Manifestari astmatice la copil (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stegarescu_a spune:

Buna ziua stimate mamici,
Va urmaresc de ceva vreme ( citesc inca din urma ) intrucat este "placut" ( chiar daca suna cam macabru ) sa impartasesti pareri si probleme de acest gen cu parinti trecuti prin aceleasi probleme eu confruntadu-ma cu parinti care in momentul imbolnavirii copilului meu ba isi subliniaza starea de bine a copilului lor fie ma iau la rost ca " ce atatea medicamente ... lasa copilul sa se imunizeze ... ) ... ma rog aici alta discutie.
Deci, ca sa incep cu inceputul ..
Vali are acum app 3 ani. Totul a inceput cam acum 1 an perioada ce a coincis cu intrarea in colectivitate ( pana atunci nu am avut probleme majore ). In iarna a avut o viroza uratica care, netratata corespunzator s-a transformat in bronsita obstructiva/pneumopatie obstructiva/bronsiolita ( nici acum nu am un diagnostic concret ) cert este ca a aparut atunci bronhospasmul. Mi l-a tratat atunci cu antibiotic, dexa, salbutamol sirop. Starea s-a imbunatatit pe moment ( a disparut bronhospasmul).
Ulterior terenul era tot hiper-secretor ... mucisori la greu ... pe fondul lor si tuse. Pediatra tot cu antibioticul ei. Mi-a pus in vedere diagnosticul de astm si am cerut sa ma trimita la specialist. Dat fiind ca pulmonar era ok si toate secretiile inclusiv weezing-ul era la nivel de bronhii am presupus ca ar fi un teren alergic. asadar am mers la alergolog.
Pediatra mi-a recomandat un alergolog fenomenal. Eu personal nu am intalnit un alt medic asa ... ( poate doar orl-istul ). Este rabdatoare, iti explica ... nu am cuvinte. In fine ... am ajuns la ea in martie , i-am povestit problemele, suspiciunea de astm , etc.
Tratamentul a fost singulair/aeriu/xyzal/nasonex.
Mi-a recomandat ( dat fiind faptul ca V era micut ) Testul Phadiatop Infant care determina daca are teren alergic sau ba. Testul a iesit pozitiv ( are un teren sensibil - posibil alergic la ceva ). Am continuat tratamentul de mai sus.
Buun... desi pe acest tratament copilul, pe fondul ccolectivitatii , a intrat in contact cu tot felul de virusi/bacterii. In continuare hipersecretor si eventual cu tuse insa fara febra . Incepeam cu simple picaturi de nas ... nu raspundea ... incepea tusea ... recurgeam la aerosoli cu adrenalina/flixotide/ventolin .... nu raspundea nici asa ... si dupa o luna de muci si tuse se finaliza fie cu o suprainfectie implicand febra ... otita ...fie nenorocirea de bronhospasm care necesita prednison si nelipsitii aerosoli cu flixo+ventolin.
In acest timp s-a pus problema polipilor .. ceva intretinea mucisorii si nu-i lasa sa duca.
Am mers la orl ( la mai multi .. in fine aici alta pb ).Parerile impartite : are polipii cat casa ... necesita operatie dar nu acum ca e prea mic si cresc la loc. Am luat acest sfat drept bun ( dr respectiva fiind mare sefa de sectie la orl - in opinia mea era supracalificata ).
Ne-am tarat asa pana in toamna asta cand am avut acelasi traseu .. un pneumococ in nas ... muci ... tuse ... bronhospasm ... camera de garda budimex ... prednison/ventolin/flixotide/dexa atunci in fundulet/antibiotic pt pneumococ.
Acest episod a trecut relativ rapid ... bronhospasmul s-a dus cam in 2-3 zile de tratament ...ramanand mucisorii care din cauza polipilor s-au dus la ureche si mi-a facut otita cu timpan perforat. Sun marea orl-ista ( era chiar inainte de sf andrei ) ii spun ca V cred ca are otita ca s-a pland de ureche etc ... sa-i pun otipax ... nu-i pun doamna nimic acolo ca-i curge .. atunci du-te la budimex ca eu nu sunt pana luni .... in fine ...fug la budimex acolo otita cu timpan perforat ... ma intreaba dr daca are polipi eu zic da ... ii deschide gura si s-a crucit .. se vedeau si fara lumina fara nimic ... am decis sa-l operam urgent ... i-am dat 1 sapt antibiotic pt otita si in sapt viitoare ( chiar de Mos Nicolae ) ne-am operat. Dr extraordinar ... n-am cuvinte.
Acum la o luna de la operatie traseul a fost ok .. cred ca singura luna din ultimul an in care pot spune ca nu am mai folosit batista bebelusului si nu a mai tusit.
Am inceput insa cresa ... sa vedem acum cum ne prezentam.
Aseara am fost la control la alergolog . Ea considera ca tot tam-tam-ul cu el a fost din zona orl , asta cauzand nevindecarea unei simple raceli si complicarea. Tin sa va mentionezi ca polipii erau suprainfectati la operatie dupa o serie de 17 zile de antibiotic ( unasyn si augmentin )... deci nu mai ceda infectia aceea cu nimic.
Am decis sa stopam un pic medicatia antialergica. Continuam cu singulair si nasonexul pt scaderea inflamatiei potoperatorii si sa vedem in continuare cum se manifesta.
Intrucat in ultima luna nu am mai luat singulair putem face si panelul alergic in sange ... asta sapt viitoare sa vedem concret daca este sau nu alergic si la ce.
Ca o concluzie mi-a spus ca ar fi un astm indus viral manifestat pe perioada de boala si asimptomatic in rest . Sa speram acum ca va fi ok . In orice caz vreau sa merg si la un pneumolog ( daca aveti recomandari ... ) sa definitivez o data treaba asta cu astmul.
Am scris o groaza ... ma scuzati .... am simtit nevoia sa pov cuiva care ma intelege .... si daca nu va este cu suparare as dori sa va citesc in continuare si eventual sa impartesesc alaturi de voi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SoriLea spune:

