Felicitari, Kytana,Ramona_bm!!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Corinuka, nu retin daca tu alaptezi sau nu.Alaptarea se face la cerere.Daca cere dupa jumatate de ora ii dai .Asa am facut cu David, in puseele de crestere am stat si cu orele la san (adormea juma de ora, se trezea, tragea un sfert de ora si tot asa) si nu am stiut ce sunt colicii.LM se digera rapid si nu are nevoie de asteptat intre mese.

La Sophia, care e exclusiv pe LP, incerc sa fac o pauza de minim 2 ore intre mese.Si imi iese.Au fost exceptii cand varsa lapticul sau se ineca si ii era teama sa mai manance si ramanea cu prea putin in burtica, si atunci i=am dat si la ora jumatate. Dar nu au fsot probleme deosebite. Din cate am citit si formulele de lapte moderne sunt relativ usor de digerat si s-ar putea da si la cerere.Totusi 2 ore incerc sa pastrez.

Bebelusii cresc ca lungime 5 cm in prima luna, 4 in a doua, parca 3 in a treia si dupa aia in jur de doi. Rezulta o medie de 2,5 cm pe luna in primul an.
De aia raman hainutele mici

Olivette,mie mi se pare foarte ok 700 cm in prima luna, mai ales ca voi cumva ati ratat startul. Si eu stiu ca se calculeaza de la scaderea fiziologica, pentru ca ca si aia e semnificativa la unii bebelusi.Deci nu inteleg de ce ar raporta la greutaea de la nastere, dat fiind ca voi ati si scazut 300 gr...Mie mi se pare foarte ok cat a crescut.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Corinuka: Sunt doua teorii diferite, unii spun sa le faci program copiilor si sa le dai sa pape la 3 ore, doar inceputul e mai greu, apoi se formeaza reflexul foamei din 3 in 3 ore. Cei mai multi, insa, si dupa parerea mea asa e si cel mai corect, spun sa ii dai la cerere, ca fiecare organism e altfel, digera mai repede sau mai greu, are nevoie de mai multa sau mai putina hrana etc. Unul mananca putin si des, altul mult si rar, fiecare e unic, nu poti pune sablonul si toti sa faca la fel. Tu faci cum crezi... e doar o probleme din atat de multe in care exista pareri divergente si mama trebuie sa ia decizia. In plus, LP sa digera mai greu si copilul are senzatia de foame mai rar, la LM digestia e rapida si senzatia de foame apare mai des. Succes, sa ii gasesti leacul

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

39 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

multumesc mult pentru raspunsuri!
ii dau si san si lp...totusi mi se pare putin sa doarma 20 de minute si sa manace atat de des...ma gandesc ca e logica si pauza intre mese, lapticul trebuie totusi digerat..si probabil de-aia are si dureri de burtica si burtica umflata si colici, ca tot intra in stomacel lapte peste lapte..si poate de-aia papa si putin uneori, se opreste la 30, 60 ml, cand alta data bea si 120ml, pentru ca stomacelul e deja "ocupat" cu laptele vechi..
va fi greu acuma sa-l obisnuiesc cu cele 2 ore, el fiind invatat ca la trezire urla si primeste papa..sper sa fie vorba de puseu de crestere si sa-si revina "la normal", sa doarma macar 2 ore...
va pup

_
Mami de David Gabriel 18.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Cred ca iar e o problema - am avut si eu o problema de conexiune si mi-a publict mesajul de 3 ori. Acum cred ca e o problema de forum ca nu m-a lasat sa sterg decat un mesaj multiplu....al doilea nu il pot sterge.

Multumesc Elfica, nu as fi vazut

Va vand un pont....poate stiti deja si am ramas eu ultima
Am descoperit azi ca exista la emag pampersi...noi folosim Pampers Premium Care. Trecem acum la numarul 3 si nu am gasit bax mare in supermarketurile unde am fost (Selgros si Kaufland)
Vad ca la ei pe site un bax de 80 bucati e 79 ron . Cu livrare gratuita cel putin in Bucuresti.Asta inseamna 1 ron/bucata. Pana si la farmacia Tei sunt 27 de bucati 30 ron (mai mari nu am gasit)- adica mai mult de 1 ron bucata....
Eu zic ca e pretul bun si dat fiind ca mi le aduce si acasa..

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinuka_g

stella super vestile de la dr! ce mare e matei!!
pe mine ma termina asta micu' ..de la ultimul mesaj, a mancat de 2 ori bibe si odata san..efectiv urla de foame...doarme 20-30 min si se trezeste plangand si isi molfaie manutzele si bluza...apoi se-arunca efectiv pe biberon de zici ca n-o mancat de-o luna..e normal??? sa manance asa mult?? ii fac si 60 si 90ml si le da gata..mi frica sa nu crape de-atata lapte..are o burta de zici ca-i gravi..

_
Mami de David Gabriel 18.09.2012

Buna seara,

Cu riscul de a mi-o "fura", tot o sa postez.
Dintr-un motiv extraordinar de simplu, pentru ca eu as fi vrut sa stiu toate lucrurile pe care vi le voi spune, atunci cand am nascut.

Corinelule, astept telefonul tau de mi s-au lungit ochii.
Daca ai intrebari, firesti, de altfel, ti-am spus ca poti sa ma suni oricand!
Mi s-a umplut sufletul de bucurie cand am vazut cu cat drag vorbesti de puiul tau, PUIUL TAU!

Iar acusica trec la mustruluiala!

ESTI o mama minunata! Esti o mama exceptionala! Esti cea mai buna mama! Nu-ti vine sa crezi? Ba sa-ti vina! Esti cea mai importanta persoana din viata unei minuni, si asta te face extraordinara! Ai inteles?!
Plange, da, e normal sa planga! Dar asta nu inseamna ca tu nu esti o mama buna, crede-ma! Asta inseamna...colici, si atat!
Iar pana nu trec cele 3 luni de crize, nu ai ce sa faci, decat sa-ti tii puiul in brate, si amandoi sa faceti nopti si zile albe.
Cu cat vei intelege asta mai repede, cu atat va va fi mai bine. Amandurora!

Stiu ca e greu, chiar foarte greu. E foarte obositor, e frustrant, e complicat! Dar este si una dintre cele mai minunate perioade din viata ta!

Lapticul, probabil nu va mai reveni.
Fiecare masa de LP, este o masa in minus de LM. Asta este realitatea, din pacate.
Daca isi suge mainile si haniutele NU inseamna ca ii este foame.
Este o greseala des intalnita in conceptia noilor mamici.
Isi suge manutele pentru ca suptul este singurul act care ii amelioreaza senzatia de durere provocata de colici. Si pentru ca este un instinct cu care se nasc, sau nu ai vazut la nicio echo un bebe care isi suge degetelele?! Doar nu i-o fi foame si in burtica unde are restaurant propriu?! :d
Da, daca ii dai biberon si mananca, pentru ca e mic, nu poate inca sa-si controleze stimulii foamei, satietatii, etc.
Da-i o suzeta! O sa vezi ca va avea efect. Nu merge pe ideea ca se va obisnui cu suzeta...e de preferat suzeta decat degetul, pe care cu siguranta il va lua daca nu ii dai suzeta.

Inteleg ca usor ai renuntat la alaptat din cauza medicatiei pentru lohiile neeliminate(pup si imi pare rau pt asta, apropo ). Daca ai renuntat pentru ca tu crezi ca nu ai lapte, e gresit. E prea devreme ca sa realizezi daca ai lapte sau nu. Faci aceeasi greseala pe care am facut-o si eu.
Trebuie sa stii, ca in primele 2 luni se regleaza lactatia. In perioada asta bebe poate suge acum, si poate sa vrea si peste 10 minute. Asta nu inseamna ca NU ai lapte, asta inseamna ca hranesti un nou-nascut!
Da, e greu! E crunt sa adormi intre 2 reprize de alaptat, dar merita...pentru ca puiul tau merita tot ce e mai bun.
Alaptati-va puii la cerere! E natural sa manance cand li se face foame, si asta inseamna ff des, sau uneori inseamna doar sa va simta aproape. Abia peste 3 luni puii vor incepe sa manance la 2-3 ore(unii nici atunci) si corpul vostru va produce laptic in functie de cerere, se va regla exact la nevoile puiului. Pana atunci, trebuie sa-l lasati pe bebe sa va ghideze organismul, sa se obisnuiasca unul cu altul, sa-si gaseasca ritmul. Este o perioada de tranzitie.

Laptele praf constipa!!! Orice lapte praf! Pe unii pui mai mult, pe altii mai putin. Si asta pt ca se digera mai greu iar stomacelul lui bb este conceput deocamdata sa pape doar LM care se digera usor.

Nu-i schimba LP fara sa vorbesti cu un medic intai. Ii vei da stomacelul peste cap. Pana la 4 luni, nu este indicat sa-i schimbi LP, decat daca e diagnosticat cu alergie sau intoleranta.
Daca totusi te decizi sa o faci, suna-ma macar sa-ti spun cum se face trecerea. NU brusc!

Davidelul e constipat? Ce inseamna asta? Face caca solid? Pentru ca asta inseamna constipatie.
Daca are burtica umflata e de la colici, e balonat. Daca nu are scaun zilnic, iar nu inseamna ca e constipat. Poate face si la 3 zile, daca are scaun moale, culoare mustar si cu seminte de "susan"...este perfect normal! Unii bebelusi au un rtim mai greoi de digerare.
POti incerca sa schimbi si marca de apa plata cu care ii prepari laptele. Pe Mihnea il constipa Dorna, in schimb Borescul era bun.
Acum noi folosim Aqua Carpatica.
Pe la 2-3 saptamani, cam cand am inceput sa-i dau LP, Mihnea facea kk la 2-3 zile, dar consistenta normala. Si eu m-am panicat, ca vai, e constipat copilul...bagam supozitor, ca urla, plangea de numa'.
Plangea de colici.
Am ascultat sfatul unei prietene si l-am lasat in pace sa se regleze singur, sa-si formeze singur reflexul de defecatie.
A inceput sa faca o zi da, una ba si a respectat tiparul asta pana aproape de 5 luni cand l-am diversificat.
Pur si simplu asta era ritmul lui.
Dupa diversificare face si de 2 ori pe zi kk. I-a reglat tranzitul.

Pentru colici, noi am incercat absolut orice: Bonisan, Infacol, Debridat(care e indicat dupa 3 luni, atentie! - eu i-am dat doar o data, apoi am renuntat), Sab Simplex, Gripe Water(si cel cu girafa, si celalalt), Espumisan, Alinan, Colief. NIMIC nu a functionat.
Doar dupa 3 luni jumatate s-a calmat. Au disparut ca prin minune.
In astea 3 luni am stat numai cu el in brate...dormeam asa, mancam asa.
Doar asta ii mai alina durerea, in rest nimic.
Incercati sa-i puneti cu burtica pe burta voastra, contact piele-piele...uneori functioneaza. Lui M nu-i placea pozitia asta. Rareori dadea roade.
El si acum doarme numai pe spate, dar sunt pui carora le place pe burtica.

Si NU va mai ganditi ca daca plang puii faceti voi ceva gresit. Va sigur ca nu e asa. Suntem programate sa fim cele mai bune mamici instinctual! Fiti ingaduitoare cu voi, nu sunteti supraoameni iar primele 3 luni cu un pui acasa sunt extenuante si pentru un "supraom".

Pfoeyyyy...ce-am mai scris! Iertare pentru kilometraj! Iertare si pt ca am dat buzna, dar tare mi-au lipsit mie sfaturile astea.
Si daca le-as fi avut atunci cand aveam nevoie, m-ar fi scutit de crize de plans si de depresie, de episoade de invinovatire si de intarcarea puiului. Poate alaptam si acum.
Sa fiti sanatoase si sa va bucurati de minunile voastre! Sa va vegheze mereu bunul Dumnezeu!

Corinelule, inca astept telefonul tau....cand te lasa Davidelul sa mai respiri si tu, mamico!

Pupici dulci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Cori, bebelusii nu trebuie sa manance dupa program! Tu asa mananci? Sau cand iti e foame?
Cum sa-i induci unui pui ideea ca "mai stai mama 5 minute, ca inca nu a venit ora de masa"!
Cel mai prost sfat pe care ti-l putea da prietena ta!
Colici are pentru ca are sistemul digestiv imatur! Nu are laptele nicio legatura cu asta.
Poti sa-i dai si la 3 ore, iti garantez ca tot va urla de colici!
Pe incercate! Ca asa am facut si eu!
Daca ii dai numai LP, atunci poti sa-i faci un "asa-zis program"...dar numai in functie de cum vezi ca iti cere el. Tot puiul da tonul!

Gata, nu va mai terorizez! Ma duc ca puiul meu il cearta de zor pe ta'sau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Ceva amuzant: unicul barbat capabil sa tina o femeie treaza o noapte intreaga... poarta inca pampers... E bebe! Noapte frumoasa tuturor!

Tzitziri: Am vazut si eu o data la Emag pampersi si m-am mirat, dar nu am dat atentie pretului. Multumim de pont! Studiez si eu!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

39 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Elfica,cred ca ai nevoi de putina incurajare !
HAI ELFICA!!!

Si Andrei a vomat cu jet de 2-3 ori,dar din greseala mea.Dupa ce a papat l-am schimbat,de frica sa nu se irite...

De plans la baie plangea la inceput.Cadita era de vina,dar acum am luat un buretel de ala cu forma de ursulet si il punem sub el si baita e o placere.Normal ca in momentul cand iese din apa incepe si la noi scandalul,dar eu ii bag repede suzeta in gurita si gata.Am rezolvat problema.

Bobulet si eu il slugaresc pe al meu...am mare noroc de soacra mea ca imi aduce zilnic de mancare,dar in rest in casa fac singura.Praf,calcat,spalat,aspirator...spalat vase....etc...dar eu il mai iau pe micut in scoica auto dupa mine si fac cu el.De exemplu il pun in scoica si fac curat in bucatarie,spal vase,de astea...Vorbesc cu el,spui ca-s o moara stricata.

Stela pediatra mi-a zis sa nu folosesc la vigantol lingurita,pentru ca e uleios si se pierde...direct in gurita.Felicitari pentru grasun si lungan pe deasupra

Lulutza,sa purtati wrap-ul cu placere si sa va fie de folos !

Anka-Iasi,nastere usoara,recuperare rapida si un bebe sanatos !

Moni81 , la al meu i s-a exfoliat pielea foarte tare,practic ia cazut un strat de piele.La incheieturi in special,pe frunte,manute,burtica...si de atunci am inceput sa ii fac baie in ceai de musetel.Iar dupa baita crema de bebe.Eu am gama Penaten.Crema fara parfum si altele...

Corina,vreau sa-ti spun ca am noroc de un bebe care momentan,ce-i drept,nu are colici.Adica o forma foarte usora.Si mananc orice si bebe e pus la san si dupa jumatate de ora si oricand vrea el.Pot sa ii dau acum san si in 20 min daca scanceste il mufez iar.Deci ia si alapteaza-l cand vrea el.Colicii oricum o sa-i faca.

Trimit mesajul asta si vin cu povestea de azi.Ce si cum am facut la dr si va multumesc pentru griji !

ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

In primul rand va invit la o felie de tort.Astazi facem 1 an de la nunta.

Asa...pediatra la care m-a inscris medicul de familie habar nu are pe ce lume traieste si am hotarat sa ma duc la un particular...ca sa nu mai zic ca si bubitele ma disperau,iar pediatra aia marfa e plecata 1 luna din tara.Asa ca nu am avut incotro.

Asta de azi ce sa zic,mi-a pus multe intrebari si mi-a zis sa fac chestii cu care sunt de acord si cu care nu.

Mi-a zis

- sa ii iau temperatura bazala de 2 ori pe zi,sa ii stabilesc temperatura corpului lui,in cazul unei raceli,infectii sa stim cat a crescut

-in fiecare zi sa ii pun 2-3 picaturi de ser fiziologic in fiecare nara,aoi dupa 20-30 min sa aspir

-baie zilnic cu temperatura incaperii la 24 C ,iar in general temperatura sa fie de 22C

-masa sa dureze 20 min. si sa se faca :
-5 min san drept
-5 min san stang
-5 min san drept
-5 min san stang

-dupa mese se tine bb ridicat pe umarul stang si se bate pe spate intre 20 si 30 min

-vigantol 3 picaturi pe zi (nu din lingurita)

-hainele de la piele spalate la 90C si calcate pe ambele parti.Musai din bumbac

Pentru bubite mi-a dat albastru de metilen si alcool iodat.A zis ca e piodermita.
Oricum bubitele sunt mult mai putine astazi.Chiar foarte putine.

Sa tin un regim alimentar la modul sa mananc sanatos.Mere,banane,fara E-uri,supe,ciorbe,fripturi,gratare,etc
Fara : muraturi,fasole,mazare,picant,excitante (ciocolata,ceai negru)

Iar partea proasta e cu greutatea,dar citind mesajele voastre m-am mai linistit.Mi-a zis ca a crescut doar 350 gr si el are 3 saptamani implinite sambata.

Eu l-am cantarit acasa...
in ziua cand am iesit din spital 24.09 (3960gr) si l-am nascut pe 22.09 (4200gr)

24.09 -3960
4.10 - 4190
5.10 - 4210
8.10 - 4360
11.10 -4530
15.10 -4560

Dupa calculele mele a crescut cu 600 grame.Iar astazi l-am cantarit si eu cand am venit de la dr. si ca sa nu mai zic ca era 5 seara si bebe al meu mancase la 1 ultima masa timp in care de la 1 la 5 a dormit.A fost schimbat de pampers,body,consultat de pediatra si el tot a dormit...

Deci 4560 gr cu burta super goala si gol pusca.

ANDREEA,mami fericita de Andrei (22.09.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Andreea, tu mananci si mere si banane si nu are colici? Si eu as manca un mar pe zi, o banana, dar nu am indraznit pana acum :).

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput