Se scumpesc cresele de stat?
Raspunsuri - Pagina 2
blackgirl0 spune:
Si eu stiam asa, ca se plateste indemnizatia de masa. Ca la gradinita, unde a crescut taxa fata de anul trecut.
LoraG76 spune:
In oras la noi exista 3 crese de stat - fiica-mea e la una din ele. Platim doar mancarea, 6 lei/zi x cate zile lucratoare are luna. La cresa un de e ea sunt 5 grupe a cate 18-25 de copii fiecare. Nu prea se intampla sa fie toti copiii la cresa in aceeasi zi. La avizier e o lista imensa de asteptare, deci copii sunt...nu sunt locuri indeajuns in crese. De unde pana unde in medie 7 -5 copii??? Nici la cresele rivate din oras de la noi nu e asa, sunt 10-16 copii. Poate vor sa ridice pretul sa scada numarul copiilor din cresa...
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
iulia_b spune:
6 lei pe zi pt mancarea unui copil de 2 ani? Mic dejun, pranz, cina? Mi se pare infim. Oare ce "bunatati" cuprinde? Cred ca bucataresele de acolo ar raspunde repede la "cum sa te descurci cu 300 lei pe luna".
Sa inteleg ca exista parinti carora li se pare nerusinare aceasta suma pe zi?
blackgirl0 spune:
Noi platim 8.5 ron/zi: mic dejun, pranz si gustarile intre mese. Mancarea este gustoasa, variata, pacat ca al meu nu mananca nimic, nimic. Sincer: dc ar manca acolo si nu acasa, as simti si as face si economie.
LoraG76 spune:
Da, suma e infima. Dar nu cred ca s-au gandit ei sa mareasca de la 6 lei la 7...cred ca la atceva s-au gandit, sincer.
Si sa stii ca nu e vorba de "bunatati" intre ghilimele, ci chiar e buna mancarea si diversificata.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
ina.click spune:
11 lei / zi noi. din cate am inteles citind proiectul de lege, suma alocata pt hrana va fi suportata integral de cei cu venituri "mari" - parca peste 500 de lei, 50% de catre cei cu venituri intre 300 si 500 de lei si tot asa.
Acum nu stiu daca se scumpesc sau nu. Daca pana acum cei 11 lei / zi d ex platit de mine reprezentau 100% contributia pt hrana copilului atunci nu. Insa poate e subventionata aceasta suma - nu stiu, voi intreba chiar astazi - si poate eu de fapt achit sa zicem doar 20% din masa copilului.
In fine.
Pragul de 500 de lei mie mi se pare dureros de mic. Eu sa zicem ca nu voi suferi baneste daca in loc de vreo 250 ron / luna am sa dau 350 sau 400, Insa ce va face cineva cu un salariu de, sa zicem, 650 ron.
De cate ori deschid fereastra...
Laura25 spune:
iulia, e vorba de copii mici care mananca putin, cantitativ. Din cate stiu eu, nu se da si cina, doar ceva mic dejun, pranz si o gustare. Se iau cantitati mari, la pret negociat (se face licitatie de multe ori) si se gateste in bucataria cresei. E mica suma, dar cresele se descurca. Nu am prea vazut porcarii in meniuri.
'Cos what I feel is the only truth for me
lavi02 spune:
Cand era fiica mea la cresa nu era nicio porcarie in meniu, ciorba zicea ca e mai buna decat acasa, carnea numai de pui sau vita, fara mezeluri, etc. se respectau regulile pt nutritia copilului 1-3ani. Era mic dejun, pranz si gustari. La o gustare de ex erau mere, taiate in felii si curatate de samburi, fiecare copil manca cate felii voia.
lalala13 spune:
Sincer mi se pare discriminare sa fie sume diferite pentru categorii sociale diferite. daca ar avea bani nu ar mai duce copii la crese de stat..sa fim seriosi. noi platim 6ron/zi plus"fondul grupei" 50 ron...deocamdata.si sunt peste 25 de copii in grupa..20 cam sunt in fiecare zi..noi suntenm multumimi in mare..sunt minusuri si plusuri..nu ai altefl cum..
monicabo spune:
Vai! O persoana cu un venit de 700 de lei este incadrata la "venituri mari"?
Stiu ca 600-700 lei (sau cam pe acolo) e salariul minim pe economie
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria