discutam atunci. Asa s-a exprimat ea. Probabil o sa imi spuna ce sa cumpar.
Aruba, bine ca mi-ai adus aminte de indemnizatie. Se termina si concediul meu. Oricum, la mine va fi si mai deprimant. Nu stiu daca ajung la jumatate din cat iei tu.
Se vede ca asta mica doarme ca am timp de sporovait pe aici.
Vroiam sa ies cu ea pe afara, dar s-a pornit asa un vant....
Kimmy, a mea are al senzor, nu de forum. Incepe sa se foiasca in minutul in care ating perna si as dormi si eu. Peste zi daca nu ma pun sa dorm, nu se misca cu orele. In schimb daca ating perna...incepe show-ul. Sotul zice ca am luat-o eu razna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Ola

vineri 26 0ct are loc un eveniment pt mamici cu bbi, detalii aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=175102&nm=INVITATIE-alaptareaun-privilegiu-nu-o-obligatie

INVITATIE alaptarea-un privilegiu, nu o obligatie
Dragi mamici interesate de o nastere sanatoasa si de alaptarea reusita a bebelusului,


Doamna Musat, al carei nume a fost adesea mentionat ca solutie in postarile noastre despre ALAPTARE cu 'help ce ma fac', este cea care, de'a lungul timpului, a reprezentat pentru multe dintre noi, salvarea in momente in care credeam ca 'nu se mai poate face nimic'.

Dumneaei vine acum in intampinarea nevoilor mamicilor si ne propune o intalnire la o conferinta de marca in domeniu:

ZILELE SANATATII CUPLULUI-ZILELE ALAPTARII
“Un Nou Concept de Ingrijire”
care va avea loc in data de 26 Octombrie 2012 orele 9:30 - 15:30
la Biblioteca Academiei Romane, amfiteatrul I. E. Radulescu, Calea Victoriei nr. 125


Invitatul special al evenimentului este Prof. dr. Gheorghe Peltecu

Workshopul Alaptarea-un privilegiu, nu o obligatie va fi sustinut chiar de doamna Georgeta Musat, moasa, specialist atestat international in alaptare.



Intrarea este libera iar invitatiile vor fi onorate in limita locurilor disponible. Cei interesati sunt rugati sa se inscrie la tel: 0720 663 059 sau la mail attctconferinte@gmail.com
Detalii despre conferinta:
http://www.attct.ro/consultanta-lactatie/invitatie-conferinta.html

aceasta conferinta poate constitui si un fel de teambuilding al gascutei noastre de mamicute, un prilej de intalnire si de schimb de opinii, impresii, mai ales ca la academie gasim loc de parcare in curtea interioara unde se poate sta in aer liber.

Se inscrie cineva?eu merg cu placere



Mergi la inceput