Comportamentul Vanzatorilor in magazine

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Stiu Victoria ce ai vrut sa spui am mai iesit si eu din Buc si am vazut in mai multe tari ceea ce spui tu. Desi cand nu aveam copii imi parea deplasat acum consider ceva normal
ce sa spun...oamenii se mai schimba.

& +36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris27

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Mda. Imi amintesc de acest subiect, l-am urmarit un pic atunci. De ce si-o inchipui fata aceea, si celelalte, ca noi umblam prin magazine nu ca sa ne relaxam dupa o zi de servici, ci ca sa facem conversatie cu ele. Zau asa....
Fata aceea -daniela b- e un om extraordinar.Tocmai pentru ca ii pasa de ceilalti a deschis subiectul acela.Dupa parerea mea,nici nu era nevoie sa il deschida pentru ca felul ei de a fi nu are nevoie de imbunatatiri.Eu sunt una dintre celelalte...Si nu multumesc,nu-mi inchipui ca umbli prin magazine ca sa stai de vorba cu...una ca mine.Poate nici eu nu ard de nerabdare,ti-ai pus problema?Stii ca inseamna pentru partonii de magazine plimbareti din acestia ca tine?Inseamna angajati mai multi deci salarii mai multe,bani aruncati in van...Si cum adica te deranjeaza ca te priveste in timp ce te plimbi, din moment ce vanzatoarea raspunde de marfa din magazin?
Majoritatea vanzatorilor au procent din incasari.Din partea ta ,pardon,din plimbarea ta,acestia nu castiga nimic.Atunci de ce si-ar asuma riscul e a pierde?Cred ca ai vazut prea multe filme...

Da sunt acolo ca sa te ajut...Te salut,imi ofer ajutorul la nevoie,nu te agasez in vreun fel.Nu te tratez de sus ,dar nu te astepta nici la supusenie din partea mea,mi se pare gretoasa de ambele parti.Se presupune ca ai venit sa cumperi ,de asta imi ofer ajutorul.Ma gandesc ca altfel te duceai la muzeu sau sa vezi un film...

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mosule...te iubesc din tot sufletul!...

Oooooooooooo asta da prostie! Si cam cum sa vad eu daca mi ar place ceva din magazin??? de afara, prin geam???

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu ma uit pe net....dar tot ajung in magazin sa pun mana, sa vad textura, stofa, calitatea, sa verific daca e ceva electronic si tot asa.

Insa, ma repet, cu disclaimerul meu nu dai gres. Linistesti si vanzatoarea si scotocesti si tu in linise.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Nu te supara Victoria mami, dar asta cu "nu caraie" mi se pare de prost gust. Adica poti sa faci si kk in mijlocul magazinului, ca de nu te lasa, te pierd de client. Eu una as zice merci sa te pierd. Mi se pare un abuz de "putere" al clientului, care tine si de bun simt la urma urmei.
Bineinteles relatia e bilaterala. Si de partea cealalta e acelasi respect.

Problema e in Romania nu aici. Acolo vanzatorul plateste ce se strica sau se fura. Aici nu se intampla asa ceva. Copiii se joaca in raionul de jucarii si dupa ce pleaca vine cineva si strange dupa ei. Conducerea magazinului e responsabila sa monteze camere de luat vederi si sa angajeze security care sa urmareasca camerele si pe cei care sunt imbracati obisnuit in magazin. Vanzatorii nu au treaba cu cei care fura.

Cateodata si la noi iti cere sa se uite in bagaj. Mi-a zis cineva ca daca refuzi nu pot sa faca nimic. Lumea a inceput sa refuze si in ultima vreme nu mi s-a mai intamplat sa aud asa ceva.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris27
Stii ca inseamna pentru partonii de magazine plimbareti din acestia ca tine?Inseamna angajati mai multi deci salarii mai multe,bani aruncati in van...Si cum adica te deranjeaza ca te priveste in timp ce te plimbi, din moment ce vanzatoarea raspunde de marfa din magazin?
Majoritatea vanzatorilor au procent din incasari.Din partea ta ,pardon,din plimbarea ta,acestia nu castiga nimic.Atunci de ce si-ar asuma riscul e a pierde?Cred ca ai vazut prea multe filme...

Eu in curand voi fi aproape exclusiv pe internet. Pana si mancarea pot sa o comand online si vine de la supermarket acasa in 2-3 ore. Eu sunt satula de adausurile comericale, sa ajung sa platesc un produs aproape dublu fata de ce e pe internet. Noroc ca aici e placut sa te plimbi prin magazine si nimeni nu se uita la tine ca si cum esti gata sa fugi cu o pereche de ciorapi, sau sa se tina dupa tine pentru ca asa vrea patronul. Aici vanzatorii au salar platit pe ora muncita si nu ma streseaza pe mine cu gandul ca daca nu cumpar macar sa plec de acolo .

Mie cel mai mult imi plac magazinele de materiale de constructii si obiecte pentru casa . De multe ori am fost doar ca sa intreb ceva si mi s-a explicat cu rabdare, mi-au dat brosuri, mi-au dat adrese de internet unde pot sa vad cum se pune faianta sau cum se pune parchetul, etc. Odata am pus o bordura la faianta in baie si aveam nevoie sa tai niste bucati de faianta in colturi. Acasa nu puteam taia decat drept. Am luat cele 4 bucati de faianta si le-am dus la magazin si un baiat de acolo mi-a 'aratat' cum se folosesc sculele alea si mi-a taiat faianta unde am insemnat-o eu. Cand l-am rugat sa-mi taie faianta mi-a zis ca ei nu fac asa ceva dar poate sa-mi demonstreze cum se folosesc sculele alea .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am avut experientze proaste in Rom.

in supermarket vroiam sa-i dau paine calda copilului si au venit security si ne-a spus ca trebuie sa o platim mai intii...
deci, pt o amarita de piine de 1 leu, treb sa-i spun copilului sa nu muste din ea, sa astepte, sa stau la coada, platesc painea, apoi sa fac cumparaturi si iar sa stau la coada.

si de multe ori se tzineau security dupa noi ca dupa niste hoti...

ori ne-am dus la un magazin de electrice direct la tejghea sa intrebam ceva, vanzatorul statea la 3 m. uitindu-se pe un calculator...si nici nu ne baga in seama parca eram invizibil...am stat citeva minute asteptand dar daca am vazut nesimtirea asta, apoi am plecat.

ori eram cu copilul atunci avea vreo 2.5 ani si ne-am dus intr-un magazin din ala ieftin, 39...si al meu a inceput sa aranjeze marfa...atunci avea obiceiul cu aranjatul la linie, si a inceput o vinzatoare sa strige la noi ca ii distrugem marfa....parca era si valoroasa rau...la care i-am spus ca daca distruge ceva platesc.

dar culmea, culmilor a fost cand m-am dus in piatza si am cumparat rosii si apoi m-am dus la vinzatoarea de la tejgheaua de vis a vis...sa cumpar castraveti si asta mi-a spus ca nu-mi da...si de unde am cumparat rosii sa cumpar si castraveti.

michelle

Mergi la inceput

pe aici e la moda sa faci "window shopping"...adica sa te plimbi, te uiti prin magazine si nu cumperi...noi mergem cu orele prin magazine, boutiq-uri si nu cumparam nimic.
dar in felul asta, stim cand vrem sa cumparam de unde sa luam, unde ne-au placut mult lucrurile.

si aici copiii se joaca linistiti in raionul cu jucarii, eu cei drept l-am invatat si niciodata nu desface cutii, se joaca doar cu cele desfacute.
in unele magazine mai ales de mobila , au jucarii , tv cu desene si acolo iti lasi copilul sa se joace .

la fel in unele supermarketuri au camere speciale cu jucarii unde iti lasi copilul sa se joace, coloreze...cand tu faci cumparaturi

michelle

Mergi la inceput

eu stau cu orele prin magazinele cu flori, te servesc cu cafea si tu te plimbi printre flori...e super...uneori intreb cum se cresc , chiar imi si notez anumite info sa nu le uit...si nimeni nu se uita chioris ca nu cumpar.

michelle

Mergi la inceput

tzin minte ca o data eram intr-un orasel, departe de casa si ne-am plimbat pe la boutiquri si intrunul din ele am probat multe rochii si ca sa ma vad mai bine cu ele, doamna mi-a dat o clema f. frumoasa sa-mi prin parul...eu tot proband am uitat si am plecat cu clema in par. mi-am dat seama cand am ajuns acasa.

am sunat sa-i spun ca nu am facut cu intentie, ca era prea departe si nu mai aveam drum acolo, sa-mi spuna cat costa si ca ii trimit un check (culmea ca costa vreo $50)... dar mi-a spus sa o pastrez ca amintire si ca nu e nevoie sa ii trimit nimic.

si acum o am, e cea mai frumoasa clema...

sotul mai ride si imi spune cand iesim de prin magazine...daca am pantofii mei, geanta mea...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Victoria, asa cum spuneai si tu copiii sunt diferiti...
eu nu pot sa-i cer copilului meu de 2 ani sa stea locului 30min cat ma invart eu prin magazin...ii plac culorile ambalajului, vrea sa ma ajute si aduna produse in cos, trage de diverse, tipa dupa alti copii, vorbeste tare desi in mod normal nu o face (banuiesc ca unde vede atatia oameni)etc.
Cum sa-l fac sa inteleaga ca nu e bine la 2 ani? iti dai seama ca ii spun si eu ...lasa aia mama...aia nu ne trebuie, nu arunca aia...
crezi tu ca e varsta potrivita sa inteleaga? intreb pt ca poate nu stiu eu sa pun problema cu el...

& +36

Doamne, cat ma irita tipul asta de parinte + copil, atitudinea asta resemnata ,,n-am ce sa-i fac".

Acelasi tip care vine cu cate un prunc tafnos si tipator la restaurant si care-mi strica seara cu tipete si urlele si fugit printre mese. Misto atmosfera.

Mergi la inceput