Comportamentul Vanzatorilor in magazine

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

eu nu am cu cine sa las copilul acasa asa ca uneori mai rearanjaza magazinul de unde noi ne facem cumparaturile...desi nu e o singura camera ci zeci, nimeni nu a venit niciodata sa ma traga de maneca...
Concluzie...evoluam si noi...incet dar sigur...

& +36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Nu obisnuies sa intru intr-un magazin daca nu am de gand sa cumpar nimic...doar sa ma plimb insa uneori nu mi se potriveste culoarea, modelul etc cel mai rau e cand vreau sa plec si spun "la revedere" si primesc o privire de genul "hai ma lasi" doar pt ca nu am cumparat ceva...parca as fi obligata sa o fac
sau vorba cui spunea... desi nu-ti vine neam marimea iti spune ca iti vine perfect doar pt ca nu au alta marime parca tu esti chioara si nu-ti vezi fundul de ochelari...
Iar faza cu kk in magazin facut de un copil e o mentalitate de pe vremuri cand copilul trebuia sa stea unde il puneai iar daca nu se intampla (fereasca Sf) ii dadeai iute una peste mana sa nu te faca de rusine
Partea buna e ca in unele tari oamenii au evoluat...
Partea naspa ...avea dreptate daniela_b...

& +36

Am aprobat si mesajul tau si pe cel al Iuliei; nu e vorba ca cineva face kk in magazin, insa daca ai vedea ce fac unii copii aici, sincer, te-ai cruci! Alearga, rastoarna, sparg, trag haine de pe umerase, etc. Si managerul nu vine sa-ti ceara sa platesti ce a dostrus copilul (in general nu vine. Vorbesc de magazine 'normale' ca daca intru cu un copil din-asta intr-un magazin Swarovsky si sparge ceva, sunt convinsa ca ti-ar cere managerul sa platesti.) deci, nu e vorba sa stea ca o papusa (cum sta Victoria, care-si cere voie sa atinga pana si jucarii si NU ptr. ca asa i-am spus eu, ci ptr. ca asa face ea, si acasa imi spune "Mami, o sa ma joc cu jucaria asta acum, ok?") dar nici ce face cate unul pe aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Si eu tocmai pentru abordarea pe care ai scris ca o doresti,ti-am aprobat mesajul...Pentru ca exact la fel fac si eu si...m-am vazut in randurile alea.Nu am scris nicaieri ca este obligatoriu sa cumperi si nici nu cred asta.Numai ca...vezi tu...atitudinea initiatoarei subiectului,care se simte lezata in timp ce e supravegheaata desi nu are intentia de a lua ceva mi s-a parut deplasata.Pentru ca pentru ea conteza doar confortul ei psihic.Nu pierde nimic oricum,poate doar timpul ei.Adica tu recunosti ca te plimbi printre lucruri de care alti oameni raspund,dar ei nu au dreptul sa se uite dupa tine pentru ca iti lezeaza sentimentele...Si eu am clienti care cauta cadouri si procedez exact cum ai spus tu ...Imi ofer ajutorul si ii las sa priveasca cat vor ,fara sa-i intrerup.
Si chestia cu caraitul mi s-a parut deplasata!De obicei caraie animalele ori pasarile...sau vanzatorii sunt o specie inferioara?Cum sa distrugi ceva ce nu iti apartine?
Oh da...suntem asa niste specii inferioare,dupa o zi de munca abia o asteptam pe Deborah 77 sa o mai tragem de limba ce a mai facut in cursul zilei,s-o intrebam pe cand viitoarea vizita la muzeul nostru...
Dupa o zi de dialoguri cu tot felul de persoane abia o asteptam sa o tragem de limba ,in timp ce ea ne priveste plina de sine dintre rafturi.Si promitem sa nu caraim!O sa tacem doar ,acolo intr-un colt,cat se poate de smeriti!

Mergi la inceput

Chris, eu sunt acasa de 4 ani jumate cu Victoria. Si imi place! chiar imi place sa stau de vorba cu vanzatoarele. Chestia cu caraitul, imi cer scuze, nu s-a vrut a fi jignire, era doar o expresie, nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea cineva sa se simta jignit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui chris27

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77

Mda. Imi amintesc de acest subiect, l-am urmarit un pic atunci. De ce si-o inchipui fata aceea, si celelalte, ca noi umblam prin magazine nu ca sa ne relaxam dupa o zi de servici, ci ca sa facem conversatie cu ele. Zau asa....
Fata aceea -daniela b- e un om extraordinar.Tocmai pentru ca ii pasa de ceilalti a deschis subiectul acela.Dupa parerea mea,nici nu era nevoie sa il deschida pentru ca felul ei de a fi nu are nevoie de imbunatatiri.Eu sunt una dintre celelalte...Si nu multumesc,nu-mi inchipui ca umbli prin magazine ca sa stai de vorba cu...una ca mine.Poate nici eu nu ard de nerabdare,ti-ai pus problema?Stii ca inseamna pentru partonii de magazine plimbareti din acestia ca tine?Inseamna angajati mai multi deci salarii mai multe,bani aruncati in van...Si cum adica te deranjeaza ca te priveste in timp ce te plimbi, din moment ce vanzatoarea raspunde de marfa din magazin?
Majoritatea vanzatorilor au procent din incasari.Din partea ta ,pardon,din plimbarea ta,acestia nu castiga nimic.Atunci de ce si-ar asuma riscul e a pierde?Cred ca ai vazut prea multe filme...
Da sunt acolo ca sa te ajut...Te salut,imi ofer ajutorul la nevoie,nu te agasez in vreun fel.Nu te tratez de sus ,dar nu te astepta nici la supusenie din partea mea,mi se pare gretoasa de ambele parti.Se presupune ca ai venit sa cumperi ,de asta imi ofer ajutorul.Ma gandesc ca altfel te duceai la muzeu sau sa vezi un film...