Stegarescu imi poti spune si mie numele medicului orl-ist de la budimex, care v-a operat?
Sanatate multa!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

sorilea la budimex eu ti-o recomand pe dr rizescu. e sefa sectiei si o persoana foarte ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stegarescu_a spune:

Sorilea, Andrei Buruiana este medicul. Iti pot da nr daca doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacrap spune:

Am stat intr-o noapte si am citit toate capitolele de la Manifestari astmatice la copii.
Buna seara, numele meu este Ana am un baietel de 4 ani care tuseste cam de 5 luni. La sfarsitul lui octombrie a fost diagnosticat cu pneumonie veche si netratata asa ne-a spus doctorita din spital. A facut injectii si multe altele. Pneumonia i-a depistat-o dupa ce i-a facut radiografie la plamani singurul simptom a fost tusea. Dupa tratament i-a trecut tusea dar acum a aparut iar. Din Barlad ne-a dat singulair 3 luni si multe siropele de la secom. L-am dus si la Iasi acolo doamna doctor ne-a spus ca trebuie sa ia singulair 6 luni. Pe mine ma ingrijoreaza foarte tare ca baiatul meu tot tuseste chiar daca ii dau singulaire. Nu ii curge nasul, ne-a trimis sa ii facem teste alergologice care au aratat ca nu este alergic(desi este discutabil). Singurul lucru ciudat este ca dr care l-au vazut ORL si pneumolog au verificat si gurita si mi-au zis ca e posibil sa aiba candida ii mai apar niste punctulete rosii in gura dar la analize nu i-a iesit nimic. Sunt speriata si panicata nu ii mai trece tusea. Noaptea nu tuseste deloc iar ziua are o tuse cand plina cand uscata. Am tot citit atatea despre tuse.... imi este frica sa nu fie ceva mai grav decat o simpla tuse!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Ana: la cine ai fost la Iasi?
iti explic de ce te-am intrebat f-tie de raspunsul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacrap spune:

La Iasi am fost la dr Bodi Svetlana de la spitalul de pneumologie. Doamna doctor mi-a dat trimitere si am fost la medicul ORL dr Avasiloaiei de la spitalul de copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Credeam ca ai fost la alergolog din moment ce vorbesti despre analize alergo si Singulaire.

Chiar daca primeste Singulaire nu inseamna ca nu o sa mai tuseasca deloc. Poate ca acest rezultat se obtine f-tie de n' factori. Un alergo mi-a spus ca spera ca in timpul tratamentului cu Singulaire sa treaca mai usor peste tuse(si restul manifestarilor in raceala) si sa nu se agraveze astmul.

Poate ca ar fi bine sa-i spui doamnei doctor ca baietelul tuseste in continuare. Nu o cunosc pe doamna doctor dar stiu ca este un medic bun.
Medicii imi spuneau ca daca nu am rezultate sa le spun si schimbam tratamentul.

Nu e tuse reziduala? sau poate ca trece dintr-o raceala in alta?
sau poate ca este o reactie la un alergen din casa? ai dreptate ca nu sunt intotdeauna concludente analizele alergo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Buna!
vreau si eu sa ma ajutati, din experienta voastra, sa inteleg tratamentele cu Singulaire si Flixotide date pe termen lung. Uneori simultan, uneori separat. Ce se urmareste? La intreruperea tratamentului, daca nu se trateaza cauza, nu re-apar simptomele?
Noi(Tudor, 3ani si5luni) face racelile cu wheezing si mereu am primit tratament cu Flixo+Ventolin(uneori nu am ajuns la wheezing dar primeam Flixo si Ventolin preventiv). Dr alergolog a zis ca asta(racelile cu wheezing)e un semn clar de ASTM.
Pana acum(la alergolog am fost aseara), eu nu ma ingrijorasem f tare: aveam probleme doar in raceli si nici nu raceam f des. Mai nou, insa, fara sa avem nici un fel de tratament, cand plange tare-tare(s-a intamplat de 2 ori) incepe sa tuseasca sa se inece si sa suiere si cand e asa rau trebuie sa apelez la Ventolin.
Acum Tudor nu a mai racit din 1 NOV 2012(consider data asta ca fiind termenul la care s-a vindecat de ultima raceala) cand l-am si retras de la gradi pt ca intre 15 Sept si 20 Oct a racit de 3 ori ultima terminandu-se cu pneumonie.
Vreau sa o intreb si pe Softurela, vreodata fetitele ei,inainte de succesul cu tratamnetul homeopat, au fost diagnosticate cu astm? sau doar hiper-reactivitate bronsica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

[quote]citat din mesajul lui softurela


Super, sunteti pe drumul cel bun!
Eu nu am avut o saptamana prea buna. Spunema ca Bianca a reactionat neasteptat de bine la ultima viroza, dar din pacate dupa o saptamana de la debut iar s-a declansat astmul. Nu a fost cine stie ce dar a fost.



acum am citit asta"iar s-a declansat astmul. Nu a fost cine stie ce dar a fost." adica ce s-a intamplat? care era manifestarea?

Multumesc mult!

Mergi la inceput