Alaturi de Mircea Cartarescu
Raspunsuri - Pagina 4
Sabina spune:
cu tot respectul pentru stela sau arsinel, oameni tare cumsecade si draguti, sa nu confundam arta cu divertismentul.
si nu consider ca ICR ar trebui sa promoveze spectacolele tipice pt diaspora , sau valori precum calusarii si hora,
ci sa arate lumii arta contemporana romaneasca. sa o puna in cirucuit european/american etc.
asa ca mi se pare super ok ca s-a tradus un cartarescu de pilda.
voi stiti cat se platesc drepturi pt o compozitie cantata prin ICR?
ceva in jur de 200 de dolari/euro, in cel mai bun caz. Poate un pic mai mult daca lucrarea e de dimensiuni mai mari.
daca isi inchipuie cineva ca vreun artist s-a imbogatit de pe urma ICR-ului, se inseala amarnic.
asa ca detractorii sa faca bine sa se mai informeze.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Un Arsinel, o Stela Popescu sau multi alti mari actori sau scriitori, nu s-au pretat la asa ceva, si au preferat sa duca o viata modesta dar demna. |
O www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Directorii_teatrelor_bucurestene_au_adunat_averi_impresionante-_Alexandru_Arsinel_si_Florin_Calinescu_sunt_in_topul_bogatilor_0_496150590.html" target="_blank">viata modesta zici?
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Este ciudat firul asta logic. Fiindca, de fapt, au reusit doar sa-l aduca pe Cartarescu in atentia prostimii. Prostimea isi aduce aportul la cultura romaneasca si nu il mai ignora pe viitorul laureat Nobel. Deci, concluzia este..., in opinia ta... o conspiratie impotriva... pentru..., iar rezultatul este.... Cam asa cu puncte, puncte vad eu tot ceea ce scrii tu la acest subiect. Multa pretiozitate fara fond. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Imi pare rau ca nu ai vazut fondul a ceea ce am scris.
S-ar putea ca aceasta concluzie a ta ca totusi au reusit sa-l aduca in fata prostimii sa nu fie neaparat un lucru bun. In primul rand pentru ca exista destula lume, nu neaparat proasta care nu prea citeste din diverse motive. Si crede-ma ca exista destui telespectatori (medii, sa le zicem, nici chiar prostime, dar nici cititori cu acte in regula) pentru care e de ajuns ca o televiziune sa prezinte obsesiv niste texte scoase din context si sa le interpreteze pentru ca ei sa-si formeze opinia care le-a fost sugerata. Si pe asta se bazeaza A3.
Decredibilizarea unor oameni cu greutate care nu sustin una din laturile politice este esentiala acum inainte de campanie. Este singura lor arma impotriva unor oameni care indraznesc sa gandeasca altfel (bine sau rau nici nu conteaza, important e ca e altfel) si au si greutatea data de premii sau nominalizari la premii astfel incat pot deveni formatori de opinie.
Sau asa cum vrei tu:
Deci, concluzia este in opinia mea o conspiratie impotriva unui posibil formator de opinie cu greutate - Cartarescu pentru decredibilizarea acestuia, iar rezultatul este ca in campania electorala ce bate la usa vocea lui sa fie mai putin credibila si eficienta.
Sper ca m-am facut inteleasa.
Lali spune:
citat din mesajul lui Deceneus Au acceptat sa fie locomotive electorale si au beneficiat de o promovare in media, dar si de subventionarea unor opere prin care sa le fie amplificata valoarea, sau au fost propusi pentru premii internationale. ... Nu citesc EVZ asa ca nu stiu ce a scris Cartarescu, dar pot sa estimez ca daca a scris editoriale cu conotatii politice, le-a scris in stilului traditional al politicii romanesti, in stilul lui T R Ungureanu cand scria in Cotidianul, adica scrise cu talent, dar pline de mizerii la adresa adversarilor politici ai celor pe care-i sustin. In situatia asta Cartarescu culege ce-a semanat. Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt ) |
Daca exprimarea libera a unor opinii a ajuns sa fie considerata inregimentare .... ca sa nu mai spun ca tu nu ai citit respectivele opinii (editorialele) dar le asemeni cu altele si le cataloghezi ca fiind "pline de mizerii" si concluzionezi ca doar "culege ce-a semanat" . Ma scuzi eu zic sa te informezi inainte sa combati. Ca altfel nu esti decat unul care respandeste ideile altora, ca sa ma exprim elegant.
Tilia spune:
citat din mesajul lui ab5174 Am primit doua carti de ale lui. "Levantul" pe care trebuie sa o citesc cu voce tare sa pricep |
Si, ai priceput? (Nu sunt deloc malitioasa, doar curioasa, mie cartea mi s-a parut dificila si am un master in teoria literaturii.)
citat din mesajul lui Deceneus Un Arsinel, o Stela Popescu sau multi alti mari actori sau scriitori, nu s-au pretat la asa ceva, si au preferat sa duca o viata modesta dar demna. |
Farmacia inimii, Catena?
citat din mesajul lui Lali Portocalia, eu cred ca si-au facut calculul cam asa: in multe cercuri se stia ca cel mai probabil nu ia Nobelul anul acesta. Dar totusi nominalizarea in sine este o mare onoare si l-ar fi adus in discutie si in prim plan. |
Din cate stiu eu, cam oricine poate fi propus, propunerile sunt facute si de oameni obisnuiti.
desprecopii spune:
Tilia, daca orice poate face propuneri pentru Nobel, cu siguranta avea si Antena3 niste propuneri :))))
iata ce scrie aici
However, not any person can send this type of proposals as we are not talking about a common literary top. Only professors in the field, critics of worldwide prestige and other winners of the Nobel Prize for Literature can bring their proposals.
sursa aici.http://whatafy.com/the-nobel-prize-for-literature-the-true-excellence-in-writing.html
desprecopii spune:
si ... sa nu uitam ca Mircea Cartarescu a fost printre favoriti, s-a speculat indelung, in mediile literare internationale de varf ca autorul roman are sanse reale, si inca ceva ... este al 3lea an de cand se afla printre favoriti. Va veni cu siguranta si ziua cand va primi premiul Nobel.
cititi aici http://mdparker46.com/2012/08/23/the-nobel-prize-in-literature/
Tilia spune:
citat din mesajul lui desprecopii Tilia, daca orice poate face propuneri pentru Nobel, cu siguranta avea si Antena3 niste propuneri :)))) iata ce scrie aici However, not any person can send this type of proposals as we are not talking about a common literary top. Only professors in the field, critics of worldwide prestige and other winners of the Nobel Prize for Literature can bring their proposals. sursa aici.http://whatafy.com/the-nobel-prize-for-literature-the-true-excellence-in-writing.html |
Ok, deci Manolescu sau alt profesor de la Litere il poate propune. Mie tot nu mi se pare un mare lucru sa fii propus.
Sabina spune:
LOL
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo