Felicitari, Kytana,Ramona_bm!!!!
Raspunsuri - Pagina 14
Elfica spune:
Eu tot 2 in 1, nu a vrut Doamne Doamne sa mi-o dea ieri, asa cum doream. Asteptam :) Acum am alte dileme. Doctorul care mi-a urmarit sarcina lipsea intre 1 si 15, deci daca azi nu nasc, deja ma pot baza pe el si ar fi frumos, ca mi-a urmarit sarcina si m-as revansa fata de dansul. Doar ca era adeptul operatiei programate, ceea ce nu vreau. In aceste conditii as putea astepta momentul, il sun si il rog sa vina la maternitate, dar fiind la limita de termen, nu imi vine sa stau pasiva, m-as duce la un control, sa vad ca totul e bine. Bebe misca, dar cine stie ce o fi prin interior, mi-ar prinde bine sa ma linistesc. Maine dupa amiaza m-as duce la control la medicul care a acceptat cezariana la cald si apoi vad ce spune si stabilesc la momentul declansarii pe cine sun, pe al meu din sarcina sau pe celalalt. Of, grea alegere, dar poate se rezolva de la sine, unul nu poate si vine celalalt, o sa vad.
Cam atat despre mine!
Kytana: Oare ai ajuns acasa? Oricum, azi e zi trista pentru tine, pleaca pingu mare, dar de maine te asteptam cand poti, sa iti fim alaturi! Te pupam cu drag si te rugam sa ai grija de tine, macar pana te refaci fizic dupa operatie, incat sa ai grija de Luca singurica, apeleaza la ajutor, de oriunde ti se ofera: mama sau prietene, oricine.
Ce bine ca mai e vreme frumoasa! Scoateti copiii, cat inca e confortabil, ca pe urma va va mai apuca lenea si e pacat sa ii tineti fara aer curat, oricat ati aerisi camerele, nu se compara cu aerul de afara inspirat din plin.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
39 +
stella87 spune:
Buna, fetelor!
Brotacelul mic doarme, dupa ce s-a trezit cu alte scancete si scremut intens pe la 7, dar n-a putut sa faca caca... dupa cum merg lucrurile vor mai trece cateva ore de chin pana sa se elibereze.
Din ce va citesc, incep sa ma linistesc, ca si eu ma intrebam daca o fi normal sa stea bebele asa mult timp treaz ziua. La fel, sta treaz, dar plange. Daca il pun la san, il iau in brate, tace... daca il pun si pe el sa stea cuminte in landou, plange in aproximativ 10 secunde. Tot asa, plange de mama focului cand ii schimb scutecul sau cand il scot din cadita dupa baita. Pana il pun la san ne stiu toti vecinii. El a inceput sa stea treaz de pe la 10 zile.
Mami_ilinca, cam nasol e ca in alexandria nu-s prea multe variante de pediatri buni Inca nu mi-am format o parere despre tipa asta, ca azi mergem a doua oara la ea la cabinet. Totusi, e bine ca o gasesc mereu la telefon si pare o persoana deschisa si are o varsta inaintata, deci ar trebui sa aiba ceva experienta cu copiii. Sa vedem cum va fi pe mai departe. Si mie mi s-a parut suspecta faza cu zaharul si o sa o intreb care e scopul, macar sa stiu. Daca e vorba doar de gust, atunci cu siguranta ii voi da brotacelului fara zahar.
Apropo, voi folositi lingurita? Ca eu am inceput deja, ca altfel n-am cum sa-i administrez picaturile anticolici si vigantolul. Si ce medicamente folositi voi anticolici si vi se pare ca ar functiona? Mie mi se pare ca un medicament il ajuta in primele zile dupa care parca nu mai are niciun efect. Asa mi s-a intamplat cu infacolul si bonisanul.
Corinuk, eu iau de la dm pachetul jumbo pack, cu 100 de scutece, dar sunt marimea 3, ca brotacelul meu are peste 4 kg si costa in jur de 60 de lei.
carmen spune:
Ola tuturor,
Ce zi mohorata e la noi in Sv, la fel a fost si ieri dar aseara am iesit cu totii la mall, ne-am uitat pe la HM, am facut ochii cat cepele la unele preturi si am mancat cate o portie de papanasi si mi-am mai adunat si eu resurse pentru saptamana asta. Daca nu as depinde de masina as iesi zilnic afara (cu mici exceptii) dar asa de cat ori prind o ocazie nu o ratez :). Noaptea a fost nici usoara si nici grea, trezit din 2 in 2 ore la papa si de la 4 scartaieli din cauza colicilor, mai culcat pe mine,mai in pat cu mine foarte lipit de mine si am trecut cu bine inca o noapte. Cel mai naspa a fost ca la schimbatul de la ora 4 mi-a pisat inclusiv cearsaful de pat , asa ca am avut ceva de lucru la ora aia. Cu fetele nu am avut incidente din astea, la baieti e alta treaba. Cred ca de la niste scutece HAPPY (sotul a insistat sa incercam si altceva) se irita la fundulet .
Si Paul se screme de la colici si trage niste parturi de om mare aproape. Pentru colici ii dau GRIPE WATER, doar de vreo 3-4 zile ii dau, cred ca ii prieste si ii si place gustul.
multumesc Stella pentru sugesTiile produselor DM.
Acum ma uitai la ceas si mi-am dat seama ca acum 3 sapt pe vremea asta faceam striptease in sala de operatie. Cam la 11,48 am intrat in operatie, a ramas doar amintirea.
Corinuka, eu inca nu stiu cate kg are Paul, nu am cantar si nici proba suptului nu fac. Am practicat sportul asta la primul copil si eram mereu stresata, acum sunt putin mai relaxata din p asta de vedere. Adevarul e ca nu imi da semne ca nu ii ajunge lm, daca nu ar fi suficient nu am avea liniste cu el.
olivette, daca am retinut eu bine cineva te avertiza in privinta Colargolului, ca e posibil sa il regasesti in culoarea scaunului.
Andreea, ce ai rezolvat la medic cu bubitele?
Norma, si Paul plange la schimbat si in periadele de veghe vrea in brate si alintat sau la san. Astazi face 3 sapt, vedem ce schimbari vor mai fi.
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
stella87 spune:
cu placere, carmen scriu cu brotacelul in brate, ca s-a trezit si facuse si number 2, asa ca a supt putin si a cazut intr-un somn profund. cred ca stie ca-l duc la doctor. seamana cu mine, cand e de mers la doctor imi trec toate cele, doar, doar sa nu merg :)) apropo, azi brotacelul cand statea in landou si plangea (eu haleam repede un sandvis) a scos asa doua sunete care au semanat cu "maaaa-maaaa" :)) evident ca am fugit la el si am inceput sa-l pupacesc, desi stiu ca sunetele au fost doar o coincidenta
Mirabelac spune:
Norma asa si la ai mei a fost buricul, am bajodonat pana a cazut tot de acolo. Nu-i dai cand cere el? Asa cere la 3-4 ore? Calin a inceput sa stea treaz mai mult pe la vreo luna si o sapt dar el a avut icter prelungit si de asta.
Stella si de la musetel poate fi scaunul verde dar si de la stat in pampers, nu e problema. Eu folosesc linguritza de silicon de la inceput, ii amestec orice cu lapte ca altfel nu vrea. Eu acum ii dau bonisan de 2 zile, infacol nu a vrut. Altceva nu stiu.
Eu am alaptat cu sanul ranit si al David si la Calin.
Lulutza si al meu mai scapa cate un jet dar rar, nu cred ca e problema doar atat. Si Calin a avut vreo 3 zile cand a plans f tare, nu stiam ce are, problema era ca nu facea kk si nu putea da gaze, plangea tare la san si nu a dormit mai deloc. I-am dat niste ceai si l-a sorbit tot, de parca nu mancase deloc desi ma supsese la greu... probabil din cauza durerilor cand venea laptele incepea scandalul. I-am luat bonisan si de ieri e mai bine, are acusi 2 luni si pana acum nu a urlat asa de tare. De mancat mancasem normal, chiar fara fructe sau ceva crud, pur si simplu asa a fost sa fie. Acum mai bine. Pt nasuc Sterimar si pompita Vibrocil care tragi cu gura, scoate f bine, si umezeala in camera.
Calin suge o data pe noapte, maxim 2 ori. Dorm si eu cum trebuie dar tot obosita sunt.
Noi suntem deja marisori, rade la mine de cateva zile si cand imi aude vocea face niste ochi mari de tot. Se uita la carusel si la jucarii, e asa simpatic!
Olivia al meu n-a dormit ziua cand l-a suparat burtik, in rest doarme bine, vreo 3 somnuri.
Elfica eu am avut pampers nr 2 si acum deja trebuie sa trecem la 3, nu-i mai vin la butik, este un grasan.
Al meu plange la schimbat daca e flamand iar la imbracat de fiecare data.
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
Mirabelac spune:
Olivia domnisorica ta tine sa silueta de pe acum, e o delicata! Ai sa vezi ce o sa umble baietii dupa ea! Daca acum mananca si formula nu a luat mai bine in greutate? Ma gandesc ca de la LM nu ia dar de la lapte praf nu ar trebui mai mult? Sau asa i-o fi ei felul, nu stiu... e fetita si stiu ca ele iau mai putin in greutate...
*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)
lulutza_1980 spune:
fetele , din lipsa de ocupatie , mi-am luat inima-n dinti si am incercat wrap-ul !
de obicei nu se prea foloseste la nou nascuti ; se asteapta sa isi tina capusorul mai bine ...
am reusit si am facut si poze !
una din ele e pusa la avatar ... sper sa se vada ; wrap-ul e mov ... daca vedeti o mogaldeata intr-o invalatucire mov , aia e fiica-mea !!!
secretul e ca dormea deja si am reusit sa o manevrez cum am vrut ! si am facut plimbari prin casa . se pare ca-i place !
a mai facut si un mic burp datorita pozitiei aproape verticale !
acu e treaza si tre sa fuuuug !!!
corinuka_g spune:
pupici la fete!
fac ce fac si numa' nu apuc sa dorm..cat doarme david imi gasesc diverse de facut si pe cand sa ma pun si eu jos, cineva incepe sa chitzaie
david se trezeste de 3-4 ori/noapte, papa si doarme la loc de 3 ori, dar a patra oara iese circ..de obicei la ora 3..papat, schimbat, sughitat, zgait pe pereti si urlatul de rigoare..
mami'ilinca chiar ieri ziceam ca parca nici nu-s operata..nu ma protejez deloc, n-am grija..doar uneori ma inteapa ici-colo si cand pun mana pe burta parca ma arde pe interior si-mi amintesc c-am fost taiata..sper ca te simti mai bine
stella mi-au aratat si mie ieri pachetele jumbo nr 3..doar ca eu cautam nr1..pana la urma am luat nr2, ok si alea...noi folosim demult lingurita, ii place si pleoscaie...sa stii ca si noi in farmacie recomandam mamicilor ceai de musetel indulcit, ajuta sa faca kk..apropos, i-am dat si eu si nu mai avem probleme
carmen noi nu-l cantarim zilnic...doar ca ne-a dat nasa un cantar de bebe, din ala cu plasa, si-l cantarim o data pe saptamana...initial pentru ca era tare mic, apoi c-am inceput sa-i dam lp...si eu am in plan sa iau gripe baby water, stiu ca-i foarte bun, nu stiu de ce n-am luat de la inceput..
lulutza exista modalitati diferite de a-l pune de bebe in wrap in functie de varsta, pana la 3 luni si peste..cauta pe youtube..
david imi doarme in brate, deci scriu msj asta de foarte mult timp
pupici la toate!
_
Mami de David Gabriel 18.09.2012
Olivette spune:
Saluare fetelor,
Sunt cu mata agatata de sanul meu
Azi a dormit si ea o ora, dar pe pieptul lui ta'su, dupa ce vreo 3 ore statusem cu ea langa mine in pat, molfaind. Ce ne facem noi cu ea, ca numai asa doarme!
Mirabela, de cand ii dau lp a luat mai bine in greutate, dar eu tot incerc sa-i dau mai putin, ma gandesc ca poate i-o ajunge si lm.
va las ca tre sa o ridic
stella87 spune:
Am venit si noi de la medic, am facut masuratorile de la o luna si ne-am cam socat. Brotacelul are 58 de cm si 5100 g... La nastere a avut 4060 g si 51 cm. Asistenta l- masurat de 2 ori ca nu-i venea sa creada ca are 58 cm cica nu-s probleme ca s-a marit asa ca flacaii din basme, dar doctorita mi-a zis sa renunt la lp. Si asa, manca maxim 100 ml pe zi d lp in ultima saptamana, doar cand ma simteam eu lesinata si cu sanii moi, dar pediatra m-a asigurat ca starea asta de moliciune nu insemna ca nu mai am lapte in san ci trebuie doar sa ma hidratez mai bine si sa mananc variat. Eu ma feream de fructe si legume crude, mi-a zis sa le consum fara teama si, in general, sa ma feresc doar de alcool si tigari. Deci, sunt mult mai linistita acum ca stiu ca nu moare baiatul de foame Poate de asta si plusam cu nitel lp, de acu il pun doar la san, oricat de moi ar fi ei. A ramas sa ne vedem la 2 luni pt vaccinuri.
Am intrebat si de musetel cu zahar, cica fara zahar n-ar avea efect purgativ si mi-a zis sa-i dau 3 lingurite inainte de masa, ori de cate ori e nevoie. In cazuri disperare o sa-i mai dau, ca ma doare sufletul cand il vad ca se chirceste de durere. Mi-a mai zis ca laptele praf e de vina pt faptul ca se chinuie sa faca caca. Mi-a precizat ca Milupa e bun pt ca are multe fibre. Dar voi incerca sa-i dau doar san si incep sa mananc calumea fructe si legume, nu ma mai feresc, ca poate asa scap si de senzatia de tremurici si lesin, care din pacate e uneori coplesitoare cand il alaptez.