pentru fraza cu rosu ti-am dezaprobat mesajul. Cum adica? Nu mai e voie/moral/corect sa intri intr-un magazin daca nu cumperi? Da-mi voie sa iti spun ca toata iarna eu in magazine am plimbat-o pe Victoria. Drept e ca nu am iesit niciodata fara absolut nimic, DAR daca nu aveam bani, nu as fi cumparat nimic, evident, dar tot am dreptul sa ma uit intr-un magazin! De unde si pana unde ideea ca numai cine are intentia de a cumpara, are voie sa intre in magazin?

Victoria, Mami Nadia si Daddy au invins Leucemia!

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Lucrez intr-un supermarket micut.In iulie noi cele 8 casiere(2 schimburi)am platit 380 borcane de 800 ml care au disparut.si nici macar nu era vina noastra,cum mama masii sa gresim cu 380 borcane,cate vindem intr-o saptamana.Insa asa au decis sefii.Mi-e groaza de inventarul bianual de la sfarsit de octombrie!

E job-ul meu,au marit salariu,am primit bonus pentru august,asa ca nu putem comenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Victoria, asa cum spuneai si tu copiii sunt diferiti...
eu nu pot sa-i cer copilului meu de 2 ani sa stea locului 30min cat ma invart eu prin magazin...ii plac culorile ambalajului, vrea sa ma ajute si aduna produse in cos, trage de diverse, tipa dupa alti copii, vorbeste tare desi in mod normal nu o face (banuiesc ca unde vede atatia oameni)etc.
Cum sa-l fac sa inteleaga ca nu e bine la 2 ani? iti dai seama ca ii spun si eu ...lasa aia mama...aia nu ne trebuie, nu arunca aia...
crezi tu ca e varsta potrivita sa inteleaga? intreb pt ca poate nu stiu eu sa pun problema cu el...

& +36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

ni-na, tu stii sa verifici NIR-urile si jurnalele de vanzari ?
Ce spui tu acolo, suna a inregistrare gresita in gestiune.
Daca nu stii sa verifici, insista sa o faca cei angajati pt asta.
Iar daca sefii tai insista ca voi sa platiti ceea ce este evident o greseala scriptica,inseamna ca le convine sa va ia din salariu.
Eu nu le-as permite sa-mi faca asta.
Edit : am vazut acum ca deja ati platit asa zisa lipsa din gestiune.
Intrebarea e : in lunile urmatoare, contabilii nu au reusit sa gaseasca greseala ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Lucrez intr-un supermarket micut.In iulie noi cele 8 casiere(2 schimburi)am platit 380 borcane de 800 ml care au disparut.si nici macar nu era vina noastra,cum mama masii sa gresim cu 380 borcane,cate vindem intr-o saptamana.Insa asa au decis sefii.Mi-e groaza de inventarul bianual de la sfarsit de octombrie!

E job-ul meu,au marit salariu,am primit bonus pentru august,asa ca nu putem comenta!

Ce inseamna supermarket micut? Da un exemplu (nu musai cel in care lucrezi...). Adica "supermarket" e un magazin mare...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Victoria, asa cum spuneai si tu copiii sunt diferiti...
eu nu pot sa-i cer copilului meu de 2 ani sa stea locului 30min cat ma invart eu prin magazin...ii plac culorile ambalajului, vrea sa ma ajute si aduna produse in cos, trage de diverse, tipa dupa alti copii, vorbeste tare desi in mod normal nu o face (banuiesc ca unde vede atatia oameni)etc.
Cum sa-l fac sa inteleaga ca nu e bine la 2 ani? iti dai seama ca ii spun si eu ...lasa aia mama...aia nu ne trebuie, nu arunca aia...
crezi tu ca e varsta potrivita sa inteleaga? intreb pt ca poate nu stiu eu sa pun problema cu el...

& +36

Ela, sincer nu stiu! Eu nu a trebuit inca sa spun sa nu arunce/ztinga ceva... intr-adevar, Victoria e linistita~ Stii ce aveam eu in minte cand am scris mesajul ala? Nu stiu daca ai vazut reclama aia la prezervative, unde copilul urla, se arunca pe jos (asa faceam eu cand eram mica ) si arunca TOT de pe rafturi... asta aveam eu in minte...

Mergi la inceput