Felicitari, Kytana,Ramona_bm!!!!
Raspunsuri - Pagina 15
corinuka_g spune:
stella super vestile de la dr! ce mare e matei!!
pe mine ma termina asta micu' ..de la ultimul mesaj, a mancat de 2 ori bibe si odata san..efectiv urla de foame...doarme 20-30 min si se trezeste plangand si isi molfaie manutzele si bluza...apoi se-arunca efectiv pe biberon de zici ca n-o mancat de-o luna..e normal??? sa manance asa mult?? ii fac si 60 si 90ml si le da gata..mi frica sa nu crape de-atata lapte..are o burta de zici ca-i gravi..
_
Mami de David Gabriel 18.09.2012
ANKA-iasi spune:
Buna ziua mamicute si burticute,felicitari ultimilor sositi!!!!!!!!Nu am mai postat de ceva timp dar v-am citit cu drag am tinut-o numai in dureri ,nu m-a ajutat tratamentul decat sa o aduc pe ultima suta de metri,sa mai creasca putin..in rest am avut dureri ca la nastere zilnic de-mi venea sa fac o baie fierbinte si sa o provoc sa iasa odata.......dar au trecut toate ,maine dimineata suntem programate la cezariana,asta am vrut sa va anunt ,ca vine exact cand era dpn-ul dar cu ce pret.........sper din tot sufletul acum sa rezist pana maine ca am niste emotii...colul deschis si dr a zis ca daca vrea ea se poate naste si peste o ora si la noapte,cum ii convine
Sperand ca sta cumintica azi,imi pregatesc si eu ultima masa,mi-am luat si o prajitura sa-mi treaca emotiile....si fuga in pat dupa aceea,ca sa nu am surprize.Va pup pe toate !!!!!!!!!
moni81 spune:
Buna mamici si burticute,
Felicitari Kytana pentru bebe Luca sa creasca mare si sanatos, recuperare rapida pentru mamica!!!
Noi suntem bine am trecut si noi de puseu de crestere de la 3-4 saptamani cu tentatia in fiecare seara sa ii dau LP dar am rezistat si acum mancam din noi la 3 ore LM. Avem si noi o probelema i se exfoliaza pielea destul de tare la mititica. A mai avut careva dintre voi problema asta?
stella87 spune:
Corinuk, vezi ce zice si Moni de puseul de crstere... Si la mine papa inainte la 3 ore si de vreo 10 zile zici ca-i haplea. I-am tot dat san, nu doarme mai mult de 2 ore... Poate dest#pre asta sa fie vorba si la tine, de un puseu de crestere, cum a fost si la noi, pare-se, dupa masuratori Eu credeam invers, ca cere de mancare, ca-i lihnit saracul si n-a luat deloc in greutate.
Anka, nastere usoara si un bebe de nota 10!
Moni, eu ziceam mai devreme de un ulei de corp de bebe, din magazinele dm, care l-a scapat din prima pe bebe Matei de cojite. Uleiul e de la Bubchen. Avea pe manute, picioare si cap niste cojite de piele destul de mari.
Fetelor, acum bebe doarme in patul lui. N-a mai facut asta pe timp de zi din prima lui saptamana acasa Sa vedem cum va fi la noapte... De cand am aflat vestile bune am zis sa fiu mai putin mamoasa si sa-l mai invat si cu patutul lui. Plus ca a mai facut o data cacutza si cel putin azi e super ca nu mai scanceste si nu-l mai doare burtica
Olivette spune:
Steluta, ce voinic ai!!! Felicitari! Poate acum ca renunti la lp o sa faca si el kk mai usor. Noi acum am venit de afara. Am zis si eu ca poate doarme la aer. Da' de unde! A dormit juma de ora si apoi ne-a stiut tot parcul pana am ajuns acasaSi ii dadusem si un bibe cu lp inainte sa iesim ca sa nu avem probleme.
Adina, ma bucur ca bb papa din nou de la tzitzi. Si eu vroiam sa iau ieri un paracetamol, dar m-am razgandit.
lalu85 spune:
Am vazut ca spunea cineva de bubite ca niste cosuri...si Mihnea a avut si ii mai apar cateodata si la inceput i se asprea si pielea rau si facea cojite dar mi-a spus sora mea sa incerc sa-i dau cu fluocinolon si i-am dat iar in 2 zile avea fata curata si fina si cand ii mai apar ii dau iarasi si ii trec imediat. Puteti incerca si voi pt ca nu face nici un rau, concentratia de antibiotic este mica.
lalu85 40+ cu
stella87 spune:
Da, Olivia, chiar ma gandeam ca azi-noapte, ca niciodata, nu i-am dat deloc lp, l-am tinut in pat cu mine la san si n-am avut probleme de la 9 seara pana la 7 dimi, poate de asta a facut si el kk mai usor azi. Chiar sper sa vad o imbunatatire. Ufff, imi pare rau ca printesa ta nu sta cuminte afara. La noi scosul afara merge ca un somnifer. Azi la doctor incepuse sa planga de foame,dar cand am iesit afara a tacut si a semi adormit. Abia in fata usii de la intrare a inceput sa scanceasca.
Brotacelul inca doarme la el in patut
mami.ilinca spune:
STELLA:waw cw voinicel ai tu acolo!
OLIVETTE:nu toti bebeii dorm afara[ neintorsi:D],gandacelul daca e in brate doarme dus, dar nu am stat mai mult de 45min-1 ora afara, dar dc o pun in carut se foieste de mama focului, cred ca zgomotele de afara ii agita si simt nevoia sa stea in brate...asa ca mai nou ne plimbam in brate sau wrap
MONI:cred ca pe la 2-3 sapt i s-a exfoliat pielea rau de tot, pe manute , picioruse si frunte. am spalat-o cu gama bio bentley(da un google)gel de dus si apoi am hidratat pielea cu crema, in 2-3 zile a fost ok.
ANDREEA:cum e cu bubitele?
KYTANA:ai ajuns acasa cu piticul?
ANKKA,Doamne ajuta maine, sa ai un pui de nota 10!
va pup
Ana & Ilinca
corinuka_g spune:
deci sunt intr-o ceatza totala:
Azi mi-a zis o prietena, medic si mamica, ca un bebe nu trebuie hranit mai repede de 2 1/2-3 ore, ca-n ritmul asta ii distrug stomacelul, ca acidul gastric n-apuca sa lucreze, ca mancarea nu se digera, de-aia are burtica umflata si-l doare, are colici si nu doarme. Am tinut copilul 2 ore tot intr-un urlet si nu i-am mai dat sa manance mai devreme de cele 2 ore...dupa ce-a dormit apoi o ora, au inceput urletele si l-am pus la san, mai devreme de 2 ore, bineinteles..
Dar asta nu se bate cap in cap cu ideea conform careia bebelusilor nu trebuie sa le faci program? Ca trebuie hraniti cand le e foame? Mi se pare foarte logic si ce mi-a spus prietena mea, dar nu-l pot lasa sa urle 2 ore!
care e varianta adevarata????
_
Mami de David Gabriel 18.09.2012
Elfica spune:
Stella: Bravo, sa creasca mare si in continuare Matei si bine ca ai renuntat la LP, e o capcana mare in care daca intri, e greu sa iesi. Acum ca ai numai motive sa renunti la LP. In lungime copiii iau mult in primele luni, 5-6 cm, la tine poate are si material genetic in plus, oricum, e frumos sa vezi cum ii raman hainele mici :) O rugaminte, daca ai timp si inspiratie, pregateste tu mesajul de predare a stafetei, sa avem timp sa iasa ceva frumos pana terminam toate din aceasta odisee de nascut. Bineinteles, oricine isi poate aduce contributia, dar ma gandesc ca tu ai putea creiona baza si apoi mai venim fiecare cu idei, daca e cazul. Daca poti, ca si tu esti cu timpul la limita, ca mai toate mamicile, am zis doar sa fim cu un pas inainte, sa nu ne trezim ca vine ziua si noi nu avem nimic pregatit.
Corinuqa: Stiu ca intrebai de puseu de crestere, tot auzeai, dar nu stiai exact. Sunt mai multe perioade in dezvoltarea bebelusului cand creste foarte mult intr-o perioada scurta de timp, perioada in care papa la greu si ii da senzatia mamei ca nu se satura, ca desi mananca, lui ii e tot foame. De fapt e o perioada de crestere cand ar manca foarte foarte des si parca imediat il apuca iar plansul si vrea iar papa. De regula, in aceste perioade, mamele care alapteaza exclusiv cad in capcana si apeleaza la LP, crezand ca laptele lor nu e suficient, dar e total gresit. Perioada trece si bebe reintra in programul firesc. Exista un tabel orientativ cu aceste perioade, l-a postat si Tzitziri la un moment dat.
Ankaiasi: Succes, tinem pumnii si agitam motatele si pentru tine. Doamne ajuta sa fie bine si sa scapi de dureri. Biata de tine, tu erai si cu dureri la partea cealalta, acum esti terminata si colo si dincolo... stii cum e, cate bube rele, toate-n.... babei mele! Sper sa scapi cu bine de toate si sa ne dai vesti bune de tot!
Azi mi-am luat inima in dinti si ce credeti ca am facut? Am vazut vremea superba de afara, pe Iulia am scos-o tare putin in ultima vreme pe afara, de frica sa nu ma apuce pe strada, cand sunt cu ea si abia sa ma adun de pe drumuri, sa fac senzatie pe strada. Aveam si multe datorii scadente, care ar fi cazut pe sot si v-am povestit ca e super ocupat la serviciu, numai asta nu i-ar fi trebuit pe cap. M-am gandit ca risc si plec sa le platesc si o plimb si pe Iulia. Si am scapat cu bine, dar i-am dat emotii sotului, ca nu i-am spus nimic decat dupa, ca sa nu se streseze inutil, dar nu am realizat ca dupa ce platesc telefonul, automat primeste si el sms cu confirmarea platii. Asa ca a intuit ca sunt "obraznica", mi-a spus ca se bucura ca le-am platit, imi multumeste, dar ca alta data sa nu mai fac, ca putea fi neplacut, ce ma faceam daca ma trezeam in plina strada cu apa rupta sau cu contractii dureroase? Eh, bine ca am scapat! Maine seara m-as duce la un control, sa vad ca totul e bine si ca bebe nu vine doar pentru ca ii place in burtica, nu pentru ca sunt alte probleme. Vorbesc maine cu medicul si vad ce spune. Nu ma asteptam sa stea atat in burtica, ma tem de atata timp ca nasc si acum vad ca ma lasa sa astept... O iau pe urmele Kytanei, care se temea ca naste inainte sa vina pingu' mare si abia abia a reusit sa nasca pana a plecat. Of, si sotul are o perioada groaznica, maine iar mi-a spus ca pleaca la 5 dimineata la serv. Ce ne vom face, incat sa fie ok si la serviciu si acasa, nu stiu. Unde mai pun ca in curand mi se va diminua si mie indemnizatia, ca in loc sa iau 75%, voi lua 12 mil, maximumul pentru stat acasa 2 ani Dar nu am cum sa optez pentru un an, ca nici nu vad ce as putea face cu bebe asa mic, plus ca la serviciul la care am fost nu ma voi mai putea intoarce si va trebui sa imi gasesc altceva. Asa ca, decat sa aleg 85% si sa dau o gramada pe gradinita pt bebe si, eventual, sa nici nu imi gasesc imediat de lucru, mai bine stau si cu bebe 2 ani si vedem apoi...
Gata, m-am "spovedit" la voi si azi! Va pup pe toate si va urez numai bine, somnic usor si ganduri senine!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
39 +